- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
- Konu Sahibi Kalimeeero
Hukuki boyuttada sadece cocuk icin hak talep edebilir adamdan bence
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hakim de hemen inanacaktı zaten... iki tarafta bişey talep edemez gibi çocuğu da alamaz ne yapacak adam kendi mi emzirecek ?Param vardı aldı kaçtı derim dava açarım çocuğu da alırım diyor...
Ses kaydı ekran görüntüsü alın bu söylediklerini hiçbirşey yapamaz ama sizde dava falan açamazsınız.Param vardı aldı kaçtı derim dava açarım çocuğu da alırım diyor...
Evet o haber benimde çok dikkatimi çekmişti..
''Nikahsız birliktelikten çocuk yapan, bu sonucu da öngörmeliyidi '' diye hakim karara bağlamış..Çok tartışmalı konu..
Çocuğa nafaka vermek zorunda baba.. Kadına vermesede..
Bir üst mahkeme kararı bozar muhtemelen de uğraşmak lazım..
İmamın resmiyetsiz nikah kıydığı ülkede, hakimlerin ahlak bekçiliği yapması çok da göze batacak bir durum olmasa gerek..
bu kişi görümcenizin eşi değil sevgilisi oluyo malesef. Evlilik dışı çocuk için dna testi ile mahkemede kesinleştirilip nafaka talep edebilir ama kendisi için ne adamdan ne de diğer kadından hiçbir hak telep edemez.Hanımlar merhabalar.. yine ben, benim görümcem geçen Aralık'ta evlendi düğün vs.. 8 aylık çocukları var. Ama eşi hala işinden gücünden vs bahane bularak resmi nikah yapmadı..her neyse, bugün eşinin telefonunu karistirmis ve başka kadinla konuştuğunu görmüş... Gittik gorumcemi aldık geldik .. adam aldatmadım deyip duruyor. Ama çocuğu da alacağım senden diyor. Kısa kesmeye çalışıyorum. Sorum; çocuğu alabilir mi? Hem konuştuğu kadına hem gorumcemin eşine manevi veya maddi dava açma şansımız var mı? Ne yapabiliriz...? Adam şu an yakalanma korkusundan agresif.
Hanımlar bir sakin! Resmi nikahsız birliktelik evet yanlış. Ama konu sahibinin görümcesinin bazı hakları var.
Anladığım kadarıyla baba çocuğu tanımış. Bu durumda çocuk için nafaka talep edebilirsiniz. Tanımadıysa öncelikle babalık davası açmanız gerekmektedir.
Bu konuda farklı Yargıtay görüşleri mevcut olsa da son yıllarda nikahsız eş için manevi tazminata hükmedilebiliyor. Resmi nikah konusunda oyaladığını, daha sonra aldatarak kişilik haklarını ihlal ettiğini, sosyal çöküntüye uğrattığını belirterek manevi tazminat talep edebilirsiniz. Bu durumda resmi nikâhlı olmayan eş ortak hayatın kurulduğunu, geçerli bir evlilik birliğinden beklenen aile ortamının sağlandığını ispatlamakla mükelleftir.
Ayrıca hakim tazminat miktarını tayin ederken taraflar arası ilişkiye, sosyal ve ekonomik durumlarına bakacaktır.
Maalesef diğer kadına resmi nikahla evli olsanız da artık tazminat davası açamıyorsunuz. Yeni Yargıtay kararları sadakat yükümlülüğünün sadece eşte olduğunu, bu nedenle diğer kadının tazminat sorumluluğu olamayacağını benimsedi.
Msjlarim ekran görüntüsünü aldınız mı?delil olarak verirdiniz çocuğun velayet anneye verilir aldatma adina maddi manavi tazminat açabilirsnzHanımlar merhabalar.. yine ben, benim görümcem geçen Aralık'ta evlendi düğün vs.. 8 aylık çocukları var. Ama eşi hala işinden gücünden vs bahane bularak resmi nikah yapmadı..her neyse, bugün eşinin telefonunu karistirmis ve başka kadinla konuştuğunu görmüş... Gittik gorumcemi aldık geldik .. adam aldatmadım deyip duruyor. Ama çocuğu da alacağım senden diyor. Kısa kesmeye çalışıyorum. Sorum; çocuğu alabilir mi? Hem konuştuğu kadına hem gorumcemin eşine manevi veya maddi dava açma şansımız var mı? Ne yapabiliriz...? Adam şu an yakalanma korkusundan agresif.
Düğün resimleri ve düğün videoları karı koca olduklarına kanıttır.Hanımlar merhabalar.. yine ben, benim görümcem geçen Aralık'ta evlendi düğün vs.. 8 aylık çocukları var. Ama eşi hala işinden gücünden vs bahane bularak resmi nikah yapmadı..her neyse, bugün eşinin telefonunu karistirmis ve başka kadinla konuştuğunu görmüş... Gittik gorumcemi aldık geldik .. adam aldatmadım deyip duruyor. Ama çocuğu da alacağım senden diyor. Kısa kesmeye çalışıyorum. Sorum; çocuğu alabilir mi? Hem konuştuğu kadına hem gorumcemin eşine manevi veya maddi dava açma şansımız var mı? Ne yapabiliriz...? Adam şu an yakalanma korkusundan agresif.
Sevgili olmanın bir adım önüne geçemez hak olarakbildigim kadariyla artik imam nikahli olmanin da bazi haklari var. arastirin lutfen.