Aldatan imam nikahlı eş hakkında

Bence bir dava açılacaksa resmî nikah olmadan dini nikah kıyan imama açın o kadar yasak diye söyleniyor resmî nikah olmadan dini nikah kıyılmasın diye. Şimdi işiniz adamın vicdanına kalmış ister bakar çocuğuna ister bakmaz.
Adam oyalarken bir büyüğünüz adam da çıkıp müdahale etmedi mi duruma? İki sevgili nasıl ayrılıyorsa öyle ayrılacaklar kanunda yasal olarak bi hak talep edemez kadın çocuğu dışında...

Evet o haber benimde çok dikkatimi çekmişti..
''Nikahsız birliktelikten çocuk yapan, bu sonucu da öngörmeliyidi '' diye hakim karara bağlamış..Çok tartışmalı konu..
Çocuğa nafaka vermek zorunda baba.. Kadına vermesede..
Bir üst mahkeme kararı bozar muhtemelen de uğraşmak lazım..
İmamın resmiyetsiz nikah kıydığı ülkede, hakimlerin ahlak bekçiliği yapması çok da göze batacak bir durum olmasa gerek..

Tek elden kadına sorumluluk bağlanması sakıncalı bir durum olsa da aslında yapılan hatanın anlanması içinde böyle haberler caydırıcı olabilir.
Yüksek ihtimalle bu sonuç baba çocuğu tanıma yoluna gitmediği için gerçekleşmiştir.
Üst mahkeme kararı bozsa bile babalık davası dna vs diye uğraşıcaklar. Oysa tek imza ile her türlü hak sahibi oluyor, kadınlar bazen kendi kendilerine yapıyor malesef.
Olan çocuklara oluyo böyle.

bebek daha kucuk alamaz da...
su meseleye nıkah demeyın yahu
bakın magdur olan kadın ve cocuk olacak yıne
ne demeye nıkahsız yasayıp ustune cocuk yapmıs neyıne guvenerek?
resmı bagı olsaydı catır catır dava acardı tazmınat alırdı
sımdı kucagında bebe elde var sıfır
yazık ya :(
kadınlar neden yapıyor kendılerıne bunu
ıyı ve saglıklı yasamı duzgun sakin hayatı her ınsan hakedıyor halbukı...

Hanımlar merhabalar.. yine ben, benim görümcem geçen Aralık'ta evlendi düğün vs.. 8 aylık çocukları var. Ama eşi hala işinden gücünden vs bahane bularak resmi nikah yapmadı..her neyse, bugün eşinin telefonunu karistirmis ve başka kadinla konuştuğunu görmüş... Gittik gorumcemi aldık geldik .. adam aldatmadım deyip duruyor. Ama çocuğu da alacağım senden diyor. Kısa kesmeye çalışıyorum. Sorum; çocuğu alabilir mi? Hem konuştuğu kadına hem gorumcemin eşine manevi veya maddi dava açma şansımız var mı? Ne yapabiliriz...? Adam şu an yakalanma korkusundan agresif.
bu kişi görümcenizin eşi değil sevgilisi oluyo malesef. Evlilik dışı çocuk için dna testi ile mahkemede kesinleştirilip nafaka talep edebilir ama kendisi için ne adamdan ne de diğer kadından hiçbir hak telep edemez.

Eskiden gençler arasın da yüzük takma modaydı bınun bir üst modeli imam nikahı kıydırmak oldu. Bilmiyorum denk geldiniz mi ama benim üniversite çevremde vardı imam nikahı kıydıran biri de ev arkadaşımdı... allah sonumuzu hayıretsin.

Hanımlar bir sakin! Resmi nikahsız birliktelik evet yanlış. Ama konu sahibinin görümcesinin bazı hakları var.

Anladığım kadarıyla baba çocuğu tanımış. Bu durumda çocuk için nafaka talep edebilirsiniz. Tanımadıysa öncelikle babalık davası açmanız gerekmektedir.

Bu konuda farklı Yargıtay görüşleri mevcut olsa da son yıllarda nikahsız eş için manevi tazminata hükmedilebiliyor. Resmi nikah konusunda oyaladığını, daha sonra aldatarak kişilik haklarını ihlal ettiğini, sosyal çöküntüye uğrattığını belirterek manevi tazminat talep edebilirsiniz. Bu durumda resmi nikâhlı olmayan eş ortak hayatın kurulduğunu, geçerli bir evlilik birliğinden beklenen aile ortamının sağlandığını ispatlamakla mükelleftir.

Ayrıca hakim tazminat miktarını tayin ederken taraflar arası ilişkiye, sosyal ve ekonomik durumlarına bakacaktır.

Maalesef diğer kadına resmi nikahla evli olsanız da artık tazminat davası açamıyorsunuz. Yeni Yargıtay kararları sadakat yükümlülüğünün sadece eşte olduğunu, bu nedenle diğer kadının tazminat sorumluluğu olamayacağını benimsedi.

Arkadaşlar naptınız ya! Tamam konu sahibinin görümcesi yanlış bir şey yapmış. Ama böyle bilmediğimiz konularda ahkam keserek, hiç bir şey alamaz, hiç bir dava açamaz falan diyerek kendinizce ders mi veriyorsunuz? Böyle yaparak kimseye yardımcı olmadığınız gibi, insanların hak arama hürriyetini de engellemiş oluyorsunuz. Görümcenin bazı hakları var. Daha önce hukuki bilgi vermiştim, yukarıda alıntıladım. Teknik bilgi gerektiren konularda keşke kulaktan dolma bilgilerimizi kullanmasak, en azından azıcık araştırsak :işsiz:

Hanımlar merhabalar.. yine ben, benim görümcem geçen Aralık'ta evlendi düğün vs.. 8 aylık çocukları var. Ama eşi hala işinden gücünden vs bahane bularak resmi nikah yapmadı..her neyse, bugün eşinin telefonunu karistirmis ve başka kadinla konuştuğunu görmüş... Gittik gorumcemi aldık geldik .. adam aldatmadım deyip duruyor. Ama çocuğu da alacağım senden diyor. Kısa kesmeye çalışıyorum. Sorum; çocuğu alabilir mi? Hem konuştuğu kadına hem gorumcemin eşine manevi veya maddi dava açma şansımız var mı? Ne yapabiliriz...? Adam şu an yakalanma korkusundan agresif.
Msjlarim ekran görüntüsünü aldınız mı?delil olarak verirdiniz çocuğun velayet anneye verilir aldatma adina maddi manavi tazminat açabilirsnz

Düğün resimleri ve düğün videoları karı koca olduklarına kanıttır.

Dini Nikah cumhuriyet dönemine kadar devlet eliyle kıyılan resmî nikahtı. Dua okunuyordu günümüzden farklı olarak. Günümüzde bu işi devlet daireleri yapıyor . Asıl olan nikah bu çünkü. Dini nikah olmadan evlenince de evli oluyorsunuz. Yazık böyle evlenen kadınlar sadece ve sadece sömürülüyor. Erkeğe olan bir şey Yok. Dava açsa da bir hak iddia edemez ki. Öbür kadına dava açması da anlamsız. Ceza vermezler ortada evlilik bağı Yok.

cocugu alamaz
burda adam kadar gorumceniz ve aileside suclu imam nikahiyla ayni cati altinda yasanmaya baslanmasaydi baska haklarida olabilirdi belki
devlet nikahini hice sayip basina is gelincede ayni devletten yardim beklemek hak beklemekte ayri bir konu gercekten
umarim adam o kadinla devlet nikahli cikmazda kadin gorumcenizi perisan etmez ava giden avlanir hesabi

dügün resimleri nikah hükmünde değerlendirilmez. Benim düğünüm yoktu nikah vardı hakim bana niye düğün yapmadın diye sormadı. O imza kanun önünde hakkını aramak için gerekli.
Şiddet vs. ciddi kanıt varsa dava açabilir öbür türlü hakim ciddiye almaz.

Anne çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayabildiği sürece, hakimler anneden ayırlmıyorlar. Tazminat talebi için elinde kanıt olması gerekli , almış mı konuşmalarının ekran görüntülerini yada telefonunu alsaymış karşı tarafın zaten telefon konuşmaları yapmıştır döküman çıktısını talep eder hakimden diyordum tam ama resmiyet yok ki aralarında tazminat alsın???

Çocuk evlilik dışında olduğu için velayet annede. Baba dava açıp velayetini isteyebilir herhalde, ama muhtemelen vermezler. Çocuk babanın nüfusuna kayıtlıysa çocuk kimlik nosu ile vukuatlı nüfus kayıt örneği alın, babanın resmen evli olup olmadığını kontrol edin. Muhtelemen başka biri ile resmi nikahlı evli olduğundan kaçıyordur evlilikten.

Ayrıca imam nikahı ile evlilik olmaz, birliktelik olur, bir nevi dost hayatı. Böyle cahilce hareket eden insanların yaşadıklarını gördüğümde üzülüyorum. Binlerce örnek hikaye var, insanlar yine de ders almıyor. Ondan sonra devletin kapısını çalmayı akıl ediyorlar.

Olan o küçük bebeğe oluyor işte, ana alır kaçırır, baba alır kaçırır, çocuk ortada sürünür yazık.

Back
X