Alışkanlık haline geldi sanki

Aslında benim burda açıklayamadigim birşey var.oyuzdeb veriyoruz biz onlara

Yani bence konunun asıl en rahatsız edici tarafı bu. Karpuz, kendisine güvenmediği için eşine tekrar tekrar söylediğini düşünerek kızıyor ama kadının asıl sıkıntısı aç gözlülük. 100 tl verip alabileceğiniz bir kilim için B benim adim karpuz’a ayrı eşine ayrı tembih veriyor. Çünkü aç gözlü. Çok ayıp bir şey bu. Üç kuruşluk elden düşme şeyler için insan kendini bu kadar düşürmez.

İhtiyaç sahibi olup rica etmeyi bu durumun dışında tutuyorum. Buradaki durum tamamen yüzsüzlük.

İki defa söylemesinde sorun görmedim. Ben de bir şey tenbih ederken ve ricada bulunurken bir kaç kere tekrarlıyorum . Sanırım bu kişisel bir alışkanlık

Bunun haricinde adı üstünde "ev sahibi" olan, yani mülkü, kira geliri vs si olan kişilerin size kullanmanız veya ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanız için verdikleri eşyalara bu şekilde hevesli olmalarını üzerime vazife olmasa da açgözlülük ve hırs olarak algıladım açıkçası Keşke bu duruma hiç alıştırmasaydınız kendilerini. Çünkü o eşyaları gerçekten ihtiyacı olan, alamayacak durumda olan sayısız insanlar var malum ki. Hele ki kendi halınızı vermeniz bana baya tuhaf geldi. Yahu düzgün bir hayır derneğine /kurumuna verseniz yırtık kilim üzerinde yaşamaya çalışan insanlara ulaşır hiç değilse.

Evet hali kilim bu tür konularda biraz bende öyle düşünmeye başladım ama kıyafet oyuncak konusunda onu pek sıkıntı yapmadim

Ayy nebilim halıyı cok begenince bende onu vermedim kırmak istemedim kendi kullanmadığımi verdim haklısınız aslında

Birde kilim 100 TLlik bisi değil eşimden beklensi yüksek sanırım oyuzden bu ısrar
.apartmadaki ablanın verdiği benim ev sahibine vermedigim bunlar

Otrera vermemekte haklıyım degilmi çok güzeller ben çok sevdim :)

Eklentiler

• IMG_20211003_130438.webp
    79,7 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_20211003_130410.webp
    60,4 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG_20211003_130347.webp
    65,8 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:
Kovacim yaziyorum sözlük kocacım yazıyor sinir oldum neyse konu o değil.

Sözüme güvenmiyormu diye kızdım ben.zaten o söylediğinde ben söyledim eşime :) tekrar söylemesi minnoş kalbimi kirdi
Yaşlı insanlarsa zaten hiç takılma
O minnoş kalbisini yisinler senin
Söyle herşeye yorulmasın

Birde kilim 100 TLlik bisi değil eşimden beklensi yüksek sanırım oyuzden bu ısrar
.apartmadaki ablanın verdiği benim ev sahibine vermedigim bunlar
İsterse el dokuması İpek İran halısı olsun. Balkonda tozlanacak, 100 tl ile halledilecek bir olay için insan komşusuna el Açar mı? Üstelik ona da başkası verecek. Bilmiyorum asla kabulleneceğim bir şey değil. Hiç hoşlanmam dilenci torbasından düşmüş gibi herkesten bir şeyler bekleyen insanlardan.

Haklısınız :) acaba eşimin eline tekrar dusermi ben onu merak ediyorum. Sürekli olan birşey değil bu. En çok kıyafet ve oyuncaklar gelir

Bu kadar aç gözlü insanlar ancak bizim ülkemizde var. Kaç tane arkadaşım var , hepsi dünyanın bir yerlerinde yaşıyor. İnsanlar 2 sandalyesi varsa birini dışarı bırakıyor ve sadece ihtiyacı olan kişi alıyormuş.
Ev sahibi 2. El eşya derdine düşünüyor. Bunca ihtiyacı olup , gururu el vermediği için söyleyemeyenlere yazık gerçekten.

Beni rahatsız eden onların istemesi degil birkere istedi biz zaten veriyoruz.bana ayrı eşime ayrı tekrar söyleyince biraz kızdım içimden :) farklı yorumladim kafamda biraz
Durumdan bahsettim zaten. Durumda sizi rahatsız eden bir şey olduğunda bir daha onu yapmayın. Böylelikle kafanızda acaba da kalmaz.

Birşey soyleyimmi gerçekten ihtiyacı olanlar söylemiyor kendilerini çok mahcup hissediyorlar.birebir şahidim

Yüzde yüz katılıyorum.
Muhtaç biri değil başkasına verilen şeyi ısrarla istemekte nedir?
Ben karpuzun yerinde olsam kusura bakma ihtiyacım var ben kullanacağım derdim.
Az biraz kıysın parasına muhtaç ailelere gönderilenlere göz koymak nedir

Haklısın. Aslında nerde evi eski eşyası olmayan biri varsa onlara vermeliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…