• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alışveriş Sınırlama ve Birikim

Nasip olursa olur canım ya

bir ara sağlık sorunları sebebiyle yazamamıştım kolumu kıpırdatacak halim yoktu çok şükür geçti gitti

Iyiki kadınlar kulübünü keşfetmek nasip oldu bana birçok konuda motivasyon kaynağı oldu

Birikim yatırım işleri konusu ise artık oturdu bende sürekli kısa orta uzun vadeli planlarımı gözden geçirerek devam etmeye çalışıyorum
Mali disiplin şart

"Ne kadar gelirse o kadar harcanır " düşüncesi bana göre değil ve olmadı hiçbir zaman
Aksine her 6 ayda bir maaşım güncellendikçe aradaki farkı yokmuş gibi düşünüp birikim stratejime devam etmeyi tercih ettim

Sabırlı olmayı, ümitsiz olmamayı düstur edindim
Piyasada her dönem fırsatlar gelir
Sadece iyi gözlemci olmaya çalışmak lazım
Fikir alışverişinde bulunmayı da severim etrafımdaki ekonomiden anlayan tecrübe sahibi insanlarla
Çok geçmiş olsun canım Allah bir daha yaşatmasın. Sana katılıyorum iyi ki kuranlar bu siteyi kurmuş Allah razı olsun

@utopyali geçen kamelyada bir arkadaşla sohbet ediyorduk

Bunların 2021 mi 2022 model mı ne wolswagen marka araçları vardı 120000 km deymiş o nedenle onu satıp sıfır pegeout 2008 almışlar bir de altın satmışlar
Neymiş efendim arabanın modelini yükselterek ev parası biriktirebilirlermiş

Bunu annemle konuşmuştum da dediği aynen şu oldu" vahhhh ben bu yaşta bile öyle düşünmem kızım "

Çünkü araba her an trafikte Allah muhafaza
Zaten araba yatırım aracı olmaz bunu ekonomistler sürekli dile getiriyorlar
Arabadan yatırım olmaz da şöyle düşüyorlar peşinat olarak kullanılıyor ya hem arabayı kullanmış oluyorlar hem de yüklü miktarda nakit öyle düşün en güzel yatırım aracı altın bence

Şuan 5136.25 TL daha bugünü katmadım
Önceki haftalara göre hiç fena değil ama biraz daha kısmak lazm hehejd.

Bi video ya denk geldim kadın bugün dışarda yemek yemedim diyip 900 TL'ye 20 dolar almıştı birikim olarak yada işte tatlı yemedim diye gidip 5 dolar alıp birimlerine katıyordu böyle de yapılabilir bazen ama işte doların getirisi çok az 🥲

Önceki haftalara göre hiç fena değil ama biraz daha kısmak lazm hehejd.

Bi video ya denk geldim kadın bugün dışarda yemek yemedim diyip 900 TL'ye 20 dolar almıştı birikim olarak yada işte tatlı yemedim diye gidip 5 dolar alıp birimlerine katıyordu böyle de yapılabilir bazen ama işte doların getirisi çok az 🥲
Ben de 2 dolar aldım fena mı 16 dolar olmuş kaç kaldı kız :KK70:

@utopyali insan kirada oturabilir elbette lakin hikayelerini dinlediğim gözlemlediğim kişilerde dediğim gibi parayı adam akıllı yönetme becerisi yok
Daha çok da elaleme göre hayatlarını şekillendiriyorlar
Sosyal medya çok etkiliyor insanı bence o link bırakanları hep takipten çıktım ben yok onu al yok bunu al

Ay ben de onu sorguluyorum ya nasıl yapıyorlar diyorum, asla kredi kartı kullanmam çeşitli sebeblerden iki tane kredi kartım var elimi değmem sevmiyorum böyle işi, ne kadar param varsa o kadar harcarım paramın bir kısmı mutlaka birikimdir 3/1 diyebilirim, fakat bu kıtlık bilinci mi oluyor diye sorguluyorum toplumda böyle görünüyor. Marka takıntım yoktur beğendiysem beğenmişimdir marka diye gözüme hoş gelmez, takıntısı olanları gözümde hep aciz gördüm kendini bununla var etmeye çalışıyor dedim. Ama gelin görün ki şimdi toplumun %90nı böyle olupta çevremde ben böyle kalınca kendimde aradım acaba pintilik mi yapıyorum diye yani bilemiyorum, varken bir şeyin yenisini almaya insanlar kendini nasıl ikna ediyor ıvıra zıvıra para vermeye evi döklüntüyle doldurmaya felan bana bi anlatın ya kurban olayım 🤣
Bu beniimm yaa 😂😂 bazen bende acaba çok mu cimriyim diom ama değilim ya boş boş harcamaktansa böyle olmak daha iyi. Mesela kardeşim kahve fincanları bardakları sunumlk bayılır her modelden alır hiç parasına bakmaz sever öyle şeyleri benim bir takım fincanim tek vardır yani hem meraklısı değilim hemde fazla yani evi doldurmyq gerek yok iki sunum fotosu çekçem göze güzel gelecek diye para harcayamam.

Bu beniimm yaa 😂😂 bazen bende acaba çok mu cimriyim diom ama değilim ya boş boş harcamaktansa böyle olmak daha iyi. Mesela kardeşim kahve fincanları bardakları sunumlk bayılır her modelden alır hiç parasına bakmaz sever öyle şeyleri benim bir takım fincanim tek vardır yani hem meraklısı değilim hemde fazla yani evi doldurmyq gerek yok iki sunum fotosu çekçem göze güzel gelecek diye para harcayamam.
Sunum şeyleri değil ama ben de fincan almayı çok severim zamanında çok iyi fincanlarım vardı yenilerini alınca hep sattım onları sonra arttı mı fiyatlar keşke satmasaydım diyorum ama yeni model fincanları çok severim çeyizimdekileri doğru dürüst kullanmadım bile

O gördüklerinin çoğunun borç totosundan akıyor haberin var mı?
Benim var tatlım örneğin okulumda evlerine iki maaş giren öğretmen arkadaşların bazıları borç içindeler sebep ise marka takıntısı, sosyalleşmek adına çoğunlukla dışarda yemek içmek , avm lere takılmak, ihtiyaç fazlası alışveriş yapmak
Evden önce edindikleri altlarında araba o yüzden de sürekli bir hafta sonu stres atma ,canımız sıkıldı vs vs bahanelerle kendilerini yollara vurmalar
Eve giren para 120 -150 bin tl civarı buna rağmen iki kişi yaklaşık 7 8 yıllık evliler ama kiradalar
Sebebi tamamen parayı akıllıca yönetememek başka birşey değil
Biz ayda 2 3 kez dışarıda yemek yerdik bıraktık onu mesela aşırı arttı fiyatlar ayda bir kez tamam ama sürekli sürekli de dışarıda yenince para hemen gidiyor en basitinden bir kahve 150 TL olmuş

Sunum şeyleri değil ama ben de fincan almayı çok severim zamanında çok iyi fincanlarım vardı yenilerini alınca hep sattım onları sonra arttı mı fiyatlar keşke satmasaydım diyorum ama yeni model fincanları çok severim çeyizimdekileri doğru dürüst kullanmadım bile
Şuan çok pahalı bence ya ikili olanların en basiti 400 den başlıyor. Gerçekten çok çok güzel modeller de var ama evi doldurmya hiç gerek yok.
Sen iyi yapmışsn yine eskileri satıp yenileri almışsın.
Ben evde ki kalabalığa bile gelemiyorum o konuda da biraz takintilym herşey az öz olsun derim. Günlük takılarim var mesela yıllardır ikincisini almam küpe veya kolye diyelim alacak olsam da elimdekini çıkarır sonra yenisini alırım ikinciyi alıp çekmecede bekletmek mantıksız gelir.

Back
X