- 2 Ocak 2015
- 6.447
- 15.481
- 448
Adam yanımda olsa iki dürter, bir saçını çekerdim ama evde değilim. Aman tanrım evde değilim, yoksa aldatıyor muyum?wayy bee aldatıldımı da kokoco dan öğrenecektım hee
bu acı bişi
Boşan bencebu arada eşim hala gelmedi eve
emin olayım da ondan sonraBoşan bence
emin olayım da ondan sonra
Yaziyi okudum arkdasin ve istemsizce katildim. Su gunler kk aldatma konulariyla doldu tasti,Napak, lezbiyen mi olak?
:))))Napak, lezbiyen mi olak?
Örneklerini çok gördüm derken hayal kurarken düşüncelerine kablolu hat mi bağladınız ?? Ne saçma sapan düşünceler ya.Bunu bilemezsiniz uygulamada aldatmayan erkek yanindan gecen kizi hayalinde farklı sekillerde canlandirabiliyor orneklerini cok gordum tanidiklarimdan arkadaslarimdan sevgililerimden sagdan soldan erkekler kadin gibi degiller bu yuzden yediremiyoruz konduramayoruz ama gercek bu maalesef
Yazınızı okurken keyif aldım..evet o korkuları beynimize işlememek gerekir, bazen dikkat ediyorum bazı insanlar olayları abartarak tüm çevreyi başlarına topluyorlar ağlamalar etmeler bazı insanlarda beyinlerine duygularına hükmederek daha bilinçli daha sessiz hallediyorlar.Bu hissettiginin adı var.
Tezimi bunun üzerine hazirlamistim. Gerbnerin teorisi ( cultivation theory.)
Burada yani bu bölümde sürekli olumsuz akışa maruz kalıyoruz . Bilinç bunu ister. Bu yüzden bu bölüm bu kadar ilgi çekiyor . Televizyonlar da bu yüzden şiddet içeren yapımlar rayting alır. Buraya her zaman girenler " acımasız dünya sendromu " denilen bir sendroma kapiliyor. Sadece buraya değil yani suregelen duygusal veya fiziksel şiddet hikayelerine , görsellerine maruz kalan herkes. Nedir bu sendrom ? Örneğin burayı sürekli takip edenler için ;
Sürekli başıma kötü bir şey gelecek korkusu , aldatilirim , öldürülürum , kandirilirim korkusu.
Postravmatik stres bozukluğuna kadar yolu vardır.
Bakın çok ilginçtir 11 eylül saldırıları bu yüzden tekrar tekrar televizyonlarda verildi. Bizden çok uzak bir ülkede yaşandı ama o kadar çok o şiddet görüntülerine tanık olduk ki bütün dünya , yerkuremizi oldukça tehlikeli bir yer sanmaya başladık . Amerikanin başına gelenleri icsellestirdik ve diğer politikalarını haklı bulmaya başladık . İşte bu kadar önemli bu tarz şeylere maruz kalmak veya kalmamak .
Acımasız dünya sendromu daha sonra mutlu şiddete yol açıyor .
Yani siz korktukca burayı daha fazla okuyorsunuz , kendinizi haklı çıkarmak hoşunuza gidiyor dünyanın kötü bir yer olduğu konusunda veya erkeklerin . Okudukça daha fazla güvensiz oluyorsunuz. Bu döngü halini alıyor .
İyi örnekler buraya yazılmıyor . "Suskunluk sarmali " var çünkü . İyi olanlar susmak zorunda =) sosyoloji ce psikoloji en önemli bilim dallarindan ve bize her şeyi anlatıyor .
Kısacası sürekli burada vakit geçirmek hepimiz için son derece tehlikelidir . Bakın siz çoktan kapilmissiniz bile .
Bunun sizin iyi insanlarla karsilasmamanizla alakası yok =)bilim de bunu söylüyor zaten .sizin suçunuz yok süreç bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?