Alışveriş yaparken 40 kere Düşünmek...

Merhaba arkadaşlar..
başlığı gibi alışveriş yaparken 40 kere düşünmek.. neden miii
bişeyi alirken etiketleri bakiyorum pahalı... alsam mi almasam mi diye düşünmeme sebep oluyor..
alirken bu lazim mi diye kendime soruyorum..
bi alinca çok mutlu oluyorum.. sürekli aldığım şeye bakiyorum. ne garip...
mesela ucuz ve kaliteli tunik alicam.. tunik fiyatlari 40 liradan fazla buluyor..
bana göre pahalı geliyor düşünüyorum. bunu hep giyecekmiyim...
aliyorum sonra uygunsuz çikiyor ayy allahim nedir bu pişmanlık...offf.. valla çok karışık...
BORÇlar yüzünden alışveriş yaparken 40 kere düşünür oldumm..:KK43: hep lazim mi diye..
ay sonu yetişecekmiyiz diye düşünüyorum parayı hep hesap yapıyorum..
birikim yapayim da sonra ne istesem alicam diyorum.. oda nafilee..
ne yapmaliyim ayni düşünen varmi fikirlerini bekliyorum..
teşekkür ederim..

Merhaba :)
Bu konu tam benlik :)
Birikim yapmam gerekiyor ama yapamıyorum senin gibi olmayı çoook isterdim :(
Ben zaten kolay kolay ivir zivir isime yaramayan seyleri almam lazım olanı da 10 kez düşünürüm
Ama ne bileyim gidiyor işte bi şekilde

Onerime gelince bir kıyafet begendin öncelikle ihtiyacmi onu düşün ikincisi çok beğenip kullanacagin bişey mi mesela evdeki kıyafetlerinle kombin olurmu
Sonra mutfak ev içi ihtiyaç olmayan şeyin sana evde kalabalık olacağını düşün :KK66: alma
Birikim içinde maaşı alınca bi çeyrek al hemen yada açılmayan kumbaralardan al maaşı alınca toplu yada her gün 5tl at

bende bekarken asırı savruktum ama sımdı evlılık psikolojısınden mıdır nedır bende bu tutum içerisine girdım. bazen kendımı sorguluyorum boyle değildim ne oldu diye .. bizim boorcumuzda yok ama yınede bısey alırken kırk kere dusunur oldum. yenı kapandım bır de işe basladım kıyafet lazım ama alsam mı almasam mı ıkı gun dusundum allahtan esımın elı acık da hadı yuru gıdelım alalım ne lazımsa dedı de oyle aldım bana kalsa ertlenırdı bır sure:)

Merhaba :)
Bu konu tam benlik :)
Birikim yapmam gerekiyor ama yapamıyorum senin gibi olmayı çoook isterdim :KK43:
Ben zaten kolay kolay ivir zivir isime yaramayan seyleri almam lazım olanı da 10 kez düşünürüm
Ama ne bileyim gidiyor işte bi şekilde

Onerime gelince bir kıyafet begendin öncelikle ihtiyacmi onu düşün ikincisi çok beğenip kullanacagin bişey mi mesela evdeki kıyafetlerinle kombin olurmu
Sonra mutfak ev içi ihtiyaç olmayan şeyin sana evde kalabalık olacağını düşün :KK66: alma
Birikim içinde maaşı alınca bi çeyrek al hemen yada açılmayan kumbaralardan al maaşı alınca toplu yada her gün 5tl at
bende kumbaram var çok şükür:) bozukluklari atiyorum.( 5-10-25-50 kuruşluklari ) 5 aydir hiç açmadim doldu :KK70: iyi yapmışım.
çeyrek altini çok düşündüm..eşime dedim hırsızlar çok diyo korkuyor sonra bu fikrinden vazgeçtik...
ama mutfak içi felan asla kısıtlama.. yiyecek hep lazimdir:KK66:

bende bekarken asırı savruktum ama sımdı evlılık psikolojısınden mıdır nedır bende bu tutum içerisine girdım. bazen kendımı sorguluyorum boyle değildim ne oldu diye .. bizim boorcumuzda yok ama yınede bısey alırken kırk kere dusunur oldum. yenı kapandım bır de işe basladım kıyafet lazım ama alsam mı almasam mı ıkı gun dusundum allahtan esımın elı acık da hadı yuru gıdelım alalım ne lazımsa dedı de oyle aldım bana kalsa ertlenırdı bır sure:)
işte ayniyiz bizde eşim de çok şükür eli açik birisi al istediği kadar diyo.. ben işte düşünüyorum 40 defa:KK43: borçlari düşünüyorum düşünmesem daha çok borca giricem.

bende kumbaram var çok şükür:) bozukluklari atiyorum.( 5-10-25-50 kuruşluklari ) 5 aydir hiç açmadim doldu :KK70: iyi yapmışım.
çeyrek altini çok düşündüm..eşime dedim hırsızlar çok diyo korkuyor sonra bu fikrinden vazgeçtik...
ama mutfak içi felan asla kısıtlama.. yiyecek hep lazimdir:KK66:

Yok mutfak derken tabak tava bardak kasiklik almam gibi gibi demek istedim
Yanlız ben yemekten de kisiyorum offf :(
Biriktiremiyorum üstüne üstlük :(

Yok mutfak derken tabak tava bardak kasiklik almam gibi gibi demek istedim
Yanlız ben yemekten de kisiyorum offf :KK43:
Biriktiremiyorum üstüne üstlük :KK43:
altın birikiyormuşşsun işde daha çok birikir al.
tabi benimde ihtiyacim var ama yeni diye düşünüyorum.. 1,5 yıllık evliyim. benimde tava tencereye ihtiyacim var:( eskiyo onlar napcak hergün yemek yapıyoruz demi..
borç bitsin ondan sonra alicam.. eşime dedim alcaksin diye..
hepsiburada.coma bakiyorum çok güzel şeyler var.. KORKMAZ alicam dedim kafama koydum..
kızartma tenceresi lazim onu istiyorum misir patlatirken patates kızaritken çok lazim oluyor onu tavayla yapıyordum..

bzim de var kasko trafik sigortasi.. hele ki ev sigortasi vergiler çikacak.. hiç bitmiyo ki borç yine başliyor haa araba aldik ikinci el. çok şükür ...lastikler eski çikti.. yenisini alcaz oda var.. iki sene içinde degiştirmek gerekiyormuş.. muayene geçmek lazim. kolay degil.. bi sürü şey çikariyo herşeyi
düşünsene.. biz dünya para aliyoruz neden vergilere ödüyoruz??
neden borç çikiyor herşeyi..
eğer vergiler sigortalar olmasaydi biz zengin olurduk demi..
hayat bir ihtiyaç herşey ihityaç.. ama borç olmasaydi keşke:KK43:
allahım borç olmasin aksilik olmasin diyorum..
sizinde baya ihtiyaciniz çok.. benimde eşime kendime ihtiyacim var alacagim inş ama dişimi sıkıyoruz..
Aslında her şey ihtiyaç değil, biraz rahatımıza lüksümüze düşkünüz.
Araba sadece kapı önünde süs, hafta sonları bir gün kullanıyoruz.
Hafta içi çok gerekli olmuyor, ben işe toplu taşıma ile gidiyorum, eşim kendi işini yapıyor onunda şirket aracı var.
Evde kullanılmayan telefon ve internet, cebimizde telefon internet.
Evde 3 bilgisayar 1 tablet var.
haftada 1 gün mutlaka dışarı yemeğe çıkarız, çocuğun ivedi olmayan aman eksik kalmasın diye alınan ıvır zıvırları.
anaokulu masrafı, haftada bir gün gezisi, cartı curtu. Okul bitiyor şimdide yaz okulu.
Sırf gönlü olsun diye bir kaç saat giyeceği elbise ve ayakkabıya verdiğim tonla para.

bu kadar çok borcunuz var.çok sıkışıksınız.

neden çalışmıyorsunuz????

bu arada üç günlük dünya. bu kadar düşünmeyin

Merhaba arkadaşlar..
başlığı gibi alışveriş yaparken 40 kere düşünmek.. neden miii
bişeyi alirken etiketleri bakiyorum pahalı... alsam mi almasam mi diye düşünmeme sebep oluyor..
alirken bu lazim mi diye kendime soruyorum..
bi alinca çok mutlu oluyorum.. sürekli aldığım şeye bakiyorum. ne garip...
mesela ucuz ve kaliteli tunik alicam.. tunik fiyatlari 40 liradan fazla buluyor..
bana göre pahalı geliyor düşünüyorum. bunu hep giyecekmiyim...
aliyorum sonra uygunsuz çikiyor ayy allahim nedir bu pişmanlık...offf.. valla çok karışık...
BORÇlar yüzünden alışveriş yaparken 40 kere düşünür oldumm..:KK43: hep lazim mi diye..
ay sonu yetişecekmiyiz diye düşünüyorum parayı hep hesap yapıyorum..
birikim yapayim da sonra ne istesem alicam diyorum.. oda nafilee..
ne yapmaliyim ayni düşünen varmi fikirlerini bekliyorum..
teşekkür ederim..
Canım bende senın gibi oldum evlenınce. Öyle büyük borclarımız yok ama kiradayız ve bebek beklıyoruz.artk bırsey alcagm zmn bosver ya gerek yok bebege alırız bıseyler dıyorum. Kendıme hıcbırsey almıyorum dıyebılırım.

bide icat edebiliyormusun hanimlarr.:)
bişeyi bozulunca hemen mi atiyosun yoksa tamir mi ediyosun???
DIY yapıyormusunuz??
bakin temizlik sapim vardi kırılmıştı.. olmadi atamadim...
eee banyodada temizlik sapı kırıldıı.. ne yapmak lazim :)
gidip yeni sap mı alayimm HAYIR..
önce kırıldığı sapı tamir ettim taktirdim banyodakli temizlik sapını..:) sağlam oldu şimdilik... atilir mi hiç..:)
ee banyodaki sap nolucak at gfitsin boşver mi diyceksin HAYIR...
onu da çözüm bulurum...
bişeyi tamir edeceksen icat yaparken de 40 kere düşünüyorum... atayım mı bunu...
ama eğer lazim degilse işe yaradiysa tabi ÇÖPE.. bazi şeyler işe yariyo;)

asla marka almam.ayakabı dısında o da 100ü gecmez..
..20 tl bluz gıyerım fln.ama ben hemen hemen hergun markete gıderımmm 80 100 ,80 100 bu böyle gider.aylık 2000 tl mutfak masrafım var.meyve abur cubur evde olmayınca heyheylerım ustumde oluyor :( keşke kıssam kendımı.bok gıbı borcum var...keşke senın gıbı kafamı kullansam.. :( vallahi imrendim

bu kadar çok borcunuz var.çok sıkışıksınız.

neden çalışmıyorsunuz????

bu arada üç günlük dünya. bu kadar düşünmeyin
çalışıyorum eve iki maaş... 5 bine yakın gelirimiz var çok şükür hepsi borca gidiyor.. elimize 500-600 kaliyor.. onu da yiyeceklere gidiyor..
çok şükür mal mülk sahibi olduk. inş az kaldi borç bitecek..
sabrediyorum ama bişeyi alirken çok düşünüyorum...

çalışıyorum eve iki maaş... 5 bine yakın gelirimiz var çok şükür hepsi borca gidiyor.. elimize 500-600 kaliyor.. onu da yiyeceklere gidiyor..
çok şükür mal mülk sahibi olduk. inş az kaldi borç bitecek..
sabrediyorum ama bişeyi alirken çok düşünüyorum...

allahım bana da nasıp ett :(

Tıpkı benim gibi. Evliyim maddi açıdan rahat değiliz ve iş bulamıyorum. Bir kere canım sıkkındı kendimi büyük bir markete attım içinden geleni al dedim o sıra elimiz biraz rahatlamıştı. Kasaya geldim bir baktım keyfime göre bir şey almamışım evde ne eksikse ona gitmiş elim :) kıyafet alışverişi yapmayalı ne kadar zaman oldu hatırlamıyorum bile.
Bekarken çalışıyordum kredi kartım da vardı ailemin durumu da iyiydi eve bir şey harcamazdım ya kendime ya çeyizime alırdım sürekli. Ama o zaman da ayağımı yorganıma göre uzatırdım. Hiç bu kartı nasıl ödeyeceğim diye düşünmedim mesela. Birikim de yapmıştım evlenirken bile ailemden yok denecek kadar az destek aldım. Aahh ah ben bu tutumlulukla bu hallere düşecek miydim yav :) halimize şükür ama insan bazen bunalıyor gerçekten.

çocuğunuza iki katı kiyafet alin giyer bi kaç kere işde.. ben öle büyümüşüm annem hep büyük beden alirdı giysin giysin eskisin sora yine alirdi.. öle büyümüşüm şimdiki çocuklara bedene göre aliyolar. bi kere giyiliyor sora o kıyafete yazik oluyor.. benim çocuk yok olsa valla çocuğuma hiç düşünmeden alirdim herşeyi

Yazik oluyor ama zaten hem kendi ailem hem esimin ailesi asiri hediye aliyorlar. Mesela yazin yazliga gidiyoruz annem ne bulsa eve dolduruyor, 2 bekar, 1 de evli cocugu olmayan gorumcem var, kendi cocuklari gibi duskunler ve nerdeyse gorup begendikleri her seyi aliyorlar, almayin yeter diyorum icimizde mi kalsin, yok cok guzeldi dayanamadik vs diye aliyorlar. Her sey üçer beşer oluyor. Mesela kis sezon sonunda seneye giysin diye 5 yas montu aldim cok da begenerek aldim, sonra bir gorumcem, bir abim almis, buyuk gorumcem de yurt disindan gondermis oldu 4 mont :( hep boyle... neyse onlari durduramiyorum kendimi durdursam en azindan.

bide icat edebiliyormusun hanimlarr.:)
bişeyi bozulunca hemen mi atiyosun yoksa tamir mi ediyosun???
DIY yapıyormusunuz??
bakin temizlik sapim vardi kırılmıştı.. olmadi atamadim...
eee banyodada temizlik sapı kırıldıı.. ne yapmak lazim :)
gidip yeni sap mı alayimm HAYIR..
önce kırıldığı sapı tamir ettim taktirdim banyodakli temizlik sapını..:) sağlam oldu şimdilik... atilir mi hiç..:)
ee banyodaki sap nolucak at gfitsin boşver mi diyceksin HAYIR...
onu da çözüm bulurum...
bişeyi tamir edeceksen icat yaparken de 40 kere düşünüyorum... atayım mı bunu...
ama eğer lazim degilse işe yaradiysa tabi ÇÖPE.. bazi şeyler işe yariyo:KK66:
Bende camasir askiliginii iyice kirilmadan atmaya kiyamiyorum..
Sag tarifin kolu kirildi iple bagladim beni idare ediyo onemli olan o :KK69:

Tıpkı benim gibi. Evliyim maddi açıdan rahat değiliz ve iş bulamıyorum. Bir kere canım sıkkındı kendimi büyük bir markete attım içinden geleni al dedim o sıra elimiz biraz rahatlamıştı. Kasaya geldim bir baktım keyfime göre bir şey almamışım evde ne eksikse ona gitmiş elim :) kıyafet alışverişi yapmayalı ne kadar zaman oldu hatırlamıyorum bile.
Bekarken çalışıyordum kredi kartım da vardı ailemin durumu da iyiydi eve bir şey harcamazdım ya kendime ya çeyizime alırdım sürekli. Ama o zaman da ayağımı yorganıma göre uzatırdım. Hiç bu kartı nasıl ödeyeceğim diye düşünmedim mesela. Birikim de yapmıştım evlenirken bile ailemden yok denecek kadar az destek aldım. Aahh ah ben bu tutumlulukla bu hallere düşecek miydim yav :) halimize şükür ama insan bazen bunalıyor gerçekten.
bende bekarken çok tutumluydum.. aldığım maaşimi anneme verirdim annemde bankaya atardi..
çok iyi biriktirmişim.. ceyizime harcadik hepsini işte evlenince saliyor borç yapıyoruz bi anda eksik çikiyor aliyoruz napalim.. araba aldik onu borcu ödüyoruz eşimin düğün borcu var ödüyor:) hepsi kısa sürede bitecek Allahin iziniyle inş. sabrediyorum hep.

Back
X