Arkadaşlar geçen senede buraya bir hayal kırıklıgımı yazmıştım.1 sene sonra yine aşk yine hayal kırıklığı.erkek arkadaşımla kısa süren bi ilişkim oldu ama ben yine kaptırdım sevdim.ailesi mardinli benim alevi oldugumu söyleyince annesi kabul etmemiş oda mucadele etmedi ailem belki ilerde 1 2 sene onlarla yaşarım gibisinden bişey söyledi özür dileyip bitirdi...şimdi salak gibi hala yaşadıgımız kısada olsa günlere üzülüyorum ve teselli değil gerçekten düşüncelerinizi duymak istiyorum.mucadele etseydide mutlu olur muyduk bilmiyorum zihniyet fikir ayrılıkları bu kadar önemli mi ?
mezhep önemli bir konu.
Ilk baştan söylemeniz gerekirdi. O da ailesinin kabul edip etmeyeceğini bilir ona göre hareket ederdi.
ben en baştan söyledim işte benim için sorun olmaz dedi.sonra babam değilde annem sorun yaratabilir dedi.5 ay sonra konuştu sadece annesi istemiyorum dedi die vazgeçti benden.ilerde altlı üstlü oturcaklarmış bide.aslında 5 ay oldu ama geçen seneden öle yaralarım vardıki onunla geçmişti adeta.yine imkansızlık yine hayal kırıklıgı.cesaretsiz bi adam
Arkadaşlar geçen senede buraya bir hayal kırıklıgımı yazmıştım.1 sene sonra yine aşk yine hayal kırıklığı.erkek arkadaşımla kısa süren bi ilişkim oldu ama ben yine kaptırdım sevdim.ailesi mardinli benim alevi oldugumu söyleyince annesi kabul etmemiş oda mucadele etmedi ailem belki ilerde 1 2 sene onlarla yaşarım gibisinden bişey söyledi özür dileyip bitirdi...şimdi salak gibi hala yaşadıgımız kısada olsa günlere üzülüyorum ve teselli değil gerçekten düşüncelerinizi duymak istiyorum.mucadele etseydide mutlu olur muyduk bilmiyorum zihniyet fikir ayrılıkları bu kadar önemli mi ?
sizin durumunuzda yakın bir arkadaşım var o da alevi. sevdiği adam için intiharlara kadar gitmiş; zamanında kendini haliçten atmış,allahtan allah onu bize bağışlamış. şimdi gülerek anlatıyor ne salakmışım diyor. sizin meseleye gelince mezhep ayrılıkları hayat tarzlarının farklılığını da beraberinde getiriyor.
en ufak konulardan başlayıp uç noktalara varabiliyorsunuz.
yani?
yanisi şu:er.arkadaşınızın bu durumu şimiden kabullenmeyen ailesi ile şimdi bunları yaşamış olmanız sizin için bir işaret. yarın evlendiğinizde daha neler olacaktı allah bilir. yol yakınken ayrıldığınız için bile dua etmelisiniz. sizi şimdi istemeyen ilerde de istemeyecekti. malesef çoğu aşkları böyle anlaşmazlıklar bitiriyor.hayatta herşey biz insanlar için.
Canım boş ver hayırlısı olmuş.. Anasının sözünden çıkamayan biriyle hayat sana zehir olurdu.. Ama bu bahanesi de olabilir.. Gerçekten Aşıksa insanın gözü ne mezhep görür ne din..
Benim eşimin annesi-babası aileleri farklı mezheplerden ve evlenirken yapmadıklarını bırakmamışlar. Ama onlar evlenmişler.. Ve hayatımda gördüğüm en mükemmel çift!Bu kadar birbirini tamamlayan,her şeye birlikte göğüs geren bu kadar uyumlu bir çift görmedim,nazar değmesin.. Mehzep önemli falan değil!!
Ayrıca Kuranda dini mehzeplere ayırmak,bölmek kesinlikle yasaklanmıştır!
bende öyle söyledim tamam biz aleviyiz ama müslüman müslümanı ayırmaz biz hoşgörülüyüz en azından dedim ama ailem diyor ikimiz için en hayırlısı bu ilerde anlıcaksın diyor.benim gibisi bulamazmış beni sevmiş filan falan.
Boşver canım ya olan olmuş biten bitmiş
Üzülme artık.Anlattıklarına göre bitmeside senin hakkında hayırlı olmuş
Baksana bide evlenince altlı üstlü oturulacakmış cart curt..
Sen önündeki maçlara bak
Evlenseniz bile inan bana çok sorun yaşardın
Olan yine sana olurdu üzülen sen olurdun
Şimdi bir iki hafta onu özlersin
Ağlarsın sızlanırsın ama sonra unutursun
Malesef bu gibi durumlarda iş erkekte bitiyor. İlla alevi sunni olmaya gerek yok akraba evliliklerinde bile sorun cıkıyor aileler gençlerin burnundan getirebilyor. Burada çiftler dengeyi kurabilirse sorun vs kalmaz. Ki ben aleviyim eşim sunni 5 yıllık bir birlikteliğin ardından evlendik 10 aydır evliyiz. o benim adetlerim saygılı ben onun çok şükür mezhep farklılığı sorun olmadı.
Emin ol hic birsey degismezdi. Benim 5 yillik birlikteligim alevi olmadigim icin bitti
duyan herkes benden öfkeli ben tek kötü bişey söyleyemiyorum yaa.şuan düşünmemem lazım.alışkanlıkta olmaya başlamıştı çokta anlaşmıyoduk ama ben sabırlıyımdır çabuk pes etmem.o bitti bıraktı beni bunları düşünmem lazım geleceğimi düşünmem lazım.ben hala paylaştıgımız anları düşünüp aklıma getirip içimi sızlatıyorum
Ah canım kıyamam sana
Eee tabi biraz aşk acısı çekeceksin ama
Evlenseydin çok sorun yaşardın gülüm
Helede doğulu biriyle evlenip onlara gelin olmak çok çok zor
Onlar şimdi senin hakkına girdiler
Senin gururun ve hayallerinle oynadı o eski sevgilin
Sen Allah'a havale et öbür dünyada hakkını alırsın inşallah
Güzel günler seni bekliyor unutma ve kendini üzme canım
üzüldüm çiftler arasında sorun olmuyosa nie aile nie çevre bu kadar baskı yapıyorkimliğimizde islam yazıyor sonuçta hepimiz insanız kötü insan olup kendi mezheplerinden olsa ne olucak daha mı iyi offf yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?