benim de evliliğimden önce ki ilişkim bu sebepten dolayı bitmişti,oh iyiki de bitmiş diyorum şimdi de
anası istememişti zaten çok ta fifi.zaten bi haber aldım şimdi ki evlendiği kız kök söktürüyormuş köööökkk
Allahım daha iyilerini çıkarsın inşallah karşına aklına bile gelmez emin ol tatlım..
Arkadaşlar geçen senede buraya bir hayal kırıklıgımı yazmıştım.1 sene sonra yine aşk yine hayal kırıklığı.erkek arkadaşımla kısa süren bi ilişkim oldu ama ben yine kaptırdım sevdim.ailesi mardinli benim alevi oldugumu söyleyince annesi kabul etmemiş oda mucadele etmedi ailem belki ilerde 1 2 sene onlarla yaşarım gibisinden bişey söyledi özür dileyip bitirdi...şimdi salak gibi hala yaşadıgımız kısada olsa günlere üzülüyorum ve teselli değil gerçekten düşüncelerinizi duymak istiyorum.mucadele etseydide mutlu olur muyduk bilmiyorum zihniyet fikir ayrılıkları bu kadar önemli mi ?
Cnm geçmiş olsun öncelikle... Ama ayrıldıgınız iyi oldu. Kızacaksın belki bana ama inan senin iyiligin için diyorum.
Sana sahip cıkımayan heleki bu saçma nedenlerden dolayı seni terk eden bi erkek ilerde sana ne koca olur ne de cocuklarına iyi bir
baba.. Bende aleviyim ve yarı kürtüm. Sevdiğim laz ve alevi değil. İlk tanışmamızda direkt kim olduğumu vs.. Doğruca anlattim, bana: senin alevi kürt hiristiyan sünni olup olmaman beni fazla ilgilendirmiyor senin kalbinin temiz olması ve gerçekten kendin olman, doğru olman benim için en önemlisi dedi. Ve biz suan 6 senedir birbirimizi hala cok seviyoruz. Dilerim allahtan sende seni hak eden degerini bilen birisiyle tanışır mutlu olursun. Din, mezhep vs... Önemli değil bence. Önemli olan birbirinize olan sevgi ve karşılıklı saygıdır...
ben en baştan söyledim işte benim için sorun olmaz dedi.sonra babam değilde annem sorun yaratabilir dedi.5 ay sonra konuştu sadece annesi istemiyorum dedi die vazgeçti benden.ilerde altlı üstlü oturcaklarmış bide.aslında 5 ay oldu ama geçen seneden öle yaralarım vardıki onunla geçmişti adeta.yine imkansızlık yine hayal kırıklıgı.cesaretsiz bi adam
ilk baştan söylediysen ve de oda kabul ettiyse sözünde durmayan bir insanmış bence bunu yol yakınken öğrendiğin için mutlu olman gerekir arkadaşım ...
Seni olduğun gibi kabul etmiyor ve annesi de olsa başkasının sözüyle bu kadar fevri davranıyorsa arkana bile bakma. Başkaları çıkacaktır karşına er ya da geç.
Sen şimdi gözünde büyütüyorsun yaşını. 28 yaş çok geç bir yaş değil evlilik için. 30'undan sonra evlenen çok tanıdığım var. İlla evlilik olsun diye evlenilmez. Kötü bir evlilik yaşamaktansa geç olsun daha iyi28 yaşındayım artık çokkkk yoruldum((
Sen şimdi gözünde büyütüyorsun yaşını. 28 yaş çok geç bir yaş değil evlilik için. 30'undan sonra evlenen çok tanıdığım var. İlla evlilik olsun diye evlenilmez. Kötü bir evlilik yaşamaktansa geç olsun daha iyi
Öncelikle küstahlığımı mazur gör ama şunu belirtmeliyim. Alevisin diye bitmedi, yeterince sevmediği için bitti. Biz geride kalanlar ayrılıklara mana yüklüyoruz onların dilinden çıkanlarla. İnanıyoruz bir de bunlara. Halbuki tüm terk edilmişliklerin tek sebebi vardır. "yeterince" sevilmemesi. Geriye kalanlar önemsiz ayrıntılardır.
Teselli değil fikir sormuşsun. Bu yüzden fikrimi de belirteyim. Mezhep, fikir, inanç farklılıkları "ancak" taraflardan birinin kendi inancına yahut fikrine daha az bağlı olmasıyla mümkün olabilir. Eğer her iki tarafta inançlarına fazlasıyla bağlı ve inancın gerektirdiği tüm şartları yerine getiren bireylerse, evet bu farklılıklar sorun teşkil edebilir. Şöyle düşünün...
Bir inançta, bir başka inançtan olan kişi ile evlenmek kati suretle men ediliyor. Ancak bu inanca sahip her insan, inancın gereklerini aynı ölçüde yerine getirmiyor. Daha esnek olanlar için bu farklılık sorun olmayacaktır. Her iki taraf da "katı" denilecek kadar bağlı ise inançlarına, evet kendimizi kandırmayalım sorunlar mutlaka olacaktır.
Esasında mevzu seven kişiler ile de sınırlı kalmıyor. Evlilik, sadece iki kişinin birleşmesinden ibaret değil. Taraflar ailelerine sırt çevirmeyi yeğlememişse, aileler de dahildir bu evliliğe. Bu kararı alırken ailelerin de duruşunu gözetmek gerekiyor. Evet, hayat çok zor :)
Selam
Benim de erkek arkadasim alevi ben ise sunniyim 4 bucuk yildir beraberiz birbirimizi deli gibi seviyoruz cokta iyi anlasiyoruz ama onun ailesi beni kabullenemiyor bi türlü simdilik okulu bahane ediyolar istersen topic im de var okuyabilirsin caresizim diye...
Ya iki insan aslinda cok mutlu olabilir boyle ask konularinda bence de hic bi sorun yok insanlar anlasabiliyo ama ailelelr herseyi mahvediyo
senin adina cok üzüldüm....
bence sünni ve aleviyi ayri koyan, dinimizle alakasi olan birsey.
mesela alevilerin hepsi oruc tutmadigi icin, onlarin tuttugu günler ramazan ayinda olmadigi icindir.
Cogu namaz kilmadigi icindir, müsülüman olmalarina ragmen COGU- hepsi demiyorum- dinine fazla bagli olmadigi icindir.
gecmistede, zamaninda bile ayrimciklar yapiliyormus.
Bunu seni kötülemek icin yazmadim, yazmamda. Annesinin bu yüzden istemiyordur, kötü bir insansin diye degildir herhalde.
Bence hakkinda Hayirlisi olsun, Rabbim herseyi gönlünce versin ve yolun herzaman acik olsun
senin adina cok üzüldüm....
bence sünni ve aleviyi ayri koyan, dinimizle alakasi olan birsey.
mesela alevilerin hepsi oruc tutmadigi icin, onlarin tuttugu günler ramazan ayinda olmadigi icindir.
Cogu namaz kilmadigi icindir, müsülüman olmalarina ragmen COGU- hepsi demiyorum- dinine fazla bagli olmadigi icindir.
gecmistede, zamaninda bile ayrimciklar yapiliyormus.
Bunu seni kötülemek icin yazmadim, yazmamda. Annesinin bu yüzden istemiyordur, kötü bir insansin diye degildir herhalde.
Bence hakkinda Hayirlisi olsun, Rabbim herseyi gönlünce versin ve yolun herzaman acik olsun
3 günde duyduğum 3. alevi-sünni ilişkisibiri umutlu diğeri kesin kabul ettirmiş sizinki de bitmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?