alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım cicim güzelim diye hitap etmesinden nefret ediyrm. şık olan tuba hanım vs hanım demek degilmidir, medeni hayatın bi ölçüsü yok mudur.
geçen ay gelinlik denediğim magazadaki kız bana canım canım deyip duruyordu bende sordum müşterilerinize hep canım diye mi hitap ediyorsunuz dedim ukala ukala evet canım dedi. bende bana demeyin lütfen dedim tamam canım dedi.beni sinir etmek için bende patronu çağırıp kızı şikayet ettim oda dersini almıştır umarım.
bence insan samimi arkadaşlarına ve kendinden küçüklere bide sevgilisine kocasına canım der.tezgahtar kzların canım demesindn nefret ediyorum
benden başka buna dikkat edenvar mı acaba
Ne kadar ayıpbir canım dedi diye kızı patronuna sikayet edip ,belki de işinden edecektiniz .
Sizin yüzünüzden belki azar bile işitmiştir patronundan .
İş yerinde "canım" diye hitap edilmesi doğru değilhemfikirim bu konuda fakat hızını alamayıp ,şikayet etmek de ne demek !!!!!!!! hangi hakla patronunu çağıp ,şikayet ediyosunuz !
Ayrıca yazım şeklinizden de tezgahtar kızları küçümsediğiniz ,çok net anlaşılıyor .Sanki sadece o meslek grubundakiler canım ,cicim diye hitap ediyorlar :/
sizi de anlıyorum fakat herkes aynı şekilde hitap edilmekten ve samimiyet demiyorum "gereksiz laubalilikten" hoşlanmaz. Insanlar canım cicim demeden de güler yüzlü olabilir ve candan tavırlar sergileyebilir. çalışanların dozu ayarlaması gerektiğini düşünüyorum.
bunu acımadıgım için değil eklmeğini o şekilde kazanyorsa bunun hakkını vermesi gerektiği için söylüyorum.ya bu benim işimse ben bunu en iyi şekilde yapmaya çalışırım, yapamyrsam daha iyi yapan gelsin.toplum kalitemiz de bu şekilde artar.
ben yine kendi mesleğimden örnek vermek istiyorum.
ben öğretmeni olarak sizin çocuğunuzun dersine girsem ve onu sallamasam aşağılasam kırsam inci,tsem psikolojidini bozsam yada hoşlanmadıgını söylediği şeyi ısrarla yapmaya devam etsem .ne yaparsınız. ya müdüre şikayet edersiniz yada 147 yi arasınız yada velisi olrask okula gelip beni uyarırsınız.
ama ben herşeyden önce emeğimi bu işle kazanyrm deyip işime saygı duymalıyım işimi tam yapamalıyım, sınıf benim kendimi ispatlama yerim olmadıgı gibi, dükkanlar da tezgahtaerların kendini ispatlama yeri değil.
ben tezgahtara asla canım demem.bana da demesin.yaka kartında ismi yazyrsa falanca hanım derim.yazmyrsa siz derim.
Bu çok zor bişi değil.insanı aşağılar gibi.ne benim nede birbaşkasının hakkı değil bu
patronuna şikayet ettin ya sen ....emin ol aklı başına gelmiştir..ve senin tabirinle kazandığı ekmeğin hakkını verecektir bundan sonra.. ( canım demekle nasıl ekmeğine haksızlık yapıyor bunuda anlamış değilim !)
ve sen şikayet ettin diye toplum kalitemiz bir nebze daha artacaktır..senin patrona şikayet etmen, ve sırf canım diye hitap etti diye kazandığı ekmeğin hakkını vermediğini düşünmen ne kadar kaliteli bir toplum olduğumuzunda bir göstergesi..
öğretmen ve öğrenci örneği vermişsin ama sENİN yaşadığın olayla uzaktan yakından alakası yok..her konuşmanda mesleğinide özellikle tezgahtar diye belirttiğin o kızda senin psikolojini bozsa seni aşağılasa kırsa bozsa terbizyesizlik yapsa patronuna şikayet etmeni anlayabilirdim..verdiğin örnekle senin durumunun pekte alakası yok..
ayrıca kimse senin istediğin gibi olamaz..sen hoşlanmadığını söylersin ve hala devam ediyorsa yapılacak bişey yok öyle değilmi..değiştiremezsin o insanı...ama hakkın yok şikayet etmeye...patronun karşısında onun puanını düşürmeye...bence bu yaptığın o kızın yaptığından çok daha YANLIŞŞŞŞ..
Kuaförde çok yaşıyorum bunu..Canım dediğinde sanki ben ondan küçükmüşüm de bana böyle şirin muamelesi yapıyor gibi hissediyorum...Bu samimiyet nerden geliyor diyorum içimden ama senin gibi cesaret etmemiştim iyi etmişsin..
patronuna şikayet ettin ya sen ....emin ol aklı başına gelmiştir..ve senin tabirinle kazandığı ekmeğin hakkını verecektir bundan sonra.. ( canım demekle nasıl ekmeğine haksızlık yapıyor bunuda anlamış değilim !)
ve sen şikayet ettin diye toplum kalitemiz bir nebze daha artacaktır..senin patrona şikayet etmen, ve sırf canım diye hitap etti diye kazandığı ekmeğin hakkını vermediğini düşünmen ne kadar kaliteli bir toplum olduğumuzunda bir göstergesi..
öğretmen ve öğrenci örneği vermişsin ama sENİN yaşadığın olayla uzaktan yakından alakası yok..her konuşmanda mesleğinide özellikle tezgahtar diye belirttiğin o kızda senin psikolojini bozsa seni aşağılasa kırsa bozsa terbizyesizlik yapsa patronuna şikayet etmeni anlayabilirdim..verdiğin örnekle senin durumunun pekte alakası yok..
ayrıca kimse senin istediğin gibi olamaz..sen hoşlanmadığını söylersin ve hala devam ediyorsa yapılacak bişey yok öyle değilmi..değiştiremezsin o insanı...ama hakkın yok şikayet etmeye...patronun karşısında onun puanını düşürmeye...bence bu yaptığın o kızın yaptığından çok daha YANLIŞŞŞŞ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?