Bir reklam vardı sanırım Zaman Gazetesinin 'Yaftalamadan Düşünün' diye.Ne kadar güzel bir reklamdı o.Benim burda kelimelerle anlatamayacağım her şeyi anlatmış.İnsanları alevi sünni zenci beyaz ateist dinci hristiyan musevi müslüman diye ayıranları sevmiyorum,sevemiyorum bir türlü.Nedir bu din engeli mezhep engeli anlayamıyorum.Sonuçta hepimiz insan değil miyiz?İnsan ne kadar güzel bir kelime.Bizler bu yapıştırılan etiketlerin hiç biri değiliz bizler sadece insanız sadece insan...
Ben inanıyorum bir gün bunların hepsi bitecek.Belki biz göremeyeceğiz ama çocuklarımız torunlarımız daha iyi bir dünyada yaşayacaklar.Nasıl mı?Biz yapacağız bunu.Sen çocuklarına çok basit bir şey öğreteceksin;insan olmayı.Ben de öğreteceğim.Ve başkalarıda.Onlara nasıl sağcı solcu faşist dinci yobaz olunuru değil sadece insan olmayı öğreteceğiz.Sonra onlarda kendi çocuklarına...Ve gün gelecek ülkeler arasındaki sınırlar kalkacak savaşlar bitecek.İşte o zaman Dünya eskisi gibi sakin sessiz huzurlu ve yaşanılır bir yer olacak.Tıpkı zamanın başında olduğu gibi , Ademle Havva'nın yaşadığı gibi...Ve o zaman geldiğinde artık insanlar ayrılmayacak ,uçurumlar açılmayacak kalplerde...maalesef hala böyle şeyler yüzünden insanlar ayrılıyor dağılıyor uçurumlar açılıyor kalplerde
Ben inanıyorum bir gün bunların hepsi bitecek.Belki biz göremeyeceğiz ama çocuklarımız torunlarımız daha iyi bir dünyada yaşayacaklar.Nasıl mı?Biz yapacağız bunu.Sen çocuklarına çok basit bir şey öğreteceksin;insan olmayı.Ben de öğreteceğim.Ve başkalarıda.Onlara nasıl sağcı solcu faşist dinci yobaz olunuru değil sadece insan olmayı öğreteceğiz.Sonra onlarda kendi çocuklarına...Ve gün gelecek ülkeler arasındaki sınırlar kalkacak savaşlar bitecek.İşte o zaman Dünya eskisi gibi sakin sessiz huzurlu ve yaşanılır bir yer olacak.Tıpkı zamanın başında olduğu gibi , Ademle Havva'nın yaşadığı gibi...Ve o zaman geldiğinde artık insanlar ayrılmayacak ,uçurumlar açılmayacak kalplerde...
Bir arkadaş demiş keşke baştan söyleseymişin alevi olduğunu demiş.kız zaten saklamamışki, kaldıki hangi sünniarkadaşımız selam ben ayşe sünniyim şeklinde bir tanışma yapıyorda ilk başta aleviden bu beklensin:)
senin içinde en hayırlısı olmuş sonuçta o kişi diretseydi evlenseydi de öyle bir ailede sen zaten mutlu olamazdın aşk bir yerekadar seni idare eder sonra herşeyçok daha farklı olurdu.bu yüzden daha çokdüşünme. alevi sünni evliliklerinin tamamı çok kötü eyvah gibi algılanmamalı çokgüzel giden evliliklere de şahit olmuşumdur ama istatistiğe vurulsa anlaşmazlıklar daha fazladır.
öyle biri seni her zaman ezdirirmiş zaten . isabet olmuş bittiği . hayırlı biri çıksın karşına dua et.
Canım Allah karşına seni anlayabilen ailene değer veren ve seninde çok sevebileceğin onunda seni çok sevebileceği bir insan çıkartsın inşallah, sakın üstüne düşme, bu olayda da vardır bir hayır...
bizim dönüşü yok maalesef bizden gitti aşk.umarım sen mutlu olursun sevdiğinle.aleviler pek karışmaz ama seni neden istemiyolar anlamadım
şuan bir akrabam alevi bir kızla çıkıyor ama kızın ailesi kesinlikle karşı çıkıyor istemiyorlar
hatta kızın ablası dövmüş kızı
bizimkiler dindar insanlardır onlar anlayışlı davrandı
ama kızın ailesi böyle yapınca şimdi onlar da istemiyor
çünkü ailelerin onaylamadığı bir evliliği yürütmek çok zor imkansız değil ama çook zor
bunun alevisi karışmaz sünnisi karışır diye bir tarafı yok
insanları böyle ayırmayalım
sadece kafa yapısı ile alakalı...
senin durumuna gelince bitmesi bence iyi olmuş çünkü anne lafıyla hareket eden adamdan hayır gelmez..
Bir arkadaş çok güzel söylemiş bunun nedeni sevgi eksikliği sevgi yokmuş veya bitmiş..
bizim dönüşü yok maalesef bizden gitti aşk.umarım sen mutlu olursun sevdiğinle.aleviler pek karışmaz ama seni neden istemiyolar anlamadım
Arkadaşlar geçen senede buraya bir hayal kırıklıgımı yazmıştım.1 sene sonra yine aşk yine hayal kırıklığı.erkek arkadaşımla kısa süren bi ilişkim oldu ama ben yine kaptırdım sevdim.ailesi mardinli benim alevi oldugumu söyleyince annesi kabul etmemiş oda mucadele etmedi ailem belki ilerde 1 2 sene onlarla yaşarım gibisinden bişey söyledi özür dileyip bitirdi...şimdi salak gibi hala yaşadıgımız kısada olsa günlere üzülüyorum ve teselli değil gerçekten düşüncelerinizi duymak istiyorum.mucadele etseydide mutlu olur muyduk bilmiyorum zihniyet fikir ayrılıkları bu kadar önemli mi ?
insanları dil-din-ırk gibi ayırımlara göre sınıflandıran herkese karşıyım..
insan, önce insan olmalı.. bunu başarmak içinde kafamızdaki önyargılardan kurtulmamız şart..
alevi olmak ne suç ne de ayıplanacak bi durum degil..
sünni de, alevi de, şafi de bir benim gözümde.. herkesin inancı kendine, Allahla kul arasında..
erkek arkadaşına gelince iyi ki burdan dönmüş, ilerde belki cok daha büyük sorunlarla karşılaşacaktın..
mücadele etseydi de mutlu olacagını pek sanmıyorum cünkü evlilikte sadece ikiniz degil,
ailelerde cok önemli..
bundan sonra hakkında hayırlısı olur inşallah..
Arkadaşlar geçen senede buraya bir hayal kırıklıgımı yazmıştım.1 sene sonra yine aşk yine hayal kırıklığı.erkek arkadaşımla kısa süren bi ilişkim oldu ama ben yine kaptırdım sevdim.ailesi mardinli benim alevi oldugumu söyleyince annesi kabul etmemiş oda mucadele etmedi ailem belki ilerde 1 2 sene onlarla yaşarım gibisinden bişey söyledi özür dileyip bitirdi...şimdi salak gibi hala yaşadıgımız kısada olsa günlere üzülüyorum ve teselli değil gerçekten düşüncelerinizi duymak istiyorum.mucadele etseydide mutlu olur muyduk bilmiyorum zihniyet fikir ayrılıkları bu kadar önemli mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?