aleviyim diye BİTTİ ...

canım benim bir kız arkadaşımın sevgilisi aleviydi.. arkadaşımın ailesi istemedi.. ama onlar ayrılmadılar direndiler 4 yıl beklediler ve sonunda aile ikna oldu ve evlendiler. çocukları oldu. mutlular. ailede seviyor damadı.. bence başta önyargı oluyor bilmedikleri için..

Erkek pek sorun olmuyorda
Bayanlarda daha çok sorun oluyor galiba
Çünkü bizimde bi tanıdık var damadı alevi
Kendileride çok dindarlar
Ama el üstünde tutuyorlar o damadı
Kısmet ve şans meselesi tabi

bizimkinde iş yokmuş yada mardinli oldukları için aile birlikleri düşünceleri farklı sanırım çünkü istiyorum diyemedi zaman kazanmadı.annesi istemiyorum bi daha bu konuyla gelme sakın demiş tmm hepsi bu

bizimkinde iş yokmuş yada mardinli oldukları için aile birlikleri düşünceleri farklı sanırım çünkü istiyorum diyemedi zaman kazanmadı.annesi istemiyorum bi daha bu konuyla gelme sakın demiş tmm hepsi bu

Canım üzülmeni istemem ama gerçekten senin sevgilin zaten belli ki ana kuzusuymuş hadi bunu geç her daim muhakkak annesi ne derse o olacakmış demek ki belki de böylesi daha iyidir o yüzden üzülme

eger gercekten cok seviyor olsaydi, istiyor olsaydi,
ne yapar eder mücadele ederdi..
gerisi bos bence..
ama üzülme ve hayirlisi buymus diye düsün bence..

eger gercekten cok seviyor olsaydi, istiyor olsaydi,
ne yapar eder mücadele ederdi..
gerisi bos bence..
ama üzülme ve hayirlisi buymus diye düsün bence..

sevmişim kısa sürede alışmısım ondan şuan çok yeni bittiği için ve bole sebebten bittiği için hazmedemiyorum tek istediğim pişman olması gerçi olsada bişey değiştirmez artık ailem biliyor bu yüzden bittiğini

yanlis anlama ben su sekilde düsünüyorum,
arada mezhep farki olunca, evlenincede sorunlar ortaya cikar diye düsünüyorum..
uymayan zevklerden tut, farkli yasam sekli..
esin bile sorun cikarmasa, mutlaka ailelerden sorun cikacaktir..
belkide evlenseydiniz, onun annesi hep sana sorunlar cikartacakti, mutsuzluguna neden olacakti..
dedigim gibi hayirlisi demekki böyleydi..
ki bende aleviyim ve sorunlar cikardi kesin diye düsünüyorum canim..

haklısın canım babam bizi çok çağdaş büyüttü mesela o şimdiden karışıyor ve kısıtlıyordu bunlarda vardı ama sevdiğim için uyum sağladım ödün vermiştim.ilerisini düşününce şimdi üzülmek daha iyi belkide ama yinede üzülüyorum gözüm doluyor yüzü gözü aklıma gelince

iyi olmuş.. faşist bir ailenin gelini olmaktansa ömrümce bekar kalırım daha iyi

benim cok yakın bir arkadaşımın sevgilisi 3 yıl sonra terketti kızı. o kadar mutlu görünüyorlardı ki. erkek sunniydi ve 3 yıl sonra ailem seni istemiyor dedi cekti gitti ardından hemen ailesinin istediği kapalı biriyle evlendi.. Allahtan erkenden kurtulmussun bence.
bana da oldu gerçi ben de aleviyim ve 2-3 hafta biriyle görüştüm. sanırım ayrılmak istiyordu zaten bahane hazırdı ailem seni istemez..
suan görştüğm kişi yine sunni. 2 yılın sonralarına doğru zamanla kıyafetime yaşam tarzıma dini inançlarıma karışmaya başladı.. yeri geldi kırıcı konuştu. sonumuz mechul. ama hep hayırlısı olsun derim. anneler haklı sanırım. sana baskı yapar der annem ki daha arada resmiyet olmadan başladı..

arkadşım malesef erkek kız alevi sunni farketmez insanlar ailesine göre eş istiyor. sen de öyle yap. seni üzen aileni de üzmüştür. bırak gitsin.

ben sünniyim nişanlım alevi.bunun ne önemi varki.aileme ilk başlarda söyleme gereği bile duymamıştım daha sonra öyle laf arasında konuşurken öğrendiler (hemde biz sünnilerde aleviye kız verilmez vs derler birton sebep ıvır zıvır varda burda konuşmaya gerek yok şimdi her neyse)bunu bildikleri halde bizimkiler öğrenşnce dediler bizi ilgilendirmez vs. karşı taraf kayınpederim vs de aynı şekilde o konuya bile girmediler ub zamana kadar.herkesin düşüncesi,fikri kendinedir.Aileler karşı dahi çıksa sevdiğinin senin arkanda olması gerekli ki gerçekten seviyorsa zaten sonuna kadar savunur seni laf getrtmezde canım.

Son düzenleme:
sana şunu söyleyeyim, katiyetle böyle birşeye karşıyımi onun mezhebi öleymişte bize uymazmışta bilmem ne,
öncelikle bizim ailede çok vardıı, babannem annanem hepsi bu lafları ağızlarından düşürmezlerdii, sakın öyle birilerini getirmeyin diye,
şöyleki 1 tane gelin 1 tanede damadımız var ve harika insanlar, hani aile yapısıda önemli çok muhafazakar değillerdii, karşılardı ama
anlayışlılarda aynı zamanda, yapılan çok yanlış tabikii asla onaylamıyorum ama aile yapısı farklı olunca naparsan ya adamın beynini değiştiremyirosunnn canımmm
boşver takma, çok daha iyyilerine layıksındır eminim kiiii

ay canım dua etki kurtulmuşsun, alevisin diye seni kabul etmeyen sözde dindarlardır bunlar !!!
insan ayırmak günah değilmi?
benimde başımdan böyle bişey geçti.. onlar benden kurtulduklarını sanıyorlar ama ben onlardan kurtuldum aslında...
onlarıda Allaha havale et... inşallah mutlu olursun

evet çok haklısın.umarım sen boyle sıkıntılarla karşılaşmazsın canım

herkes daha iyilerine layık oldugumu söylüyor umarım o daha iyi beni bulur :)

benim de evliliğimden önce ki ilişkim bu sebepten dolayı bitmişti,oh iyiki de bitmiş diyorum şimdi de
anası istememişti zaten çok ta fifi.zaten bi haber aldım şimdi ki evlendiği kız kök söktürüyormuş köööökkk

Allahım daha iyilerini çıkarsın inşallah karşına aklına bile gelmez emin ol tatlım..

Son düzenleme:

aynen canım allaha havale ettim o adaleti verir eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…