alışveriş hastalığı malesef

heytbengeldim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2014
874
633
83
35
Bartın
merhaba kızlar. para biriktirmek istıyorum aldıgım maaş o kadarda iyi değil çok sükür bana yetıyor.

2015 itibariyle artık alısverıs fazla yapmayacam ayda 5 parca kıyafet alacam dıye kendımı sınırlandırdım. gunluk cebımede 5 tl verdım hem alısverıs yapmayacam hem gereksız harcamam dedim. ama nerdee ayın 9 oldu sımdıden aldıklarım 10 parca kıyafeti geçti.

almamın nedeni ihtiyac degıl herseyım var çok şükür birinde göruyorum ay kıza bak bende neden yok hemen bulmalıyım dıyorum buluyorum fazla fazla alıyorum sonrada pisman oluyorum. dolabım giymedıklerımle dolu verebildigimi verıyorum. kıyafet dışında masrafım yok saçlarımı kendım boyarım yol masrafım yok yemek evden getırıyorum sadece bu kıyafet alma hastalıgımda bitse cok guzel para biriktircem ama olmuyorrrr.

varmı kendını sınırlayabılen nasıl yapıyorsunuz. begendıgım şeyi almayınca aklım onda kalıyor sununla kombınlerım dunya hayaller gecıyor aklımdan gıdıyorum alıyorum. daha oğlen 2 bot bere hırka canta aldım ihtiyactan değil sadece begendim
:KK57:

kaç para kazanıyosunuz? borcunuz var mı?
benim borçlarım var her ay kendime 1-2 parça bişey alıyorum bu yüzden.
uyduruk şeyler yerine her ay alacağınız 1 kaliteli ve pahalı parça belirleyin mesela. en azından hem alışveriş yapmış olursunuz hem de elinizde uzun vadeli kullanabileceğiniz kaliteli bir şey kalmış olur.

Aynı sorun bende de var :KK43: Sadece ihtiyacım olan birşeyi almaya çıkıyorum elim kolum dolu geri dönüyorum. Üstelik te hiç ihtiyacım olmayan şeylerle. Belki de bir doktora başvurmalıyız :110:

kendimi kandırıyorum ölümlü dünya calısıyorum begendımı almayacam da ne için çalışıyorum. bakmısım ayın sonu gelmiyor. ay sonuna simit yemeğe talim.

Her ay beş parçaya düşürmek istediğinize göre sizin kesinlikle dürtü kontrol bozukluğunuz var.
Derhal uzman yardımı alın..

kaç para kazanıyosunuz? borcunuz var mı?
benim borçlarım var her ay kendime 1-2 parça bişey alıyorum bu yüzden.
uyduruk şeyler yerine her ay alacağınız 1 kaliteli ve pahalı parça belirleyin mesela. en azından hem alışveriş yapmış olursunuz hem de elinizde uzun vadeli kullanabileceğiniz kaliteli bir şey kalmış olur.

1200 maaşım toplasan borcum 450 tl falan en azından 500 kenara atıyım dıyorum bana 200 yeter attıgımıda harcıyorum ne var ne yok bıtıyor. oğlen aldıklarıma o kadar pişmanım ki simdi keske para ıadesı yapsalar hepsını verecem.

Benımde bişeyi beğenip almam için aşık olmam gerekır

Çok nadırdır bırının üzerinde yada magazada bısey beğenip alayım

Çogu kez ihtiyaçtan alıyorum

Çocuk olunca onları düşünmekten kendınıze fırsat kalmıyor zaten

Abartmamak kaydıyla şimdi alıp giyin gencsınız bu günler gelmez bıdaha:KK36:

Aslinda bu kadar cok olmamakla birlikte bu sıkıntı bende de var. Aldiklarima bakıyorum da aslında alinmasa da olur. Ben kendimden cok cocuklarima ve evime harciyorum. Goruyorum begeniyorum, haydi sonra aklimda kaliyor. Tuketim odakli yaşıyoruz malesef.

2 bot mu aldın, neden?

Almak istediğin şeyi hemen alma, bekle 1, 2 gün. Gerçekten ihtiyacın olmadığını anlayacaksın.

birinde zımbalı bot gördüm dur bende bir bakayım çok güzelmiş dedim aldım diğer botuda hangi psikolojiyle aldım bilmiyorum işten çıkınca değiştircem. sabredebılırsem 2 gun bekleyecem bundan sonra

Bende de vardı bi ara öyle takıntı şimdi biraz daha duruldum elbiseye değilde ayakkabıya çok düşkündüm her ay en az 10 tane alıyodum o derece :D giydiğimden mi tabiki hayır çoğu hala kutusunda durur bu yüzden sınırladım kendimi borçlandırdım kendimi taksit ödemekten onlara sıra gelmiyor ara ara almaya başladım nerdeyse :D

öncelikle para iadesi yapılıyor söyliyim dedim.

şimdi biraz sert girişeyim de dürteyim sizi, kızmayın bana :oops:

1200 zaten çok bir para değil dediğiniz gibi. anladığım kadarıyla sizden para bekleyen de yok. fırsatınız varken neden ayda 500-600 kenara atmıyorsunuz? yarın öbürgün sıkıştığınızda 100 tl bile ilaç gibi gelir. tesitiyi akarken doldurmak lazım.
2 bot ne demek, yapmayın Allah aşkına? ben kış başından beri bot almak istiyorum ama bi açtım dolabımı evet, siyah kısa botum yok ama her renkten çizmem var. kırdım dizimi oturdum yerime, kış dediğin zaten 3-4 ay. bota vereceğim 100-150 tl ile neler yaparım.

bence bunu düşünün onu alacağıma şunu yaparım filan. bir de mesela kıyafet almak yerine kitap alsanız, sinema-tiyatro filan daha verimli olur size. hayatı güzel yaşamak kıyafet almak değil ki, başka şeylerden çıkarın tadını.

bir arkadaşım vardı. takı alırdı kendine. altın, gümüş. hem kullanırdı, hem yatırım olurdu. bu da bir çözüm.

ve son olarak çok klasik ama şahane çözüm. borca girin. kendinize bir şey alın. ne bileyim çeyiz seti, altın bilmemnesi, araba filan. hem uzun süreli doğru düzgün bir şeye sahip olursunuz hem de onun borcundan ıvır zıvıra sıra gelmez.

alışveriş dışında fazla bir masrafınız yok.kendinizi şımartmak ve motive etmek için alışveriş yaparsınız ama buna mutlaka bir sınırlandirma koyun.arkadaşların yazdığı gibi dükkanda beğendiğinizi hemen almayın;bir akşam en az düşünün.ayriyetten samimi ve sizin durumunuzu bilen bir arkadaş veya aile bireyi ile alışverişe gitmeyi deneyin. o şekilde yaparsanız,gereksiz şeyler almaktan kurtulursunuz.hem de birikiminizi yapabilirsiniz

Bende de vardı bi ara öyle takıntı şimdi biraz daha duruldum elbiseye değilde ayakkabıya çok düşkündüm her ay en az 10 tane alıyodum o derece :D giydiğimden tabiki hayır çoğu hala kutusunda durur bu yüzden sınırladım kendimi borçlandırdım kendimi taksit ödemekten onlara sıra gelmiyor ara ara almaya başladım nerdeyse :D
bendemı borclandırsam kendimi kredi çeksem hem para bırıktırmıs hem borcum olur oraya oduyorum dıye gereksız kıyafette almam

1200 maaşım toplasan borcum 450 tl falan en azından 500 kenara atıyım dıyorum bana 200 yeter attıgımıda harcıyorum ne var ne yok bıtıyor. oğlen aldıklarıma o kadar pişmanım ki simdi keske para ıadesı yapsalar hepsını verecem.

valla parana acıdım ya ben senin :(
zannettim ki 5000 falan gelirin var da sürekli alıyosun.
o para ne zorlukla kazanılıyor.
yazık değil mi?
bi ay önceden beğendiğin bişeyi belirle hedef koy onu al sadece geri kalan paranı da vadeli hesaba yatır ki çekeme.
mesela ben bu ay 250 tl gibi bi para verdim bi tane çantaya.
ama biliyorum ki ömrüm varsa en az 5 sene kullanabileceğim bişey.
ve 5 taksite böldürdüm her ay 50 tl harcamışım gibi düşünücem. üstüne bişey alacaksam aa borcum yok demiycem.
gelecek ay kazak alıcam iyi bir markadan 1 tane sadece. böyle planlıyorum kafamda.
ondan sonraki ay eşofman takımı alıcam inş.
böyle böyle planlayarak al.
giyemeyeceğin sonradan beğenmeyeceğin şeyleri neden alıyosun.

atmden maaşını çekme. sadece ihtiyacın kadarını çek. ayrıca kredi kartı kullanma. kartı internet için vs. kullanacağım illa diyorsan evde bırak. yanında çok para olmadığı için alamazsın...

ben aylık alışverişim için para ayırıyorum. sadece o kadarını alıyorum. birde çok beğenmiyorum. dikiş dikmeyi bildiğim için bazısı vereceğim parayı hak etmeyeceğini düşünüyorum. ya kumaşı polyester oluyor ya dikişleri kötü oluyor vs. dikiş dikmeyi biliyorum ama dikmiyorum o ayrı konu tabi :KK45:

öncelikle para iadesi yapılıyor söyliyim dedim.

şimdi biraz sert girişeyim de dürteyim sizi, kızmayın bana :oops:

1200 zaten çok bir para değil dediğiniz gibi. anladığım kadarıyla sizden para bekleyen de yok. fırsatınız varken neden ayda 500-600 kenara atmıyorsunuz? yarın öbürgün sıkıştığınızda 100 tl bile ilaç gibi gelir. tesitiyi akarken doldurmak lazım.
2 bot ne demek, yapmayın Allah aşkına? ben kış başından beri bot almak istiyorum ama bi açtım dolabımı evet, siyah kısa botum yok ama her renkten çizmem var. kırdım dizimi oturdum yerime, kış dediğin zaten 3-4 ay. bota vereceğim 100-150 tl ile neler yaparım.

bence bunu düşünün onu alacağıma şunu yaparım filan. bir de mesela kıyafet almak yerine kitap alsanız, sinema-tiyatro filan daha verimli olur size. hayatı güzel yaşamak kıyafet almak değil ki, başka şeylerden çıkarın tadını.
tesekkurler yorumunuz için. ayda standart 2 defa sınemaya giderım kıtaplarımı 2. el kitapçılardan alıyorum uygun oluyor zaten. para iadesi varsa harika olacak benim için boşuna aldım. artık ıkı defa düşünmeye baslayacam

merhaba kızlar. para biriktirmek istıyorum aldıgım maaş o kadarda iyi değil çok sükür bana yetıyor.

2015 itibariyle artık alısverıs fazla yapmayacam ayda 5 parca kıyafet alacam dıye kendımı sınırlandırdım. gunluk cebımede 5 tl verdım hem alısverıs yapmayacam hem gereksız harcamam dedim. ama nerdee ayın 9 oldu sımdıden aldıklarım 10 parca kıyafeti geçti.

almamın nedeni ihtiyac degıl herseyım var çok şükür birinde göruyorum ay kıza bak bende neden yok hemen bulmalıyım dıyorum buluyorum fazla fazla alıyorum sonrada pisman oluyorum. dolabım giymedıklerımle dolu verebildigimi verıyorum. kıyafet dışında masrafım yok saçlarımı kendım boyarım yol masrafım yok yemek evden getırıyorum sadece bu kıyafet alma hastalıgımda bitse cok guzel para biriktircem ama olmuyorrrr.

varmı kendını sınırlayabılen nasıl yapıyorsunuz. begendıgım şeyi almayınca aklım onda kalıyor sununla kombınlerım dunya hayaller gecıyor aklımdan gıdıyorum alıyorum. daha oğlen 2 bot bere hırka canta aldım ihtiyactan değil sadece begendim
:KK57:
5 parçayla değil de aylık kotayla sınırlayın. Mesela her ay sadece 200 tl harcamalıyım kıyafete gibi. Ya da her ay 200 tl kenara koyup ondan sonra istediğimi alabilirim gibi..

Back
X