- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.572
- 598
Milana,
kadın da masum değil ama senin evladını senden ve eşinden başka kimse sizin kadar düşünemez, herhangi bir durumda bile ben senin evladın için ilk duyduğumda üzülürüm, sen de benim evladım için aynı şekilde, ateş düştüğü yeri yakar sözü boşa denmemiştir, işyerindeki kadınında belki çocukları var, kendi çocuklarını önemsemeyen biri Cute'ın çocuğunu neden önemsesin, tanıdık birinin başına gelince duygusal yaklaşılıyor ama objektif bakınca burada o çocuğu düşünecek olan kocasıdır, kocanın umursamadınız evlilik, eş ve çocuklar için kadının empati yapmasını beklemeyin.
Mune, ben de cevaplamak istedim; ben eşini ayrı, diğer kadını ayrı parçalayanlara bir şey diyemiyorum bu pozisyonda. Başıma gelmedi, yaşamadım ki belki çok serin kanlı karşılarım seviyemi kıl kadar bile bozmam, belki zıvanadan çıkarım bilmiyorum o anki ruh halime göre (Yani yaşamadan görmeden bir şey diyemiyorum, umarım da yaşamam) ama bu tip konularda, kendimi konu sahibinin yerine koyduğumda, ihanetin en büyüğünün çocuklara yapıldığını düşünmeden edemiyorum, kendisini, kendisinin dışarıdan nasıl görüneceğini unutup, çocuğunun ikinci kez aynı yerden yaralanacak olması karşısında ikisine de "Bu kadar kolay sıyrılamayacaksınız" tavrı alması, çok insani, çok doğal ve beklenen geliyor.
Hemcinsine de kızar ki insan; bir anne olarak bir başka annenin bunu yapabiliyor oluşuna daha da rahatsız olur insan. Cahil desen, muhatap cahil biri değil kandırılmamış-biliyor, aileyi tanıyor, senin ruhundan anlamaz bilmez desen, az buçuk anlar çünkü o da kadın; zaten bu olaya maruz kalan kadınların, öfkenin bir miktarını hemcinslerine yöneltme sebebini de buna bağlıyorum "Kadın kadına bunu yapmasın" kırıklığı(Beyimi gandırdılar diyenler hariç). Kendi çoluğuna çocuğuna yapan, elbet elin çocuğunu düşünecek değil ama bu olaydan adı sanı çıkmadan sıyrılması da bir cesarettir, karşısında susmayan ve onu iş yeri de dahil herkese, kocasıyla birlikte (Zaten suçun en büyüğü adamda, ailem deyip bağrına bastığın adamın, geçmiş travmalarını, çocuğun halini bile bile sırtından bıçaklamasından öte daha ne olsun) düdük edecek bir kadınla karşı karşıya kalınca, belki O kadın da kaybedeceklerini gözünün önüne getirir, bundan bir ders çıkarır.