Alışveriş yaparken 40 kere Düşünmek...

çok iyi yapmış eşim valla gözümü açtı. özüme döndüm. ayda toplasan iki kere giyeceğim bi ayakkabıya o kadar para veriyorsam gerisini siz düşünün:)

erkeklere tutumlu eşler yaramıyor. şimdi tek kelime edemez kombinlerime.çünkü çok güzel harcıyorum. borç bi şekilde ödeniyor.bence sizde hafiften kıymaya başlayın:)

Haklisiniz :)
Eşim üste başa çok önem verir oda parasız olmuyor
Üstüme bir kaç bluz Penye almam lazım düzgün bişiler 40 50 tl den aşağı degil :(

E ayakkabı ve cantamda yok :(
Güzel de bi ceket istiyorum

Neyse neyse oturalim oturduğumuz yerde biz en iyisi :)

Istediğim şeyi alırken sorduğum soru "Şu an kazık yiyor muyum?" dur.

Zira ihtiyacım olan bir bot vardı, bir çok internet sitesinde 450-500 civarında iken ben araştırıp 300e aldım, biliyorum ki o teknolojideki bir bot zaten daha ucuz olmaz. Yani içim rahat. Daha dün akşam eşime gelecek kış için bot aldık, normalde 550 olan botu 270e aldım, benim için akıllı alışveriş bu.

Sevdiğimiz bir outlet var, normalde adet başına 150tl civarı olan kotları 2si 120ye falan yakalayınca 6 ila 8 adet arası alırız, biliriz ki birkaç yıl kot derdi olmayacak.

Satın aldığım ne olursa olsun fayda-maliyet oranına bakarım, "Bu kadar para verilecek bir özelliği var mı?" diye sorarım. Hırka, kazak, gömlek vs benim için para verilecek şeyler değil. İşe zaten sırt çantasıyla gidip geliyorum. Ama kaliteli bir polar, teknik bir mont veya ne bileyim kaliteli bir saat alınacaksa o paraya acımam.

Bir de tanesi 30tlden 5 ayakkabım olacağına bir tane 200liralık olsun şeklinde düşünürüm genelde.

Dışarıda yemeyi de oldukça azalttık diyebilirim, iki kişi hamburger yiyelim desek yaklaşık 45tl. Bir kg kuzu pirzola ortalama aynı fiyat. Dana pirzola maksimum 30tl. Evde farklı tarifler deneyip gömülüyoruz, üstelik birlikte bir şeyler yapmış olmak ayrıca keyifli oluyor.

Yiyecekten de asla kısmayız.

40 liralik kot bana ucuz geldi olsa alirim:) tesettürlü olduğum için kot yerine tunik lazim olur hep. perdesu alicam dedim çok istedim borçlar bitsin aliirm arrık dedim.:)baya isteklerim çok işte alamiyorum düşünce yüzünden.. kendime DUR demeyi öğrenmişim meğerse...
bardak konusu gelince bi kere mahcup olmuşum.. misafirlere yetmemişti gittim aldim iki kutu çay bardaklari.. yeni model bardaklar çikti gidip alasim geliyo. kum saati benzeri çay bardaklardan işde.
lazim olucak çokmuş meğer ki .:)ay sonu yetişecek mi onu düşünmek lazim o şekilde tutumlu olmaya çalışıyorum.
Ben onu ucuz diye yazdım zaten

Ucuzdu üstüme oldu ama ihtiyaç yok deyip almadım

Bardak da öyle işte yeni model ihtiyaç değil en fazla görsellik olur

Giyisi yine çeşit çeşit giyinir mesela da bardak çeşit çeşit kullanılmasa da bir şey kaybedilmez ki

Yani ben size durumun sorun olmadığını söylemeye çalıştım

Bu arada o pantolonu almadım markete gittim akşam için kıyma süt çay peynir yumurta vs aldım ve 90 tl verdim ki bir iki günlük az şeyler aldım

Sorun para harcamamak değil parayı rasyonel harcamak tüketim toplumunun esiri olmamak

ne şanslısınız. bizde çöp alan yok

Evet sansliyim :) gorumcelerimden biri de tekstil sektorunde bayan ust giyim tasarımcısı olarak çalışıyor, orta sinif coook populer bir marka var ya onun urunlerini yapiyorlar, bana da ondan bol bol tisort gomlek geliyor, kendi giyimime de hic harcama yapmiyorum.

40 kere düşünmem de aylık kendime ait bütçem var aile fertleri dışında sadece bana ait.alışveriş listem var eksiklere göre alacağım giysi ya da ayakkabı herneyse o listeme bakarak alırım.kombin tamamlarım yani.böylece pişman olmam.tunik için 40 lira çok uygun zaten.

Her gördüğümü almam,almış olmak içinde hiçbirşey almam. Alısveriş yapmam gerektiğinde bütçemi belirler çıkarım alısverişe,ne almam gerektiği yada ne tarz parçalar aradığım bellidir,evdeki ayakkabılarıma çantalarıma uyacak renklerde parçalar alırım genelde,ayakkabıyıda aynı şekilde evdeki giysilerime uygun olacak şekilde alırım. Aldıģım hiçbirşeyi giymemezlik yapmadım diyebilirim. Sırf indirimde yada ucuz diye birşey almam. Alırkende fiyatina çok takılmam zira bilirim ki ben onu tepe tepe kullanacağım. İsraf etmediğimi düşünüyorum aldıklarımı.
Sizde birşey beğenince "buna uygun ayakkabım,çantam var mı? Nerede giyebilirim? Nasıl kombinlerim?"diye düşünün,uygun parçanız yoksa almayın derim.

Bekarken alırdım alırdım alırrrrdım babamın kredi kartıyla babişkomu öperdim eline fişleri sıkıştırırdım sesi cıkmazdı..
Evlendim borç dedim almadım, mağazlara gittim eşime aldım onun ihtiyacı var işe gidiyor değişik olsun değişik giysin diye, sonra kızım oldu şimdide ona alıyorum kendime yılda bir iki parça bişey alır oldum..
Gel gelelim asıl mevzuya bu kadar öz verili olma..
sonra alışıyorlar kendime bişey alcak olsam eşim ihtiyacın mı var sanki gibilerinden konuşur oldu..
Hiiiç acıma acınacak hale düşersin..

Bende sana benziyorum. Bir kalem alırken bile bir saat geçiriyorum ama benimki birazda kararsızlıktan :D
Bir şey alırken 40 kez düşünürüm, çocukluğumdan beri böyleyim param bol da olsa düşünürüm almalı mıyım diye..
Gerçekten gerekli mi alınca pişman olur muyum?
Yemekte bende kısmam ama diğer ihtiyaçlarımda bende böyleyim.

Merhaba arkadaşlar..
başlığı gibi alışveriş yaparken 40 kere düşünmek.. neden miii
bişeyi alirken etiketleri bakiyorum pahalı... alsam mi almasam mi diye düşünmeme sebep oluyor..
alirken bu lazim mi diye kendime soruyorum..
bi alinca çok mutlu oluyorum.. sürekli aldığım şeye bakiyorum. ne garip...
mesela ucuz ve kaliteli tunik alicam.. tunik fiyatlari 40 liradan fazla buluyor..
bana göre pahalı geliyor düşünüyorum. bunu hep giyecekmiyim...
aliyorum sonra uygunsuz çikiyor ayy allahim nedir bu pişmanlık...offf.. valla çok karışık...
BORÇlar yüzünden alışveriş yaparken 40 kere düşünür oldumm..:KK43: hep lazim mi diye..
ay sonu yetişecekmiyiz diye düşünüyorum parayı hep hesap yapıyorum..
birikim yapayim da sonra ne istesem alicam diyorum.. oda nafilee..
ne yapmaliyim ayni düşünen varmi fikirlerini bekliyorum..
teşekkür ederim..
ben bir kere bakıyorum ve almıyorum,
hangimiz daha iyi yapıyoruz bilmiyorum :işsiz:

Aynı bende oyleyim
Yeni evliyiz borç oduyoruz
Söz nişan düğün zamanı dahil hiçbir şey almadim
40 kere değil bin kere dusunurum bu gerek mi alsam mi almasam mi diye
Para harcayinca mutsuz oluyorum

Ben alıyorum param varken ama içimde suçluluk oluyor. Bence bunun çözümü iç sesini iyice dinlemek, ben bunu gerçekten istiyormuyum diye.. Bence ben dahil bir çok kadında var ne istediğini bilmeme durumu :)

alışveriş konusunda eğer beğenmişsem asla almamazlık etmem özellikle ayakkabı çanta ve takı da paraya kıyarım 38 yaşında bir bayan olarak deneyimlerim ve çevremden gördüklerime nazaran şunu derim:yemeyenin parasını mutlaka bir yiyen bulunur.eğer normal bir gelire sahipseniz hem birim hem harcama birlikte yapın derim ben gençlik bir daha ele geçmez yaşlanınca giysen de taksa da hem canın istemez hem de şimdiki gibi yakışmaz zaten

Merhaba arkadaşlar..
başlığı gibi alışveriş yaparken 40 kere düşünmek.. neden miii
bişeyi alirken etiketleri bakiyorum pahalı... alsam mi almasam mi diye düşünmeme sebep oluyor..
alirken bu lazim mi diye kendime soruyorum..
bi alinca çok mutlu oluyorum.. sürekli aldığım şeye bakiyorum. ne garip...
mesela ucuz ve kaliteli tunik alicam.. tunik fiyatlari 40 liradan fazla buluyor..
bana göre pahalı geliyor düşünüyorum. bunu hep giyecekmiyim...
aliyorum sonra uygunsuz çikiyor ayy allahim nedir bu pişmanlık...offf.. valla çok karışık...
BORÇlar yüzünden alışveriş yaparken 40 kere düşünür oldumm..:KK43: hep lazim mi diye..
ay sonu yetişecekmiyiz diye düşünüyorum parayı hep hesap yapıyorum..
birikim yapayim da sonra ne istesem alicam diyorum.. oda nafilee..
ne yapmaliyim ayni düşünen varmi fikirlerini bekliyorum..
teşekkür ederim..
bence doğru yapıyorsunuz
ama aldıktan sonra pişman olmayın
zaten alırken enine boyuna düşünüyosunuz

Ben aldıktan sonra bile düşünüyorum acaba almasa mıydım diye... Ya da pahalıya mı aldım acaba diye. Benzer ürünlerin fiyatlarına bakıyorum hep acaba bu kaça diye. Zaten marka bir şey almıyorum, aldığımın da suyunu çıkartıyorum böyle yani...

bizdede iki maaş ve mal mülk borcu var. bende senin gibi dikkate diyordum. birgün kapıda ayakkabım kalmış eşim ayakkabıyı alırken 20 liralık diye dalga geçti.o günden sonra hiç kasmadım.mesela geçen hafta 320 liraya spor ayakkabı aldım.

borç bir şekilde ödenir merak etme. bu kadarda kasma. gün gelir yaptığın fedakarlıklar göze görünmez.değer bilinmez. bence bu kadar düşünme.sonuçta sende çalışıyormuşsun.
bravo arkadaşım ne koca ne de evlat için birikim yapmam.ev var araba var şükür.borcum da yok.bana bişey olsa zaten elimdekiler çocuğuma kalacak.çocuklarım benimleyken bekarken en güzel şekilde kısmadan gözleri dışarıda kalmadan yaşasınlar.geriye dönüp baktıklarında anne baba evini özlemle hatırlasınlar.varken yok gibi yaşamam evlatlarımı da yaşatmam.

herkesin paraya bakis acisi degisik.kimi o kagit parcasiyla oyle bağ kurmus ki sanki evladi:anne:(dar gelirliyi kastetmiyorum)
geliri cok olup harcamayan bana cok itici geliyor.bana neyse artik:lülülü:

bravo arkadaşım ne koca ne de evlat için birikim yapmam.ev var araba var şükür.borcum da yok.bana bişey olsa zaten elimdekiler çocuğuma kalacak.çocuklarım benimleyken bekarken en güzel şekilde kısmadan gözleri dışarıda kalmadan yaşasınlar.geriye dönüp baktıklarında anne baba evini özlemle hatırlasınlar.varken yok gibi yaşamam evlatlarımı da yaşatmam.
katılıyorum size ev araba biraz da kötü gün birikiminiz varsa öyle yaşamdan zevkelrden çocuklardan kısarak birikim olmaz .gelir gider dengesi olmalı bir ev de normal ya da orta üstü gelirim varken neden keyfime göre harcamayayım kendime evladıma apartmanın olacağına evim olsun yeterdeyim ben zaten sıkı birikimle zengin olunmaz doğru yatırımla zengin olunur ailemden böyle gördüm böyle öğrendim mesela şimdi çok ucuz olan yerlerden arsa alın çocuğunuz bebekken o arsa çocuk unıversiteyı bitirdığınde çpcuğa en az 3 4 ev olarak geri döner ölee dişini sıkmakla döküntü giymekle hiç bir şey olmaz

Back
X