Alınan hediyeler eski eş kişisine verilmeli mi ve mehir istenmeli mi?

Sevgili degil evlisiniz, esyalarda sizin de hakkiniz var hediye olsa da geri vermeye gerek yok bence. Kotu ayrilmadiysaniz da duzgunce mehiri tamamlayip gondermesini istediginizi soyleyin

Şakasına yazdım işte.haklısın valla.erkekler sorunlu canlılar.
Benim şaka anlayışıma uymuyor, içime sinecek kadar dinimi de geleneklerimi de yaşıyorum, aynı zamanda feminist damarı da baskın bir insanım, bu konularda eşimle çok kapışmışlığım var. Şimdi ne çelişkilisin diyeceksiniz ama bu çelişki değil, geleneğimizin de dinimizin de kadını korumaya yönelik pek çok kuralı var, bunların sonuna kadar arkasındayım, ayrıca dinin hurafeler yoluyla cinselliği baskılamasına da karşıyım. Yasaklığı net olan zaten kitabımızda yazıyor.

Benim şaka anlayışıma uymuyor, içime sinecek kadar dinimi de geleneklerimi de yaşıyorum, aynı zamanda feminist damarı da baskın bir insanım, bu konularda eşimle çok kapışmışlığım var. Şimdi ne çelişkilisin diyeceksiniz ama bu çelişki değil, geleneğimizin de dinimizin de kadını korumaya yönelik pek çok kuralı var, bunların sonuna kadar arkasındayım, ayrıca dinin hurafeler yoluyla cinselliği baskılamasına da karşıyım. Yasaklığı net olan zaten kitabımızda yazıyor.
Evet ne yazdınız hatırlamıyorum ama anal seks yasak.

Öyle de boşanan da var işte.amacına uygun olarak.gerçi dediğin çocuk varsa doğru.bir daha kadının hayatı hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak.şu çocuk olayları tüm eşitliği bozuyor zaten.kızlar nasıl cesaret edebiliyorsunuz ya böyle bir şeye ? Elin herifi bana çocuk takıp boşanacak.eski bekarlık, çapkınlık günlerine geri dönecek.ben evde çocuk bakacağım.nasıl sinirden delirmiyorsunuz ? Haa bir de çocuk yaptığın kadından boşanmak bir tek bana mı aşırı vicdansızca geliyor? Nasıl yapabiliyorlar yaa.kadın hayatını feda edip sana çocuk doğurmuş.
Buradan bakarsan kitap olur, çocuk kadının tapulu malı sanki, çocuğu kocasına bırakıp çıkan kadını kk bile linçliyor. Burada mehire laf edenler kadın çocuğunu bırakınca içinden geçiyor kadının, kadın evlenirken hayat arkadaşı ve anne olmak için evleniyor, hayatını bir yada bir kaç bebeğe harcıyor, harcamayı kabul ediyor, bunun neden bir ön ödemesi teminatı olmasın ki. Erkekler bir bebek doğursun değil ikinciyi yapmak karısının koynuna girmeye tövbe eder ya yine hamile kalırsam diye.

Onun mantıklı bir açıklaması vardır. Malın miras yoluyla geçmesi ya da paranın büyük kısmının evlilikten önce edinilmiş maldan gelmesi gibi. Komşum boşanırken evin kalan kredisi düşüldükten sonra yarısını aldı çünkü evlilik içerisinde edinilmiş maldı, arabadan da satılan (evlilik öncesi edinilen) arabanın bedeli düşülüp kalan bölündü. Çok ayrıntılı ince bir hesaplama var. Allah kimseye yaşatmasın ama arkadaşınızın ya böyle bir durumu oldu ya da avukatı gereken özeni göstermedi.
Miras yok. Avukat değilim ama benim yorumuma göre evliliğin süresi ve çiftlerin kusur katsayısı rol oynuyor.

Buradan bakarsan kitap olur, çocuk kadının tapulu malı sanki, çocuğu kocasına bırakıp çıkan kadını kk bile linçliyor. Burada mehire laf edenler kadın çocuğunu bırakınca içinden geçiyor kadının, kadın evlenirken hayat arkadaşı ve anne olmak için evleniyor, hayatını bir yada bir kaç bebeğe harcıyor, harcamayı kabul ediyor, bunun neden bir ön ödemesi teminatı olmasın ki. Erkekler bir bebek doğursun değil ikinciyi yapmak karısının koynuna girmeye tövbe eder ya yine hamile kalırsam diye.
Şimdi annelikle babalık biz ne yaparsak yapalım aynı kefede olamaz.çocuğunu bırakan kadını ben de linçlerim.işin doğası bu yani.yapacak bir şey yok.hayatta başına ne gelirse gelsin bunu düşünerek çocuk yapmalı bir kadın.bakıyorsun çoluklu çocuklu kadın kısa süreli cinsellik yaşayacağı erkek peşinde.sonra da kadın anne olduysa kadınlıktan da çıkmadı ya falan diye savunmaya çalışıyorlar.eee madem fedakârlık seviyen anne olmaya yetmeyecek ya da hayattan beklentilerin daha farklı ne diye bu işlere girersin.hamam girip ıslanmak istememek gibi birşey bu.kendini hiç mi tanımıyorsun? Sanki benimle evlenmek isteyen olmadı bu yaşa kadar.yapamayacağımın farkındaydım.erkekler hakkında söylediklerin doğru tabi.madem maddi karşılığını verip bir şekilde bedel ödesinler kıyıdan köşeden.

Son düzenleme:
Şimdi annelikle babalık biz ne yaparsak yapalım aynı kefede olamaz.çocuğunu bırakan kadını ben de linçlerim.işin doğası bu yani.yapacak bir şey yok.hayatta başına ne gelirse gelsin bunu düşünerek çocuk yapmalı bir kadın.bakıyorsun çoluklu çocuklu kadın kısa süreli cinsellik yaşayacağı erkek peşinde.sonra da kadın anne olduysa kadınlıktan da çıkmadı ya falan diye savunmaya çalışıyorlar.eee madem fedakârlık seviyen anne olmaya yetmeyecek ya da hayattan beklentilerin daha farklı ne diye bu işlere girersin.hamam girip ıslanmak istememek gibi birşey bu.kendini hiç mi tanımıyorsun? Sanki benimle evlenmek isteyen olmadı bu yaşa kadar.yapamayacağımın farkındaydım.erkekler hakkında söylediklerin doğru tabi.madem maddi karşılığını verip bir şekilde bedel ödesinden kıyıdan köşeden.
Başıma ne gelirse ne yaparım diye düşünerek yaşanmıyor ki ferhan. Ona bakarsan asla evlenmemek çocuk da yapmamak lazım. Yarın kalp krizi de geçirebilirsin, eşin de geçirebilir. Bir bakarsın yapayalnız kalmışsın, bu seni kendini bir noktaya adamak zorunda bırakmamalı. Kimse boşanmak için evlenmiyor, bile bile lades diyenlerin dışında bir eli balda bir eli yağda olanlar da aldatıldığını öğrenip boşanabiliyor. Hayat bir yere vakfedilmek zorunda değil. Anneliğin doğası vs kısmını kabul etmiyorum ben, biz böyle davrandığımız için erkekler bu kadar cesur, nasıl olsa boşanınca tertemiz bekar hayatına dönüyorlar.

Bir gün aldatıldığım için boşanırsam çocukların velayetini almam, kocama göz koyan eşantiyonlarını da kabullenerek devam edecek hayatına, bunu bu şekilde yapacağımı eşim de biliyor, böyle mevzular her konuşulduğunda yüzüne söylerim. Silah zoruyla evlenmedik sikah zoruyla çoğalmadık, yeri geldiğinde çocuklarım diyorsa bu yükü de çekecek. 9 ay taşıdım emzirdim yürüttüm büyüttüm terbiyesini verdim (her koşulda bunlarda en büyük pay annenindir) başkası yüzünden boşanacaksan bundan sonrası sana ait, haydi selametle der kapıyı gösteririm, hiç de acımam.

Başıma ne gelirse ne yaparım diye düşünerek yaşanmıyor ki ferhan. Ona bakarsan asla evlenmemek çocuk da yapmamak lazım. Yarın kalp krizi de geçirebilirsin, eşin de geçirebilir. Bir bakarsın yapayalnız kalmışsın, bu seni kendini bir noktaya adamak zorunda bırakmamalı. Kimse boşanmak için evlenmiyor, bile bile lades diyenlerin dışında bir eli balda bir eli yağda olanlar da aldatıldığını öğrenip boşanabiliyor. Hayat bir yere vakfedilmek zorunda değil. Anneliğin doğası vs kısmını kabul etmiyorum ben, biz böyle davrandığımız için erkekler bu kadar cesur, nasıl olsa boşanınca tertemiz bekar hayatına dönüyorlar.

Bir gün aldatıldığım için boşanırsam çocukların velayetini almam, kocama göz koyan eşantiyonlarını da kabullenerek devam edecek hayatına, bunu bu şekilde yapacağımı eşim de biliyor, böyle mevzular her konuşulduğunda yüzüne söylerim. Silah zoruyla evlenmedik sikah zoruyla çoğalmadık, yeri geldiğinde çocuklarım diyorsa bu yükü de çekecek. 9 ay taşıdım emzirdim yürüttüm büyüttüm terbiyesini verdim (her koşulda bunlarda en büyük pay annenindir) başkası yüzünden boşanacaksan bundan sonrası sana ait, haydi selametle der kapıyı gösteririm, hiç de acımam.
Şahane yazmışsın.ben aslında hemcinslerime de kızmıyorum, erkeklere de kızmıyorum.ben bizi bu durumlara düşünen üreme sistemine kızıyorum 😂😂.

Çok üzdüler enseme şaplak indire indire ekmeğimi değil ciğerimi aldılar ama ne yapayım bende buyum yani en başından beri sağlık huzur istedim ama yok yaranamadım
Ne birşey geri verin ne en ufak hakkınızı bırakın
Çok ciddiyim aman bunu napcam zaten çöp dediğiniz birşeyi bile gidin siz çöpe atın ama eski eşe bırakmayın
Ayrıldıktan sonra peşinden beni soyup soğana çevirdi aç gözlü diye anlatılan ne kadın ne erkek gördüm
O yüzden madem dencek bari gerçek olsun
Hiç bana yakışmiyor vs diye düşünmeyin gözünüzü şimdi açın bi 5 sene sonra kafaları duvarlara vurmak fayda getirmez

Ne birşey geri verin ne en ufak hakkınızı bırakın
Çok ciddiyim aman bunu napcam zaten çöp dediğiniz birşeyi bile gidin siz çöpe atın ama eski eşe bırakmayın
Ayrıldıktan sonra peşinden beni soyup soğana çevirdi aç gözlü diye anlatılan ne kadın ne erkek gördüm
O yüzden madem dencek bari gerçek olsun
Hiç bana yakışmiyor vs diye düşünmeyin gözünüzü şimdi açın bi 5 sene sonra kafaları duvarlara vurmak fayda getirmez
Derler tabi. Yarın tekrar evlenecek olursa kız bişey isteyeceği zaman bir daha düşünsün diye ağlaya ağlaya helak olurlar. Bizim milletimiz bayılır ağlayana, millet harıl harıl sağdan soldan kız bakmaya başlar. Erkeklerin gözyaşlarına dayanamaz bizim insanımız.

Derler tabi. Yarın tekrar evlenecek olursa kız bişey isteyeceği zaman bir daha düşünsün diye ağlaya ağlaya helak olurlar. Bizim milletimiz bayılır ağlayana, millet harıl harıl sağdan soldan kız bakmaya başlar. Erkeklerin gözyaşlarına dayanamaz bizim insanımın
Burda da okumuyormuyuz
Eşimin ikinci eşiyim, ilk eşi sorunluymuş, aldatmış, çocuğuna annelik yapmamış, aç gözlü nafaka bile alıyor bla bla.
Ee bunları nerden biliyorsun, eşim anlattı kv dem söyledi
Çıkıpta ben kötüydüm yada benim oğlum kötüydü kadın çok iyi bir eş çok fedakar anneydi demeyecekler ya, tabiiki kötüleyecekler. O yüzden madem bunlar dencek o yüzden en azından maddi zarara uğranmasın
Allah razı olsun bir kuruş almadan boşandı dendiğini ben hiç duymadım, öyle olsa bile. Hiç bişeye laf etmeyen bile, kadının hakkı olan altınları, aldı gitti diye sövüyor

Burda da okumuyormuyuz
Eşimin ikinci eşiyim, ilk eşi sorunluymuş, aldatmış, çocuğuna annelik yapmamış, aç gözlü nafaka bile alıyor bla bla.
Ee bunları nerden biliyorsun, eşim anlattı kv dem söyledi
Çıkıpta ben kötüydüm yada benim oğlum kötüydü kadın çok iyi bir eş çok fedakar anneydi demeyecekler ya, tabiiki kötüleyecekler. O yüzden madem bunlar dencek o yüzden en azından maddi zarara uğranmasın
Allah razı olsun bir kuruş almadan boşandı dendiğini ben hiç duymadım, öyle olsa bile. Hiç bişeye laf etmeyen bile, kadının hakkı olan altınları, aldı gitti diye sövüyor
Valla ben de duymadım, ne o..luğun kalıyor ne ruh hastasılığın ne paragözlüğün ne uğursuzluğun. 🤣 Biz burda kadınlara diyoruz böyle herifle evlenip çocuk yaptıysan sen de farklı bişe değilsin demek diye ama kimse erkeklere bunu sormuyor. Hep mağdurlar ya hep.

Back
X