alan bayanlar.! Nereye kadar ya....

oğretmenlik doktorluk v.b maası iyi meslşekler ayrı tutulabilir ama ben muhasebe bitirdim biraz kendimi baz alarak konustum benim yasadığım ilde bana verilecek maksimum ücret 500lira ki bunu teklif edene rastlamadım henuz ben kendi adıma ve benim durumumda olanlar için konustum baba evinde gayet iyi olabilir yani harclığı çıkarırsın eve yardım edersin ama evli bi bayan için olmazsa olmaz değildir yani

yani evet 500 e falan kendini yorduğuna değmez çocuğunun kreş parasını anca çıkartırsın bosuna yorulmaya değmiyor gerçekten..

benim solemek istediğim bu yani cocuğuna hasret kaldığına yaşadığın strese değmez o yuzden ben evlenince pek çalışmayı dusunmuyorum zaten nişanlımın işide belli saattler değil gecesi gunduzu belli değil çalışmaya kalksam birbirimizi zor goruruz

sen kendin nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa kim ne derse desin önemli olan senin sana

karşı isteklerin ve huzurun

bende bankacıyım yeni doğum yaptım yarın öbür günn işe geri dönücem eev kadın alcam bide bebeğe bakıcı falan tutamam işe giderken babannesine bırakıcaz o bakıcak arada bnm annemde bakar mantıklı deilmi hem bu devirde bakıcıya güven olmaz

kızlar öğretmenim ve ev işlerimi yetişritemiyorum zevkli gelmesini bırak işkence mecburiyet gibi geliyo sabah 8 akşam 5 calışıorum bide öğretmenlik rahat derler
sizde durumlar nasıllll

bende sabah 9 akşam 5 kendin asla yapamassın mümkün deil yani temizlikçi şartt buyrunnnnnnnnn

ben ise 9 çıkış 5

yorucu değil allahtan

:icecream:

hıc bulamadım oyle bı ıs sabah 9 da iş bası aksam 9 yada 10 bıtıs bıde bunun gıtmesı ve donusu katın bu sebeptem ısten ayrıldım ah nerde yaa sabah varsın 8 olsun aksam 5 6 bıtıs olsa cts ogleye kadar pazar yok faalan zor yanı bulmak varlıgı dert yoklugu dert

evlı olanlar esının durumu yeterlıyse mecbur degıller ama bekar olunca bıraz evde dur ev kızı dıye yapısıyo sıze artı parasız kalıyorum suan oldugu gıbı

Ben de sabah 8.30 da iş başı yapıyorum evle iş arası minibüsle 20 dakika falan sürüyor işte minibüs beklemek de bunun içinde. Akşam da 5.00 da mesaiyi bitiriyorum tabi iş yoğunluğuma göre bazen 1 saat uzayabiliyor. Yeni evliyim daha 2,5 aylık ama zor yetiştiriyorum işleri. Allaha şükür bir işim var devlet memuruyum ama bir kadın için zor ya. Ev hanımlarına sinir oluyorum diyorum bazen eşime. Yani tabi sözüm meclisten dışarı hepsi değil ama. Bütün gün evdeler bir de ay işim bitmiyor işlerimi yetiştiremedim falan diyenler var. Ben de bunlara sinir oluyorum işte. Bazen kayınvalidem de yapıyor bana öyle. Mesela şey diyor bak bilmem kimin karısı akşam şu saatte işten geliyor sen 5 te geliyorsun sen yine iyisin, gelince şu işi yaparsın bu işi yaparsın, o ne yapsın bilmem ne. Ya gündüz işte olduktan sonra saatin önemi yok ki. Sanki 5 te işten geliyorsam yataktan 5 te kalkmıyorum, bütün gün yatmıyorum ya. 5 te yorgun argın bütün gün insanlarla, bir sürü işle uğraşmış halde kafam olmuş bir dünya eve geliyorum. O haldeyken ancak yemeği yapabiliyorum. işte yemek yemek falan saat 8 de oturuyorum. sonra haydaa yarın akşamın yemeğini hazırla. Çamaşır falan varsa onları makinaya at. böyle işte çok dertliyim bu konuda.

hep aynı demek allahtan çocuğu az yaptık da

fazla dert tasa az

vay be tek ben diilmişim türkiyede hem iş kadını hem ev hanımı olupta dertli olmayan...:gitme: böle hayran kalıyodum bekarken cocukta yaparım kariyerde die düşünen ve yasayan kadınlara harbidende hayran bıraktırır kendine eger basara biliyosa.. kız lar bence hepimiz tebrik edilcek kadınlarız alkisalkisalkis:hooray:alkisalkisalkis evet şikayetlerimiz oluyo ama cogu ev hanımı basaramaz bizim basardıklarımızı heleki bu türkiye sartlarında a.s

ama ben şunu ekleyim bir geçen yıl kafa dinliyordum ara vermiştim

çalışmaya enerjik geri dönmek için yabancı tv 'de bayan vardı akıl veren çalışan veya

ünlü bayanlara orada bi bayan dediki hem kariyer hem çocuk olurmu

kadından evet yanıtı bekliyorum kadın hayır demezmi dediki

her iki yerde bulunamazsınız bunda seçin yapmak zorunda kalırsınız

her ikisini öneren yalış söyler dedi ,

ben halen karar vermiş değilim

:enbuyukkk:

yani bende eger isinden cok buyuk beklentiler degilse kariyerden kasit bende basarilabilir suan basariyoruzda zaten ama eger kariyerden kasit yutdisi gezileri haftasonu seyahatleri ve asiri yogun bir Us temposuysa bu tempoda Burak cocuk yapmayi koca bile yapilmaz ama suan mi konustugumuz turkiye sartlarinda normal bir calisma temposu genel olarak bende tv de kastedilen bizimki gibi degildir

offf kzılarr sırf bu yuzden ewlılıkten korkuyorum nısanlım cok tıtızzzz

canım oda yardım etcek sana yardımsız mümkün değil olmuyor zaten sen söylemesen bile görüyor belli bi süre sonra ne kadar yorulduğunu herşeyi senin yapamayacağını belli bi zaman sonra görevler farkında olmadan bölüşülmüş bile oluyor... eğer çok titizse ki mesela benim eşimde kıyafetleri dolabı konusunda çok titizdir ellemiyorum kıyafetlerine kendisi kaldırıyor dolaba koyuyor çıkarıyor ben onu arkadasından kıyafet toplamıyorum bunun gibi sende baz<ı seyleri bastan nasıl alıştırırsan öyle gidiyor... merak etme nişanlın çok vicdansız ve anlayışşsız biri değilse ki sanmıyorum korktuğun gibi olmaz..

Sanırım ben çok hamarat bir kadınım.
her sabah 08:00 - 08:30 arası çıkıyorum akşam 19:00 - 19:30 arası evde oluyorum
eğer markete uğramışsam 15 ile 30 dakika arası değişiyor eve geliş vaktim. Cumartesileride 15:00 e kadar çalışıyorum.
Her akşam sürekli yemeğim olur. hee tabi ki bazen dışarıdan söyleriz yada dışarıda yer geliriz
ama aylık olarak hesap ettiğimiz zaman bir ayın en az dolu dolu 3 haftası evimizde yemek olur.
hafta sonları en az 2 haftada bir , en sık haftada 2 misafirim olur.
Mİsafir sayım her defasında en az 6 kişiden olurup 20 kişiye kadar çıkabilir.
Gelen misafirlerim yemeklerimi çok beğenir, her akşam tatlımız vardır eşim çok sever ve mutlaka ev yapımı olur.
Misafir gelecekse derin temizliğimi Cuma akşamı yaparım yok Cumartesi boşsam temizlik o güne kalır.
Pazar günleri mutlaka bizimdir , genellikle dışarı çıkarız yada evimizde bol bol film izleriz , yeriz , içeriz yatarız.
yada düğün dernek v.s. varsa katılırız.
Temziliğimide ihmal etmem sık sık süpürge açar toz alırım. Mesela yemeği ocaa koyduktan sonra boş vakit olur ya
o sırada buz dolabını silerim , yada mutfak dolapların. Eve geldiğimde tuvalete deterjan döker her tarafa yayılacak şekilde2 dakikada ovarım
ve öylece beletirim, başka işime bakarım. arada 5 dakikalık bir zaman ayırıp tuvaleti yıkarım
buda aradan çıkmış olur.
Ütümü asla biriktirmem. Çamaşırları cuma günleri yıkarım Cumartesiye kurumuş olur ve ütülenirler.
Ben genellikle ütüye ihtiyacı olmayan kıyafetler giydiğim için ütülenecekler çok abartlılı olmuyor ayrıca ütü konusunda elim hızlıdır.
kendinize gidecek bir yl çizdiğiniz zaman aslında hiç te zor değil bence.
bunca zamandır hiç temizlikçi çağırmadım her işimi kendim yaptım çok şükür ama 10 aydır fea alıştım ekmek elden su gölden
5 ay sonra biraz zorlanabilirim belki ama pek sanmıyorum evcimen bir karakterim var
evimde vakit geçirmekten çok keyif alıyorum.

maşallah sana benim yemekproblemim var eve 730 da gelşyorum hafta sonu yapmışsam onu yiyoruz en fazla çarşambaya kadar idare ediyor ondan sonra tavuk köfte eğer evde onlar yoksa ve alışverişe fırsat yoksa dürümcünün kapıyı çalıyoruz adam ezberledi artık bizim evin adresini

açıkçası hiçte okadar saçımı süpürge edememem istediğim kadar evcimen olayım yoruluyor insan sonuçta tabiki yemek tatlı temizlik yapılmaya özen gösteriliyor ama çalışmayan biri kadar da olayım diye yormam kendimi....yardımcı almak diye bir olay var genç yasta oram buram ağrıyo demememek için kazandığımız parannın en fazla yüzde onunu vererek bu iş halloluyor..bende o 5 dakikaklık 10 dakikalık hemen aradan çıkartıyım zamanlarında cilt bakımı makyaj fön manikür kuaför vs vs ..uğraşırım zevk alıyorum napıyım:)
bakımsız bir kadın haline düşüp ama ben saçımı süpürge etmiştim moduna giremem walla... haaa hem mütiş bakımlı hem mütiş yoğun bir iş hemde mütiş yemekler misafirler temizlik olmuyor buda bi gerçek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…