aleviyim diye BİTTİ ...

Bir reklam vardı sanırım Zaman Gazetesinin 'Yaftalamadan Düşünün' diye.Ne kadar güzel bir reklamdı o.Benim burda kelimelerle anlatamayacağım her şeyi anlatmış.İnsanları alevi sünni zenci beyaz ateist dinci hristiyan musevi müslüman diye ayıranları sevmiyorum,sevemiyorum bir türlü.Nedir bu din engeli mezhep engeli anlayamıyorum.Sonuçta hepimiz insan değil miyiz?İnsan ne kadar güzel bir kelime.Bizler bu yapıştırılan etiketlerin hiç biri değiliz bizler sadece insanız sadece insan...

maalesef hala böyle şeyler yüzünden insanlar ayrılıyor dağılıyor uçurumlar açılıyor kalplerde

maalesef hala böyle şeyler yüzünden insanlar ayrılıyor dağılıyor uçurumlar açılıyor kalplerde
Ben inanıyorum bir gün bunların hepsi bitecek.Belki biz göremeyeceğiz ama çocuklarımız torunlarımız daha iyi bir dünyada yaşayacaklar.Nasıl mı?Biz yapacağız bunu.Sen çocuklarına çok basit bir şey öğreteceksin;insan olmayı.Ben de öğreteceğim.Ve başkalarıda.Onlara nasıl sağcı solcu faşist dinci yobaz olunuru değil sadece insan olmayı öğreteceğiz.Sonra onlarda kendi çocuklarına...Ve gün gelecek ülkeler arasındaki sınırlar kalkacak savaşlar bitecek.İşte o zaman Dünya eskisi gibi sakin sessiz huzurlu ve yaşanılır bir yer olacak.Tıpkı zamanın başında olduğu gibi , Ademle Havva'nın yaşadığı gibi...Ve o zaman geldiğinde artık insanlar ayrılmayacak ,uçurumlar açılmayacak kalplerde...

öyle biri seni her zaman ezdirirmiş zaten . isabet olmuş bittiği . hayırlı biri çıksın karşına dua et.

Canım Allah karşına seni anlayabilen ailene değer veren ve seninde çok sevebileceğin onunda seni çok sevebileceği bir insan çıkartsın inşallah, sakın üstüne düşme, bu olayda da vardır bir hayır...

Bir arkadaş demiş keşke baştan söyleseymişin alevi olduğunu demiş.kız zaten saklamamışki, kaldıki hangi sünniarkadaşımız selam ben ayşe sünniyim şeklinde bir tanışma yapıyorda ilk başta aleviden bu beklensin:)

senin içinde en hayırlısı olmuş sonuçta o kişi diretseydi evlenseydi de öyle bir ailede sen zaten mutlu olamazdın aşk bir yerekadar seni idare eder sonra herşeyçok daha farklı olurdu.bu yüzden daha çokdüşünme. alevi sünni evliliklerinin tamamı çok kötü eyvah gibi algılanmamalı çokgüzel giden evliliklere de şahit olmuşumdur ama istatistiğe vurulsa anlaşmazlıklar daha fazladır.

ne kadar olumlu bakıyorsun inssssss allahım

baştan içime doğmuş gbii söyledim ama yine olan bana oldu :) allahtan hayırlısı sadece boşluk var oda geçer umarım gerçek bir aşkla yeri dolar ve ben iyiki bitmişşşşşş derim :)

bitti dediğinden beri hiçbişety yapmıyorum oda yapmadı sanki hiç yaşanmamış gibi buda geçmişe gömüldü ama sizler gibi herkes kurtulduguna dua et diyolar valaa

bizim dönüşü yok maalesef bizden gitti aşk.umarım sen mutlu olursun sevdiğinle.aleviler pek karışmaz ama seni neden istemiyolar anlamadım

şuan bir akrabam alevi bir kızla çıkıyor ama kızın ailesi kesinlikle karşı çıkıyor istemiyorlar
hatta kızın ablası dövmüş kızı
bizimkiler dindar insanlardır onlar anlayışlı davrandı
ama kızın ailesi böyle yapınca şimdi onlar da istemiyor
çünkü ailelerin onaylamadığı bir evliliği yürütmek çok zor imkansız değil ama çook zor
bunun alevisi karışmaz sünnisi karışır diye bir tarafı yok
insanları böyle ayırmayalım
sadece kafa yapısı ile alakalı...

senin durumuna gelince bitmesi bence iyi olmuş çünkü anne lafıyla hareket eden adamdan hayır gelmez..
Bir arkadaş çok güzel söylemiş bunun nedeni sevgi eksikliği sevgi yokmuş veya bitmiş..

Son düzenleme:

dün babamlada konuştum baştan böyle şeyler konu olduysa zaten olmaz kızım dedi.haklısınız gerçek sevgi bu olmamalı

bizim dönüşü yok maalesef bizden gitti aşk.umarım sen mutlu olursun sevdiğinle.aleviler pek karışmaz ama seni neden istemiyolar anlamadım

bende basta öyle düsünmüstüm aleviler genelde hosgörülü insanlardir diye ama en büyük ayriligi ben benimkinin ailesin de gördüm galiba bu yöreye ve egitime filan göre degisiyo nasil sunniler de oldugu gibi zannediyorum ama cozersem birgün tamamiyle burada da paylasirim

insanları dil-din-ırk gibi ayırımlara göre sınıflandıran herkese karşıyım..
insan, önce insan olmalı.. bunu başarmak içinde kafamızdaki önyargılardan kurtulmamız şart..
alevi olmak ne suç ne de ayıplanacak bi durum degil..
sünni de, alevi de, şafi de bir benim gözümde.. herkesin inancı kendine, Allahla kul arasında..

erkek arkadaşına gelince iyi ki burdan dönmüş, ilerde belki cok daha büyük sorunlarla karşılaşacaktın..
mücadele etseydi de mutlu olacagını pek sanmıyorum cünkü evlilikte sadece ikiniz degil,
ailelerde cok önemli..
bundan sonra hakkında hayırlısı olur inşallah..

evet şimdi üzülmek daha iyi en azından ömür boyu üzülmem yaaa

aynisini bende yasadim.ama benimki tersiydi.o aleviydi ben sunni.3 sene sonra ailem istemiyor diye ayrildi.birlikte oturmayi kabul etmiyorum diye(halbuki sorun buydu).ve o da hic mucadele etmedi. bence bu durumlardaki tek sorun 'sevgisizlik'. Evlensenizde sorun olacakti ben kendimede oyle soyluyorum.

aynı şey benim başıma da geldi. açık açık söylemedi ama kendini geri çekti. seven insan sonuna kadar savaşır. sevdiğinin her zaman arkasında durur. bende sevdiğim insanın arkasında durdum ama o hiç durmadı. bu bahsettiğim kişi 4 yıllık üniversite mezunu kazık kadar adam. kendi ayakları üstünde duran birisi. mücadele etmeyi denemedi bile. erkek dedin mi kaya gibi sağlam duracak. en ufak dalgada ortadan kaybolmayacak. boş ver desem de çok zor biliyorum. insan boş veremiyor. Müslüman Müslümandır. Müslümanın çeşidi olmaz. aleviymiş, Sünni imiş ayırımcılık saçma geliyor bana. ben hala insanlarla bu konunun mücadelesini veriyorum .ayırımcılık yapmanın yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum . nafile. herkes körü körüne bir şeye inanmış.

Aleviler genellikle hoş görülüdürler katı olanları da var.Benim evlenmeyi düşündüğüm erkek brezilyalı ve gayet saygılı yaklaşıyorlar.Kuzenim de çinli bi kadınla evli nazar değmesin çok mutlular.Yıllar önce sevgilim de benden aleviyim diye ayrılmıştı ha ha o kim oluyorsa.Hiç takmamıştım sonra gitti öz amcasının kızıyla evlendi ikisi de öğ
retmen.

Aslında mezhepler alevilik,sünnilik gelenekler ve hayata bakış açısı gibi birçok yönden çok önemli.Mesela benim ailem de istemez alevi bir aileye gelin gitmemi,alevi birini sevmemi.Hatta ben çok iyi alevi insanlarla ilerde hayal kırıklığı yaşarım diye başlamadım bile,başlamaya korktum..

Burda alevileri aşağılamak gibi bir durum yok,ve ayrıca birçok alevi aile de sünni istemeyebilir.Ne bileyim ramazan da aynı sofraya aynı ibadeti yaparak oturmayı,benzer siyasi görüşlere sahip olmayı ve benzer olan şeyleri yapmak isteyebilir.Herkes kendi gibi bir insan ister,kendi gibi bir aile ister.Uyumsuzluk olmasın ister.Ben çok gördüm aleviliğini sünniliğin sorun edildiği aileler.Alevi bir arkadaşımın sünni yengesi,yiğenine namaz kılmayı öğretiyormuş diye ailede olay çıkmış.

Yani şu mezhep iyidir bu mezhep kötüdür,şu mezhebin insanı bilmem nedir olayı değil bu.Ama bana sorarsanız insanlar karşısındaki insanların görüşlerine,inançlarına,dinlerine biraz olsun saygı gösterse aşılmayacak şey yoktur.Ne yani bir alevi bir sünniye kalbini kaptıramaz mı,bir sünni bir aleviyi sevemez mi? Bal gibi de sever

Çok harika alevi insanlar tanıdım ve konuştum ama gelecekte sorun olacağını bildiğim için(benim için olmasa bile ailem için:100:)hiç sevgili olmadım,onlar da anlayışla karşıladılar

@niltt: BEN EKSTRA YAZDIM, HERKES ICIN GECERLI DEGIL DIYE (COGU)!
BENIM HIC BIR SORUNUM YOK ALEVILERLE!!! ARKADASLARIMIN COGU ALEVI OLDUKLARI ICIN;-) ÖNCE OKUYUN, DÜSÜNÜN SONRA YAZABILIRSINIZ!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…