Benimde alevi arkadaşlarım var. İbadetler daha değişik su orucu falan, dediğin gibi öcü yerine koyup ortalığı karıştırmak isteyenler utansın.evet canım demekki öyle düşünüyormuş. sizin tanıdığınız hiç mi Alevi yok etrafınızda. Aleviler Elhamdüllillah müslümanlar. öcü gibi görmesin kimse bizleri
Çok saçma. O zaman hangi dine mensupsa o Ülkeye gidebilir, ya da ne biliyim kimlikte ki dini inancını değiştirsin. Burası müslüman bir Ülke. Müslüman olduğumuz için de din dersi anormal değil.sorun orda işte dini İslam olduğundan dersi almak zorunda ama din dersi sünniler için diğer mezhepten olanlar o yüzden zorunlu din dersini istemiyor haklı olarak
Çok saçma. O zaman hangi dine mensupsa o Ülkeye gidebilir, ya da ne biliyim kimlikte ki dini inancını değiştirsin. Burası müslüman bir Ülke. Müslüman olduğumuz için de din dersi anormal değil.
Mesela felsefe de zorunlu olmasın o zaman, bize ne Sokrates'ten falan:)
Şu kimliklerimizden "dini" yazısını kaldırıp din dersini de seçmeli yapmalılar. Benim önerimi dikkate alırlarmı acababaşka dinden olanlar zaten dersi almıyor bildiğim kadarıyla ama başka mezhepten olanlar için sıkıntılı bir durum çünkü din dersi sünnilere uygun yapılmış
keşke alsalarŞu kimliklerimizden "dini" yazısını kaldırıp din dersini de seçmeli yapmalılar. Benim önerimi dikkate alırlarmı acaba
kılıçtan dönenler kim?diğerleri gerçek Müslüman değilmialeviler gerçek müslümanlardır, başkaları gibi kılıçtan dönme değil ondan hazmedemiyorlar.
Ay evet bende bilmiyordum sok fena sasirdimaleviler şehadet getirmiyor muymuş
bilmiyordum..
aleviler şehadet getirmiyor muymuş
bilmiyordum..
ben de bilmiyordum ama çocuklar bu kadar tepki gösterdiklerine göre, psikolojik bir baskı var, önemli olan o
ama oruç tutmayan aleviler de varGetiriyorlar tabiki kızlar
Ama Türkiyede ki Badem bıyıklı amcalarımız ve yandaşları Alevileri dinsiz olarak gördükleri için zırvalamışlar işte.
Böyle birşey tabiki yok.
Bir Alevi kızı olarak 5 vakit namazımı kılarım, oruçlarımı aksatmam.
Ama topluma Alevileri yanlış tanıtıyorlar maalesef.
ama oruç tutmayan aleviler de var
aleviler de kendi içerisinde çeşitleniyor diye biliyorum
yani yine öyle eleştiri-yargı filan olarak demiyorum onu anlayın da lütfen baştan baştan söylemek yoruyor
hani oruç tutmayan ya da namaz kılmayan alevilr de var diye duymuştum
anladımCanım Merhaba,
Oruç tutmayan, namaz kılmayan sünnilerde var.
Bu şekilde düşünebilirsin.
Ben Üniversitede yaşadığım ev arkadaşlarımda sünni idi.
Ben sabah kalkıp namazımı kılarken onlar uyuyordu.
Alevilerin içinde de ibadet edeni etmeyeni var sünnilerin içinde de.
aslında namaz kılmayanlar var derken,kimizi namazı orucu kabul etmiyor manasında sorduCanım Merhaba,
Çok saçma. O zaman hangi dine mensupsa o Ülkeye gidebilir, ya da ne biliyim kimlikte ki dini inancını değiştirsin. Burası müslüman bir Ülke. Müslüman olduğumuz için de din dersi anormal değil.
Mesela felsefe de zorunlu olmasın o zaman, bize ne Sokrates'ten falan:)
aynı dediğin gibi arkadaşım çevremde bir dürü sunni var oruç tutmaz namaz kılmaz,kurban kesmayende var,bazen fakire yardım edenide var bunlardan..öyle bir alışkanlık kazanmamışlar...babası hacı olan alevi arkadaşım vardı mesela onlarda aynı şekilde..Canım Merhaba,
Rahat konuşmam sizi rahatsız etmesin. Benim düşüncem. Haklısızlık olup olmadığı tartışılır.Sizin mantığınıza göre Kimya da olmasın,Fizik de olmasın.
Felsefe ayrıştırmaz,düşündürür.
Din dersi daha doğrusu sadece İslam dersi ayrıştırır.Ne kadar da rahat konuşuyorsunuz yok o ülkeye gitsin falan...Size göre hava hoş her hafta inanmadığınız bir şeyi dinlemek zorunda değilsiniz.Artı inancını değiştirse de kimlikteki,yine bir etkisi olmaz ki çok çok derslere girmez ama sınavda da din dersinden soru var artık.Haksızlık değil de nedir bu ?
Bir de felsefe ile dini neden bu kadar çok karşılaştırdıklarını anlamıyorum.Din kesin var budur der,felsefe olabilir der,üzerinde yorum yapmanı ister,tartışma ortamı oluşturur yani direk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?