- 28 Mart 2013
- 12.872
- 17.493
- 498
iş adabı gereği hitap etme şekilleri var,ama onun dışında samimi davranırsa da gocunmam,iyi niyetine bağlarım.Ne olacak ki,bana canım dese,sen dese...
Benim aldığım eğitim ve çalıştığım mevki farklı.Mağaza çalışanının adabı bilmiyorsa şayet canım ,sen vs demesi affedilmeyecek,ayıplanacak,tahammül edilmeyecek bir şey değil.Kafamıza yerleştirmişler bi kere tezgahtar diye,çoğu insan bu yüzden farkında olmadan onları küçümsüyor.Ben de buna tahammül edemiyorum.işe saygı denen bir şey var bence.
Siz müdürünüze/patronunuza canım/sen diyebilir misiniz?
Bir kere onlar izin verse ben kendime yakıştıramam. Şahsi fikrim tabi ki.
Mudure canim denmez tabi.ama gelinlik satmaya calisan birinin canım demesi doğal. Buna alinan cok az kisi vardir heralde.cok sasirdim.bence burda olay canım demek degil tezgahtar kizi kendinden düşük gordugu icin canim demesine kizmis.işe saygı denen bir şey var bence.
Siz müdürünüze/patronunuza canım/sen diyebilir misiniz?
Bir kere onlar izin verse ben kendime yakıştıramam. Şahsi fikrim tabi ki.
Mudure canim denmez tabi.ama gelinlik satmaya calisan birinin canım demesi doğal. Buna alinan cok az kisi vardir heralde.cok sasirdim.bence burda olay canım demek degil tezgahtar kizi kendinden düşük gordugu icin canim demesine kizmis.
Benim aldığım eğitim ve çalıştığım mevki farklı.Mağaza çalışanının adabı bilmiyorsa şayet canım ,sen vs demesi affedilmeyecek,ayıplanacak,tahammül edilmeyecek bir şey değil.Kafamıza yerleştirmişler bi kere tezgahtar diye,çoğu insan bu yüzden farkında olmadan onları küçümsüyor.Ben de buna tahammül edemiyorum.
bence de sonuçta orası bir gelinlikçi ve o kız da cana yakın bir insan belli ki ve öyle de olmalı sonuçta bütün gün müşterilerle muhattap olmayı gerektiren sosyal bir meslek tezgahtarlık
çok ilginç gerçekten sanki kızcağız küfür etmiş gibi tepkiler vermek hiç yakışmıyor bence
ve en önemlisi bir insanın ekmeğiyle oynamak hele hiç yakışmıyor
Benim aldığım eğitim ve çalıştığım mevki farklı.Mağaza çalışanının adabı bilmiyorsa şayet canım ,sen vs demesi affedilmeyecek,ayıplanacak,tahammül edilmeyecek bir şey değil.Kafamıza yerleştirmişler bi kere tezgahtar diye,çoğu insan bu yüzden farkında olmadan onları küçümsüyor.Ben de buna tahammül edemiyorum.
Kadınlar kulübünde de herkes birbirine canım,şekerim tatlım gibi kelimelerle hitap ediyor mesaj yazarken bunları sorun etmiyoruz ama bir çalışan canım diyince mi sorun oluyor bana nasıl canım der birbirimizi tanımıyoruz ama bu ortamda da birbirimizi tanımıyoruz. Şahsen astık suratlı,kaba saba konuşan hiç gülümsemeden işini yapanbir çalışan görmektense canım diye hitap eden birini görmek isterim.
Ama siz konuyu daha farklı bir yere çekiyorsunuz.
Yani insanları küçümseyen müşteriler ve bu olay farklı bir konu olarak yorumlanmalıdır.
Ancak benim yaşadığım olay çok prestijli bir mağazadaydı güyaaa.
Bu tür olaylar genelde kozmetik firmalarında oluyor. ben de tarzlarını bildiğim için ne alacaksam direkt yoruma ve konuşmaya fazla zaman vermeden alıp çıkıyorum.
Daha radikal bir örnek vermek isterdim ama farklı yorumlanacağını düşündüğüm için vermeyeceğim. Ama gerçekten alaycı tavırlara tahammül seviyem yok.
Yorumunuzda kısmen haklısınız, benim açımdan. Ancak insanların canım/sen hitaplarından rahatsız olması konusunda ortamda bulunmamız lazım bence tam yorum yapmak için. Konu sahibi de zaten alaycı bir tavırla canım dediği için rahatsız olduğunu söylüyor.
Asık suratlı tezgahtar görmek istemeyiz ama lisedeki kız arkadaşı zannetmesin müşteriyi diye düşünenlerdenim.
Yoo,farklı noktaya çekmiyorum!Genel kanı bu.Siz öyle düşünmeyebilirisiniz,ama şahit olduğum kadarı ile ordaçalışanlar küçük görülüyor.Onların arasında da elbette saygısız olanlar vardır,ama iyi niyetle yaklaşan birine ters davranmam yapı gereği.Bilakis ben güleryüzle davranırım ,o yüzden sürekli alışveriş yaptığım mağazalarda çalışanlar beni kapıda karşılar.Tatlı dil,güler yüz... Vereceğiniz örnek kendi kompleksinden dolayı size kaba davranan biri miydi ki ? Öylesi de vardır elbette.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?