- 23 Ocak 2016
- 35.060
- 51.037
- 598
Hayırlı olsun iyi günlerde oturunMerhaba kızlar ben de topiği severek takip ediyorum. 1 yıldır minimalizm, az tüketim konularına ilgiliyim. Geçen ay ev aldık ve taşındım. Maaşım olduğu gibi borçlara gidiyor desem yeridir. 15 bin limiti var kredi kartımın. Özellikle arttırmıyorum. Sizin yazdıklarınızı okuyunca her ay karttan 1 gr 24 ayar altın almaya karar verdim. Geri kalanı da alışveriş için kullanırım.
HoşgeldinizzMerhaba kızlar ben de topiği severek takip ediyorum. 1 yıldır minimalizm, az tüketim konularına ilgiliyim. Geçen ay ev aldık ve taşındım. Maaşım olduğu gibi borçlara gidiyor desem yeridir. 15 bin limiti var kredi kartımın. Özellikle arttırmıyorum. Sizin yazdıklarınızı okuyunca her ay karttan 1 gr 24 ayar altın almaya karar verdim. Geri kalanı da alışveriş için kullanırım.
Ayyy tam ben alacağım zamanAltın haftaya artışla başladı Trump iki bir şeyler dedi altın arttıbu adamı tutun lütfen
Belki düşer yineAyyy tam ben alacağım zaman
Market harcamalarını nakit yapıyorum çoğu alışverişlerim nakit ama büyük harcamaları kredi kartı ile yapıyoruz mesela kızıma genç odası aldık kredi kartına taksitle aldık bu tarz şeyleri kredi kartı ile alıyoruz arabamın yakıtını da arada kredi kartı ile alıyorumKredi kartımın %70'i market harcamalarına gidiyor desem yeridir. Aslında büyük alışverişi karttan yapmıyorum ama hemen hemen her gün markete ihtiyaç oluyor. Abur cubur tüketmiyoruz, aktüel ürün de almıyorum. Ama her girdiğimde soda vs. gibi şeyler alıyorum. Bu konuya dikkat etmeye çalışacağım bu ay. Kartımın kesim tarihi yarın. Borcu sıfırlayıp harcamasız günler yapmayı hedefleyeceğim. Bu konuda siz neler yapıyorsunuz?
Ben her şeyde kredi kartı kullanıyorum. Elden ödemem gereken bir kaç şeyi nakitle alıyorum mecbur.Kredi kartımın %70'i market harcamalarına gidiyor desem yeridir. Aslında büyük alışverişi karttan yapmıyorum ama hemen hemen her gün markete ihtiyaç oluyor. Abur cubur tüketmiyoruz, aktüel ürün de almıyorum. Ama her girdiğimde soda vs. gibi şeyler alıyorum. Bu konuya dikkat etmeye çalışacağım bu ay. Kartımın kesim tarihi yarın. Borcu sıfırlayıp harcamasız günler yapmayı hedefleyeceğim. Bu konuda siz neler yapıyorsunuz?
Ne güzel bir düzen oturtmuşsunuz. Ben de makyaj malzemesi almıyorum hiç. Çocuklara kıyafet almak için sepete attım online alışverişte yaklaşık 2bin tl tutuyordu. Sonra düşündüm bunları almadan da yazı geçirebilirler deyip vazgeçtimBen her şeyde kredi kartı kullanıyorum. Elden ödemem gereken bir kaç şeyi nakitle alıyorum mecbur.
Kredi kartı borcum ortalama 25 bin geliyor. Onu azaltmaya çalışıyorum.
Eğer yumuşatıcı, deterjan, tuvalet kağıdı, bebek bezi gibi şeyleri iyi bi indirim denk getirirsem stokluyorum.
Onun haricinde her şeyi bittikçe alıyorum. Yıllardır makyaj malzemesi vs almadım. Tamamen bitene kadar da almayacağım. Şu an bir yüz yıkama jelim bir de kremim var
Kıyafet artık almıyordum ama doğum kilolarını verememem sebebiyle, yazlık bir kaç alt üst aldım mecburen.
Ayakkabılarımı da tamladım artık almıyorum. Aldığım her şeyi kaliteli alıp, bir kere alıyorum.
Gıdadan kısmıyorum ama dışarda yemeyi çok azalttım. Böyle böyle biriktirdiklerime altın alıyorum
Ben kızıma genelde waikikiden falan alıyordum malum fiyatları arttı şimdi sosyete pazarlarına da bakıyorum güzel şeyler bulursam oradan da alıyorum ya da civardaki çocuk mağazalarında indirimli ürünleri takip ediyorum sadece ayakkabısını marka alıyoruz güzel tasarruf oldu hemen küçük kalıyor çünkü kıyafetleriNe güzel bir düzen oturtmuşsunuz. Ben de makyaj malzemesi almıyorum hiç. Çocuklara kıyafet almak için sepete attım online alışverişte yaklaşık 2bin tl tutuyordu. Sonra düşündüm bunları almadan da yazı geçirebilirler deyip vazgeçtimşimdilik 1 gr altın alayım diyordum karttan ama harcamalarımı kontrol altında tutup çeyrek alma fikri de beni heyecanlandırmaya başladı
Eskiden annem hep büyük alırdı kızardım hâlâ kulaklarımda "bunun bir büyüğü var mı?" diye satıcıya soruşu şimdi ben aynısını yapıyorumBen de çocuklara 1 beden büyük alıp 2 sene giydiriyorum
Annemin hangi huyuna kızdıysam hepsini yapıyorumEskiden annem hep büyük alırdı kızardım hâlâ kulaklarımda "bunun bir büyüğü var mı?" diye satıcıya soruşu şimdi ben aynısını yapıyorumama gerçekten hemen ufak kalıyor hele ayakkabılar yepyeni bir sene giyiyor bir sonraki sene giymiyor
Aminn hayırlısıylaBöyle sıra sıra çeyrek yapalım çok güzel duruyorlar
Hayırlı olsun en büyük yatırım zaten ev olmuş sadece altın değil gümüşe de bakabilirsiniz ya da değerli maden fonlarına yatırım tavsiyesi değildir büyük bi borç varken çok mümkün olmasa da. Ben de kendime aşırı derecede terbiye ettim harcama konusunda daha gençken her şeyin en iyisini alırdım zadig coach tory burrch manu marc jacobs vs bu civarda çantalar alır zara massimo twist bunun da aşağısına inmezdim parfüm tutkum zaten konuşmaya gerek yok para harcama konusunda dehşet tutkum vardı lisede bile harçlık biriktirip mac narsa giderdim off ki of üniversite hayatım boyunca da buna çalıştım dışardan yemek yerdim 2 3 öğün arkadaşlarım çeyrek vs alırdı 1 gram birikimim yoktu aksine annemin babamın aldığı küpe kolyeyi hiç uğruna bozdurmuşluğum var. Bu yılbaşında buna son verdim almıyorum sadece hamile olduğum için alıyorum onlar da uygun fiyatlı pazardan lcw trendyol vs zaten o kadar alılveriş yapmışım ki 5 sene yeter çocuğuma torunuma kalır yurtdışında bile tatile gidince gezmek yerine outlet pazar gezdimMerhaba kızlar ben de topiği severek takip ediyorum. 1 yıldır minimalizm, az tüketim konularına ilgiliyim. Geçen ay ev aldık ve taşındım. Maaşım olduğu gibi borçlara gidiyor desem yeridir. 15 bin limiti var kredi kartımın. Özellikle arttırmıyorum. Sizin yazdıklarınızı okuyunca her ay karttan 1 gr 2 4 ayar altın almaya karar verdim. Geri kalanı da alışveriş için kullanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?