Alcim cikti!!!! Lütfen yardim

ozzdnn

Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2014
41
1
6
35
Avusturya
arkadaslar biliorum hep ayni seyleri duyuorsunuz ama lütfen bana Yardimci olun alcimi cikardim bir saat önce, kaslarimin arasi o kadar sismiski aynada kendimi taniyamadim lütfen bir seyler diyin gecer deyin......
insan alci cikinca sisliklerde cikior dior

arkadaslar biliorum hep ayni seyleri duyuorsunuz ama lütfen bana Yardimci olun alcimi cikardim bir saat önce, kaslarimin arasi o kadar sismiski aynada kendimi taniyamadim lütfen bir seyler diyin gecer deyin......

ozzdnn alçını çıkardığında şişlik normal özelilkle kemer varsa törpülendiyse çok normal tabi alıcısı çıkanlar benden daha iyi bilir

evet canim kemer vardi o törpülenmis zaten doktorumda dedi, Kas tarafinin iyilesmesi zaman alir dedi ama aynaya bakinca kendimi taniyamadim birden..
Simdi aynaya baktikca inceledikce alisiyorum.. sükür ya o kabus neydi öyle :))
Buz koysam yararmi..?

canım sana daha öncede yazmıştım ve hatırlıyosan alçı çktğndaki burnun tmamen yanıltmaca şimşiş olucak zamanla geçicek dye nitekim öylede olmus :) korkma gecicek bi kac gune o şişlik buz koyma artık pek etkilemez

evet canim kemer vardi o törpülenmis zaten doktorumda dedi, Kas tarafinin iyilesmesi zaman alir dedi ama aynaya bakinca kendimi taniyamadim birden..
Simdi aynaya baktikca inceledikce alisiyorum.. sükür ya o kabus neydi öyle :))
Buz koysam yararmi..?

ay kıyamam ya bende hala alçı var ama ameliyata girmeden doktorum bunu söylemişti benimde kemer törpülendi alın bölgende çok şişlik olabilir panik yapmayın dedi:)

ay kıyamam ya bende hala alçı var ama ameliyata girmeden doktorum bunu söylemişti benimde kemer törpülendi alın bölgende çok şişlik olabilir panik yapmayın dedi:)

Gercektenmii ??
Inanirmisin hala yuzumdeki burnun benim burnum olduguna inanamiyorum... Öyle tuhafki bu ilk saatler bir kusur ariyorum Doktorumun ama bulamiyorum simdlik saolsun.. Su sisker bide Morluklar haric... cok zor ve sabirli bir surek beni bekliyor herhalde..
Umarim burnuma alisirim..
ve bu sislikler cok cabuk zamanda gecer.. Ben en iyisi buz koyim öyle gecer umarim.. Ama su agirlik gitti ya o alci :))

Yardimlariniz icin simdiden tsk ederim.. Bu siskinlikler kac haftada geciyor.. ??
:44::44::44::44::44:

Burun ameliyatı sonrası süreç
Toplam Okunma : 12145 kez okundu.

Burun estetiği sadece ameliyat öncesi ve ameliyat ile biten bir süreç değildir. Kanımca esas süreç ameliyat sonrasında başlar. Beklentiler, sıkıntılar, dokusal yapısal değişikler devereye girer. Sonrası süreci erken, orta dönem, orta-geç ve uzun-geç dönem olarak 4 bölüme ayırmaktayım. Erken dönem ilk on gün, orta dönem on gün 2 ay, orta-geç dönem 2 ay 1 yıl ve uzun-geç dönem ise 1 yıldan sonrayı kapsar. Her dönemde hem hasta psikolojisi hem de burun şekli değişmektedir.

Erken ilk 10 günlük dönem doku şişlikleri, göz çevresinde morarmalar ve burun tıkanıkları ile başlar. Görüntü olarak moral bozucu bu dönemin birinci haftasında dikişler, flasterler, plastik alçılar alındığında hasta şiş ve ödemli bir burun ile karşılaşır. Ana hatları ile düzgündür ancak hastanın burunu açılır açılmaz hemen değerlendirmesi genelde güçtür ve beklentisi ilk açıldığında tüm ödem, morluk ve şişliklerin tamamen geçmiş olduğu pırıl pırıl bir burundur. Ancak gerçekler farklıdır. Onuncu günden sonra orta dönemde özellikle 3. haftanın sonuna doğru her hafta ödem, şişlikler ve morluklar giderek kaybolur. Birinci ay ile 2. ay arasında burun şişliklerinin %80’i inmiş olur. Bu dönemde hasta burnunun yeni şekline alışmaya başlar ve hastanın morali yerine gelir. İkinci aydan sonra inme sürecini çok fark edilemez fakat 1 yıl boyunca devam eder.

Digital fotoğraflara baktığında ikinci ile altıncı ay, altıncı ay ile birinci yıl arasındaki değişiklikler mevcuttur. Altıncı aydan sonra burun alt yarısı ve burun ucu şekillenmesi kendisini gösterir. Cilt birinci yılda tamamen oturur. Belirgin bir sorun 6. ayda aşikar olur ve düzeltilme işlemi yapılmasına karar verilebilir. Altıncı aydan önce herhangi bir düzeltme işlemine karar vermek doğru olmaz. Birinci yıldan sonra uzun-geç dönem başlar. Aslında bu süreç ömür boyu cilt ile altındaki yeni oluşturulan kemik ve kıkırdak çatı arasındaki daimi bir savaştır. Cildin altındakilerini ezme ve büzme güçleri devamlı devrededir. Cilt altındaki en ufak bir zayıflığı af etmez. Ezerek cezasını keser. Bu yüzden yapılandırmalı burun estetiği felsefesi son derece önem kazanır. Unutmayınız ki bir ömür boyu güçlü bir şekilde ayakta kalan, doğal, kişilikli ve elegan bir burun yaratma ana hedefimizdir

Alinti "http://www.doktorsitesi.com/makale/burun-ameliyati-sonrasi-surec"

Cok guzel yazilmis arkadaslar... Insan okuya okuya rahatliyor.. :28::46:

ben yeni revizyon oldum ameliyattan önce doktoruma burun kökü yani kaş arası şiş durmasın dedim doktorum da oraya küçük bi müdahele etsem bile şişer ve şişliği en geç inen yer kaş arasıdır sabırlı olmak gerek o konuda ama senin burun kökünü oynamamaya çalısırım ihtiyac olmazsa demişti hatta.
yani sakın panik yapma 2-3 hafta sonra bile incelmeye başlar kaş aran ordaki şişklik geç iner hiç sıkma canını

Merak etme canım 10 güne baya bi inmiş olacak gün geçtikçe indiğini görüceksn ama 28den sonra yavaşlıyor yani şuan benim yavaşladı gibi küçülmüyor hala şiş :( ama şuan ki hallnden baya fark olucak korkma

ben yeni revizyon oldum ameliyattan önce doktoruma burun kökü yani kaş arası şiş durmasın dedim doktorum da oraya küçük bi müdahele etsem bile şişer ve şişliği en geç inen yer kaş arasıdır sabırlı olmak gerek o konuda ama senin burun kökünü oynamamaya çalısırım ihtiyac olmazsa demişti hatta.
yani sakın panik yapma 2-3 hafta sonra bile incelmeye başlar kaş aran ordaki şişklik geç iner hiç sıkma canını

Merak etme canım 10 güne baya bi inmiş olacak gün geçtikçe indiğini görüceksn ama 28den sonra yavaşlıyor yani şuan benim yavaşladı gibi küçülmüyor hala şiş :( ama şuan ki hallnden baya fark olucak korkma

Arkdaslar öncelikle yorumlariniz ve yardimlariniz icin cok Tsk ederim, böyle oldugunu okuyunca insanin morali dahada duzeliyor, evet Haklisiniz ben doktorumu bu gün telefonla aradim saolsun yine bana cok guvenilir bir sekilde konusup icimi rahatlatti, bu siskinliklerin normal oldugunu özellikle kas arasinin 3-4 haftaya inicegini ve daha sora azar azar burnun daha guzellestigini görucegimi söyledi, simdiki göruntu sadece bir yanilmaca.. Burnun esas seklinin olmadigini söyledi.. Vesaire.. saolsun..

Benim burnumun ucu daha biraz kalkik.. onunda inicegini söyledi bi kac milim .. ve dedigim gibi burun ortasi ve kaslar arasi Box yapmisim sanki :) O kadar bir sis yani ..
Her gun detayli detayli incelemeye devam edicem Bakalim Iste :)
Biraz makyaj yapsam belki biraz daha Positivlesiriim :1::1::46::9:

Arkdaslar öncelikle yorumlariniz ve yardimlariniz icin cok Tsk ederim, böyle oldugunu okuyunca insanin morali dahada duzeliyor, evet Haklisiniz ben doktorumu bu gün telefonla aradim saolsun yine bana cok guvenilir bir sekilde konusup icimi rahatlatti, bu siskinliklerin normal oldugunu özellikle kas arasinin 3-4 haftaya inicegini ve daha sora azar azar burnun daha guzellestigini görucegimi söyledi, simdiki göruntu sadece bir yanilmaca.. Burnun esas seklinin olmadigini söyledi.. Vesaire.. saolsun..

Benim burnumun ucu daha biraz kalkik.. onunda inicegini söyledi bi kac milim .. ve dedigim gibi burun ortasi ve kaslar arasi Box yapmisim sanki :) O kadar bir sis yani ..
Her gun detayli detayli incelemeye devam edicem Bakalim Iste :)
Biraz makyaj yapsam belki biraz daha Positivlesiriim :1::1::46::9:

benim de daha burnum kalkık duruyor 12. günüm bantlıyım henüz. doktorum bana da iner biraz çok şiş daha dedi :)

kalkıklığı zamanla değişir zaten sabretmek gerekiyor :(

Ben ucum kalkık mı inik mi anlamıyorum okadar tuhaf yani 😁😁

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

benim de daha burnum kalkık duruyor 12. günüm bantlıyım henüz. doktorum bana da iner biraz çok şiş daha dedi :)

umarim arkadaslar benim sisikler dünden bugune azaldi gibi yoksa benmi kendi kendime öyle kuruntu yapiorum bilmiorum ama, umarim kücülüordur bakalim yarin nasil bi hal alicak :))

umarim arkadaslar benim sisikler dünden bugune azaldi gibi yoksa benmi kendi kendime öyle kuruntu yapiorum bilmiorum ama, umarim kücülüordur bakalim yarin nasil bi hal alicak :))

ozzdnn alıştın mı biraz daha dün şoklardaydın benimde alçı yarın açılacak bakalım:)

Agladim biraz uzuldum ailedekiler dogru söyler belki arkadaslar olmasa bile ailedekiler dogruyu söyler.. demi canm..
:((

tatlım sen çok çabuk etkileniyorsun sonuçta ailen burun estetğindeki değişim asıl ameliyattan sonra olduğunu tam anlamıyla şeklinin oturmasının 1 yılı bulduğunu gün be gün güzelleşeceğini bilmezler ki onlar hep böyle kalcak sanırlar çok moralini bozuyorsun bak daha çok yeni sabret hemen aaa olmamış ya da alışmadım modlarına girme kendine zaman ver

tatlım sen çok çabuk etkileniyorsun sonuçta ailen burun estetğindeki değişim asıl ameliyattan sonra olduğunu tam anlamıyla şeklinin oturmasının 1 yılı bulduğunu gün be gün güzelleşeceğini bilmezler ki onlar hep böyle kalcak sanırlar çok moralini bozuyorsun bak daha çok yeni sabret hemen aaa olmamış ya da alışmadım modlarına girme kendine zaman ver

Saol canim ya sen cok iyi moral verirosun bana.. cok saol .. evt alisamadik diorlar ...
Bu gün 8 gün olucak.. bilmiorum birak ailemi burun guzel olmasina ragmen ben bille alisamadim... :(
umarim düzelir 2-3 hafta sora umarim canim.. senin alcin cikinca nasil olcak cok merak ediyorum..

Back
X