alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım diye hitap etmesi

Off .
Bende nefret ediyorum .
Şahsen bir tanisikligimiz olsa silinti yok ama tanimiyoruz etmiyoruz canim ne ??
Kimseyi bozmadim bu konu da .
Ama siz iyi yapmissiniz .
Tamam canim demiş birde.
Ukala olmayacak o kadar .
Şikayet etmekte en iyisini yapmissiniz .

iş adabı gereği hitap etme şekilleri var,ama onun dışında samimi davranırsa da gocunmam,iyi niyetine bağlarım.Ne olacak ki,bana canım dese,sen dese...

işe saygı denen bir şey var bence.
Siz müdürünüze/patronunuza canım/sen diyebilir misiniz?
Bir kere onlar izin verse ben kendime yakıştıramam. Şahsi fikrim tabi ki.

Canim demenin nesi kötü. Kizicak başka şey mi yok allahaskina.insanlari bole basit seylerden dolayi sikayet etmeyin.o kiz ekmek parası derdinde.siz yok canim dedi yok hanim desin. Burda ukala olan satış elamani degil bence sizsiniz. Insam sadece sevdigine yakinlarina canim demeli diyorsunuz.ben canim kelimesini herkese kullanıyorum. Herkesinde hosuna gider hep sicak kanli derler benim icin.gittigim cafede restarontta magazalarda herkese canım derim içimden geldiyse .bence biraz disariya dönün. Bu kadar sert olmak insanlara karşı hos değil. Canim demis yani canım demek saygisizlik mi yapmayin...

Benim aldığım eğitim ve çalıştığım mevki farklı.Mağaza çalışanının adabı bilmiyorsa şayet canım ,sen vs demesi affedilmeyecek,ayıplanacak,tahammül edilmeyecek bir şey değil.Kafamıza yerleştirmişler bi kere tezgahtar diye,çoğu insan bu yüzden farkında olmadan onları küçümsüyor.Ben de buna tahammül edemiyorum.

Mudure canim denmez tabi.ama gelinlik satmaya calisan birinin canım demesi doğal. Buna alinan cok az kisi vardir heralde.cok sasirdim.bence burda olay canım demek degil tezgahtar kizi kendinden düşük gordugu icin canim demesine kizmis.

Bende üyelerin konuyu tam okumadan avukatlığa soyunmasına sinir oluyorum. Konu sahibi önce kızı uyardığını ama kızın dalga geçer gibi canım demeye devam ettiğini o yüzden patrona şikayet ettiğini yazmış.

Ama alta gelen yorumlar hep aynı; "Önce kızı uyarsaydın ne diye hemen patrona gittin?"

Okumuyor musunuz konuyu anlamıyorum ki kadın önce kıza söylemiş işte nedir bu körü körüne savunma tavrı?

İnsanların ne dertleri,sorunları var siz taka taka buna mı taktınız? Bence rahatsız edecek bir durum yok.Bunun için burda sayfa açmaya bile gerek yok.İnsanların çareler bulamadığı ne hastalılları,ne aile sorunları var.Yazık...

Mağaza çalışanlarınin bana canım , tatlım, güzelim vs demesi açıkçası benim daha çok hoşuma gidiyor . Alışverişten daha bi keyif alıyorum . Benim tahammül edemediğim surat surata , sanki neden geldin ki sen şimdi der gibi bakışlar, ilgisiz tavırlar bana ters geliyor.

bence de sonuçta orası bir gelinlikçi ve o kız da cana yakın bir insan belli ki ve öyle de olmalı sonuçta bütün gün müşterilerle muhattap olmayı gerektiren sosyal bir meslek tezgahtarlık
çok ilginç gerçekten sanki kızcağız küfür etmiş gibi tepkiler vermek hiç yakışmıyor bence
ve en önemlisi bir insanın ekmeğiyle oynamak hele hiç yakışmıyor

Ama siz konuyu daha farklı bir yere çekiyorsunuz.
Yani insanları küçümseyen müşteriler ve bu olay farklı bir konu olarak yorumlanmalıdır.
Ancak benim yaşadığım olay çok prestijli bir mağazadaydı güyaaa.
Bu tür olaylar genelde kozmetik firmalarında oluyor. ben de tarzlarını bildiğim için ne alacaksam direkt yoruma ve konuşmaya fazla zaman vermeden alıp çıkıyorum.
Daha radikal bir örnek vermek isterdim ama farklı yorumlanacağını düşündüğüm için vermeyeceğim. Ama gerçekten alaycı tavırlara tahammül seviyem yok.

Yani kiz sicak davranmaya calismis suclu olmus.hani bir magazaya girip magazayi satin almis gibi gezinenlerede ben gicik oluyorum.

Kadınlar kulübünde de herkes birbirine canım,şekerim tatlım gibi kelimelerle hitap ediyor mesaj yazarken bunları sorun etmiyoruz ama bir çalışan canım diyince mi sorun oluyor bana nasıl canım der birbirimizi tanımıyoruz ama bu ortamda da birbirimizi tanımıyoruz. Şahsen astık suratlı,kaba saba konuşan hiç gülümsemeden işini yapanbir çalışan görmektense canım diye hitap eden birini görmek isterim.

Alakasi yok bence .
En azindan ben öyle görmüyorum.
Samimiyetsiz geliyor bana canim falan .
Hoşgeldin canim diye karsilayanlar bile var sanki ev oturmasina gitmisim .
Konuda ki kiz isi saygisizliga vurmuş .
Evet canim tamam canim falan ..
Bu noktada çok kaba edepsizce davranmis oluyor..

Yorumunuzda kısmen haklısınız, benim açımdan. Ancak insanların “canım/sen” hitaplarından rahatsız olması konusunda ortamda bulunmamız lazım bence tam yorum yapmak için. Konu sahibi de zaten alaycı bir tavırla canım dediği için rahatsız olduğunu söylüyor.
Asık suratlı tezgahtar görmek istemeyiz ama lisedeki kız arkadaşı zannetmesin müşteriyi diye düşünenlerdenim.

Yoo,farklı noktaya çekmiyorum!Genel kanı bu.Siz öyle düşünmeyebilirisiniz,ama şahit olduğum kadarı ile ordaçalışanlar küçük görülüyor.Onların arasında da elbette saygısız olanlar vardır,ama iyi niyetle yaklaşan birine ters davranmam yapı gereği.Bilakis ben güleryüzle davranırım ,o yüzden sürekli alışveriş yaptığım mağazalarda çalışanlar beni kapıda karşılar.Tatlı dil,güler yüz... Vereceğiniz örnek kendi kompleksinden dolayı size kaba davranan biri miydi ki ? Öylesi de vardır elbette.

Katiliyorum .
Canim der tamam .
Ama müşteri bundan rahatsız olduğunu söylüyor .
Bana canim deme diyor .
O da dalga geçerek " tamam canim " diyebiliyor .
Bu hadsizliktir bence .
Resmen alay etmiş .

Sırf tezgahtar değil ki olay.
Aynı durum dışarıdaki her yeni tanıştığımız insan için geçerli...
Aklıma birden bana laubali konuştu diye uyardığım için bana ağız dolusu küfreden taksi şoförü geldi.

Örnek şöyle.
Bir güzellik salonuna gitmiştim. İyi bir yer ve fiyatlar biraz fazla. Çalışanlar bakımlı tabi ki..
Bir bakım yaptırdım sonrasında ürün almam gerekiyordu. Sordum fiyatını baya baya bir şey söylemişti bana.
Ben de ne kadar pahallıymış dedim. Sonra iki çalışan birbirine baktı ve güldü. "nasıl yani pahallı bu mu pahalı canım" dedi.
Ay şok oldum. Yani size tuhaf gelmeyebilir ama bana çok tuhaf geliyor böyle bir durum.
Orada çalışıp iyi gelirli insanlarla muhatap olunca kendilerini 1-2 gömlek yukarıda mı görüyorlar ne ki anlamadım. Ortamda da olmanız lazımdı tabi. Benim pahalı dememi alaya aldılar.
Ben de orada onları bir iki şey deyip alt edebilirdim. Çok kolay.. Ne diyebilirdim mesela? Valla o sinirler derdim de bir şey. hiç bir şey demedim o an kırılmasınlar diye.

bunun küçük görme- büyük görme ile alakası yok.. burada rahatsız olunan bir şeyi ısrarla ve inadına yapma durumu var.. ha bu kız inadına bana canım dese, ben de "bu kıyafetin bir küçük bedeni var mı bebek?" derdim.. empati özürlü insanlara bu duyguyu tattırmak gerek bazen

yahu 2012 de ki konuya yorum yaptım resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…