alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım diye hitap etmesi

Alıntılama gereği duydum. Konuyu bazıları kendi kafasına göre yorumlamış çünkü. Kadın düpedüz dalga geçmiş ve bu yüzden şikayet edilmiş yoksa canım diyor diye değil, uyarıldığı anda açıklamasını yapıp canım demeyi kesseydi kimse şikayet etmezdi. Yorum yapmadan önce dikkatlice okusa keşke herkes.

Ayrıca burada olay bir satış danışmanının müşterisine canım diyemeyeceği değil, ilk kez karşılaştığınız birisine statüsü ne olursa olsun resmi davranmak gereğidir. Herkes bu kurala uymak zorunda da mıdır? Değildir. Ancak karşındaki insan ona bu şekilde hitap etmenden hoşnut değilse dememelisindir, nezaketen. Ha burada bir de müşteri-satıcı ilişkisi de var ki bu durumda hareketlerinize azami olarak dikkat etmeniz gerekir, eğer müşteri memnuniyetine değer veriyorsanız.

en sinir olduğum durumlardan biri benim de.gitsen baksan o işyerinin sahibi mütevazıdır.Çalışanların kimisinin burnu KAf dağından inmz.

"bU Mu pahalı" lafa bak. Onun ederi için kaç saat çalışıyorsun acaba ?

Canım iyi bence..bitanem,hayatım diyenler var..bi keresinde bi magazada esofman sordugum bayan bana 50 tl aşkım demişti.. şok olmuştum..

Pudra orada bir iki laf ederdim ona da bir daha yüzüme bakamazdı. Ama cehalet denen şey bu galiba.

Ben sizin yerinizde olsaydım rahatsızlığımı kendisine bildirirdim fakat bu durumu patronuna şikayet edecek kadar ciddiye almazdım.

Tabiki insanlar bizim istemediğimiz şekilde bize hitap etmemeli. Ama karşımdaki bir bayansa buna bu kadar takılmazdım. Gereksiz abartmışsınız bence.

bu konuya takan bir benim sanıyordum
böyle düşünen ne kadar çok insan varmış..:13:
özellikle benden küçüklerin canımlı cicimli konuşması dalga geçmek küçümsemek gibi geliyor..

Ben de sinir oluyorum.. Bence hiç profesyonelce değil.. Adını biliyorsa ardına hanım eklemeli, ya da direk siz diye konuşmalı..

Tabiki kendini bilmezler var.Sizin yaşadığınız olay buna örnek.Ben o patavatsızlar dışındaki cici kızlar için yorum yapıyorum keza.Müşteriyi de satıcıyı da aşağılayana gereken yapılmalı.

Sen dedikten sonra konunun 2012 de açıldığına baktım.

Bir de kuaförlerin aşkım demesi yok mu ben ona daha çok ifrit oluyorum.:26:

Bir kere mide ağrısı şikayetiyle gecenin bir körü taksiye atladık bir hastanenin aciline gittik. 16 yaşımdayım. Yatırdılar serumlar bağlandı ayılıp bayılıyorum falan. Ordan bana doğru aşkımmm ne oldu sana diye bir kadın sesi. Herkes döndü bana ve kadına bakıyor.

KUAFÖR!

Kadın acil doktorunun sevgilisiymiş iyi mi. Özel hastane hasta az. Kadın da sevgilisi nöbetçi olunca sabahlıyomuş orda. Hay başımın belası rezil oldum dicektim ki. Doktorun sevgilisi olduğunu öğrendim. Amaaan banane doktor utansın bu salaktan diyip mide ağrımı dinlemeye devam etmiştim.

O günden beri nefretim katlandı şu vıcık vıcık kelimelere.

Eğer müşteri ondan küçükse belki kabul edilebilir ama her müşteriye kesinlikle olmaz bu şeklde hitab edilmesi çok yanlış ve saçma tabiki... saygıdan kusur edilmemeli canım güzelim nedir ya hiç hoş değil...

ya ben memurum dışardan biri geldiğinde canım diye hitap etmiyorum.yada amirime canım demiyorum.aslında mevzu bence çalışan insanların muhattap oldukları kişilere karşı diyaloğu nasıl tuttuğu.fark etmiyor meslek durumu ..mağazada çalışan ...doktor ..memur.. vs. değişmiyor

Son düzenleme:
Canım dese ne olacak, demese ne olacak.
Laubaliliği bende sevmem fakat canım kelimesini zarar olarak görmüyorum.

''Çalışanınız bana hanım diye hitap etmeyip,kendisiyle bir tutup canım dedi. Hemen gereğini yapın patron HANIM/BEY''

Bu işi yapan birisi olarak şunu söyleyebilirim bu hitap tarzından nefret edenlerdenim.Sonuçta sen bir çalışansın oda müşteri gereksiz sevimlilik ve samimiyet kurmanın bi anlamı yok hanfendi beyefendi çok klasikte olsa hem saygıyı hemde müşteriye verdiginiz özeni gösterir.Tabiki küçük çocuklara canım tatlm gülüm gibi ifadeler kullanılabilir ama dedigim gibi gerksiz labaliligin lüzumu yok.

Son düzenleme:
canım , bebeğim , hayatım,tatlım bu tip yerlerde çalışan bayanların fix kelimeleridir.

hatta biz bayanlara değil sadece erkeklere de kullanırlar.

seninki cok komikmiş dans. gercekten doktor düsünsün, 16ında bile onlardan cinmişssin
aşkım demesinden daha vıcık vıcık ve yapısık olan sey hastanede doktorla beraber nobet tutmaya gelmesi, neyin kafası yahu

wala ben aşkım bitanem gibi kelimeler duydugumda kucuklukten beri hoslanmazdım uyarırdım.
insanlar bu sefer de kibirli buluyorlar

sevgililerimle bile hic oyle konusmamıstım su anki es adayıma kadar... hatta onunla ilk basladıgımızda da uyarmıstım "bak boyle kelimeler kullanma sogurum, benim bir adım var" diye

alışveris magazalarında da eger birisi benimle cok ilgileniyorsa ve surekli sevgi pıtırcıgı gibi kelimeler kullanıyorsa once bozmamak icin susuyorum, en sonunda ya rica ediyorum kullanmamasını ya da dayanamayıp cıkıyorum magazadan.
fakat "canım" a alıştım işin kotusu ben de kullanıyorum ara ara :26: bırakmak lazım...

bu konuda teknoloji urunleri satanları cok seviyorum, kibarlık olsun diye fazladan beyfendi hanfendi diye ustune de dusmuyorlar, simdiye kadar gorduklerimin hepsi cok seviyeliydi.

Ayy ben de aşkımdan nefret ettim hep ama eşim çok seviyor. Bir de böyle insanların yanında hele ben direk isimle hitap ederim. O bana böyle bir kelime kullanınca kızarıyorum hala. Dalga geçicekler sanıyorum çünkü yalnızken ben dalga geçiyorum

Bir de ben de öğrenciyken çalışmıştım bir mağazada orda bize müşteriyle konuşmayın size soru sormadan yanına gitmeyin ürünü satmaya uğraşmayın yakıştı yakışmadı demeyin gibi uyarıyorlardı. Mağaza defacto bu arada. Prensipleri böyleydi. Benim çok hoşuma gidiyodu.

Bu arada şu "canım" kelimesi ne samimiyetsiz geliyor bana anlatamam. Ama en çok da onu kullanırım niyeyse

Bem canım denmesini seviyesizlik gereksiz samimiyet olarak hiç görmüyorum çok içten ve candan gelir bana canım denmesi tezgahtarlar da genrlde canım bu sana çok yakışıt şunu da dene canım der genel olaraktasevilir ama tutupta yaşı genç olup annem yaşındaki kadına canım demesi tabii ki olmaz ama bikaç yaş farkta sakıncası yok yani avam şekilde söylemediği sürece. Şikayet etmek hele böyle yakım davranıyor bir çalışam diye çok saçma.

kırmızı yeri birebir yaşıyorum!
şu salak deme konusunda da eşinin tavrını benzetmistim... demek ki byleleri de bizim gibisine kapılıyor. ilişkilerdeki denge işte.
bu arada bold ile isaretli kısım oyle hosuma gitti ki... sırf bu yuzden bile alısveris yapasım geldi oradan
neyse konuyu uzatmadan ben kacayım BDV diye yine eşlere döndürmüşssünüz demesinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…