- 23 Ocak 2016
- 37.647
- 56.704
- 598
Babam umreden gelsin inşallah o hesabı iyi biliyor ben ona sorayımAnnemin de elektrik faturası düşük gelir
Benim faturalara baktım da genellikle aylık 78 ya da 80 khw tüketimim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Babam umreden gelsin inşallah o hesabı iyi biliyor ben ona sorayımAnnemin de elektrik faturası düşük gelir
Benim faturalara baktım da genellikle aylık 78 ya da 80 khw tüketimim
Kuzum senin kombin de mi elektrik harcamıyor bunca alete makineye bu kadar kilovat milovat hayret edilecek şey
Çok şükür çokKuzum senin kombin de mi elektrik harcamıyor bunca alete makineye bu kadar kilovat milovat hayret edilecek şeybir buzdolabı 150 TL yakıyor
Amin evet canım kesinlikle bereketÇok şükür çok
Rabbim bereketini üzerimizden eksik etmesin
Bol bereketler yağdırsın üzerimize, amin![]()
Merhaba canım Tv ışığı yetmezVaryemez topigi her gün okuyorum ama çok nadir yazıyorum şuan ciddi bı borç içinde olduğumuz için ne birikim ne de haftalık harcama için takip çok zor oyuzden yazamıyorum ama siz aşırı dikkatimi cekiyorsunuz ve ben sizi yurt dışında yaşıyor sandım
yaşadığınız yer gerçekten çok ucuz Türkiyenin bir çok ilinde yaşadım ve bir çok ilinde arkadaşım var ama asla sizin yaşadığınız yeri tahmin edemedim
Bence sizin yasadiginiz yer ucuz değil siz tutumlusunuz mesela gözümde şey canlanıyor TV ışığı yeter akşamları ışık acmiyim diyen biri gibisiniz sanki
Sizde birikime yönelik bi istikrar var sanırım bu hep olan bisiydi çünkü sizin yerinize bazen ah be varyemez al o çantayı düşünme dedigim günler oldu kendi kendime
Allah sağlık versin afiyetle harcamayı nasip etsin maşallah
![]()
![]()
![]()
Bol bereketli olsun hepinizin Kazanci birikimi alışverişi inşallah
![]()
Yaaaa çok tatlısınız umarım sizi kıracak birşey yazmamisimdir yaş olarak ben henüz 37 yaşındayım ama sanki herşeye çok geç kalmışlık hissi var. Eşimin mesleği gereği göçebe hayatı yaşadık neredeyse düzenli bir çalışma hayatım hiç olmadı haliyle sadece eşimin maaşı ile iki çocuk kira birsekilde çark döndüruyoruz. İyi kötü bı ev almıştık 1+1 fakat bı trafik kazasi geçirdik ve araç emanetti arkadaşınındi çok şükür ne çocuklarımıza ne bize birşey olmadı ama malesef araba pert oldu bizde evimizi sattık araba sahibine ödeme yaptık. Canımız sağ olsun iyiki evimiz varmış da ödeme yapabildik. Şimdi sıfırdan borç döngüsü var hayatımızda iyi kötü bir araba aldık başka da hiç birşeyimiz yok ne birikim ne ev ama olsun hamd olsun bu günlerimize. Aman borç çok diyip daha da savurmamak için her gün burayı okuyorum kendimi telkin ediyorum.Umarim bizde bir gün sizin gibi herşeyi yerine oturtup istikrarlı birikim yoluna girebilirizMerhaba canım Tv ışığı yetmezzira gözlerime kıymet veririm bulunduğum odada ışığın etkilerinin dağılması gerekli aksi takdirde gözlerim yorulur
Birikim konusunda istikrarı yakalayana kadar bazı yaş dilimlerimde çok ciddi maddi hatalar yaptım
Geçen hesaplamıştık 275 gr altın bedeli ve 4000 euro sonradan aklıma geldi şu an kaldığım evi yaptırırken de müteahhidin anlaşmaya sadık kalmayıp işi yarıda bırakmasıyla yarım daire parası daha ekstradan harcayarak kaba inşaatta bıraktığı bu binayı daire sahipleri olarak eli kolu sıvayıp tamamlamıştık
Üst üste topladığımızda ciddi rakamlar bence ve 48 yaşında olduğumu da göz önünde bulundurunca
Geçmişten ders çıkarıp bugünü ve geleceği ona göre düşünüp yaşamalıyım diye düşünüyorum
Cimri değilim ama har vurup harman savurmak benim için 23 40 yaş arasında kaldı (az birikim çok harcama nispeten)
Şimdi ise 40 yaştan bu yana az harcama çok birikim var hayatımda
Illa para çıkacaksa cebimden adı daha çok sadaka ve zekat olsun artık o kafayı yaşıyorum![]()
Yooo tatlım kırılacak birşey yok yazdıklarınızdaYaaaa çok tatlısınız umarım sizi kıracak birşey yazmamisimdir yaş olarak ben henüz 37 yaşındayım ama sanki herşeye çok geç kalmışlık hissi var. Eşimin mesleği gereği göçebe hayatı yaşadık neredeyse düzenli bir çalışma hayatım hiç olmadı haliyle sadece eşimin maaşı ile iki çocuk kira birsekilde çark döndüruyoruz. İyi kötü bı ev almıştık 1+1 fakat bı trafik kazasi geçirdik ve araç emanetti arkadaşınındi çok şükür ne çocuklarımıza ne bize birşey olmadı ama malesef araba pert oldu bizde evimizi sattık araba sahibine ödeme yaptık. Canımız sağ olsun iyiki evimiz varmış da ödeme yapabildik. Şimdi sıfırdan borç döngüsü var hayatımızda iyi kötü bir araba aldık başka da hiç birşeyimiz yok ne birikim ne ev ama olsun hamd olsun bu günlerimize. Aman borç çok diyip daha da savurmamak için her gün burayı okuyorum kendimi telkin ediyorum.Umarim bizde bir gün sizin gibi herşeyi yerine oturtup istikrarlı birikim yoluna girebiliriz![]()
Ve de çok geçmiş olsun canım herşey biz insanlar içinYaaaa çok tatlısınız umarım sizi kıracak birşey yazmamisimdir yaş olarak ben henüz 37 yaşındayım ama sanki herşeye çok geç kalmışlık hissi var. Eşimin mesleği gereği göçebe hayatı yaşadık neredeyse düzenli bir çalışma hayatım hiç olmadı haliyle sadece eşimin maaşı ile iki çocuk kira birsekilde çark döndüruyoruz. İyi kötü bı ev almıştık 1+1 fakat bı trafik kazasi geçirdik ve araç emanetti arkadaşınındi çok şükür ne çocuklarımıza ne bize birşey olmadı ama malesef araba pert oldu bizde evimizi sattık araba sahibine ödeme yaptık. Canımız sağ olsun iyiki evimiz varmış da ödeme yapabildik. Şimdi sıfırdan borç döngüsü var hayatımızda iyi kötü bir araba aldık başka da hiç birşeyimiz yok ne birikim ne ev ama olsun hamd olsun bu günlerimize. Aman borç çok diyip daha da savurmamak için her gün burayı okuyorum kendimi telkin ediyorum.Umarim bizde bir gün sizin gibi herşeyi yerine oturtup istikrarlı birikim yoluna girebiliriz![]()
O koca ne için varmış acaba hayatında a aaaYooo tatlım kırılacak birşey yok yazdıklarınızda
Alınganlık yapacak ergen yaşları geçeli çok oldu
Şimdi hayatta ne isteyip ,ne istemediğimi artık çok net olarak biliyorum çok şükür
Yukarıda maddi olarak ne kadar zarara uğradığımı da düzeltme yaparak satır aralarında paylaştım
Tabi bu zararlar bütün iyi niyetimle yatırım yapmak amacıyla yaptığım hareketlerin sonucunda oldu ama hepsi birer tecrübe ,ders oldu
Tabi 25 yıldır çalışıyorum evli kaldığım zamanlarda bile kendi kıyafetlerimi kendim alırdım kendi şahsi faturalarımı kendim öderdim arabamın giderlerini benzin mtv kasko tuv yıllık bakım vs gibi kendim öderdim
aklına gelebilecek şahsi harcamalarımı kendim yapardım
Öyleki 2 sezeryan doğum yaptım ben doğum paralarını bile kendim ödedim
Bademcik ameliyatı oldum özel bir hastanede harcamalarımı kendim ödedim
Yani demem o ki 25 yıldır kendime harcadığım 1 daire parası olmuştur (kıyafet, gezme tozma,sağlık,yeme içme vs şahsımla alakalı tüm harcamalar )
Çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın.Yaaaa çok tatlısınız umarım sizi kıracak birşey yazmamisimdir yaş olarak ben henüz 37 yaşındayım ama sanki herşeye çok geç kalmışlık hissi var. Eşimin mesleği gereği göçebe hayatı yaşadık neredeyse düzenli bir çalışma hayatım hiç olmadı haliyle sadece eşimin maaşı ile iki çocuk kira birsekilde çark döndüruyoruz. İyi kötü bı ev almıştık 1+1 fakat bı trafik kazasi geçirdik ve araç emanetti arkadaşınındi çok şükür ne çocuklarımıza ne bize birşey olmadı ama malesef araba pert oldu bizde evimizi sattık araba sahibine ödeme yaptık. Canımız sağ olsun iyiki evimiz varmış da ödeme yapabildik. Şimdi sıfırdan borç döngüsü var hayatımızda iyi kötü bir araba aldık başka da hiç birşeyimiz yok ne birikim ne ev ama olsun hamd olsun bu günlerimize. Aman borç çok diyip daha da savurmamak için her gün burayı okuyorum kendimi telkin ediyorum.Umarim bizde bir gün sizin gibi herşeyi yerine oturtup istikrarlı birikim yoluna girebiliriz![]()
Süs bitkisi ,ailesinden görmemiş aile olabilmeyiO koca ne için varmış acaba hayatında a aaa