Alınganlık mı yapıyorum?

b l a s t

👼🏼
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
1.349
1.686
333
Çanakkale
Merhabalar hanımlar,
Doğrudan konuya geçiyorum. Eğitim sistemimiz malum, küçük yaşlarımdan beridir sınava giriyorum. Kaç yaşıma geldim hala da girmeye devam ettim. Küçükken de aynı şeyler oluyordu ancak o zamanlar başarılıydım belki de o yüzden takmıyordum.

Üniversiteyle birlikte ruh sağlığım çöküşe geçti ve dolayısıyla da derslerim de. Senelerce kpss'ye girdim. Kazanamadım. Kazanamamam tamamen çalışmamam kaynaklıydı. Artık üzerimde bir bıkkınlık vardı ve stresliydim. En sonunda hallettim sayılır ama konumuz bu değil.

Bu sınav dönemlerinde hep annemi ve babamı arkadaşları aradı. Şans mı artık bilmiyorum hepsinin de çocukları, yeğenleri kpss'yi kazanıyor kat be kat yüksek alıyorlardı benden. Mesela sınav bir hafta önce oldu diyelim bir hafta boyunca her gün birileri arıyor, her akşam yemekte b l a s t şunun kızı vardı ya şu puanı almış, şu şuraya atanmış şu şunu yapmış diyorlardı. Kendimi hep onlarla kıyaslanıyormuş, sen neden yapamıyorsun diyorlarmış gibi hissediyordum. Gerçekten de öyle mi yoksa ben alınganlık mı yapıyorum? Artık sınavı kazanmak bile çözüm değil çünkü milletin çocuğu daha iyisini yapıyor gibi hissediyorum. Bundan önceki kpss'lerde atanamam stresinden ziyade yine başarısız olursam babam ne diyecek ailem ne laf edecek stresi yaşıyordum. Hayatım boyunca bu baskıyı hissettim ama detaya girip konuyu uzatmayayım. Sadece merak ettiğim sizde de sizin bir sınavınız olduğunda en az 7-8 kişi annenizi babanızı arayıp sınavınızı soruyor ve evde bir süre her akşam illa ki bu konu mu konuşuluyor? İçten içe onlara kırılıyorum. Bana açıkça kıyas yapmıyorlar ama ben başarısızken sürekli başkalarının ne yaptığının onlara söylenmesi ve onların da bana söylemesi gayet normal bir şey de ben mi abartıyorum?

Evet alınganlık yapiyorsunuz. Insanlar icin nu sinavlar onemli Hele de bir yakinlari da sinava giriyorsa gundemleri o sirada o oluyor ve sizin ailenizle ortak bi gundemleri oldugu icin haliyle bu konusuluyor. Siz başarısız oldunuz diye insanlardan sinavi konusmamalarini bekleyemezsiniz.

Merhabalar hanımlar,
Doğrudan konuya geçiyorum. Eğitim sistemimiz malum, küçük yaşlarımdan beridir sınava giriyorum. Kaç yaşıma geldim hala da girmeye devam ettim. Küçükken de aynı şeyler oluyordu ancak o zamanlar başarılıydım belki de o yüzden takmıyordum.

Üniversiteyle birlikte ruh sağlığım çöküşe geçti ve dolayısıyla da derslerim de. Senelerce kpss'ye girdim. Kazanamadım. Kazanamamam tamamen çalışmamam kaynaklıydı. Artık üzerimde bir bıkkınlık vardı ve stresliydim. En sonunda hallettim sayılır ama konumuz bu değil.

Bu sınav dönemlerinde hep annemi ve babamı arkadaşları aradı. Şans mı artık bilmiyorum hepsinin de çocukları, yeğenleri kpss'yi kazanıyor kat be kat yüksek alıyorlardı benden. Mesela sınav bir hafta önce oldu diyelim bir hafta boyunca her gün birileri arıyor, her akşam yemekte b l a s t şunun kızı vardı ya şu puanı almış, şu şuraya atanmış şu şunu yapmış diyorlardı. Kendimi hep onlarla kıyaslanıyormuş, sen neden yapamıyorsun diyorlarmış gibi hissediyordum. Gerçekten de öyle mi yoksa ben alınganlık mı yapıyorum? Artık sınavı kazanmak bile çözüm değil çünkü milletin çocuğu daha iyisini yapıyor gibi hissediyorum. Bundan önceki kpss'lerde atanamam stresinden ziyade yine başarısız olursam babam ne diyecek ailem ne laf edecek stresi yaşıyordum. Hayatım boyunca bu baskıyı hissettim ama detaya girip konuyu uzatmayayım. Sadece merak ettiğim sizde de sizin bir sınavınız olduğunda en az 7-8 kişi annenizi babanızı arayıp sınavınızı soruyor ve evde bir süre her akşam illa ki bu konu mu konuşuluyor? İçten içe onlara kırılıyorum. Bana açıkça kıyas yapmıyorlar ama ben başarısızken sürekli başkalarının ne yaptığının onlara söylenmesi ve onların da bana söylemesi gayet normal bir şey de ben mi abartıyorum?
Kıyaslanmak mı ,sevinç paylaşmak mı,milyonda bir olan şansa hayran kalmak mı ?Galiba hepsi.
Ama siz başarısız degilsiniz sadece azıcık daha gayret edin ama sadece sınav odaklı yaşamayın başka şeylerde yapın

Merhabalar hanımlar,

Sizin yanınızda daha özenli davranıp başkalarının başarısından bahsetmemelerini bekliyorsunuz anladığım kadarıyla ama aileniz bunu yapmasa bile başkaları yapıyor yine üzülüyorsunuz. Öncelikle başkalarının ne dediğini ne düşündüğünü önemsemeyi bırakın. Sınavı kazanacaksanız kendiniz için kazanacaksınız, hayat sizin hayatınız. Aileniz size kızsa terslese bile (ki muhtemelen böyle davranmıyorlardır) sizin bir hedefiniz varsa bundan vazgeçmeyin. Ama öylesine çalışırmış gibi yaparak değil gerçekten çalışarak girin sınava ve hiç kimse için değil kendiniz için başarın. Sizinle aynı yollardan geçmiş biri olarak yazıyorum. Hayat sizin hayatınız, bu dünyaya bir defa geliyoruz. Hedeflerinizden hayallerinizde vazgeçmeyin, er ya da geç olur inşallah. Sevgilerimle💐

Oğlum ilkokul 2 ye geçti. Bu yaz bilsem sınavına girdi. O kadar çok kişi arayıp sordu ki daha 7 yaşında çocuk farkında değil ama ben stres yaptım. Kendi zamanlarımı düşündüm. Sanırım bu işin doğasında var. Yani sınava girildi mi bu konular konuşulur, sonuçlar merak edilir vs. Bunları kişisel algılamamak lazım aslında ama insanın üstünde bir baskı oluşturuyor gerçekten.

Ailenizle konuşup bu durumun rahatsız ettiğini ve stres yarattığını söyleyebilirsiniz. Gerçekten etkileniyorsanız bu sene sınava gireceğinizi kimseye söylemeyin, ailenizden de söylememelerini rica edin.
Ben de zamanında sinir olurdum. Hatta aynı üniversitedede farklı bölümde okuyan kuzenim vardı. Vize ve final zamanını biliyorlardı maalesef ortak derslerimiz de oluyordu. "Sınav sonuçları nasılll? diye ararlardı mutlaka. Ben o dönemde telefonlara çıkmazdım yüksek bile alsam 😅

Merhabalar hanımlar,

Ben bunu bu yıl lgsye giren kızımda yaşadım.insanin üstünde stres oluyor.sonuclar açıklandı soran sorana.yerlesme oldu soran sorana.kendi akrabalarıyla kiyaslayanlar komşularıyla kiyaslayanlar.hic tanımadığım insanlarla çocuğum kıyaslandı.tmm sınava giren biri varsa başarılar dilersin.kazanmissa tebrik edersin.ama ibine dibine sormak başkalarıyla kıyaslamak gerçekten hiç hoş değil.hatta bu yüzden bir arkadaşımla iletisimi kestim bile.sonuc kötü geldi çocuğu avutmaya çalışıyoruz boyna sormalar.yaninda konuşmuyoruz bu konuyu üzülüyor dememe rağmen çocuğun gözüne baka baka çalışan kazanır demeler.ayy sinir oldum bak simdi

Siz ve aileniz bu sınavı önemsiyorsunuz..bir yakınımın önemsediği sınav olduğunda öncesinde şans dilemek için ,sonrasında da nasıl geçtiğini sormak için aramasam duyarsız davranmışım gibi hissediyorum🤷‍♀️

Siz ve aileniz bu sınavı önemsiyorsunuz..bir yakınımın önemsediği sınav olduğunda öncesinde şans dilemek için ,sonrasında da nasıl geçtiğini sormak için aramasam duyarsız davranmışım gibi hissediyorum🤷‍♀️
Valla arkadaşım sormaktan sormayada fark var.bazilarinin niyeti okadar belli.oluyorki.ibine dibine her detayıyla.olleri insanın sinirini bozanlar zaten.

Böyle şeylerin hala devam etmesine şaşırdım . Benim çevrede eğitime verilen önem gittikçe düştü valla . Millet sallamıyor gibi geliyordu . Alınganlık yapmaktan ziyade tepkinizde haklı geldiniz . Koca insansınız işe girseniz ne girmeseniz ne başkalarına . Ailemle yaşamama rağmen kazancım yine kendime aileme öyle bir katkım da yok . Yani iyi bir işim de olsa kötü de olsa ailemi çok etkilemiyor eşe dosta gelene kadar . Duymamazlıktan gelin Başka çareniz yok

Bence alınganlık yapmıyorsunuz. En azından yanınızda bu kazananları konuşmamaları gerekir. Bunları söyleyerek sizin hırs yapmanızı bekliyorlar ama tam tersi sizde duygusal çöküklük oluşturuyorlar.

Ben bunu bu yıl lgsye giren kızımda yaşadım.insanin üstünde stres oluyor.sonuclar açıklandı soran sorana.yerlesme oldu soran sorana.kendi akrabalarıyla kiyaslayanlar komşularıyla kiyaslayanlar.hic tanımadığım insanlarla çocuğum kıyaslandı.tmm sınava giren biri varsa başarılar dilersin.kazanmissa tebrik edersin.ama ibine dibine sormak başkalarıyla kıyaslamak gerçekten hiç hoş değil.hatta bu yüzden bir arkadaşımla iletisimi kestim bile.sonuc kötü geldi çocuğu avutmaya çalışıyoruz boyna sormalar.yaninda konuşmuyoruz bu konuyu üzülüyor dememe rağmen çocuğun gözüne baka baka çalışan kazanır demeler.ayy sinir oldum bak simdi
Çocuğunuzu üzen insanlarla iletişimi keserek en doğrusunu yapmışsınız bence, evladını koruyan anneleri hep takdir etmişimdir. Sizi de tebrik ederim

Çocuğunuzu üzen insanlarla iletişimi keserek en doğrusunu yapmışsınız bence, evladını koruyan anneleri hep takdir etmişimdir. Sizi de tebrik ederim
Dediğim arkadaş bu olayın üzerine birkaç defa aradı açmadım hatta bugünde aradı açmadım.hala ariyo.bide üstüne çok merakta kaldi

Dediğim arkadaş bu olayın üzerine birkaç defa aradı açmadım hatta bugünde aradı açmadım.hala ariyo.bide üstüne çok merakta kaldi
İnsanlar üzerine vazife olmayan şeylere ne kadar meraklılar. Sizin çocuğunuz üzüleceğine elalem merakından çatlasın. Benim annemde sizin gibiydi. İnşallah rabbim banada bir evlat nasip eder de bende sizler gibi bir anne olurum🤲

İnsanlar üzerine vazife olmayan şeylere ne kadar meraklılar. Sizin çocuğunuz üzüleceğine elalem merakından çatlasın. Benim annemde sizin gibiydi. İnşallah rabbim banada bir evlat nasip eder de bende sizler gibi bir anne olurum🤲
Evet egolarını tatmin ediyorlar sanki.okadar insanın üstüne geliyolarki mecbur kalıyorsun kalp kırmaya.zaten kinayeli soranda belli gerçekten seni düşünüp soranda belli.bazi arkadaşlarım var onlarda sordu mesela ama onlarda art niyet olmadığını hissediyorum.bence bu sınav işlerini fln kimseye söylemeyeceksin.ben kendi adıma sınava girecek birisi varsa etrafta başarılar diliyorum.kazandigini duyarsam tebrik ediyorum duymazsam demekki kazanamamis eselemeye gerek yok diye düşünüyorum.gercekten bu yaz ben ve kızım resmen duygusal çöküş yaşadık bu insanlar yüzünden.simdi yüzlerini goresimde yok telefonda konusasimda yok.bide hala ariyolar öğrenmenin pesindeler###

Back
X