alışveriş hastalığı malesef

Ben giyim alışverişini 2 ayda bir falan yaparım onda da 1-2 parçayı geçmez.
Alsam da giymiyorum. Giymeyeceğim kıyafetten çok paraya ihtiyacım var deyip isteğimi törpülüyorum.

Kesinlikle bisiler yapilmasi gerek kk
Ben son maasimla 16 ic camasiri
40 yakin kazak etek elbise bady
Ve 6 cift ayakkabi aldim :KK43:(( 900 euro harcadim :KK43:( :KK43: :KK43:
Ve cocuklara cok fazla sey aldim. ..Bu ay boyle abarttim ..normalde aylik 10 parcayi bile bulmaz oda indirimliyse. ..Yoksa zaten almam boyle. .
Artik ogrenciyim yine kisitli harcama olucak ..magazalara girmek yerine kutuphaneye siginiyorum. .Bu kez de ordan bi suruu kitap alip eve gidiyorum
.
Bosluktamiyim neyim yaa
8 cesitte bitki cayi aldim seviyorum diye ama oldu 28 cesit bitki cayi :KK43:(

Ben her ay kendime bir sey alacagim diye sartlanmadim. Ihtiyacim oldukca aliyorum. Surekli bir seyler almak dolabi giyilmeyen kiyafetlerle dolduruyor baska ise yaramiyor. Ailemleyken o kadar cok giysu esya almislardi ki 2 dolap yetmiyordu buyuk gardroplardan bahsediyorum. Cogunu 1 kere bile giyinmedjm ihtiyaci olanlara dagittilar hep.
Yiyecek konusunda sikintiliyim ben cok gereksiz ivir zivir aliyorum bozuluyorlar atmak zorunda kaliyorum. Ben de cozumu liste yapmakta buldum. Liste disinda ne gorursem goreyim almiyorum. Ihtiyac olur aa bunu unutmusum desem bile almiyorum, bir nevi disiplin uyguluyorum kendime.
Kendince yontem bulabilirsin sen de.

Off ben de anlamsiz para harcayabilenlerdenim.
sacma sacma kulotlu corap aliyorum sürekli:KK45:
toplasan senede 10 kere etek giyerim ama dolap acilmamis paket coraplarla dolu.
kendime almazsambkizima aliyorum corap.
olmazsa atlet , don.
ama hayatimi olumsuz etkileyecek kadar degil.
yine de almasam daha iyi tabi:KK47::kk77:

merhaba kızlar. para biriktirmek istıyorum aldıgım maaş o kadarda iyi değil çok sükür bana yetıyor.

2015 itibariyle artık alısverıs fazla yapmayacam ayda 5 parca kıyafet alacam dıye kendımı sınırlandırdım. gunluk cebımede 5 tl verdım hem alısverıs yapmayacam hem gereksız harcamam dedim. ama nerdee ayın 9 oldu sımdıden aldıklarım 10 parca kıyafeti geçti.

almamın nedeni ihtiyac degıl herseyım var çok şükür birinde göruyorum ay kıza bak bende neden yok hemen bulmalıyım dıyorum buluyorum fazla fazla alıyorum sonrada pisman oluyorum. dolabım giymedıklerımle dolu verebildigimi verıyorum. kıyafet dışında masrafım yok saçlarımı kendım boyarım yol masrafım yok yemek evden getırıyorum sadece bu kıyafet alma hastalıgımda bitse cok guzel para biriktircem ama olmuyorrrr.

varmı kendını sınırlayabılen nasıl yapıyorsunuz. begendıgım şeyi almayınca aklım onda kalıyor sununla kombınlerım dunya hayaller gecıyor aklımdan gıdıyorum alıyorum. daha oğlen 2 bot bere hırka canta aldım ihtiyactan değil sadece begendim
:KK57:

merhaba kızlar. para biriktirmek istıyorum aldıgım maaş o kadarda iyi değil çok sükür bana yetıyor.

2015 itibariyle artık alısverıs fazla yapmayacam ayda 5 parca kıyafet alacam dıye kendımı sınırlandırdım. gunluk cebımede 5 tl verdım hem alısverıs yapmayacam hem gereksız harcamam dedim. ama nerdee ayın 9 oldu sımdıden aldıklarım 10 parca kıyafeti geçti.

almamın nedeni ihtiyac degıl herseyım var çok şükür birinde göruyorum ay kıza bak bende neden yok hemen bulmalıyım dıyorum buluyorum fazla fazla alıyorum sonrada pisman oluyorum. dolabım giymedıklerımle dolu verebildigimi verıyorum. kıyafet dışında masrafım yok saçlarımı kendım boyarım yol masrafım yok yemek evden getırıyorum sadece bu kıyafet alma hastalıgımda bitse cok guzel para biriktircem ama olmuyorrrr.

varmı kendını sınırlayabılen nasıl yapıyorsunuz. begendıgım şeyi almayınca aklım onda kalıyor sununla kombınlerım dunya hayaller gecıyor aklımdan gıdıyorum alıyorum. daha oğlen 2 bot bere hırka canta aldım ihtiyactan değil sadece begendim

bir uzmana başvurmadan önce. her ay alışveriş için ayıracağın rakamı belrleyip. bunu yazarak bir sistem kurmaya çalışmak daha iyi olur bence. benim de deri ayakkabı ve çantalar tutkum ama her ay bir tutar belirliyorumve yazıyorum. kalanı ay sonuna kadar parçalara bölererek harcama disiplini oluşuyor böylece. bir de mesela lidyanada birşey gördüm. hemen almıyorum. birkaç gün bekliyorum. böyle kaçırdığım şeyler de oldu. ama eğer çok düşeş değilse gidene üzülmüyorum artık. biraz kontrole aldım kendimi. her ay biraz daha iyi kendimi dizginlemeyi başardım.

bir uzmana başvurmadan önce. her ay alışveriş için ayıracağın rakamı belrleyip. bunu yazarak bir sistem kurmaya çalışmak daha iyi olur bence. benim de deri ayakkabı ve çantalar tutkum ama her ay bir tutar belirliyorumve yazıyorum. kalanı ay sonuna kadar parçalara bölererek harcama disiplini oluşuyor böylece. bir de mesela lidyanada birşey gördüm. hemen almıyorum. birkaç gün bekliyorum. böyle kaçırdığım şeyler de oldu. ama eğer çok düşeş değilse gidene üzülmüyorum artık. biraz kontrole aldım kendimi. her ay biraz daha iyi kendimi dizginlemeyi başardım.

Görüyoruz beğeniyoruz ve almıyoruz.Tamamen irade meselesi.

Goruyorum, begeniyorum, kapiyorum.

Alisverisim geldiginde once magaza geziyorum, sonra e0bay e bakiyorum. Her gun e-baye mutlaka yarim saat takiliyorum. Haftada 3.5 saatim alisveris dusunmekle, elbise, taki, mucevher hayaliyle geciyor :KK28::KK28::KK71::KK71::KK71::KK71: Surekli alisveris dusunuyorum, ben hastayim galiba :KK71::KK71: biri beni durdursun :KK71:

Goruyorum, begeniyorum, kapiyorum.

Alisverisim geldiginde once magaza geziyorum, sonra e0bay e bakiyorum. Her gun e-baye mutlaka yarim saat takiliyorum. Haftada 3.5 saatim alisveris dusunmekle, elbise, taki, mucevher hayaliyle geciyor :KK28::KK28::KK71::KK71::KK71::KK71: Surekli alisveris dusunuyorum, ben hastayim galiba :KK71::KK71: biri beni durdursun :KK71:

Ben de bütçem yettiğince alırım,özellikle topuklu ayakkabı çok alırım.Ama bütçem bitince duruyorum.Olay o.:KK45:

ailenle mi yaşıyorsun bilmiyorum eğer öyleyse annebanka ver, faizsiz masrafsız
demiştim ama evli olduğunu öğrendim.

ben ileride evlendiğimde eşimle paramızı birleştirip içinden bize yeteri kadarını alıp geri kalanına dokunmamak suretiyle bankaya yatırmak istiyorum, daha uygulamadan aklıma sinmiş vaziyette sizde deneyin bence. arada hesap bakiyenize bakarsınız öyle daha zevkli :KK53:

Aaa merhaba ben! :) aynısı bendede var birde avm içinde çalıştığım için almaya doyamıyorum sonra okdr üzülüyorum harcama yaptım diye:( ay başı maaşı alıyoruum hoooop yine kıyafete.. Artk dolabıma sığmıyor aynı ayakkabıdan iki renk almşm,kredi kartm limiti fullendi. Öbür ay kapatıp bırakcm bu işleri çeyiz bile yapamıyorum

Paranı güvenebileceğin birine ver,kendine sadece sana yetecek kadarını al.Mesela günlük 5 tl ise,30 günden 150 tl al yanına.Ama o kişi öyle biri olmalı ki,sana o paranın dışında kesinlikle sana para vermemeli..Ben bu şekilde atlattım.Sonra alışıyor insan ve alışınca zaten kendi ekonomini kendin yapabiliyorsun..Denemekte fayda var..

Eskiden fiyatını sormadan aldığım, bazılarını hiç gitmediğim çula çaputa verdiğim paralar nedeniyle köpekler gibi pişmanım.
Ne paralarım gitti...
Neyse ki akıllandım da mağazalarda deli gibi koşmaktan kurtuldum.
Paramı biriktiriyorum artık.

Aaa merhaba ben! :) aynısı bendede var birde avm içinde çalıştığım için almaya doyamıyorum sonra okdr üzülüyorum harcama yaptım diye:KK43: ay başı maaşı alıyoruum hoooop yine kıyafete.. Artk dolabıma sığmıyor aynı ayakkabıdan iki renk almşm,kredi kartm limiti fullendi. Öbür ay kapatıp bırakcm bu işleri çeyiz bile yapamıyorum
merhaba. ben cozumu kredi cekerek buldum gecen ay odeyebılecegım tutarda kredı cektım kendımı bu sekılde dizginledım. hem kenarda bırıkmıs param olacak hemde borcum oldugundan fazla harcama yapmam dıye dusundum.

kıyafet konusunda da artık gunluk degıl haftalık kıyafet ayarlıyorum kendıme sabahları birşeyım yok alısverıs yapmam lazım psıkolojısınde de bir nevi kurtuldum. takısından ayakkabısına pazar günleri ayarlıyorum baska kıyafet bakmadan ayarladıklarımı gıyıyorum.

haftalık 50 tl harclık verıyorum kendıme gerı kalan maasımla da borclarımı kapatmaya calısıyorum yoksa ipin ucu kaçıyor bakalım ne kadar daha yapabılecem bu sekılde.

oğle yemeklerıne fazla para verıyordum 1 saat aram var artık onuda evde tost yapıyorum oğle arası ısyerınde yıyorum gerı kalan zamanımlada gezıyorum çay ıcıyorum cebıme param kalıyor bu sekılde.

evlı degılım yasım daha gencken kenarda bırıkmıs param olsun ıstıyorum insan yarını goremıyor 2015 para bırıktırme yılım olacak ınsaallah :)

kendimi kandırıyorum ölümlü dünya calısıyorum begendımı almayacam da ne için çalışıyorum. bakmısım ayın sonu gelmiyor. ay sonuna simit yemeğe talim.

Ölümlü dünya işte, aldıklarımızı giyme sırası bile gelmeyebilir. Bir düşünün evde kaç çift ayakkabınız var ya da pantolonunuz kazağınız kabanınız var... Her birini yılda kaç kere giyiyorsunuz? Daha fazlası fazlası fazlası... Yazık günah.. Ben böyle düşünüp kendimi frenliyorum... Her beğendiğimizi alabilecek olsak oho... Dünyanın sonu gelmez ki :) :) :)

Back
X