Aldatan kuzenimle ilgili ne yapmam gerek?

bencede kuzenin ailesine anlat. onlarda usulunce altınları iade edip nişanı bozsunlar. açıklama yapmalarına gerek yok. bizim kızımız vazgeçti desinler tamam. insanları daha fazla aldatmayın. kendinizi damadın ailesinin yerine koyun. çok ayıp gerçekten.

Öncelikle okuyanlara teşekkür ederim.

Kuzenim 25 yaşında ve nişanlıydı. Adamı bir süredir aldatıyormuş. Ben el ele görünce anlatmak zorunda kaldı. Karşı taraf da nişanlı olduğunu biliyor ama ailem zorladı filan diye anlatmış. Ağzım açık kaldı konuşurken. Alakasi bile yok eniştemler dünya tatlısı insanlar. Bırakın zorlamayı gidin görüşün birbirinizi tanıyın diye manevi yönden hep destek oldular. Kuzenim böyle söylemiş yalanla kandırmış. Yalvardı bana susmam için. Bir de iftira attı ayrılmak için nişanlı olduğu adama. Bana kötü davranıyor, sevmiyor, saygısızlık etti, anneme babama küfür etti diye aralarını açtı. Kayınbaba, oğlu ve kuzenimin babası beraber çalışıyor. Onlar devam ediyor ama nişanlısı işinden oldu. Aile mahçup oldu altın, inci, paraların üstüne bizimki bildiğiniz yattı. Suçsuz yere babası aldığı arabayı filan aldı oğlunun elinden. Öyle ki kuzenim ben rezil oldum adım çıktı diye kandırdı herkesi insanlar üzüldüler perişan oldular. Bunlari anlatmalı miyim ne yapmalıyım kuzenimle ilgili? Kötü duruma düşmek de istemiyorum. Anlatsam kuzenimin adı çıkacak ailecek daha kötü zarar görecekler diye de korkuyorum. Sıkıştım kaldım ne yapmalıyım?
Karışmam ve uzak durur mesafemi koyarım

Ne pahasına olursa olsun anlatmalısınız. Dürüstük bunu gerektirir. Laf söz olcak diye saklarsanız oturun biraz vicdanınızı sorgulayın. O yazık çocukcağzın suçu ne? Senin şeytan kuzenin pis iftiralarını hiç bir suçu yokken taşımak mı zorunda ?

Ay kuzenini yolasım geldi ha.
Bence kuzeninle konuşma bile konuyu.
Ne diyecek? Ay evet haklısın ona ihanet ettim çok haksızlık ettim açıklayayım mı diyecek? İhtimal bile vermem.
Nişanlıya ulaş buluşmamız lazım kardeşim önemli de. Anlat çocuğa herşeyi. Ses kaydını dinlet. Hatta kopyasını ona gönder. O babasına anlatır zaten.
Kuzenin de evde olmadığı bi an git ailesine anlat aynı şekilde.
Kuzenin rezilin önde gideni. Sevgilisi de bi o kadar ş..
Sen bu insanla akraba olsan ne yazar.
Pisliğini sana da bulaştırır gün gelir.
Sadece kuzenin ailesine söyleme hata edersin nişanlıya bizzat ulaş söyle. Kuzenin ailesi durumu kapatmaya çalışabilir kızlarını savunabilirler duyulsun istemezler. Eğer adam akıllı bi iş yapmak istiyorsan nişanlıya ulaş arkadaşım. Adam maddi manevi bütün zararlara uğramış çıksın bu durumdan. Nasıl sinir oldum ya. 1 gün bile bekleme hemen ulaş.

Valla ben senin yerinde olsam isimsiz bi şekilde nişanlısına duruma çıtlatırdım heralde. Yanlışın karşısında kim olursa olsun durmamız lazım.

Kuzenim 25 yaşında ve nişanlıydı. Adamı bir süredir aldatıyormuş. Ben el ele görünce anlatmak zorunda kaldı. Karşı taraf da nişanlı olduğunu biliyor ama ailem zorladı filan diye anlatmış. Ağzım açık kaldı konuşurken. Alakasi bile yok eniştemler dünya tatlısı insanlar. Bırakın zorlamayı gidin görüşün birbirinizi tanıyın diye manevi yönden hep destek oldular. Kuzenim böyle söylemiş yalanla kandırmış. Yalvardı bana susmam için. Bir de iftira attı ayrılmak için nişanlı olduğu adama. Bana kötü davranıyor, sevmiyor, saygısızlık etti, anneme babama küfür etti diye aralarını açtı. Kayınbaba, oğlu ve kuzenimin babası beraber çalışıyor. Onlar devam ediyor ama nişanlısı işinden oldu. Aile mahçup oldu altın, inci, paraların üstüne bizimki bildiğiniz yattı. Suçsuz yere babası aldığı arabayı filan aldı oğlunun elinden. Öyle ki kuzenim ben rezil oldum adım çıktı diye kandırdı herkesi insanlar üzüldüler perişan oldular. Bunlari anlatmalı miyim ne yapmalıyım kuzenimle ilgili? Kötü duruma düşmek de istemiyorum. Anlatsam kuzenimin adı çıkacak ailecek daha kötü zarar görecekler diye de korkuyorum. Sıkıştım kaldım ne yapmalıyım?

Valla aynı olay benim başımda da var benim ki evli birde boşanıcam diyor annem karışma sen dedi zaten nasıl söylenir ki ben araya mesafe koydum artık bayramdan bayrama enişteme üzülüyorum ama nasıl söyleyeyim çok utanırım korkarım :(

Eski nisanlisina kayitlari atmaniz bana hic mantikli gelmedi. Basta anneniz babanizla gorusmenizi tasviye ederim.
Bence en dogrusu enistenize (kuzeninizde ordayken) herseyi anlatmak.

annesine anlat böyle böyle durumu annesi çözsün nasıl bir evlat yetiştirmişler görsün gerisine karışma seninle msjlaşırken annen gördü anlatmak zorunda kaldım dee kızzzz ne çirkeff insanlarrr bu hayatta kuzen bi kere Allahın gazabını görcek o çocuğun kul hakkını yedi

Bugüne kadar hala susmuş olmanız bile hata bence.. İsterse canınız ciğeriniz olsun. "İftira atana kadar" sustunuz tamam ama o noktadan sonra artık susulacak bir tarafı yok. Yapmış bir halt, çocuktan güzellikle istemediğini söyleyerek de ayrılabilirdi. O en iğrenç yolu seçmiş. Lütfen daha fazla vakit kaybetmeden gidin anlatın. Günah o insanların yaşadığı manevi maddi üzüntüye..

O çocuğun hakkı için bunu anlatmazsanız vebale girersiniz. Yazık günah. Koskoca adamın altından arabası alınmış çocuk gibi. Verin numarasını ben anlatayım. O derece sinirlendim. Günahı sizin boynunuza. Çünkü bu gibi durumlarda bildiğini söylemekle mesulsun. Her koyun kendi bacağından gibi bi durum yok. Varsın siz kötü olun Allah görecektir insanlarda bilecektir kimin ne mal olduğunu ve yardım edecektir

Hepinize teşekkür ediyorum yardımınız için. Tek tek yazamıyorum şimdi olanları anlatayım.

Sabah kuzenimi aradım ve eski nişanlısıyla konuşmasını söyledim. Hiçbir cevap vermedi. Aldatma olmasa bile senin yalan söylediğini anlat dedim en azindan adam kurtulsun. Ne diyorsun anlamiyorum filan deyip telefonu suratıma kapattı. 2 saat sonra iş yerime geldi beni tehdit etti. Senin ona aşık olduğunu söylerim kepaze ederim bana zarar verirsen seni mahvederim diye bas bas bağırdı. Beni itti filan kovdum gitti. Buralar epey karışık. Öğle arasında ses kayıtlarını ona attim. Yine binbir özürler ağlamalar annem babam rezil olur ben rezil olurum diye yalvarmalar. Biz kardeş gibi büyüdük diye konuşmalar. Onu yarı yolda bırakıyormuşum pişman olurmuşum bin tane laf. Engelledim onu teyzemi annemi aradım. Olanları anlattım fırsat verdiğimi ama konuşmadığını söyledim. Teyzem duygu sömürüsü yaptı annem karışma sen suçlu olursun dedi. Sabrım gücüm tükendi konuşma kayıtlarını adama da attim. Hala dinlemedi. Bilmiyorum ne olacak. Bekliyorum sadece

Hepinize teşekkür ediyorum yardımınız için. Tek tek yazamıyorum şimdi olanları anlatayım.

Sabah kuzenimi aradım ve eski nişanlısıyla konuşmasını söyledim. Hiçbir cevap vermedi. Aldatma olmasa bile senin yalan söylediğini anlat dedim en azindan adam kurtulsun. Ne diyorsun anlamiyorum filan deyip telefonu suratıma kapattı. 2 saat sonra iş yerime geldi beni tehdit etti. Senin ona aşık olduğunu söylerim kepaze ederim bana zarar verirsen seni mahvederim diye bas bas bağırdı. Beni itti filan kovdum gitti. Buralar epey karışık. Öğle arasında ses kayıtlarını ona attim. Yine binbir özürler ağlamalar annem babam rezil olur ben rezil olurum diye yalvarmalar. Biz kardeş gibi büyüdük diye konuşmalar. Onu yarı yolda bırakıyormuşum pişman olurmuşum bin tane laf. Engelledim onu teyzemi annemi aradım. Olanları anlattım fırsat verdiğimi ama konuşmadığını söyledim. Teyzem duygu sömürüsü yaptı annem karışma sen suçlu olursun dedi. Sabrım gücüm tükendi konuşma kayıtlarını adama da attim. Hala dinlemedi. Bilmiyorum ne olacak. Bekliyorum sadece
Vallahi helal olsun. Akrabanı kaybettiysen dahi Allah'ın rızasını kazandın.
Ama dediğimiz çıktı bak hemen senin onunla ilişkin olduğunu yaymakla tehdit etmiş seni, şeytan yani yapar herşey beklenir. Elinde kanıtların olmasa yapmıştı bile. Ağlamasına zırlamasına özürlerine falan kanma onlar hep korkudan tutuştu şuan o yüzden yoksa elinde kanıt olmasa damla gözyaşı dökmezdi. Anne babasını rezil eden bizzat kendisi. Ayrıca kendisi o masum çocuğu rezil ederken iyimiymiş görsün.
Teyzen elbette duygu sömürüsü yapacak ama o rezil olan aldatılan adamında bir annesi var ama kendi kızı o anneye hiç acımadı!
Vallahi Allah razı olsun. Cidden büyük insanlık sergilediniz.

Kendisi çocuğu rezil ederken iyiydi. Sizi rezil etmekle tehdit ederken de iyi; kendine gelince "Yapma rezil olurum" diye ağlamalar. Ben olsam beni tehdit ettikten sonra zerre acımam. İyi yapmışsınız. İnsanlara iftira atmaması gerektiğini öğrenir belki artık.

Mutlaka gelişmeleri yaz.
Tebrik ediyorum en doğrusunu yapmışsın.
Çocuk kaydı görmediyse lütfen ara hemen baksın. Dedim sana kuzeninin ailesi üstünü kapatmaya çalışır diye öyle de olmuş.
Susmaman ne kadar vicdanlı bi insan olduğunu gösterdi. Ben anlamıyorum zaten sırf benden bilmesinler beni dışlamasınlar diye susan insanları.

Vallahi helal olsun. Akrabanı kaybettiysen dahi Allah'ın rızasını kazandın.
Ama dediğimiz çıktı bak hemen senin onunla ilişkin olduğunu yaymakla tehdit etmiş seni, şeytan yani yapar herşey beklenir. Elinde kanıtların olmasa yapmıştı bile. Ağlamasına zırlamasına özürlerine falan kanma onlar hep korkudan tutuştu şuan o yüzden yoksa elinde kanıt olmasa damla gözyaşı dökmezdi. Anne babasını rezil eden bizzat kendisi. Ayrıca kendisi o masum çocuğu rezil ederken iyimiymiş görsün.
Teyzen elbette duygu sömürüsü yapacak ama o rezil olan aldatılan adamında bir annesi var ama kendi kızı o anneye hiç acımadı!
Vallahi Allah razı olsun. Cidden büyük insanlık sergilediniz.

Evet uyarılarınız haklı çıktı hep. Allah kimsenin başına vermesin.
Mutlaka gelişmeleri yaz.
Tebrik ediyorum en doğrusunu yapmışsın.
Çocuk kaydı görmediyse lütfen ara hemen baksın. Dedim sana kuzeninin ailesi üstünü kapatmaya çalışır diye öyle de olmuş.
Susmaman ne kadar vicdanlı bi insan olduğunu gösterdi. Ben anlamıyorum zaten sırf benden bilmesinler beni dışlamasınlar diye susan insanları.

Sağ olun ama aramak da istemiyorum çünkü bak arıyor ediyor diye bana daha kötü sıçrayacak. Şimdi bile babamı eniştemi aramış Belinay eski nişanlımın peşinde geziyor demiş. Babam 60 yaşında o kadar utandım ki

Evet uyarılarınız haklı çıktı hep. Allah kimsenin başına vermesin.

Sağ olun ama aramak da istemiyorum çünkü bak arıyor ediyor diye bana daha kötü sıçrayacak. Şimdi bile babamı eniştemi aramış Belinay eski nişanlımın peşinde geziyor demiş. Babam 60 yaşında o kadar utandım ki
Ne diye utanıyorsun allasen atsana onlara da kaydı

Back
X