"Aldatılmak" Aldatılanın Suçu mudur?

Aldatan insanların psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen içlerindeki bi eksikliği tamamlamaya çalışıyorlar. Eziklik duygusu belki de. Kendini o şekilde tatmin etmeye çalışıyor.
Sizin ne suçunuz olabilir ki? Hiç kimse bunu haketmez ve hiç kimse bi insanı aldatmaya sürükleyemez.
Ben de sizin gibi düşünmekteyim.

Karsindakinin eksik yanlarindan veya ona olan tavrindan dolayi aldatmaz kimse bunu bahane kullanirlar esi ile sorunu olan konusur halledemiyorsa bosanir halledemedigi yerde aldatmasi zaten meyilli oldugunu gosterir dogru duzgun insan kendine yakistiramaz ki ihanet etmeyi..neden sorun aldatilanda olsun

Hala gorusmeyi dusunuyor musunuz? Ben gorusmezdim.
Sorunuza gelince cevap belli aslinda. Kabahat karsi tarafta.
Bu arada arkadasinizin aldatilmadigi ne malum? Sadece yakalamamis olmasi mi? Hani aldatilanda buluyor ya kabahati, kendinde ne cevherler varmis da aldatilmiyormus merak ettim.
Görüşmem lazım açıklamasını duymak için.

Kendinde cevher yok ama kocası işten başını kaldırmaz..

Karsindakinin eksik yanlarindan veya ona olan tavrindan dolayi aldatmaz kimse bunu bahane kullanirlar esi ile sorunu olan konusur halledemiyorsa bosanir halledemedigi yerde aldatmasi zaten meyilli oldugunu gosterir dogru duzgun insan kendine yakistiramaz ki ihanet etmeyi..neden sorun aldatilanda olsun
Meyil konusunda haklısınız. Eşim ilk eşiylede aynı nedenden dolayı ayrılmış Ben bunu yeğeninden yeni öğrendim.

Sen bu kişiye arkadasım mı diyorsun ??
Aldatılmak zaten acı bir olay bir kadın için
Bide üstüne dostum dediğim kişi karşıma geçicek senin bir eksiğin var diyecek
Bu insanlar neden en yakınındakilerin acılarıyla tatmin oluyorlar ruh hastaları
İnsanlar çok acımasız

Kendi kendinize bunun analizini yapabilirsiniz.Bu 3 adamında ortak sayılacak özellikleri nelerdi? Sizi etkilemeyi başardıkları, sizi çeken yanları nelerdi? Arkadaşınızdan ziyade bunu bir evlilik danışmanı yada psikologla görüşerek daha net anlayabilirsiniz.
İnsanları net tanımadan, hızlı bir şekilde ilişkiye başlayıp, kendinizi çabuk kaptırıyor olabilirsiniz mesela.
Kesinlikle mahkemeden sonra bir terapi almayı düşünüyorum.

Zaten küfür gibiydi. :KK43:
Yok, küfür öyle olmaz, daha hafiftir çünkü can acıtmaz.
Bu enkaza sokmak adamı.
Hadi diyelim velev ki öyle, birçok kötü özelliğiniz var böyle resmen korku filmi karakteri gibisiniz varsayalım.
Yahu yine sizde suç olamaz ki, çünkü eylemi yapan siz değilsiniz.
Bir insan yapmadığı bir ayıbın, nasıl sebebi olabilir?
Ayrılmak diye seçenek varken, o karaktersizler hem karnım doysun hem pastam dursun demiş, üzerine eline gözüne hakim olamamışsa, sizdeki suç nerede acaba?

Arkadaşınız aldatılırsa kendisini suçlayıp başını duvarlara vurabilir, kendi problemi.
Aldatılmak elbette aldatılanın suçu değil. Sorun aldatanın karakterinde. Karşısındaki kim olsa aldatır, çünkü karakteri sorunlu.

Bilmem kaç senedir iş hayatındayım, ben daha eşini aldatıp da ona buna kazık atmaya çalışmayan adam görmedim.
Hayat arkadaşını aldatan adam her bku yiyecek tıynettedir çünkü. Dediğim gibi, karakter meselesi.

Boşuna üzmeyin kendinizi. Sadece neden böyle adamları seçtiğinizin bir analizini yapın ve sonraki seçimlerinizi buna göre yapmaya çalışın.
İnsan ister istemez üzülüyor. Bu analizi nasıl yapacağımı bilmiyorum. :KK43: Büyük ihtimalle tedbir amaçlı hayatıma erkek dahil etmeyeceğim.

Bilemiyorumki, sanırım ben insanları çok iyi analiz edemiyorum. Herkesin iyi gününe kötü gününe ortak olur. Hiç bir karşılık beklemez kimseden.

Mesela ben boşanma davasını açtığım ilk günler biraz üzülüyordum. Ne varda üzülüyorsun? Mutlu olman gerekmez mi? diye sordu. Mantıklı gelmişti...
Ben de bosandim. Her ayrilik ne kadsr kotu biterse bitsin bir travma yasatir. Duzenin degisiyor cunku, aliskanliklarin da. Arkadasin halden anlamayan biri. Hatta dost bile degil.

Kendisi de aldatılırsa çok iyi öz eleştiri yapar artık. Ki insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş.

Bizim üst kattaki komşu bir hafta önce eşini ve 10 aylık bebeğini evden attı/gönderdi. Bugün ev sahibine rastladım. Adam bir süre önce sevgili edinmiş ve o kadın şimdi onunla evde yaşamaya başlayacakmis. Ev sahibi ve eşi, ben ve eşim hepimiz hemfikiriz: Bu başta adamın, sonra evli ve bebegi olan adamla beraber olan kadının karaktersizliği ve şerefsizliğidir. Daha gecen sene evlenmişti bu çift. Bebeklerini görseniz dünya güzeli sarı saçlı mavi gözlü bir bebek. Insan o bebekten utanır, ama böylelerinde nerde. O tanıdığınızi veya arkadaşınız mi herneyse bir daha evinize almayin 🐍

Yok, küfür öyle olmaz, daha hafiftir çünkü can acıtmaz.
Bu enkaza sokmak adamı.
Hadi diyelim velev ki öyle, birçok kötü özelliğiniz var böyle resmen korku filmi karakteri gibisiniz varsayalım.
Yahu yine sizde suç olamaz ki, çünkü eylemi yapan siz değilsiniz.
Bir insan yapmadığı bir ayıbın, nasıl sebebi olabilir?
Ayrılmak diye seçenek varken, o karaktersizler hem karnım doysun hem pastam dursun demiş, üzerine eline gözüne hakim olamamışsa, sizdeki suç nerede acaba?
Benim kusurum; eşime tavrımı belli etmememmiş. Fazla fedakar olmammış. Aşırı değer vermemmiş. (arkadaşıma göre)

Bizim üst kattaki komşu bir hafta önce eşini ve 10 aylık bebeğini evden attı/gönderdi. Bugün ev sahibine rastladım. Adam bir süre önce sevgili edinmiş ve o kadın şimdi onunla evde yaşamaya başlayacakmis. Ev sahibi ve eşi, ben ve eşim hepimiz hemfikiriz: Bu başta adamın, sonra evli ve bebegi olan adamla beraber olan kadının karaktersizliği ve şerefsizliğidir. Daha gecen sene evlenmişti bu çift. Bebeklerini görseniz dünya güzeli sarı saçlı mavi gözlü bir bebek. Insan o bebekten utanır, ama böylelerinde nerde. O tanıdığınızi veya arkadaşınız mi herneyse bir daha evinize almayin 🐍
Bu arkadaşım değilde, başka bir arkadaşım yüzünden ayrılıyoruz zaten. Sürekli evimize gelen arsız bir arkadaştı. Yuva yıkanın yuvası olmazmış derler...Komşunuz için çok üzüldüm.

Benim kusurum; eşime tavrımı belli etmememmiş. Fazla fedakar olmammış. Aşırı değer vermemmiş. (arkadaşıma göre)
Bunları sitemkar mı söyledi acaba?
Bazen deriz ya ‘bizde salaklık, ne diye iyi oluyoruz ki, süründüreceksin görecek’ cümlesindeki gibi kendinize bir dokundurma yapmış olmasın?
Yani suç tabi sende sen böyle böyle yaptın yaranamadın, yapmayacaktın manasında, ironi olabilir mi???

Bunları sitemkar mı söyledi acaba?
Bazen deriz ya ‘bizde salaklık, ne diye iyi oluyoruz ki, süründüreceksin görecek’ cümlesindeki gibi kendinize bir dokundurma yapmış olmasın?
Yani suç tabi sende sen böyle böyle yaptın yaranamadın, yapmayacaktın manasında, ironi olabilir mi???
Evet evet. Yapmamlıydın diyordu hep. Ancak o akşamki yorumu çok farklıydı. Kendine bak tarzındaydı.

Back
X