oyy cicim yuksek cıkmıs birasssdikkat et kendıne
mrb canım bende de gebelik sekeri cıktı.1800 kalorilik diyet uyguluyorum.kavun üzüm incir gibi meyvelerden uzk dur.sekerli yiyeceklerdenpatatesten uzak dur.kepek yada cavdar ekmeği ye.makarna pilav cok az hamur işleri hiç tüketilmeyecek canım.benim aklıma gelenler bunlar.canım senin bu sonuçlar yükleme sonrası cıkan sonuçların dimi.birde insan en basta zorlanıyor ama bebişinin sağlığını düşüününce iradene seve seve hakim oluyorsun merak etme.
demeyin ya walla gözüm korktuuuuya ben patatessiz bi hayat düşünemiorummmm
kuzum için katlanırım tapi herşeye yeterki o sağlıcakla gelsin... mesela ben süt içemediğim zamanlarda kalsiyum için dondurma yiyorum onuda kesicez yani
saol canım ya şeker yüklemesi 50 mg yapıldı orda birascık yüksek çıktı 140 tı galiba (işin kötüsü sonuç kağıdımı kaybettim ) sonra tokluk şekerini istedi doktor toklukta 220 çıktıtokluğun sınırı 160 mg mış sanırım. diyetisyenle görüşücez gelince felan dedi çarşamba günü gidicez umarım kontrol altına alablirleriz. doğum içinde spinalden vazgeçip normale cesaretlenmiştim ama şeker kontrol altın aalınamazsa erken doğum riski varmış bide sezereyan şartmış galiba
kızlar bi sorum daha olucak bu şeker vucutta yükseldiğinde fiziksel olarak bi tepkime oluyormu mesela benim özellikle kahvaltılardan sonra çarpıntım çok oluo ben bebişimin yaptığı basınçtan diodum ama bu şekerden olablir mi acep ??
ehüehühü süt yerine dondurmaaaaa :icecream:
anamm bu çok iyi fikirrr kasesiynen yutarım ben onu kaydirigubbakcemile3
maalesefki arkadaşım artık dondurma yok senin yerine yerüm onu ben yerüm yerümm :icecream:
bol bol da dua ederim sana :Saruboceq::teytey:a.s.
yani tesadüfenmi ortaya cıktı sekerin.sanslısın canım bak bebişine etki etmeden anlasılmış.canım bak kötü düşünme benim diyetle su anda kontrol altında.kontrol edilmesse bile insülin kullanıyorsun.insülindende korkma hiç bir zararı yokmuş sadece hergün iğne yapması zor oluyormuş.ama sen merak etme diyete uyarsan insüline falan gerek kalmıyor.erken doğum riski yok canım.sadece diyete uymassan sekerin yükselirse bebeğin iri olur o nedenle doğum zor olacagı için sezeryan olabilir.sen içini ferah tut.
valla benim vücutta hiç tepki vermemişti canım.sadece yükleme yaptırdığım günler (50 ve 100lük)tansiyonum biraz yükselmişti.
bazilari neler yaziyo ya. ne bicim moral verme bu?
canim, benimde sekerim yuksek cikti. diyetteyim, gunde 4 kere olcum aliyorum. tek yolu yediklerine dikkat ediceksin.
ayrica moralini yuksek tutucaksin. burda bazi arkadaslar gibi aa seker hastasimisin, ah yazik, tuh yazik diyenlere kulagini tikayacaksin. cogu gitmis azi kalmis. Rabbim hepimize saglicakla tamamlamayi nasip etsin insallah.
güzel arkadaşım öncelikle hassasiyetin için teşekkür ederim.. :) sanada geçmiş olsun :)
bakalım bu hafta diyetimizi alcaz inş. insüline vs gerek kalmadan kurtulcaz
sayılı günler rabbim hepimize güç versin :)
NHLTGL arkadasım ne yediğimi sormuşsun diyetisyene gittim liste verdi listeyi uyguluyosun arkadaslarında dediği gibi benim meyvalarım bile sayılı kepek ekmeğim peynirim doktorun seni daha iyi bilgilendirecektir .çikolata dondurma daha ne sayayım hepsi yasak .ama insan dayanamıyo yemek istiyor allah yardımcımız olsun.bebeğim sağlıklı olsunda yemesemde olur.
Merhaba...Bendede diyabetle ilgili sorunlar cikti hamileligimde ve su anda diyet yapiyorum ..Surekli kontrol altinda tutmaya calisiyorum...Cok sukur sadece bir gun 130 cikti oda biraz abartmistim yemekleri ogun..Insan mecbur dayaniyor....Bence yuksek cikanlar diyetlerini biraz daha SIKSINlar...Ben kepekli ekmekten baska birsey yemiyorum beyaz ekmek aninda firlatiyor...Birde yemekten 2 saat sonra olcum yapiyorum ben ve o 2 saat içinde birsey yemiyorum atistirmiyorum bile yoksa o sekildede yuksek cikiyormus..Ben haftada 2 gun olcum yapiyordum sadece ve haliyle olcum gunlerimde daha dikkatli oluyorum yoksa arada kacamaklar yapiyordum....Aksam buuradaki premature bebekleri olan annelerin topigini okudum su an benimle ayni haftada dogum yapan annelerin bebeklerinin 1700-1900 arasinda oldugunu gordum ve benim bebegim su anda 2300 gram falan..Bana biraz iri gibi geldi...Ve bu beni biraz korkuttu seker yuzunden bebek iri oluyormus(gerci benim ilk bebegimde iriydi masallah sorun yoktu) o yuzden simdi hergun olcum yapmayi boylecede kendimi frenlemeyi dusunuyorum...
Bende bu konu hakkinda paylasim için konu acmistim bir goz at istersen...
http://www.kadinlarkulubu.com/hamilelerden-haberler-soru-sorunlar/290184-hamilikte-diabet.html
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?