Alkol Kullanan Sevgili

aylin_87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2013
81
9
46
Merhaba,
Amacım akıl danışmak, yaşayan bilenlerden tavsiye almak.
Yaklaşık 1.5 yıllık bir birlikteliğim var. Erkek arkadaşımın -problem denecek düzey herkes içi farklıdır ama - bence alkol problemi var. Her cuma-cunartesi istisnasız alkol alır. Ama bu olay 1-2 bira şeklinde değil özellikle cumartesi akşamlar bir 70'lik viski şeklinde. Gündüz dışarı çıkmaz çünkü sevmez, cuma ve cmt gece içtiğinden gündüz başağrısıyla boğuşur. İkimiz de çalışıyoruz ve İstanbul'un iki kıtasının uçlarındayız denebilir, haftasonu hariç görüşemiyoruz.
Ama bu alkol olayı ileriyi düşündüğümde canımı sıkıyor, çocuğum olsa her hafta sonu sarhoş bir baba mı görecek diyorum. Gerçi evlenme bahsi hiç konuşulmuyor o da ayrı.
Annem alkol konusunda çok sert ne koca ne baba olur ondan ya alkol ya ben demelisin diyor. Bu şekilde söylenmez elbet ama nasıl konuşabilirim ya da konuşmam bu konuda bir etki yaratır mı?
Şimdiden teşekkürler.

Anne sözü dinle,sonradan pişman olma

içki bütün kötülüklerin anasıdır

arada içse bir derecede de her hafta her hafta alkolikmiş o

Evlilik konusu konuşulmasa bile bunları düşünmelisin.

Sonuçta bu ilişkiyi sürdürürsen daha ciddi yerlere varmayacak mı varacak.

Ve annen çok haklı, hem kendine hem sana hem de bir aileniz olursa ona zarar verecek derecede içiyor adam.

Tiksinç bir şey

Anne sözü dinlemeyen her daim zararli çıkar.
Bir adamla birlikteysen önce şunu sormalisin "nasıl bir baba,nasıl bir eş olur" kalbinle değil,aklınla hareket et.

Içki tüm kötülüklerin anasidir. Kesinlikle karşıyım bende sigara ve alkole benm için ikisi de ayni zıkkım. Hiç bir faydası olmayan anca zararı olan kötü alışkanlıklar.

Alkol problemi var deyince, her akşam işten çıkıp soluğu meyhanede alıyor sandım.
Bana hiç sizin düşündüğünüz gibi gelmedi.
Eğlenmeyi ve gece hayatını seven, genç bekar bir erkek var karşımızda.
1şişe viski içmesi mühim değil, her bünyedeki etkisi farklıdır.
Önemli olan kendisinin bilinci yerinde kalacak, saçmalamayacak kadar kontrollü bir şekilde tüketmesi.
Ben abarttığınızı düşünüyorum.
Diğer evlilik meselesine gelince, o ilişkinizin ciddiyetiyle alakalı bir durum.
Hiçbir şekilde bilemezsiniz, şuan içki içiyor diye babalık yapamayacağı kanısına varmak abes bir yaklaşım olmuş.

Arada sırada içse neyse de alışkanlık haline getirmiş her hafta sonu içiyorsa sorun olur. İlerde evlendiğinizde böyle devam ederse eve kör kütük sarhoş gelirse ne yapacaksınız.. Şimdiden konuşun halletmeye çalışın anneniz haklı

Kac kurtar kendiniii bu adamla yaptigin evlilikten ne bekliceksin. Haftasonu gezmesi, beraber vakit gecirmek gibi etkinliklerinizde olmayacak.
Hicbir kadin alkol problemi olan biriyle evlenip cocuk dogurup o cocugada yazik etmesin.

Annem haklı ben dindar biri değilim kendim arada bira falan içerim ama erkek içerse alışkanlık haline geliyor hele erkek muhabbeti şeklinde dışarı çıkan içen erkek bana göre değil

1-2 bardak desen neyse de şişe devirmek pek normal değil.
Ya alkol ya ben dersen gizli içebilir.Gizlerse anca evlendikten sonra anlarsın,zor yani.

alkol kullanan biriyim nadir durumlarda. erkek arkadaşım da kullanır arada. ama bu her hafta düzenli olarak olsa ve ertesi gününü de etkilese çok tereddüt ederdim ilişkimizi olası evliliğimizi nasıl etkiler diye
bu durumu hiç konuştunuz mu sevgilinizle, konuşunca ne diyor?

Bu derece alkol varsa sorun vardir arkadasim. Sorun olmicak kadar ne demek bazi uyelere soyluyorum. Adam 70lik bitiriyor her zaman bu duzeyde gidecekmi saniyosun.evlendin diyelim cani sikkin olacak sana saracak, arkadaslariyla icmek icin gorusecek evde otur bekle artik sabaha kadar . Sende guzel bi haftasonu hayal edeceksin basi agriyacak rezil olacak gun. Yol yakinken dön. Hazir evlilik falanda konusulmuyormus zaten.

H.sonlari icen insanlar gozumde sosyal icici olanlardir.Cok sik olmamakla birlikte ben de cumartesileri disari ciktigimda icerim.Ne evlisiniz,ne bir aile gecindirmenin yuku omuzlarinda...Ortaligi fazla velveleye vermenin anlami yok bence.Cevremde cogu evli ya da aile babasi haftada bir gun demleniyor.Cok ta rayinda giden,esi ve cocuguna ilgiyi maksimumda tutan insanlar var.Abartmaya luzum yok bence.

Ya hala birlikte misin ? Ben sigaraya tahamul edemiyorum , kurtul bence .

Alkollü içecekleri severim her türlüsünü içerim de ama bir oturuşta bir şişe viski de abartılı, ben komalık olurum herhalde. Bildiğin alkolizm boyutunda sevgiliniz. Vviski bir de serttir yani. Haftasonları bir yetmişlik bira içse tamam da viski nedir yahu.
Bence de bir sorun var.
Ki biz eşimle her gün bir kadeh şarap içiyoruz. Bana bile tuhaf geldiyse annenin sözünü dinle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…