- Konu Sahibi kirmizigul06
-
Vayyy terbiyesiz şerefsizin önde gideni yaaa....
Üzülmemek elde değil tabi,sen o kadar fedakarlık yap,sonra sonucu bu olsun...
O çıktığı kıza da helal olsun yani seni bile bile girmiş bu işe...
Sen merak etme,yaptığı adaletsizlik onun mutlu olmasına engel olacaktır.
Birini mutsuz ederek başka mutluluk elde edilmez...
evet galiba seninde dedigin gibi aci cektigimi gordukce mutlu oluyor, bir insan nasil bukadar terbiyesz vicdansiz olabilirki bilmiyorum..belkide kendini bulunmaz hint kumasi saniyor ve ben bu haldeyken kendini kendi gozunde buyutuyordur....kötükedihüso
Allahim kimsenin basina vermesin, dusmanimin bilesenağlama cunku kizlar inanin canim cok ama cok yaniyor, uyku uyuyamiyorum kabuslar goruyorum. o kizla beraber oldugunu bana gulduklerini alay ettiklerini, korkuyla uyaniyorum ve sabaha kadar donup duruyorum senağlama
Canım sana ayrıldıktan sonra bile, sadece insan olarak bile değer vermemiş, ayrıldıktan sonra bile adam gibi davranıp, sana psikolojik eziyet yapan biri için , kendini hiç helak etme. İnan değmez. Biliyorum canın yanıyor ama geçtiğinde değmeyeceğini sen de göreceksin. Adam emeğin değerini bilmiyormuş, sanıyor musun ,yeni görüştüğü kişinin değerini bilecek ve mutlu olacak. Kimsenin ettiği, kimse de kalmaz. Mümkün olduğunca toparla kendini, sıkma canını, güçlü ol. Günü gelince kapında çok ağlar.
Ve şunu unutma, hayatta kimse senden daha önemli değil, kimseyi hayatının odak noktası yapma. Kimseyi hayatında senden daha önemli yere koyma, hayat kimseden ibaret değil. Malesef sevginin bile bir ölçüsü var.
insallah kizlar. ama okadar kotu durumdayimki, herseyimdi o benim 6 yildir hicbir erkege farkli gozlerle bakmadim. umurunda bile degil. bunu onada soyledim bakarsin artik ben ciktim hayatimdan diyor. duusnmeden edemiyorum kabuslar goruyorum korkuylan yataktan kalkiyorum ve sabaha kadar dusunup duruyorum ben nerede hata yaptim diye.. tek istedigim suan onunda aci cekmesi benden daha fazla caninin yanmasi. o kizlan kurdugu hayallerinin olmamasi(( okadar asiktimki ona, baskasi var demesine ragmen inanmiyordun, ailesi icin birakmak istiyor ama kendini kotuluyor diyordum ona asla toz kondurmazdim,her kavgalarimizda kendimi suclacim... ((
keşke telefonda seni de iyi besleyip semirttim az desteklemedim deseydin belki erkekliğinden utanırdı...
Tatlim benim, gecmis olsun. Sana bir abla olarak tavsiyelerim olacak.
Ilk once bu durumu kabullenip icindeki "tekrar bana doner mi, devam eder miyiz" umudunu yok etmeni istiyorum canim, bu umudu tasidigini biliyorum, hatta caresizce bunu cok istedigini de biliyorum. Ama hayatta bazi seyler geri donussuz seylerdir, bu da onlardan biri. Herhangi baska bir sebep ile ayrilmis olsaydiniz sana bunu soylemezdim, insan herseyi affedebilir cunku, ama bu onlardan degil. Kendini var etmek istiyorsan, icindeki bu sinsi umudu yok etmelisin. Herseyin bittigini, bunun senin ozgur iradenle alinmis bir karar oldugunu siklikla dusunmeye calis. Evet o seni aldatti, ama bu iliskiyi SEN surdurmuyorsun, o sana bugun gelip pismanim dese af dilese bile SEN bitirdin herseyi tamam mi? Kendini buna inandir.
Ikincisi, sakin kendine acima canim. Sabahtan aksama kadar seni nasil kandirdigini, ona verdigin maddi-manevi seyleri, seni enayi yerine koydugunu falan dusunup durmayi birak. Cunku dusuncelerin ne ise sen o'sundur. Enayi oldugunu dusunursen enayi olursun, enayi isen cektigin aci bir ise bine cikar, aci cektikce kendine daha cok acirsin....yani bir kisir donguye girersin. Hic uyanamadigin bir kabusa donusur durumun. Yapmayacaksin bunu tatlim. Soyle dusunmelisin, iliskiniz surerken yaptigin seylerin hicbirini iraden disinda yapmadin, kendin isteyerek yaptin cunku o zaman bunlari yapmak sana kendini iyi hissettiriyordu. Kontor aldin cunku onu seviyordun, almak istiyordun. bence enayilik de degil bu, insan sevdigine kontor alamaz mi, para veremez mi? Yaptigimiz seyler karsimizdaki ile degil tamamen kendimiz ile ilgilidir. Sen butun o seyleri kendin icin yaptin. Yaptin ve bitti gitti. O zamana ait seyler birak o zamanda kalsin. Onlar o zaman yapildiginda dogru idi, bugune tasirsan bugun yanlis gorunurler gozune tabii ki. Bos yere kendini hirpalamanin ne alemi var? Gecmisteki herseyi gecmiste birak. Herseyi kendi zamani icinde degerlendirmek en dogrusu. Minik bir bebegi dusun. Bu bebek altina kakasini yaptiginda ne dusunuyoruz? E normal bir sey, yasi bunu gerektiriyor, minik bi bebek sonucta. O bebek buyuyup 20 yasina geldiginde onu bebekken yaptigi kaka yuzunden yargilarsak bu dogru olur mu? Birak canim gecmis gecmistir, zamaninda yapilmis seyleri kendi zamanlarina gom, birak orda kalsinlar. Sen enayi degilsin. O zaman oyle yapman gerekiyordu, yaptin, bitti, kapat o sayfayi ve kendini bebekken yaptigin kaka icin yargilama :)
Ucuncusu, biliyorsundur sen de, her suclu suc mahalline geri doner diye bir sey soylenir durur, dogrudur. Peki neden biliyor musun? Iki sebebi var. Birincisi, sucu isleyen kisi, yarattigi etkiyi cok merak eder ve geriye donerek bunu gormek ister, ne kadar etki o kadar tatmin... Ikinci sebep de, suclunun vicdan masturbasyonu yapmak icin buna ihtiyac duymasidir. Yani o yere geri donerek yaptigi sey icin gecerli sebepler bulmak ve kendisini rahatlatmak ister. Simdi su eski sevgiline gelelim. sence senin nasil oldugunu merak ettigi icin aradiginda bunlardan hangisini amacliyordu? Bence her ikisini de! Peki sence hangisinde istedigi seyi elde edebildi? Bence yine her ikisinde de. Bak aciklayayim. Seni arayip nasil oldugunu soruyor, sen ona defalarca "benim canimi neden yaktin" diye soruyorsun, tahminim agliyorsundur da, hem de berbat bir ses tonuyla konusuyorsundur, nerdeyse olu bir insanin sesi gibi... Iste birinci istedigini aldi, egosu tatmin oldu, "vay be" dedi bilincalti, "onu birakmamla enkaza donmus, mahvolmus, demek ki ben cok onemli biriyim!" Tatmin oldu... Sen ona bunu neden yaptigini sordukca, inanamayan sozler ettikce, hatta belki kizdikca o sana neler diyor canim? Gerekceler buluyor degil mi? iste sen uzaktaydin, o burdaydi vs. vs. Bunlari sana soylerken aslinda kendi vicdanini rahatlatiyor, kendisine yaptigi sey icin hakli gerekceler buluyor! Iste ikinci istedigini de aldi. Vicdanini rahatlatti. Tatlim lutfen buna izin verme. Biliyorum sana cok zor gelecek soyledigim sey, ama lutfen onunla hicbir iletisim kurma artik. Telefonlarina cikma, email bile yazma. Hicbir sekilde sana ulasmasina izin verme. Bak sana yaptigi seyi yine seni kullanarak kendi lehine cevirmesine izin verme ne olur. Hem dusunsene bir, ona neden yaptin diye sorsan ne olacak, hangi cevap seni tatmin edebilir, soyleyecegi hangi sey seni rahatlatabilir? Hicbiri inan bana. Birak, kes iletisimi, sana ulasamasin. Iste o zaman kendi kendisini yemeye baslayacak. Ona sordugun hicbir "neden yaptin, nasil yaptin" sorusu onun vicdanina zarar vermiyor, bu sorulardan uzuntu veya pismanlik duyacak bir tip olsa zaten yapmazdi bu pisligi. Emin ol, sen bunlari sordukca, onunla konustukca o aksine rahatliyor cunku kendine hakli sebepler buluyor. Sana soylediklerini aslinda kendine soyluyor yani ve her seferinde de "hakliyim ben sebeplerim vardi iste" diyerek cikiyor isin icinden. Rahatlatma onu. Iletisimi kes.
Dorduncu sey, senin o tarafa olan ilgine (biliyorum cok zor ama) bir self control getirmen gerekiyor canim. Yani onlarin ne yapacagi ne edecegi hakkinda dusunmeyeceksin. Benden sonra tufan diyeceksin. Seni ne ilgilendirir mutlu olup olmamalari bu saatten sonra, soyle mantiklica bir dusun, biliyorum bu hirsla ve ofkeyle gebermelerini bile istiyorsun, haklisin da! Ama her hakli oldugumuz durum bizi kurtulusa goturmuyor ne yazik ki. Bizim simdi hedefimiz bu durumdan cikip yola devam etmek degil mi? O halde kendi kendine surekli telkinde bulunacaksin canim, artik o insanla hicbir isin olmayacak, seni ne ilgilendirir ki uni'yi kazanmasi veya kazanmamasi, o kizla olmasi veya olmamasi, mutlu veya mutsuz olmasi? Senin onunde bambaska bir yol var artik. Unutma bitanem, bu dunyada bir "hayati yasayanlar" vardir, bir de "hayati yasayanlari yasayanlar" . Bu ikinci grup insanlar surekli mutsuzdur emin ol, cunku baskalarinin hayatlarindadir akillari, belki kendilerince birsuru hakli sebepleri vardir su an senin de oldugu gibi, ama bu hicbir seyi degistirmiyor. Mutlu olmak istiyorsan onune, kendi hayatina bakacaksin. Enerjini "Insallah universiteyi kazanamaz" dusuncesi yerine "insallah universiteyi kazanirim" a harcayacaksin, "insallah mutsuz olurlar" demek yerine "insallah mutlu olurum" diyeceksin. Babaannem birgun halami aglayarak beddua ederken gormus, ne var kizim kime beddua ediyorsun diye sorunca, halam demis ki, "anne, falanca arkadasim bugun bile bile kitabimi camura atti beni kiskandigi icin, yarin sinavimiz var, dusuk not alsin diye beddua ediyorum". O zaman babaannem demis ki: Kizim o dusuk not alsa senin ne kazancin olacak? Hic. O zaman sen gel ben en yuksek notu alayim diye dua et. Sen en yuksek notu alinca o zaten senden alcakta kalmis olacak, bir tasla iki kus vuracaksin :) Kissadan hisse iste canim, sen anladin eminim :)
Besinci ve son tavsiyem de su: Burdaki bircok arkadas yazmis ama insan boyle zamanda bunu duydugu zaman amaaan deyip geciyor bilirim, ama aslinda dogru. Zaman seni tedavi edecek canim. Su an sana imkansiz geliyor bu yogun acinin gecip gidecegini dusunmek, biliyorum, "gececek" lafini duymaktan bile bikmissindir. Yapacagin sey sadece nasil olacagini hic dusunmeden, sorgulamadan, yalnizca inanmak bunun gececegine. Sorgularsan inanamazsin, Uzerinde dusunme hic. Tek bilecegin sey "gececegi" olsun. Sen bu arada bos durma, "gecip gittigi zaman" icin, yani gelecegin icin birseyler yapmaya bak! Hazirlik olsun. Aci gectigi zaman (emin ol gececek, sozzz veriyorum), soyle kendine bir baktiginda, kendini hazirlanmis ve donanimli gor mutlu bir hayat icin :) Mesela bir kursa git yeni bir dil ogrenmeye basla, ehliyetin yoksa al, kilon varsa ver, sacin kisaysa uzatmaya basla, rus klasiklerini al sirayla oku, ya da yapmak istedigin hayal ettigin ne varsa onun icin bir adim at. Kendini yeniden insa et! Kendini kendinin bebegi gibi dusun canim, sen kendinin bebegi olsaydin bu aciyi cekmene ne kadar izin verirdin, bu soruyu sor hep kendine. Kiyama kendine sen yaa oyy kiyamamm kiyamamm deyip dur :) Hem bak yazik degil mi gecen zamana, zaman degerli, tut ucundan :) Yakala bak sana ne surprizler, neler neler gosterecek hayat.
Ohoo destan yazmisim:) Neyse gitmeden son bir hatirlatma: Konusma bir daha o degersiz insanla, konusup onu rahatlatma bitanem, onune bak sen, ona sordugun/soracagin butun sorularin cevaplari zaten senin kendi icinde, ne diye onu rahatlatasin ki, gun senin rahatlama gunun artik. Yarin sabaha bambaska bir sen olarak uyan canim tamam mi :) zemuszemus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?