kusura bakmayın kızlar ama konuda bir aşağılama ve hakir görme farkettim.
Bilmiyorum günlük hayatta hiç kullanmaz mısınız ama ben de bazen özellikle kendimden küçüklere, yeni tanışmıs olsam da canım derim.
Forumlarda tanımadığını insanlara canım deyip duruyorsunuz.
Annenizin tüm arkadaşları eminim ilk kez görseler daha size canım diyorlar.
Buna onlarca misal verilebilir.
Taka taka bunu mu taktınız?
Kendinizi hanım olmaya layık görürken çalışanları sanırım köle olarak nitelendiriyorsunuz.
Biraz alçak gönüllü olmaya çalışın bence.
Dinen de böyle yapmanın daha uygun olduğunu düşünüyorum.
Dipnot: Mağaza çalışanı değilim.
kendimizi hanım olmaya layık görüp onları aşağılamyruz ben tezgahtar kızlara da hanım diyorum ismi yazyrsa eğer.o da bende hanım olmaya layıkız ayrıca mesajı dikkatli okursanız ben yazmıştım insan kendinden küçüklere ve samimi arkadaşları ile eşine sevgilisine canım der diye.
Annemizin arkadaşları bize canım derler desinler de zaten ama tezgahtar kızlar bana bende onlara hanım diyeyim...
alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım cicim güzelim diye hitap etmesinden nefret ediyrm. şık olan tuba hanım vs hanım demek degilmidir, medeni hayatın bi ölçüsü yok mudur.
geçen ay gelinlik denediğim magazadaki kız bana canım canım deyip duruyordu bende sordum müşterilerinize hep canım diye mi hitap ediyorsunuz dedim ukala ukala evet canım dedi. bende bana demeyin lütfen dedim tamam canım dedi.beni sinir etmek için bende patronu çağırıp kızı şikayet ettim oda dersini almıştır umarım.
bence insan samimi arkadaşlarına ve kendinden küçüklere bide sevgilisine kocasına canım der.tezgahtar kzların canım demesindn nefret ediyorum
benden başka buna dikkat edenvar mı acaba
ayrıca ben şahsen bana canım dedi diye birini gidipte patronuna şikayet etmem..çünkü kimse benim istediğim gibi olmak zorunda değil..
bence siz yanlış anladınız. Konu sahibi canım dememesi için çalışanı uyarıyor bayan ise ısrarla hitap tarzını düzeltmiyor ve konu sahibi bunun üzerine şikayet ediyor. Bende bu şekilde bir çalışanın müşteriyle inatlaşmasını biraz abes buluyorum ve muhtemelen ben de aynı şekilde şikayet ederdim. Sonuçta çalışan kibarca uyarılmış fakat ısrarla devam etmiş yapacak bir şey yok.
bence yanlıs olan kızın uyarılması...onemsız bısı cunku...canım dıo guzel bısı bence...
Sizi de anlıyorum fakat herkes aynı şekilde hitap edilmekten ve samimiyet demiyorum "gereksiz laubalilikten" hoşlanmaz. İnsanlar canım cicim demeden de güler yüzlü olabilir ve candan tavırlar sergileyebilir. Çalışanların dozu ayarlaması gerektiğini düşünüyorum.
Sizi de anlıyorum fakat herkes aynı şekilde hitap edilmekten ve samimiyet demiyorum "gereksiz laubalilikten" hoşlanmaz. İnsanlar canım cicim demeden de güler yüzlü olabilir ve candan tavırlar sergileyebilir. Çalışanların dozu ayarlaması gerektiğini düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?