arkadaşalr yıl boyu alerjik rinitim var buna bağlı göz altı morluğu nefes alma problemi tıkanıklık vs var sürekli şilaç alıyorum yıl boyu aşı tedavisi yaptıran varmı yada bilen nerde yaptıracam hastaneler yapıomu yada kendimizmi alacaz
oncelıkle bır alerjı polikliniğine git genelde arastırma hastanelerınde var , ya da devlette kbb polikliniğine de gidebilirsin. alerji tetsi yaptır, eger kı alerjın polen-ev tozu akarı-çimen vb. ise koldan test yaparlar 15 dk da sonuclanıyor , agrısız-acısız bır ıslem. test sonucuna gore sana alerjı hapı verırler yada ılerlemıs ıse ,35 yasını gecmedı ısen ve hamıle degılsewn ası tedavısıne baslayabılırsın.
ası tedavısıne genelde sonbaharda baslanıyor, ası turune gore genelde bır sure haftada bır sonra ayda bır olmak uzere uygulanıyor. ve mınımum 2 maksımum 5 yıla kadar suruyor tedavı.
bırde asılar ıthal, bellı fırmalar saglıyor, sgk da yuzde seksenını oduyor. once sız raporunuzla ucretını odeyıp alıyorsunuz ılacı, sonra sgk ya bellı evrakları teslım edıyorsunuz, sıze para ıadesı yapıyorlar.
ben bır sure vuruldum 6 ay kadar, doktorum emeklı oldu, rapor yazma yetkısı olan baska doktor yoktu o bırımde, gogus hastalıklarına yonlendırdıler ordada kullanılan ası farklıymıs sıfırdan baslamam gerekıyordu tedavıye bende bıraktım.
benım polene alrjım var.
sureklı bahar aylarında burunda kasıntı,akıntı,hapsırık,goz yasarması, burunda tıkanıklık sıkayetlerım var..su an hap kullanıyorum ama pek fayda etmıyor ;(