Alınan hediyeler eski eş kişisine verilmeli mi ve mehir istenmeli mi?

gelengiden

Guru
Pro Üye
6 Temmuz 2023
6.336
25.271
468
Selam kızlar günaydın olsun

Evlilik süresince saat ve airpods hediye alınmıştı…
Ve kullandığı telefonu da bana verip kendisine yeni telefon almıştı…

Bunların hepsini geri göndermeyi düşünüyorum sizce?
Paraya çok tamah eden biri değildi rahmetli ama içim rahat etsin istiyorum.

Son olarak mehirin bir kısmını borç için harcamıştı ben tamamla öyle alayım mı demeliyim mehirimi istememeli miyim?
Annem isteme diyor, babam henüz yorum yapmadı.
Geri kalan herkes al geleceğini düşün diyor birikimin olsun vs..

Teşekkürler

Mehir kişisel hakkınız. Almalısınız

Hediyeleri geri göndermeye gerek yok bence biraz ergence bir davranış olur. Mehiri de almalısınız diye düşünüyorum.

Hediyeleri geri verme, mehrinin tamamını da iste. Anne babalar onurlu davranıp bizim bunlara ihtiyacımız yok diyor ama işin aslı öyle değil. O meziyetlerden anlayan insan boşanacak hale getirmez zaten evliliği. Onur gurur bir yere kadar, gün gelir o paralar lazım olur. Haklarınızı bağışlayarak boşanacağınız adama iyilik yapmayın lütfen. Bunu yapan kimi duyduysam sonrasında pişman oldu.

Boşanma avukatı olarak altın tavsiyem; zırnık bırakmayın. Bugünün yarını var

Alınan malların bile yarısını iste nafaka iste diyenler var annemle babam çıldırıyor bunlara ama bu mehiri alacağım parası için değil bu zamana kadar her şeyi onlar için yaptığımız sorun oldu bu sefer yapmayacağım
Fakat bu mevzuları konuşacak olmak bile beni çok yoruyor tedirgin ediyor

hakkını al da, hediyeleri vs gondermene gerek yok diye düşünüyorum, ha illa bende durmasin diyorsan at çöpe.

Oldu olacak eşinizin parasiyla yediğinizi içtiğinizin parasını da gönderin.
Benim komşu boşandı, kadın terziydi. Evli oldukları sürede adam buna bir overlok makinesi almış, kadın da boşanırken eşyalarıyla birlikte onu da alıp gitmiş haliyle, adamın çok zoruna gitmişti 'benim aldığım şeyi götürdü' diye. Çok eğlenmiştim iğnenizi bile bırakmayın bu adamlara hanımlar, çaktırmasalar da her götürdüğünüz eşya canlarından ciğerlerinden gidiyor

Doğru söylüyorlar ne alabiliyorsan al

Ne demek sadece mehri alacağım, saçmalamayın. Ev araba motosiklet arazi, evlilikten sonra alınan her şeyden hakkınızı talep edin, saflık yapmayın lütfen.

Mehiri vermek isteyen veririm diyen erkek var mı acaba ? Kadınlar söylemeden vermeli erkek dediğin , keza ben de alamadım mehiri

Bir insan hakkının pesinden gitmez ise hakkı ona küser. Ve bir daha da o konu ile alakalı verimli bir akış yakalayamaz . Babasının hayrını değil hakkınızı istiyorsunuz. Verdiklerini geri göndermeyin sonuçta karisiydiniz alacak tabi isi ne ? Mehrinizi de isteyin versin. Nafakanizi veya tazminatınizi da alin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…