Milliyet
Dördüncü Bakış
Cengiz HORTOĞLU
Eşimle 7 yıldır evliyiz. Bu evlilikten 6 yaşında bir oğlumuz var.
Son zamanlarda, eşimin bana karşı tavırlarında bazı farklılıklar gözlemledim.
Ama buna rağmen, onun beni aldatacağı asla aklıma gelmezdi.
Bundan 15 gün kadar önce bir komşumuz beni aradı. ‘Eşimi, evimizden yürüyerek 10 dakikalık uzaklıkta bir caddede bir arabaya binerken gördüğünü,’ söyledi.
Bunun üzerine ben de eşimi takip etmeye karar verdim.
İşe gider gibi yapıp, evden ayrıldıktan sonra iki arkadaşımla birlikte üç gün süreyle daha önce arabaya bindiği caddeye yakın bir yerde saatlerce bekledik.
Üçüncü gün, eşim öğle saatlerine doğru aynı caddede onu bekleyen bir arabaya bindi. Arabaya binerken çok tedirgindi.
Biz de arkadaşımın arabasıyla onları izledik. Daha sonrasını anlatmak istemiyorum.
Beni aldattığını hem o gün, hem de başkalarından içim yanarak öğrendim. Bunu ona söylediğimde ağlayarak inkar etti.
Günlerden beri gözüme uyku girmiyor. Acı çekiyorum. Bir yanda 6 yaşında oğlum, diğer yanda bu yaşadığım dram.
İnanın çaresizlik ve öfke çindeyim. Kafam karmakarışık. İkisinin de hapis yatmasını istiyorum. Bana bir akıl verin.”
Değerli okurum, aldatılmak hem kadın hem de erkek için çok zordur.
İşte size önerilerim:
*Aldatmadan sonra o evliliği sürdürmek çok kolay değil. Çünkü güven ve sadakat evliliğin temelidir.
*Bence eşinizden anlaşmalı olarak boşanmanız en doğru çözüm gibi görünüyor. Çocuğunuz açısından bu daha doğru olacaktır.
*Anlaşmalı olarak boşanmanız mümkün olmazsa, maddi ve manevi tazminat talepli olarak, zinadan dolayı boşanma davası açmanız gerekiyor.
*Anlattığınız gerekçeleri ileri sürerek boşanma davanızla birlikte çocuğunuzun velayetini talep edin.
*Türk Medeni Kanunun 236/2 maddesi aldatan eşe çok ağır bir yaptırım getiriyor. Bu maddeden yararlanabilirsiniz.
(Zina veya hayata kast nedeniyle boşanma hâlinde hâkim, kusurlu eşin artık değerdeki pay oranının hakkaniyete uygun olarak azaltılmasına veya kaldırılmasına karar verebilir.)
*Ayrıca Bu süreci atlatabilmek için bir uzmandan psikolojik yardım almanızda yarar olduğunu düşünüyorum.
*Zina Türk Ceza Kanununda suç olmaktan çıktığı için ceza davası açamazsınız. Yalnızca birlikte olduğu kişi sizinle evli olduğunu bilerek eşinizle birlikte olduysa ona karşı da manevi tazminat davası açabilirsiniz.
Değerli okurlarım, yazdığınız mailleriniz için çok teşekkür ediyorum. Cevaplarımın gecikmesinden dolayı da çok özür diliyorum.
Sağlıklı ve mutlu kalın
Cengiz Hortoğlu
evet ben nasıl anlatacağımı bilemedim:) eşim ismi ayhan yanında çalışan bir arkadaşı var pınar o arkadaşının sevgilisiymiş sözde. daha öncede bu kız yüzünden tartışmıştık eşimi arayıp duruyordu. neyse pınar ve gizem kuzenlermiş. hasan da gizemin sevgilisi. sözde eşimin yanında çalışan arkadaşı evli olduğu için kendi faceinden mesaj atamamış eşiminkinden atmış. işte pınarla otele gideceğiz sende gizemi al gel diye. ama mesajda eşimin ismide geçiyordu. gizeme pınar ayhanla buluşacakmış de' şeklinde. eşim bunada bir bahane buldu ama bir türlü inanamıyorum 3 gündür düşünmekten kafayı yemek üzereyim çözemiyorum
evet canım 8 gün geçti ve neler yaşadım bilseniz.. salı akşamı eşimle bu konuyu konuşacaktım hatta önce mektup yazmayı falan düşündüm çünkü konuşmama izin vermiyor çoğu zaman.. bu ay reglmde gecikme olmuştu çok az oldu o gün eve gelirken test aldım fazla ümitli değildim ama ne olur ne olmaz diye aldım.. eve gelince önce testi yaptım pozitif çıktı hemen eşime söyledim falan.. herşeyi unuttum o mutlulukla.. o akşam tanıdığımız bir hastane var oraya gittik emin olmak için.. ultrasonda gördümki bebeğim 4 aylık.. ve ben hiçbirşey farketmedim biliyormusunuz her ay düzenli regl olduğum için hiç şüphelenmemiştim.. ama mutluluğm bir kaç dakika sürdü bebeğimin kalbi atmıyordu varlığını çok geç farkettiğim için kendime o kadar kızıyorumki şimdinelerle uğraştım da kendime hiç dikkat etmedim şu an o bütün düğündüğüm şeyler eşimin msjları eşlerini aldatan arkadaşları o kadar önemsizki gözümde.. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın
ayyy canım ya çok üzüldüm ,nasibi yokmuş demekki kendini üzme gençsin sağlıklısın gene olur
ayrıca hayırlısı buymuş belkide böle düşün kendine iyi bak.
evet canım veren de alan da Allah o herşeyin hayırlısını bilir bizim için de hayırlısı buymuş demekki
marhaba arkadaşlar eşimle 2 buçuk yıldır birlikteyiz ve bende sürekli aldatılma korkusu var bugünlerde yine aynı şeyi hissediyorum ama kaygılarım yüzünden fazla mı kuruyorum yoksa hislerimde haklımıyım bilmiyorum neyse konuya geçeyim 2 gün önce eşimin facebookunda bir mesaj okudum mesaj şu şekildeydi: hasan nerdesin pınarla buluşacağız tuzlaya otele gideceği gizemi ara ayhanla buluşacakmış de sende al gel.. evet mesaj buydu ayhan benim eşim oluyor pınar ve derya kuzen eşim daha önce pınarın arkadaşının sevgilisi olduğunu söylemişti neyse mesajı görünce sinirlerime hakim olamadım tabiki eşime sorduğumda arkadaşım yazmış benim haberim yok dedi öyle olsa neden telefondan yazmayayımfalan dedi benim yanımda pınarı aramasını istedim aradı kız telefonu efendim abi diye açtı neyse uzatmayayım o akşam beni ikna etmek için pınarı bize davet etti sonrasında herşey normaldi ama içimde çok kötü hisler var eşim bana bu kötülüğü yapmış olabilirmi yada bir kadın sevgilisinin evine gelip sevgili değilmiş gibi davranabilirmi lütfen yardım edin kafam çok karışık
bu olaydaki gizem isimli bayan senmisin peki ???
ben kendi salaklığımıa yanıyorum ama.. insan 4ay nasıl farketmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?