- Konu Sahibi Cileklivanilinn
-
Hem begendim hem komik atmak istedim sen öyle düşünPsikolojinin aof olmasi sacmaliginda haklisiniz.
Ama diger yandan ben ulkenin en iyi dorduncu universitesinden 3.78le mezunum ve benim alanim ustelik iki yillik olarak senelerdir aofte var. Okumasa miydim aofte var diye, veya mezun oĺup baska is mi yapsaydım? Benim mesleki degerimi benim egitimim, ustune kattiklarim belirler. Kimin nerede okudugu degil.
doğru söylemişsinizİtibarı kalmayacak maalesef. E bende okudum e bende kazandım e zaten açıktan da okunuyor denecek. Olan devlette o kadar dereceyle kazanıp kıt kanaat okumaya çalışanlara oldu en çok. Delisi ulusu örgün okuyanları ezecek aklınca.
Daha iyisi geldi. Şimdi bölüm mezunları direkt atanıp sonra 2 yıl yüksek lisans yapacaklar çalışırken.
Evet öğretmenler için iyi değil mi bu?
Daha iyi değil mi öğretmenler için?Daha iyisi geldi. Şimdi bölüm mezunları direkt atanıp sonra 2 yıl yüksek lisans yapacaklar çalışırken.
Tek kendimi düşünmedim ki ben. İstanbul üniversitesi 12 binle alıyor mesela devlet üniversitelerinin çoğu öyle. O insanlar açısından çok daha kötü bir durum. Düşünsene 10 bin yapıyorsun giriyorsun bölüme sonra sınavsız giren biri diyor ki bende psikoloğum o öyle değil böyle falan.400 binlik dilimden öğrenci alan bir okuldan mezun olup açık öğretime söylenmek de ayrı bir ironi
Benim girdiğim yıl bir üniversitede öğretmenlik üç bin ile alıyor iken bölüm on dokuz bin ile alıyordu. Yani sizin bakış açınızla daha iyi değil.Daha iyi değil mi öğretmenler için?
Aslında tam da bu noktada siz örgünde aldığınız eğitimin size kattıklarını daha net ortaya koyabilirsiniz.Tek kendimi düşünmedim ki ben. İstanbul üniversitesi 12 binle alıyor mesela devlet üniversitelerinin çoğu öyle. O insanlar açısından çok daha kötü bir durum. Düşünsene 10 bin yapıyorsun giriyorsun bölüme sonra sınavsız giren biri diyor ki bende psikoloğum o öyle değil böyle falan.
Tek kendimi düşünmedim ki ben. İstanbul üniversitesi 12 binle alıyor mesela devlet üniversitelerinin çoğu öyle. O insanlar açısından çok daha kötü bir durum. Düşünsene 10 bin yapıyorsun giriyorsun bölüme sonra sınavsız giren biri diyor ki bende psikoloğum o öyle değil böyle falan.
Örgün başka bir bölüm okumuş herkes sınavsız yazabilecekmiş maalesef. Nuh naci falan diyorsunuz ancak örgünle açık arasında çok büyük farklar var. Açıklamama bile gerek yok bence bu farkları.sinavsiz girilecegini nereden cikardiniz? zaten iyi bir okulda orgun psikoloji okuyan biri bunu takmaz ki, tamam sosyal medyada soylenir vs ama hayiflanmaz yani “offf abiii acik ogretim mezunlari gelecek bize is kalmayacak” falan diye. o insanin klasi degiller zaten.
ek olarak psikoloji acik ogretimde acilsa bence nuh naci yazgandan daha yuksek olur puani. ha ben acilacagini dusunmuyorum o ayri.
Herkesin sınavsız girebileceği bir bölüme herkes girerse bu herkes nerelerde nasıl sınavlara girecek? Onu geçtim 'yazabilecekmiş' diyorsunuz, yani bir duyumla, net bir bilgi olmadan buraya yazıyorsunuz. Siz size gelen haberin doğruluğunu teyit ettiniz mi?Örgün başka bir bölüm okumuş herkes sınavsız yazabilecekmiş maalesef. Nuh naci falan diyorsunuz ancak örgünle açık arasında çok büyük farklar var. Açıklamama bile gerek yok bence bu farkları.
Örgün başka bir bölüm okumuş herkes sınavsız yazabilecekmiş maalesef. Nuh naci falan diyorsunuz ancak örgünle açık arasında çok büyük farklar var. Açıklamama bile gerek yok bence bu farkları.
İyi günler. Ben klinik psikoloji üzerine yüksek lisans yapıyorum fakat son dönemlerde çıkan AÖF meselesi meslek itibarını zedelemeye başladı. AÖF gruplarında dönen muhabbetlere aşinayım kendini psikiyatrist olacak sananlardan tutun ilerde 50 tl ye terapi yaparız sürümden kazanırız diyen bile var. Bizim ülkemizde bilime verilen değeri görmüş oldum. Bir de tüm ülke bu bölümü okumak istiyormuş sanırım çok ilginç. Devlette bin yirmi bin civarı alan bu bölümün öğrencilerine yapılan haksızlık canımı çok sıktı. Alan değiştirmeyi farklı bir bölüm okumayı düşünüyorum. Şuan yaşım 23 24 olmak üzereyim. Sizce bu saatten sonra mantıklı mı? Sanırım Hukuk okuyacağım düşündüğüm bölüm olarak.
Şu an yeni açılacak bir bölüm oldugu icin net bilgi yok, Eylülde belli olacak şartları/mezuniyet koşulları/hangi derslerin alınacağı...Herkesin sınavsız girebileceği bir bölüme herkes girerse bu herkes nerelerde nasıl sınavlara girecek? Onu geçtim 'yazabilecekmiş' diyorsunuz, yani bir duyumla, net bir bilgi olmadan buraya yazıyorsunuz. Siz size gelen haberin doğruluğunu teyit ettiniz mi?
Ve ben merak ettim farkları, açıklar mısınız bir kaç tane?
Konu sahibinin tepkisi ' herkes puansız girebilecekmiş' şeklinde olduğu için kendisinin duruma vakıfiyetini merak ettim. Bilgi için teşekkürler, kendisi de bunu okuyup biraz öğrenmiş olur.Şu an yeni açılacak bir bölüm oldugu icin net bilgi yok, Eylülde belli olacak şartları/mezuniyet koşulları/hangi derslerin alınacağı...
Şimdiki tepkiler sadece aöf psikoloji acilacak bilgisine. Detaylari nedir kimse bilmiyor henüz.
Yüksek lisans konusuna bir şey demiyorum ki ben. Ama açıköğretim lisans diploması bambaşka bir durum. Yüksek lisans yapacak kapasitede insan zaten bir yere kadar seviyesi olan kesim. Ama aöf çok başka.Psikoloji mezunlarının alanlarını korumak istemelerini anlamakla birlikte bazen bunun sınırının aşıldığını düşünüyorum.
Batılı ülkelerde herhangi bir lisans programından mezun biri psikoloji alanında yüksek lisans yapıp uzmanlaşabiliyor.
Psikolojik danışma kuramlarından biri olan ve yakın geçmişte kuramsallaşan Öyküsel Terapi'nin kurucularından biri yanlış hatırlamıyorsam makine teknik ressamlığı lisans mezunuydu.
Adam alanda uzmanlaşmakla kalmamış bir de kuram geliştirmiş, alkışlamayıp da ne yapalım?
Bu tip durumlarda sakız reklamı geliyor aklıma.
Nazar etme nolur çiğne senin de olur...
Bundan 20 yıl önce ünide okurken arkadaşlarla şakalaşıyorduk. Onlara söylemiştim “Türkiye hiçbir zaman hukuk devleti olmayacak, kendinizi abartmayın” . Gittikçe kötüleşti her şey o zamandan bu zamana.Hukukta hic mi haksizlik yok, veya para icin isini yapan yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?