"Aldatılmak" Aldatılanın Suçu mudur?

Bence bu insanla görüşmeyin. Aldatmak karakter işidir ama insan mizacı aslında tek eşli değil. Akılla, mantıkla, sorumluluk duygusuyla hareket eder insanlar. Hislerine kapılacak kadar zayıf olanlar aldatır. Insanlığın gereği bu değil mi?

Aldatılmak, aldatılanın suçu değildir elbette. Ama bazen iki tarafın da payı büyük olabilir.

Bazen bir taraf çabalar ancak diğer taraf bu çabayı görmez. Çabalayan taraf da eksiğini başka yerde tamamlar. Aldatma sebebi bu olur.

Bazen de sadece bitmiş bir ilişkidir ama iki tarafın da bunu kabullenme cesareti ya da farkındalığı yoktur. Hem ilişkisini sürdürür hem aldatmaya devam eder.

Bazı insanlarda aldatma sadece psikotik bir arızadır, hastalıktır. Sevdiği halde aldatır. Seks bağımlıları mesela.

Hiçbir sebep bunu ahlaklı bir hale getiremez elbette. Keşke herkes yol ayrımına gelindiğinde sakin, güçlü kalabilse, herkesin farkındalığı yüksek olsa da aldatmadan ilişki sonlanabilse.

Arkadaşınızın kendini doğru ifade edemediğini düşünüyorum. Belki de başka bir şeye öfkeli olduğu bir zamana geldiniz. Açıkça karşınıza alıp konuşun bence bu mevzuyu.

Evet evet. Yapmamlıydın diyordu hep. Ancak o akşamki yorumu çok farklıydı. Kendine bak tarzındaydı.
Hımm...
O zaman işin rengi değişebilir.
Düşündüğümüz anlamda size kabahat değil de, haketmeyen insanlara kendini heba ettin diyerek, size laf dokundurmaktan uzak bir yorum olabilir bu, bilemedim.

Ben çok sık böyle ironilerle dolu cümleler kullanırım çünkü, yakınlarıma ya da dostlarıma.
Arkadaşım eşiyle kavga etse ‘tabi sen hatalısın, varlığın hata zaten’ demişliğim vardır ama bu cümle elbette neredeyse onun kusursuzluğunu söyleme biçimimdir.
bilemedim ki../

Ben ikinci eşimde ikinci kez aldatıldım. :KK43: Salaklığımdan diyelim...
😂😂😂
Estafurullah, salaklık değil iyi niyet o.
İnsanların değişebileceğine inanan, huzur arayan, sorunları görmezden gelmeye daha yatkın ve en büyük olumsuzluklarda bile fayda arayan karakterlerin çoğunun özelliğidir affedici olmak.

Mesela ben babam annem olsa tanımam hatasında çünkü gerçekten saf bir insan değilim.
Sz fazlaca iyi niyetlisiniz sadece.

Tabi ki aldatan suçludur. Sonuçta ayrılmak gibi bir opsiyon her zaman elinde. Zavallı bir çıkarcı olduğu için ayrılmıyor gününü gün ediyor. Şu bakıma aldatılan suçlu olabilir. Daha önce aldatma emareleri gösteren hatta aldatan birini affedip evlenerek vs. O zaman ağlaması inlemesi hak. Çünkü vazgeçmek de bazen güçtür ve güçsüz olan her zaman elenir.

Hımm...
O zaman işin rengi değişebilir.
Düşündüğümüz anlamda size kabahat değil de, haketmeyen insanlara kendini heba ettin diyerek, size laf dokundurmaktan uzak bir yorum olabilir bu, bilemedim.

Ben çok sık böyle ironilerle dolu cümleler kullanırım çünkü, yakınlarıma ya da dostlarıma.
Arkadaşım eşiyle kavga etse ‘tabi sen hatalısın, varlığın hata zaten’ demişliğim vardır ama bu cümle elbette neredeyse onun kusursuzluğunu söyleme biçimimdir.
bilemedim ki../
Tam da dediğiniz gibi söyler o da " daha ne olsun senin varlığın bile sorun" der. Ben hiç çakal dedikleri cinsten olamadım. Çok insan tanıyorum ama bana göre herkes iyi. Bazı insanlar çok iyi karakter analizi yapabiliyor. Bu arkadaşımda öyle. Ben ona bir olay anlatırım. Hemen çözümler, sen de pek safsın der bana.

😂😂😂
Estafurullah, salaklık değil iyi niyet o.
İnsanların değişebileceğine inanan, huzur arayan, sorunları görmezden gelmeye daha yatkın ve en büyük olumsuzluklarda bile fayda arayan karakterlerin çoğunun özelliğidir affedici olmak.

Mesela ben babam annem olsa tanımam hatasında çünkü gerçekten saf bir insan değilim.
Sz fazlaca iyi niyetlisiniz sadece.
Safım az öncede yazdım. Salaklık safından ama :D

Tam da dediğiniz gibi söyler o da " daha ne olsun senin varlığın bile sorun" der. Ben hiç çakal dedikleri cinsten olamadım. Çok insan tanıyorum ama bana göre herkes iyi. Bazı insanlar çok iyi karakter analizi yapabiliyor. Bu arkadaşımda öyle. Ben ona bir olay anlatırım. Hemen çözümler, sen de pek safsın der bana.
Ya, günahını alıyoruz o zaman arkadaşınızın.
O yine sizin suçunuz derken aslında hiçbir şekilde sizinle alakalı olmadığını vurgulamış olabilir durumun.
‘Senin hatan fedakarlık yaptın, haketmeyene değer verdin, el üstünde tuttun da bak başkasına gitti’ gibi şeyler dediyse, size bu kadar iyi olma, sen üzülüyorsun işte demek istemiştir.

O arkadaşın saçını başını yolmak istedim valla 😏Biraz daha konuştursaydınız içinden ne felaketler çıkardı!
Aldatan tabiki suçlu tartışmasız.İstemeyen eksik bulan defolup gider istediğiylede birlikte olur ikili oynamaya ne gerek var ruhsuz karaktersizler..!!!
Ya, günahını alıyoruz o zaman arkadaşınızın.
O yine sizin suçunuz derken aslında hiçbir şekilde sizinle alakalı olmadığını vurgulamış olabilir durumun.
‘Senin hatan fedakarlık yaptın, haketmeyene değer verdin, el üstünde tuttun da bak başkasına gitti’ gibi şeyler dediyse, size bu kadar iyi olma, sen üzülüyorsun işte demek istemiştir.
İnşallah öyle demek istemiştir. Çünkü beni üzmek istemez. 15 yıllık arkadaşım birbirimize git öte demişliğimiz yoktur.
Yorumlarınız netleştiriyor beni. Teşekkür ederim.

Arkadaşlar, yorumları ve sayfaları karıştırmaya başladım çoğaldıkça. Herkese cevap yazmak istiyorum ancak zorlanıyorum. Hepinizin yorumları çok kıymetli benim için. Çok teşekkür ederim.

Aldatılmakla ilgili hislerimden bahsetmek istiyorum biraz. İlk eşim aldattığında çok kızmıştım ama üzülmemiştim. Sevgilim aldattığında çok canım yanmıştı, nefes alamamıştım öğrendiğimde. 15 gün çay sigara dışında ağzıma lokma sürmemiştim. İkinci eşim aldattığında ise aptal yerine konulmuş gibi hissettim kendimi. Kızmadım, üzülmedim, acı çekmedim. Sadece ne gerek vardıda yaptı, e hadi yaptı neden yapmadım dedi? Görüyorum duyuyorum hep inkar ediyordu. Kendini benden akıllı sanıyor olmasına içten içe gülüyordum bile.

Yani aldatılmak hep aynı seviyede kıramıyor insanın kalbini bunu görmüş oldum.

Eğer sürekli aynı şeyi yaşıyorsanız bu enerjiniz ve düşüncelerinizle ilgilidir. Adil yıldırımın videosunda izlemistim. Tabi ki aldatan suçlu ve karakterizdir. Ama düşünce ve inanclarimizla hayatımıza onları kendimiz çekiyoruz malesef
Bu konulara benimde ilgim var. Çok video izledim kitaplar okudum. Bilmek yetmiyor, uygulamaya sokmak gerekiyor. En son bilinçaltı temizliği yaptırdım. Şimdiki sükunetimi buna bağlıyorum.

Arkadaşım hiç aldatılmadığına emin miymiş acabaa.
Ayrıca demekki çok değerli değilmiş fikirleri.
Aynı kişi defalarca aldatıyorsa , evet herseferinde izin verdiği ayrılmadığı için aldatılan suçludur.
Ama diğer türlü ,sadece karaktersiz adamlara denk gelmişsiniz.sanssızlık.

Aldatmanın aldatılanın suçu olduğunu söyleyen kadın kesin şey diye düşünüyordur, hayatımdaki adamın ağzından girip burnundan çıkarım, nazımla, işvemle, seksapalitemle ağzının suyunu akıtırım, adamı mala çeviririm, gözü benden başkasını görmez. Oysa normal ve değerli olan hayatındaki insanın senin çabanla değil, kendi değer yargılarıyla, sana olan sevgisiyle filan böyle adiliklere bulaşmamasıdır. Beni aldatmasın diye sürekli şekilden şekle gireceksem, cehennemin dibine gidebilir. Sürekli benim çabamla aldatmayacak adam, çaba göstermediğim ilk boşlukta ne işler karıştırır kim bilir? Böyle yaşanmaz.

Aldatılanın suçu, hayat ortağı diye gidip bir şerefsizi seçmiş olmak olabilir ancak ama bu da her zaman bir suç olmayabilir. Zira herkesin tüm karakteri açık kitap gibi yüzünde yazmıyor, insanları tanımak kolay değil. Ha bazıları bile bile lades diyor, onlara da akıl fikir diliyorum.

Back
X