Alışveriş Sınırlama ve Birikim

Allah kabul etsin Varyemez.
Zekat verirken tüm mal varlıginin mi kırkta birini veriyorsun yoksa sadece altın gümüş ve nakit birikim üzeinden mi veriyorsun canım. Bunları hesaplamak biraz zor

Allah kabul etsin Varyemez.
Zekat verirken tüm mal varlıginin mi kırkta birini veriyorsun yoksa sadece altın gümüş ve nakit birikim üzeinden mi veriyorsun canım. Bunları hesaplamak biraz zor
Amin Allah razı olsun canım
Zekat verirken zaten kişinin üzerindeki gayrimenkul ,tarla ,arsa ,araç vs gibi şeylerin zekatı olmaz
Eğer onlardan bir gelir elde ediyorsak ve elimizdeki miktar para altın vs olarak 80.18 gr altın değerinde ise onun zekatı veriliyor
Benim şu anda elimde zekat verilecek değerde bir para ya da varlık da yok doğrusu sadece elimde olan 32 gr altın
Ama bende bir alışkanlık olmuş yıllar içerisinde sanırım ramazan ayına kadar nisab miktarı bir varlık elimde olur diye düşünüyorum
Aslında olsa bile üzerinden 1 yıl geçmesi gerekli ama araştırdım geçmeden de verilebiliyormuş yıllardır elimdeki varlığın üzerinden 1 yıl geçmesini beklemiyorum, beklemeyi istemiyorum
Ben ramazan ayından ramazan ayına elimde olan varlığın kırkta birini zekat olarak hesaplıyorum
80.18 gr altın değerinde varlık yoksa en az ihtimalle 80.18 gr altın bedeli üzerinden zekat vermeye çalışırım inşaallah
Allah hepimizi rızasına kavuştursun amin

Çok güzel açıklayıp anlatmışsın, çooook tesekkür ederim. Bu konuyu yillardir araştırıp duruyordum ama tam olarak anlamıyordum kafama göre bi miktar belirleyip vermeye çalıyorum, ama şu anda aydınlansın. Gerçek bir öğretmendin Varyemez

Estağfirullah canım
Yaşadığımız müddetçe hep birlikte öğrenciyiz işte
Allah kendi nezdinde doğru olanı kalplerimize ilham etsin ve karşımıza çıkarsın
Hatalarımızı ,günahlarımızı affetsin hepimizin amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…