- 5 Ekim 2015
- 1.464
- 3.894
- 53
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok Allahıma çok şükür buzdolabımız fazlasıyla doludur.olmasin borç iyi bişey degil:)
az kaldi borç bitecek.. sanirim yine borç yapıcaz gibi... biri başliyor digeri bitiyor.. ama biz büyük şeyler aliyoruz ev ihtiyacina göre..
hep pahalı şeylerden kaçiyorum almam.. bi parfüme 700 liraya vermem yerine 7,5-10 liralik parfüm doldururum en iyi marka olsada..
annem bize geldiğinde buzdolabi hep boş diyo. bende hepsi bitince aliyorum israf mi edicem diyorum. yazik oluyor çok alinca yapabilecegim kullanabilecegimi aliyorum.
eşim kaliteli iyisini alir ben işte karışık..
bizde misafir gelmiyor gelse valla buzdolabini doldururum.. yapabilecegi herşey buluyorum elim pratiktir çok şükür:)Yok Allahıma çok şükür buzdolabımız fazlasıyla doludur.
Hem çok iştahlıyız hem de çok misafirimiz olur.
Ben gezmeye,kıyafete,çantaya,ayakkabıya çok para vermem.
vallahi gnünü şartlarında bu yaptıgın süper birşey. bende senin gibiyim. bu huyumdan da cok mutluyum. herşeyin vardır ama evimde kalabalık edecek şacma şeylerim yoktur. aşırı fiyatlı şeylere hak etmiyorsa bakmam almma. tshırte elbiseye cok para vermem.makul fiyatlara bakarım. bir de kıyafete verilen paraya acıyorum ya.. her sene yeni yeni..Merhaba arkadaşlar..
başlığı gibi alışveriş yaparken 40 kere düşünmek.. neden miii
bişeyi alirken etiketleri bakiyorum pahalı... alsam mi almasam mi diye düşünmeme sebep oluyor..
alirken bu lazim mi diye kendime soruyorum..
bi alinca çok mutlu oluyorum.. sürekli aldığım şeye bakiyorum. ne garip...
mesela ucuz ve kaliteli tunik alicam.. tunik fiyatlari 40 liradan fazla buluyor..
bana göre pahalı geliyor düşünüyorum. bunu hep giyecekmiyim...
aliyorum sonra uygunsuz çikiyor ayy allahim nedir bu pişmanlık...offf.. valla çok karışık...
BORÇlar yüzünden alışveriş yaparken 40 kere düşünür oldumm..hep lazim mi diye..
ay sonu yetişecekmiyiz diye düşünüyorum parayı hep hesap yapıyorum..
birikim yapayim da sonra ne istesem alicam diyorum.. oda nafilee..
ne yapmaliyim ayni düşünen varmi fikirlerini bekliyorum..
teşekkür ederim..
İşte herkesin düzeni farklı.bizde misafir gelmiyor gelse valla buzdolabini doldururum.. yapabilecegi herşey buluyorum elim pratiktir çok şükür:)
çok istahli da iyi degil aslinda kilo aliyoruz biz kilo almamaya calışıyoruz..
yiyecekler bozuluyor o yüzden önlem aliyorum bitince yine alirim market yakin![]()
çocuğunuza iki katı kiyafet alin giyer bi kaç kere işde.. ben öle büyümüşüm annem hep büyük beden alirdı giysin giysin eskisin sora yine alirdi.. öle büyümüşüm şimdiki çocuklara bedene göre aliyolar. bi kere giyiliyor sora o kıyafete yazik oluyor.. benim çocuk yok olsa valla çocuğuma hiç düşünmeden alirdim herşeyiBorcum yok, orta duzey gelirimiz var ve ben kiyafete cantaya ayakkabiya nerdeyse hiiiic para harcamiyorum, onun yerine yiyip icip gezmeyi tercih ediyorum. Tek istisna kizimin alisverisi, ustelik en küçük yegen/torun olmasindan dolayi hediyelere boguluyoruz ama esim de ben de hosumuza giden bisey gorunce almadan edemiyoruz, o kadar çok kiyafeti oluyor ki bazilari 2 kere giymeden kuculuyor. Keske kendimi durdurabilsem ama o zaman da kizima hic kendi zevkime gore bisey almamis olurum![]()
ihtiyaç işde herşey.. kendinede eşinede çocuklarinada... düşün işde..Ayy azcıkta ben düşünebilsem....Kendime ufak birşey almak için çıkıyorum , alışveriş sonunda eşime, iki kızıma bir ton şey almışım kendime yok![]()
Merhaba arkadaşlar..
başlığı gibi alışveriş yaparken 40 kere düşünmek.. neden miii
bişeyi alirken etiketleri bakiyorum pahalı... alsam mi almasam mi diye düşünmeme sebep oluyor..
alirken bu lazim mi diye kendime soruyorum..
bi alinca çok mutlu oluyorum.. sürekli aldığım şeye bakiyorum. ne garip...
mesela ucuz ve kaliteli tunik alicam.. tunik fiyatlari 40 liradan fazla buluyor..
bana göre pahalı geliyor düşünüyorum. bunu hep giyecekmiyim...
aliyorum sonra uygunsuz çikiyor ayy allahim nedir bu pişmanlık...offf.. valla çok karışık...
BORÇlar yüzünden alışveriş yaparken 40 kere düşünür oldumm..hep lazim mi diye..
ay sonu yetişecekmiyiz diye düşünüyorum parayı hep hesap yapıyorum..
birikim yapayim da sonra ne istesem alicam diyorum.. oda nafilee..
ne yapmaliyim ayni düşünen varmi fikirlerini bekliyorum..
teşekkür ederim..
şu borç bitsin .. birikim yapayim kombini yenileyecem.. hem ucuz kaliteli kıyafetler alicam inş.. tabi evimi de yeniliycem:) allahin iziniyle inş.:)Kendi kendime hep 'gencim, hevesliyim, simdi almiicam simdi giymiicemde nezaman giycem' diyenlerdenim. Elbette yorganini ayagina gore uzatacaksin, ama hos kiyafetlerle bakimli olmakla guzel gorunmek onemlidir. Kendini daha iyi hissedersin, kendinden daha emin olursun, daha pozitif olursun. O yuzden gereksiz uzun dusunme, hosuna gidiyorsa ve guzel kombinleyebileceksen al. Borcta biter insallah, cok takmayin kafaniza. Bu gunun keyfini cikarmazsaniz, yarinda unutursunuz anin keyfini cikarmayi.
aynen öle yapıcam:) inş yeni borca girmeyeyiz.. bilemiyorum inş yine aksilik çikmaz...ilk evlendiğimiz zaman bende böyleydim o kadar para kazanıyorum bi şey alacakken elim titriyordu hiç geçmeyecek o borçlar bitmeyecek sandım..
Allaha binlerce kez şükür ki çok az kaldı.. aklıma geldikçe boğazım düğümlenir hala. şimdi artık daha rahatım alıyorum istediklerimi.. elim daha bollaştı mutlu olamadıktan sonra çalışsam ne kafasına girdim..
merak etmeyin geçecek bir süre herkes bu sıkıntıları yaşıyor sonra bitiyor hepsi..
tavsiyem eliniz biraz rahatladıktan sonra hemen yeni bi borca girmeyin biraz para harcayın tadını çıkartın.
aynen öle yapıcam:) inş yeni borca girmeyeyiz.. bilemiyorum inş yine aksilik çikmaz...
az kalsin borç bitmesine.. ev borcum seneye bitiyor 3 ay sonrada düğün borcu bitiyo oh be rahatlayayim artıkallahin izinyle seneye BEBEK olsun inş:)
amin inşallah yaa.. biliyorum sende benim gibi hamile kalmaya uğraşanlardansin inşallah olsun artık:)
evet canım zaten gebelik kısmında da konuşmutuk seninle
inşallah herşey istediğimiz gibi olur..
pahalı buluyorum ihtiyacim olmuyor ne bilim.. olsa alirim düşünmeden tabi biraz sıkışığız çok şükür yiyecekleri hiç kısıtlamiyoruz...çok şükür eve 5 bine yakin maaş geliyor. tümü borca gidiyor elimize 500-600 kaliyor onu da dolmuş parasi yiyecekleri harciyoruz... borç bitecek inş.. ondan sonrasi ALLAH KERİM.Ya bilmiyorum, bu kadar sıkışık mısınız hakkaten? Ay sonunda yemeğe , faturaya para kalmadığı mı oluyor?
Bu kadar sıkışıksa maddi durum evde 2 kişi çalışmalı sanki. Yoksa Allah korusun, hastalık ya da evde acil bir ihtiyaç olsa, ne olacak?
Bir de bakıp bakıp almayacaksanız, alışverişe çıkmamak en mantıklısı. Almayacaksınız, görüp beğendiniz şeyde niye aklınız da kalsın ki?
Ya da gerçekten tuniğe ihtiyacınız var, denediniz beğendiniz, alın. O ay elzem olmayan başka bişey almazsınız.
bzim de var kasko trafik sigortasi.. hele ki ev sigortasi vergiler çikacak.. hiç bitmiyo ki borç yine başliyor haa araba aldik ikinci el. çok şükür ...lastikler eski çikti.. yenisini alcaz oda var.. iki sene içinde degiştirmek gerekiyormuş.. muayene geçmek lazim. kolay degil.. bi sürü şey çikariyo herşeyiAynen bende çok düşünürüm, bu bence güzel bir huy.
Eşarplarım yıpranmış, 3 ad. eşarp alacaktım günlerce inceledim araştırdım.
110 liralık eşarpları 59 Tl den aldım. ama şimdi kredi kartı ekstresi gelmiş bir inceleyince keşke bir sonra ki aya erteleseydim dedim.
Neyse bir kaç ay kemerleri sıkmam lazım, kredi kartı baya yüklenmiş. kasko trafik sig. falan.
Eşimin yazlık alışveriş ihtiyacı var ona 2 gömlek alayım yeter.
Kızın bir eksiği yok çok şükür ama karne geliyor, hediye offff