Alevilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiçbir millet bir dini olduğu gibi almaz, mutlaka kendi kültürüyle yoğurur.

Nasıl Rus tipi Hristiyanlık Ortodoksluk, Roma tipi Hristiyanlık Katoliklikse; Anadolu tipi Müslümanlık da Aleviliktir. Kaç göç kadın erkek ayrı ibadet yoktur, bu gelenek Orta Asya Türk kültürü etkilerini taşır mesela. Başka adetler de Anadolu kültürünü taşır. Sünni İslam Osmanlı kaymak tabakasının Arap sevdalılığıdır bu kadar.

Anadoluca İslam Alevilik, Bektaşiliktir ,insanlarımız kendi tarihinden bihaber ve cahilce bunu bir türlü kabullenemediker gitti. İnsanın kendi özünden ötekiymiş gibi bahsederek açılan Aleviler şöyle Aleviler böyle konularını cahilce buluyorum. 7 kat yabancı Araplara özeneceğinize kendi kültürünüzü kabullenin önce. Evlenmeye girişeceğinize oturun önce kendi toprağınızın tarihini okuyun.

He hep duyuyorum bende o saçma şeyi benimde en yakın arkadaşım alevi ve alevileri çok severim sanarzın hepimiz süper sunniyiz alevileri beğenmiyoruz
Ben hastalikli gibi 2. Sinif insan muamelesi edilmesini anlamiyorum. Herkesin herseyi tam sanki aa namaz kilmaz onlar. Hic bilgi sahibi olmadan tanimadan yargilamak ne kolay.

Alevilik sünnilik hic birisi sorun olmaz karakter meselesi. Eger aileniz islam dinine bagli insanlar ise. Sevgilinin alevi oldugunu sorun etmezler cünkü gercek alevilik nekadar güzel birsey oldugunu biliyorlardir. Bide dini icerikli konu acmak yasak bu konuda kapanir muhtemelen birazdan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…