Aldatan imam nikahlı eş hakkında

Bebeği alamaz anne yasadışı madde bağımlısı vs değilse. Resmi olarak nikah olmadığı sürece hukuken eş olmuyor. Beraber yaşadığı sevgilisi oluyor en fazla. Devletin makamlarını da sevgilim aldattı diye meşgul edemez bence. İlgilenmezler yani şiddet gibi birşey yoksa. Allah aşkına ya şu adamlara bu kadar güvenmesin kimse ya. İmam nikahı kıydırabilen adam, işerde başımdan atarım diye düşünmüyosa zahmet edip 15 dakika resmi nikahta kıydırabilir.

Ben de buna takılmıştım. Matematik isyan etti beynimde!

Yani bu durumda evlilik dışı çocuk yapmış oluyorlar ne gerek vardı ki imam nikahına falan. Ne uğraşmışlar düğün vs. :işsiz:

Kişisel pek bir hak iddia edemez ama çocuk için hakları mevcut onu da avukata sorma uygun olacaktır diye düşünüyorum.
Neyini soracak yaşı tutuyorsa tecavuzde yoksa alan memnun veren memnun diyecek eğer yaş küçükse dava açabilir bide tecavüz etti derse o zaman hapı yuttu

Nişan bozulunca bile kötü niyet varsa evlenme vaadiyle kandırmaktan dava açılabiliyor diye biliyorum. Evet ortada resmi bir nikah yok ama yine de şansınızı deneyebilirsiniz. Seçeneklerinizi bir avukat ile değerlendirmenizi öneririm. Daha önce de yazılmış ama umarım görümceniz çocuk yaşta olduğu için resmi nikah yerine imam nikahı tercih edilmemiştir.

Ama adamın karisi size dava açabilir. Siz de bir cahillik ettik hakim bey diyebilirsiniz.

Çocuğunu kendi nüfusuna kaydettirdigini düşünüyorum. Eğer öyleyse çocuk için vukuatlı nüfus örneği çıkartın bakın bakalım babası evli mi?

Hanımlar merhabalar.. yine ben, benim görümcem geçen Aralık'ta evlendi düğün vs.. 8 aylık çocukları var. Ama eşi hala işinden gücünden vs bahane bularak resmi nikah yapmadı..her neyse, bugün eşinin telefonunu karistirmis ve başka kadinla konuştuğunu görmüş... Gittik gorumcemi aldık geldik .. adam aldatmadım deyip duruyor. Ama çocuğu da alacağım senden diyor. Kısa kesmeye çalışıyorum. Sorum; çocuğu alabilir mi? Hem konuştuğu kadına hem gorumcemin eşine manevi veya maddi dava açma şansımız var mı? Ne yapabiliriz...? Adam şu an yakalanma korkusundan agresif.
Davayla bir hak elde edeceginizi sanmiyorum.sadece cocugun babasi oldugu ispatlanip nafaka alinabilir.imam nikahla görümce bile ceza alabilir sanirim.
Ama evli de olsalar ki degiller cocuk annededir.bazi durumlar dışında.

Malesef evlenmeye gelince resmi nikah/devlet isleri erteleniyor onemli gorulmuyor

Ama herhangi bir aksilik olunca resmi kurumlardan/devletten yardim bekleniyor

Imam nikahi kiyan hocaya gidilip sorabilir gorumceniz. haklarim ne ?diye...

Yanlis anlasilmasin imam nikahi gereksiz demiyorum sadece bilinclenmek adina yazdim.

Gorumceniz arastirsin yine de avukata falan gidip.

İyi de yasal olarak karı-koca değiller ki, görümcenizin hukuken bir hakkı olsun. Sevgiliniz sizi aldattığında dava açıp bir hak iddia edebiliyor musunuz? (edilebiliyorsa ben bilmiyorum) Bu da aynı hesap, değişen bir şey yok ki. Bir de adamın aldattığı kadına dava açmaktan bahsediyorsunuz, mümkün olamaz ki böyle bir şey. Pekala o kadın da hayır beni diğer kadınla aldattı diyebilir. Görümceniz için şuan mümkün olabilecek tek şey, çocuğu adına babalık davası gibi bir şey açıp, nafaka filan talep etmesi olabilir gibi görünüyor. Siz yine de bir avukata sorun ama...

İşte resmi nikah neden önemli, bu konu gayet iyi bir özet. Bir de ne cesaret nikahsız çocuk yapmak filan... Bekar anne olmaya cesaret edebilecek insanlar kalkışmalı ancak böyle bir işe.

adama hic bir dava acamazsiniz cunku resmiyette evli degiller.adamda cocugu alamaz resmiyette onun adina degil cocuk gerci olsada o yasta alamaz.dna testi yaparsa cocugu oldugunu ispatlar ama yinede daha kucuk oldugundan vermezler ona.

Neden hukuki yollardan hakkınızı arama gayretindesiniz ki ?
Gidin imama sorun nikahı kiyan o değil mi ?
Madem çocuk yapmak ve aynı evde evli gibi yaşamak için devletin resmi kurumlarını ciddiye almamissiniz şimdi de almayın.
Ben de aynisini yazdim.yukarda

Kizlarimiz bilinclensin diye

Bir erkekle ayni evde yasarken ve hamile kalirken devletin kurallarini dikkate almayan kadin, adam tekmeyi koyunca devletin kapisina gidip hak ariyor
Bence de nikahi kiyan hocaya gitmeliler.

Konu sahibi bizi yanlis anlayacak ama belki bazi kizlarimiz ders alir bu konulardan diye boyle yazmak zorundayiz bence

Back
X