Alışkanlık haline geldi sanki

Karpuzlu araba

Nirvana
Pro Üye
7 Ağustos 2017
10.005
37.545
598
29
Meraba kızlar aslında bunun için konu acmazsim ama yanlış mı düşünüyorum siz söyleyin objektif yorumlara ihtiyacım var

Eşim apartman görevlisi. Onu orda severler sayarlar.zaten şeytan tüyü var genelde insanlar onu seviyor.

Ordaki bir kaç abla sürekli ona birşeyler verir geçende yepyeni halı ve iki kilim vermişti hiç kullanılmamış.ablaya hediye vermisler.oda sevmemiş heralde eşime vermiş siz kullanın demiş. Eşim eve getirdi çok beğendim yıkamaya yolladım. Ev sahibimiz gördü altlı ustlüyüz.haliyi çok beğendi oda.

Bize daha önce eğer bebek kıyafeti falan verirlerse ben çocuğuma giydiririm dedi. Kızına tonlarca belki kıyafet getirdi eşim. Sıfır ayakkabılar ev sahibinin eşine verdi. Yani baya şey verdik onlara.baskasi sonuçta veriyor bizde onlara veriyoruz.gozum asla yok helal hoş olsun ben zaten diyorum getir diye kıza.

Eşim halı getirince oda çok beğendi.kullanmadigim bir halimi verdim ona. Herneyse dün beni görünce eşinin eline halı geçerse bana getirebilirmi balkona sereyim dedi.

Olur söylerim dedim. Asıl bozuldugum nokta sanki benim sözüme itimat etmemiş gibi. az önce kapıda eşimi görünce onada söyledi.esim tamam elime geçerse getiririm dedi...

Bu sanki bir görev haline dönüştü gibi hissediyorum.siz ne düşünüyorsunuz?

Bence karpuzcum, eşin apartman görevlisi olduğu için, tüm daireler ile iletişimde olacak bir konuma sahip. O yüzden hani insanlar bir eşyasını verecekse kime verir? Apartman görevlisine verir, onun illa ki haberi olur her şeyden gibi bir anlamda söylemiştir diye düşünüyorum.

Bir de ev sahibiniz için eşya kollamanıza da gerek yok. Bir zahmet kendisi de gözünü dört açsın.

Size gelen ürünlerinden hoşuna gideni sen al, sonuçta size verildi.

Ha özellikle şuna şuna verin derse ürünün sahibi orası ayrı.

Sana hitap etmeyen veya işine yaramayacak olan şeyleri başkalarına verebilirsin elbette.

Belkide oyuzden söylemiştir. Nebilim dün bana söyledi ben söyledim zaten ona. Bugün onada soyleyince sanki bana guvenmemis gibi hissettim.inanin sadece ona vermiyoruz 3.4 aile bu gelenlerden faydalanıyor biz öyle insanlar değiliz. Hatta birseyi çok begenince biri ben begendimide kalkıp veriyorum hayır diyemiyorum.ilkkez bu halıyı vermedim :) çok hoşuma gitti benimde halı eksiğim vardı zaten kendi halimi verdim. Biraz bozuldum ben sanki

Canım bu kadar detaylı düşünme. Bazen pimpirikli insanlar bir şeyi hatırlatırken fazla evhamlı olabiliyorlar. Hem sana hem de eşine söylemek istemiş olabilir, hani biriniz unutursanız diğeriniz unutmasın, garanti olsun diye.

Sen iyi düşün, kendini kötü etkileme.

Amaaaan, verilebilecek bir şey olursa verirsin, olmazsa vermezsin. Nedir sanki. Bu kadar düşünme.

Zaten gönlü zengin birisin, her şeyi kendine saklamıyorsun. İçin rahat olsun

Haklısınız çok teşekkür ederim fazla taktım ben

Muhabbet olsun diye görünce eşine de söylemiştir. Ben şimdi sorun olunca yöneticinin eşine söylüyorum adamı görünce de söylüyorum. Zil bozuktu mesela abi bizim zil ne oldu diyorum o hesap.

Muhabbet olsun diye görünce eşine de söylemiştir. Ben şimdi sorun olunca yöneticinin eşine söylüyorum adamı görünce de söylüyorum. Zil bozuktu mesela abi bizim zil ne oldu diyorum o hesap.
Ondan heralde ben farklı düşündüm oyuzden bozuldum biraz.zaten ben kendim söylerim getir kızına birşeyler diye.oyuncak bile olur onun kizinada veririm. Oğlum araba çok seviyor sadece onları birde yap boz onları vermem.bebekli şeyleri vs hep veririm.oda çocuk sonuçta onunda olsun isterim. Dediğim gibi biraz farklı yorumladim kafamda

Ev sahibinizin ihtiyacı var mı?
Bebek kıyafetlerini de size ihtiyacınız olduğunu düşünerek mi veriyorlar? Belki siz aldığınız için başka ihtiyaç sahiplerine gitmiyor olabilir mi?

Bilmiyorum ben eğer ihtiyacı olacağını düşündüğüm biriyle paylaşsam ve onun da ihtiyacı yoksa olmadığını bilmek isterdim. Ona göre başka ihtiyaç sahibi ile paylaşmak isterdim.

Başka ihtiyaç sahiplerine de veriyormuş karpuzlar zaten gelen ürünleri, sadece kendilerine almıyorlarmış

Açıkçası ihtiyacı yok. 4.5 çalışan var evde.ben biraz kıyafet konusunda pimpirikliyim birşeyden değil. Ben giydirmiyorum oğluma.gecende bir öğretmen bir sürü masal kitabı vermişti eşime oğlum için onu kullaniyoruz oyuncak kullanıyoruz , turşu bal zeytin yeni yapılmış ağzı bile açılmamış eşime veriyorlar onuda kullanıyorum. yoksa hepsi marka kıyafetler gayette güzeller. Yegenlerim 3 tane onlara ev sahibinin çocuklarına.bir iki kişi daha tanıdığım var onlara veriyorum. Yegenlerimin birde ev sahibinin ihtiyacı yok aslında

Ev sahibi dediğimiz insan minimum 1 kiracısı olan insan değil mi, ben yanlış mı biliyorum?
Kira vermediği gibi cüzi de olsa kira geliri var.
Benim etrafımda geçinecek geliri olanların etraftan bir şey beklemesi çok çok ayıptır. Hele de ev bark sahibi insanların. Çocuğa küçülmüş kıyafet, kendi kardeşimizden falan alırız en fazla. Dışarıdan istemek çok ayıptır.
Hele balkona serilecek üç kuruşluk kilim için size ayrı eşinize ayrı söylenmesi iki kat hayret ettirdi. Çok yüzsüz ve aç gözlü olduğunu düşündüm ev sahibinizin. Çok tuhaf geldi bana.

Öyle mi, mesajında göremedim o bilgiyi
Bana cevap olarak yazmış sanırım

Yok bizim için sorun değil isterse kapı önüne sersin ben pek orasinda değilim :) benim bozuldugum farkli birsey

Yani siz de vermeyin rahatsız olmaya başladıysanız.

Yani açıkçası buna yorum yapmak istememiştim en başında ama iyi ki siz yazmışsınız. Tutamadım kendimi. Ayıp gerçekten ev sahibinin yaptığı. Bildiğin açgözlülük.

Ben karpuzun yerinde olsam ev sahibine asla vermezdim bir şey. Maddi durumu çok daha kötü olan bir sürü insan var. Sadece onlara verirdim. Ayıp gerçekten.

Yani çok üzücü aslında. İhtiyacı olmayan birilerine gidiyor resmen Ve o kadar çok ihtiyaç sahibi aileler var ki..
Yani tabii ki suç sizde değil ailelerin de sorarak paylaşması lazım ama. Acaba kullanmıyorsanız ailelerle paylaşsanız mı bu durumu? Onlar başka ihtiyaç sahipleriyle paylaşsalar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…