alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım cicim güzelim diye hitap etmesinden nefret ediyrm. şık olan tuba hanım vs hanım demek degilmidir, medeni hayatın bi ölçüsü yok mudur.
geçen ay gelinlik denediğim magazadaki kız bana canım canım deyip duruyordu bende sordum müşterilerinize hep canım diye mi hitap ediyorsunuz dedim ukala ukala evet canım dedi. bende bana demeyin lütfen dedim tamam canım dedi.beni sinir etmek için bende patronu çağırıp kızı şikayet ettim oda dersini almıştır umarım.
bence insan samimi arkadaşlarına ve kendinden küçüklere bide sevgilisine kocasına canım der.tezgahtar kzların canım demesindn nefret ediyorum
benden başka buna dikkat edenvar mı acaba
Örnek şöyle.
Bir güzellik salonuna gitmiştim. İyi bir yer ve fiyatlar biraz fazla. Çalışanlar bakımlı tabi ki..
Bir bakım yaptırdım sonrasında ürün almam gerekiyordu. Sordum fiyatını baya baya bir şey söylemişti bana.
Ben de ne kadar pahallıymış dedim. Sonra iki çalışan birbirine baktı ve güldü. "nasıl yani pahallı bu mu pahalı canım" dedi.
Ay şok oldum. Yani size tuhaf gelmeyebilir ama bana çok tuhaf geliyor böyle bir durum.
Orada çalışıp iyi gelirli insanlarla muhatap olunca kendilerini 1-2 gömlek yukarıda mı görüyorlar ne ki anlamadım. Ortamda da olmanız lazımdı tabi. Benim pahalı dememi alaya aldılar.
Ben de orada onları bir iki şey deyip alt edebilirdim. Çok kolay.. Ne diyebilirdim mesela? Valla o sinirler derdim de bir şey. hiç bir şey demedim o an kırılmasınlar diye.
en sinir olduğum durumlardan biri benim de.gitsen baksan o işyerinin sahibi mütevazıdır.Çalışanların kimisinin burnu KAf dağından inmz.
"bU Mu pahalı"lafa bak. Onun ederi için kaç saat çalışıyorsun acaba ?
Pudra orada bir iki laf ederdim ona da bir daha yüzüme bakamazdı. Ama cehalet denen şey bu galiba.
alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım cicim güzelim diye hitap etmesinden nefret ediyrm. şık olan tuba hanım vs hanım demek degilmidir, medeni hayatın bi ölçüsü yok mudur.
geçen ay gelinlik denediğim magazadaki kız bana canım canım deyip duruyordu bende sordum müşterilerinize hep canım diye mi hitap ediyorsunuz dedim ukala ukala evet canım dedi. bende bana demeyin lütfen dedim tamam canım dedi.beni sinir etmek için bende patronu çağırıp kızı şikayet ettim oda dersini almıştır umarım.
bence insan samimi arkadaşlarına ve kendinden küçüklere bide sevgilisine kocasına canım der.tezgahtar kzların canım demesindn nefret ediyorum
benden başka buna dikkat edenvar mı acaba
Örnek şöyle.
Bir güzellik salonuna gitmiştim. İyi bir yer ve fiyatlar biraz fazla. Çalışanlar bakımlı tabi ki..
Bir bakım yaptırdım sonrasında ürün almam gerekiyordu. Sordum fiyatını baya baya bir şey söylemişti bana.
Ben de ne kadar pahallıymış dedim. Sonra iki çalışan birbirine baktı ve güldü. "nasıl yani pahallı bu mu pahalı canım" dedi.
Ay şok oldum. Yani size tuhaf gelmeyebilir ama bana çok tuhaf geliyor böyle bir durum.
Orada çalışıp iyi gelirli insanlarla muhatap olunca kendilerini 1-2 gömlek yukarıda mı görüyorlar ne ki anlamadım. Ortamda da olmanız lazımdı tabi. Benim pahalı dememi alaya aldılar.
Ben de orada onları bir iki şey deyip alt edebilirdim. Çok kolay.. Ne diyebilirdim mesela? Valla o sinirler derdim de bir şey. hiç bir şey demedim o an kırılmasınlar diye.
bunun küçük görme- büyük görme ile alakası yok.. burada rahatsız olunan bir şeyi ısrarla ve inadına yapma durumu var.. ha bu kız inadına bana canım dese, ben de "bu kıyafetin bir küçük bedeni var mı bebek?" derdim.. empati özürlü insanlara bu duyguyu tattırmak gerek bazen
yahu 2012 de ki konuya yorum yaptım resmen
Bir de kuaförlerin aşkım demesi yok mu ben ona daha çok ifrit oluyorum.:26:
Bir kere mide ağrısı şikayetiyle gecenin bir körü taksiye atladık bir hastanenin aciline gittik. 16 yaşımdayım. Yatırdılar serumlar bağlandı ayılıp bayılıyorum falan. Ordan bana doğru aşkımmm ne oldu sana diye bir kadın sesi. Herkes döndü bana ve kadına bakıyor.
KUAFÖR!
Kadın acil doktorunun sevgilisiymiş iyi mi. Özel hastane hasta az. Kadın da sevgilisi nöbetçi olunca sabahlıyomuş orda. Hay başımın belası rezil oldum dicektim ki. Doktorun sevgilisi olduğunu öğrendim. Amaaan banane doktor utansın bu salaktan diyip mide ağrımı dinlemeye devam etmiştim.
O günden beri nefretim katlandı şu vıcık vıcık kelimelere.
seninki cok komikmiş dans.gercekten doktor düsünsün, 16ında bile onlardan cinmişssin
aşkım demesinden daha vıcık vıcık ve yapısık olan sey hastanede doktorla beraber nobet tutmaya gelmesi, neyin kafası yahu
wala ben aşkım bitanem gibi kelimeler duydugumda kucuklukten beri hoslanmazdım uyarırdım.
insanlar bu sefer de kibirli buluyorlar
sevgililerimle bile hic oyle konusmamıstım su anki es adayıma kadar... hatta onunla ilk basladıgımızda da uyarmıstım "bak boyle kelimeler kullanma sogurum, benim bir adım var" diye
alışveris magazalarında da eger birisi benimle cok ilgileniyorsa ve surekli sevgi pıtırcıgı gibi kelimeler kullanıyorsa once bozmamak icin susuyorum, en sonunda ya rica ediyorum kullanmamasını ya da dayanamayıp cıkıyorum magazadan.
fakat "canım" a alıştım işin kotusu ben de kullanıyorum ara ara :26: bırakmak lazım...
bu konuda teknoloji urunleri satanları cok seviyorum, kibarlık olsun diye fazladan beyfendi hanfendi diye ustune de dusmuyorlar, simdiye kadar gorduklerimin hepsi cok seviyeliydi.
Ayy ben de aşkımdan nefret ettim hep ama eşim çok seviyor. Bir de böyle insanların yanında hele ben direk isimle hitap ederim. O bana böyle bir kelime kullanınca kızarıyorum hala. Dalga geçicekler sanıyorum çünkü yalnızken ben dalga geçiyorum
Bir de ben de öğrenciyken çalışmıştım bir mağazada orda bize müşteriyle konuşmayın size soru sormadan yanına gitmeyin ürünü satmaya uğraşmayın yakıştı yakışmadı demeyin gibi uyarıyorlardı. Mağaza defacto bu arada. Prensipleri böyleydi. Benim çok hoşuma gidiyodu.
Bu arada şu "canım" kelimesi ne samimiyetsiz geliyor bana anlatamam. Ama en çok da onu kullanırım niyeyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?