aldatılmanın ardından evlilik..

fakabasan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2011
240
0
46
Ankara
merhaba arkadaslar burda birkaç bayan toplandık sohbet ederken konu aldatılma ve evliliğe geldi..
biz içinden çıkamadık ve sizlere soralım dedik aldatılmanın ardından evlilik yürür mü? tekrar mutlu olunabilinir mi ?

bence saygı halen varsa ikincisi çocuklar varsa ve küçükse üçüncüsü ilk kez yapıyorsa dördüncüsü pişmansa beşincisi de kadının ekonomik özgürlüğü yoksa yürür...

ama paranız varsa, çocuk yoksa veya büyümüş ise, ondan iyisini bulmaya niyetiniz de varsa yürümez yani gerek yoktur bence..

Ben aldatılırsam o adamdan tiksinirim.
Ama burada aldatılan ve affeden çok kadın var demek ki mutlu olabileceklerine inanıyorlar.

bence kişi pişmansa ve eşini seviyorsa varsa çocuklarını da tabi..
aile kolay kurulmuyor kolay yıkılmamalı diyorum zaman yaraları sarar elbet

ama affetmeye değer bence hemde yalnızca bir kez değer..ikincisi olursa düşünmeden boşanır ilgili eş boşanamayacaksak da aldatarak onu affetmemizi kolaylaştırabiliriz ama herkes kaldıramaz bunu..ben olsam ki Allah kimseye yaşatmasın ve kimseye yuva bozmayı nasip etmesin ; tek şans veririm ve devam ederse mis gibi boşarım gider ama aldatmam onun seviyesine düşmem..ondan boşandığım gibi de gider çatır çatır başkasına nikah kıyarım..

belkide aldatılmış ve ardından boşanmamış ve şuan da neler yaşadığını söyleyebilecek birilerinin yapacağı yorumlar çok önemli.
ama hepimiz kadınız şöyle bir oturup düşündüğümüzde ne hissederiz bu durumu tolere edebilirmiyiz vs..
bu konu bir arkadasımıza belkide ışık olacak arkadaslar hepinizden yorumlarınızı esirgememenizi temenni ediyorum

evet aldatılırsam kahrolurum,
ama bu işin boyutunu eşime samimi olarak sorarım,
eğer bir boşluksa -ki,erkeklerin bu basit boşlukları ve aldanışları evimi barkımı terketmeme asla değmez-
eğer değilse aşk varsa sevgi varsa,benden bıkılmışsa,o zaman bende de gurur var tabiki,
ama eşim pişmansa ve özür diliyorsa biraz üzülür ama evime sahip çıkarım kesinlikle..

konu biraz daha ilerlesin bu konuda da yazmak isterim,
aldatıp bir gururla herşeyi yıkabilen gururlu kadının hayatı,bu işi yapan haysiyetsiz erkekten çok daha zor oluyor buna inanın...

arkadaslar gerçekten bu konuya yazacağınız yorumlar çok kıymetli olacak çok kararsız bir arkadasımız var
yardımlarınızı bekliyoruz

Maalesef çok zor kadın unutmuyor unutamıyor belkide unutmak istemiyor her olayın ucunu o iğrenç konuya getirip bağlamayı beceriyor. aradan geçen aylara yıllara rağmen hala olayın ilk günkü acısı içinden çıkmıyor .Aldatılmanın boyutuda çok önemli olmuyor aslında , duygusal olması yada olmaması, aralarında bişey yaşanması yada yaşanmaması sadece bir konuşma bile aldatılmanın en ağır acısını içinizde yaşamanıza ve hayatınız boyunca unutamayacağınız , hayatınızın her saniyesinde olayla yüzyüze kalmanıza (seyrettiğiniz filmin konusu olabilir eşinizle gittiğiniz arkadaş ortamında sohbet konusu olabilir aile içerisinde başkası tarafından yasanmış ve size de anlatılıyor olabilir şu an olduğu gibi forum sayfalarında karşınıza çıkabilir ..... sayamayacağım daha bir çok ortamda karşılaşabilirsiniz) sebep olacak ve o an hayatınıza lanet edeceksiniz . Ardından gelen kavgalar kimseyle görüşmek istememeler ,yoğun bir başağrısı, mide krampları, yemek yiyememe, çocuğunla ilgilenememe ,yatağa girip ağlama nöbetleri ,bazı zamanlarda da sinir krizleri ,alınan hapların etkisiyle bişey hissetmeden sabaha kadar ölü gibi uyumak kısacası hayattan kopmalar başlıyor sabah oluyor önceki yaşananlar bir yana sorumluluklarınız geliyor aklınıza varsa çocuklarınız ve gitmek zorunda olduğunuz bir işiniz varsa alınan sıcak bir duşla kendinize gelmeye başlıyorsunuz yavaş yavaş .İş için hazırlık çocuğun kahvaltısı derken peşinizde deli gibi dolaşan size bu acıyı yaşatan o adam; eşiniz , gözlerinizin içine bakıyor acı bana der gibi (acınması gereken acıyı yaşatan o adam mı yoksa acıyı yaşayan siz mi bu da ayrı bir konu ) bişey diyemeden evden işe gitmeler .Akşam saati eve dönüşler dönüş yolunda akşam yemeğini düşünüldüğüne göre bir önceki günden daha iyiyizdir . Ertesi gün biraz daha iyi , sonraki gün çok daha iyi . Akşam dizi seyredelim diyoruz öyle bir gecer zamanki film karesinde cemile merdivenlerde oturmuş ağlıyor eski eşinin ardından ve anılarda yaşanmışlıklar ... Evdekilerde artık size nerde nasıl ulaşacağını biliyor bir elinde kolonya bir elinde su arkanızdan geliyorlar. Kısır döngü başlıyor yeniden , boşanmayıp affetme sürecinde yaşanılan travmalardan bazı örneklerdi . Boşanıldığında nasıl bir travma yaşanılıyor bilinmez...

Son düzenleme:
haklısın sezase arkadaşım 2 ucu ... değnek misali ama doğru olan nedir...?
ne yapmalı boşandığın zaman diğer erkeklere güvenebilecekmisin bence hayır
hep aynı korku içinde olur Allah yaşatmasın zor durum... boşanınca yıkılan yuvana
babadan ayrı büyüyen çocuğuna bozulan düzenine ... ağlarsın gibi geliyor. ben şunu savunuyorum çok zor olan
bu durum yaşandıktan sonra ne yapılması gerektiğidir önemli olan doğru olan ne yazılarınızla ışık tuttuğunuz için teşekkür ederiz arkadaşlar daha başka yorumları da bekliyorum

hani yokmu arkadaş ben aldatıldım evet ama eşim artık çok pişman ve biz çok mutluyuz diyebilen biri
:S

arkadaşlar aldatılıyorsunuz,
bir gururla,bir hışımla kendinizi dışarı atıyorsunuz,yada eşinizi her neyse,
derhal boşanma davası açıyorsunuz,maldan mülkten vazgeçince herşey çok çabuk ilerliyor,vazgeçmezseniz sizi aldatan o adamla daha sık ve daha çirkin biçimde karşı karşıya geliyorsunuz,
genelde erkekler maddi yönden yardım etmeye ve evine gelip gittiği zamanki gibi size yardımcı olmuyor,siz varsa çocuğunuzla başbaşa kalıyorsunuz,soran-eden-akıl veren-suçlayan-teselli eden,,herşey darmadağın,bunun travması çok daha kötü,dahasını daha sayabilirim,
ben aldatıldım demeyeceğim ama bu sıkıntıları yaşadım,boşandım ve yeniden evlendim,ikimiz de çok ders aldık herşeyden,
şimdi herşeyi unutamasak da birbirimize karşı daha dikkatli ve olması gerektiği gibi bir çift olduk,
hiçbişey insanın birileri için yuvasını dağıtmasona asla değmez,asla diyorum...

bu olay çeşitli kadın gruplarını ortaya çıkarıyor;
-kocasını çok sevip affeden kadın,
-gidecek yeri olmadığı için,maddi yönden bağımsız olmadığı için boşanamayan kadın,
-çocuklarım var deyip ilk önce onları düşünen kadın,
-çevre baskısı yüzünden boşanamayan kadın,
bu liste uzar gider yıllardır gördüklerim ve duyduklarım bu genellemeleri yapmamı sağladı
kişiden kişiye,alınan eğitime ve kültüre göre de o kadar değişiyor ki bu durum....
ama şu bir gerçekki hiçbir kadın affetse dahi unutmaz bir bir yerde mutlaka patlak verir.

affetse de unutmaz..

sonrasinda nasil dayanacak, nasil onunla birlikte olacak.. bir sürü soru, kavram kargasasi.

ayrilinca en azindan, bitti gitti dersin... sürekli ayni olayi hatirlayip ayni adama katlanmaktansa..

birakip gitmek cok daha zordur belki de. hem madden hem manen.

Kırılan vazoya benzer yapıştırılır ama izi kalır

...................

Son düzenleme:
kendi başıma gelse ne düşünürüm bilemiyorum
yani büyük konuşmak istemiyorum diyelim daha dogrusu
cevremde gordugum kadarıyla yürüyor
tabi buna yürümek denirsee
güven yok saygı yok sevgi belki var belki yok
nasıl yürücekki ..
yürümek denmez bence bunaa
cogu mecburiyetten devam ediyor işte..

Arkadaşlar aklınızı başınıza alın! Etrafımızda bu adam evli,çocuğu var,bu evliliği yıkıp nasıl yuva kurarım diye düşünmüyor ooooo............ lar,tek dertleri kendileri. Kocanızı ayartıp yoldan çıkarıyorlar,işve cilve eeeeeee erkekler de zaten buna dayanamıyor,çevresinde verici bir kadın varsa ve cilveleniyorsa onlar da fırsatı kaçırmıyor. Bu o...lar yüzünden yuvanızı yıkmayın,kocalarınıza sahip çıkın. Benim arkadaşımın eşi aldattı. İyi gitmeyen evlilikleri şimdi çok iyi gidiyor, İkisi de birbirinin kıymetini anlamış,bir de dünya tatlısı kızları var bu olay onları daha da kenetledi bir pislik yüzünden ailenizi parçalamayın.Bırakın o pislikler de belalarını bir gün bulur. Onlar için en iyi ceza evlendiklerinde(tabi böyle pisliklerle kim evlenirse)kocaları tarafından aldatılmak olur.Bence çevrenizde sizin mutluluğunuzu bozmaya çalışanlara fırsat vermeyin,eşinize çocuğunuza sahip çıkın!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…