Alevi öğrenciye kelime-i şahadet getirten öğretmen görevden alındı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Bayraklı Cemil Atlas Ortaokulu'nda Alevi öğrencileri ayağa kaldırarak kelime-i şahadet getirten din kültürü öğretmeni İ.T.'nin görevine son verildi
Sitene Ekle
Birgün gazetesinden Gülsen Candemir'in haberine göre, İzmir ’in Bayraklı ilçesi Cemil Atlas Ortaokulu beşinci sınıf öğrencilere din kültürü ve ahlak bilgisi dersi veren ücretli öğretmen İ.T., geçtiğimiz haftalarda sınıftaki Alevi öğrencileri ayağa kaldırıp kelime-i şahadet getirmelerini istedi. Öğrencilerin durumu ailelerine anlatması üzerine, aileler öğretmen hakkında şikayetçi oldu.

Soruşturma süresince öğretmenin başka velilerle de sorunlar yaşadığını, velilerin defalarca okul yönetimine öğretmen hakkında şikayette bulunduğunu anlatan Alevi öğrencilerin aileleri, okul yönetiminin ihmali nedeni ile çocuklarının ötekileştirildiğini belirtti. Çocuklarının yaşadıkları olay ve sonrasındaki gelişmeler nedeni ile içine kapandığını belirten veliler, çocuklarının okula gelmelerini istemediğini belirtti. Aileler, din kültürü öğretmeninin olayın yaşandığı sınıfta ağlayarak, öğrenciler üzerinde olumsuz etkiye neden olduğunu da söyledi.

Gelişmeler üzerine din kültürü öğretmeni İ.T.’nin görevine son verildi.

alevi öğrenciler sahadet getirmeyi bilmeyecek değil zekasız öğretmenmiş. iyi olmuş böylesine öğretmen bile denmemeli. belkide kendi egolarını böyle tatmin ediyordu. sen kimsinki Ehli beyte inanan bir toplumun çocuklarına bunu yapıyorsun çok sinirlendim.

Din kültürü dersi seçmeli değilmi yav Öğretmen misyoner miş galibaöğrencilerde pek hassas. İçine kapanmalar felan.

haklı demedim ben olayı anlamaya çalışıyorum
normalde aleviler de şehadet getiriyor o zaman tabi?
ama hoca sanki onlar getirmiyor gibi mi öyle yapmış??

Din kültürü dersi seçmeli değilmi yav Öğretmen misyoner miş galibaöğrencilerde pek hassas. İçine kapanmalar felan.

valla günlerdir bu tartışılıyor burda seçmeli değil zorunlu, şimdi artık ilkokul 1. sıınıftan itibaren zorunlu olacak

haklı demedim ben olayı anlamaya çalışıyorum
normalde aleviler de şehadet getiriyor o zaman tabi
ama hoca sanki onlar getirmiyor gibi mi öyle yapmış??
evet canım demekki öyle düşünüyormuş. sizin tanıdığınız hiç mi Alevi yok etrafınızda. Aleviler Elhamdüllillah müslümanlar. öcü gibi görmesin kimse bizleri

evet canım demekki öyle düşünüyormuş. sizin tanıdığınız hiç mi Alevi yok etrafınızda. Aleviler Elhamdüllillah müslümanlar. öcü gibi görmesin kimse bizleri
Çok yok gerçekten varsa da biz din konuşmuyoruz ki genelde açıkçası
öcülükten değil yav
olabilir kuralları vardır başka türlüdür bence olabilir gerçekten
ama ben de müslümanlığın içinde olduğunu bildiğim için şaşırmıştım

anladım canım. benimde demek istediğim böyle haberleri okuyupta aaa Aleviler şahadet getiremiyo muymuş demeyin Vallahi üzülüyorum

Bilmediğim içindi..
Siz haklısınız ama birçok insan arasında hala alevi-suni tartışması var buradaki konulardan bile görüyoruz
ben olsam ben de rahatsız olurdum sürekli ötekileştirme durumundan

Ne saçma bir uygulama. Bu durumda Müslüman olmayan öğrenciler nolacak
başka dinden olanlar zaten dersi almıyor bildiğim kadarıyla ama başka mezhepten olanlar için sıkıntılı bir durum çünkü din dersi sünnilere uygun yapılmış

Bir dakika yaaa Aleviler müslüman değil mi zaten? Ben mi yanlış biliyorum, sadece ibadetleri oruçları farklı oluyor.
Kelime-i şahadet getiriyorlar, bunlar ortalığı karıştırma çabaları ne diyelim..

Bir dakika yaaa Aleviler müslüman değil mi zaten? Ben mi yanlış biliyorum, sadece ibadetleri oruçları farklı oluyor.
Kelime-i şahadet getiriyorlar, bunlar ortalığı karıştırma çabaları ne diyelim..
sorun orda işte dini İslam olduğundan dersi almak zorunda ama din dersi sünniler için diğer mezhepten olanlar o yüzden zorunlu din dersini istemiyor haklı olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…