- 24 Mayıs 2015
- 154
- 82
- 28
- 40
ok.Icki kotuluklerin ANASI DEGILDIR.
Sorumsuz icici kotuluklerin KAYNAGIDIR.
YETER bu CINSIYETCI SOYLEMDEN kurtulun artik.
seksist abuk sabuk soylemlerden biktik.
Bizde sizin ayet üzerinden bile feministlik yapmanızdan bıktıkIcki kotuluklerin ANASI DEGILDIR.
Sorumsuz icici kotuluklerin KAYNAGIDIR.
YETER bu CINSIYETCI SOYLEMDEN kurtulun artik.
seksist abuk sabuk soylemlerden biktik.
Ben her gun yuzlerce kadinin olduruldugu bir ulkenin cinsiyetciliginden, ozellikle kadinlarin kullandigi cinsiyetci dilden bahsediyorum. Eger bu bilincsizligin ve cehaletin devamina izin verirsek sonumuz her gun onlarca kadin cinayeti, yuzlerce siddet magduru kadin olacak. Ben gerektigi yerde uyariyorum, bilinclenmek isteyen bilinclenir.Bizde sizin ayet üzerinden bile feministlik yapmanızdan bıktık
Merhaba,
Amacım akıl danışmak, yaşayan bilenlerden tavsiye almak.
Yaklaşık 1.5 yıllık bir birlikteliğim var. Erkek arkadaşımın -problem denecek düzey herkes içi farklıdır ama - bence alkol problemi var. Her cuma-cunartesi istisnasız alkol alır. Ama bu olay 1-2 bira şeklinde değil özellikle cumartesi akşamlar bir 70'lik viski şeklinde. Gündüz dışarı çıkmaz çünkü sevmez, cuma ve cmt gece içtiğinden gündüz başağrısıyla boğuşur. İkimiz de çalışıyoruz ve İstanbul'un iki kıtasının uçlarındayız denebilir, haftasonu hariç görüşemiyoruz.
Ama bu alkol olayı ileriyi düşündüğümde canımı sıkıyor, çocuğum olsa her hafta sonu sarhoş bir baba mı görecek diyorum. Gerçi evlenme bahsi hiç konuşulmuyor o da ayrı.
Annem alkol konusunda çok sert ne koca ne baba olur ondan ya alkol ya ben demelisin diyor. Bu şekilde söylenmez elbet ama nasıl konuşabilirim ya da konuşmam bu konuda bir etki yaratır mı?
Şimdiden teşekkürler.
Konusmak ise yaramaz bence cunku keyif meselesi icmeyi seviyor demekki. Birlikte oldugunuz kisi ya size uygundur yada degildir. Onu istediginiz insan tipine donusturemezsiniz. Ya boyle kabul edeceksiniz yada degistirmeye calisirken yipranacaksiniz.Merhaba,
Amacım akıl danışmak, yaşayan bilenlerden tavsiye almak.
Yaklaşık 1.5 yıllık bir birlikteliğim var. Erkek arkadaşımın -problem denecek düzey herkes içi farklıdır ama - bence alkol problemi var. Her cuma-cunartesi istisnasız alkol alır. Ama bu olay 1-2 bira şeklinde değil özellikle cumartesi akşamlar bir 70'lik viski şeklinde. Gündüz dışarı çıkmaz çünkü sevmez, cuma ve cmt gece içtiğinden gündüz başağrısıyla boğuşur. İkimiz de çalışıyoruz ve İstanbul'un iki kıtasının uçlarındayız denebilir, haftasonu hariç görüşemiyoruz.
Ama bu alkol olayı ileriyi düşündüğümde canımı sıkıyor, çocuğum olsa her hafta sonu sarhoş bir baba mı görecek diyorum. Gerçi evlenme bahsi hiç konuşulmuyor o da ayrı.
Annem alkol konusunda çok sert ne koca ne baba olur ondan ya alkol ya ben demelisin diyor. Bu şekilde söylenmez elbet ama nasıl konuşabilirim ya da konuşmam bu konuda bir etki yaratır mı?
Şimdiden teşekkürler.
Lütfen uğraşın bu cümle dilimizden çıksın ki kadın cinayetleri bitsin.. Bu kadar duyarlısınız ya kadına şiddeti en çok alkollü eşlerin yaptığınıda bilirsınız..ufak bir tavsiye enerjinizi başka seylere harcayın..Ben her gun yuzlerce kadinin olduruldugu bir ulkenin cinsiyetciliginden, ozellikle kadinlarin kullandigi cinsiyetci dilden bahsediyorum. Eger bu bilincsizligin ve cehaletin devamina izin verirsek sonumuz her gun onlarca kadin cinayeti, yuzlerce siddet magduru kadin olacak. Ben gerektigi yerde uyariyorum, bilinclenmek isteyen bilinclenir.
Siz bu dilin cinsiyetci oldugunu anlayana kadar, sizden sonraki nesiller zaten anlayacak, siz anlamayin, zahmet olur sonra.
Duymak istemiyorum, "kotuluklerin anasi" gibi cirkef otesi bir deyimi Turkce konusma dilimizden cikarana kadar mucadele edecegim.
alkol kullanan biriyim nadir durumlarda. erkek arkadaşım da kullanır arada. ama bu her hafta düzenli olarak olsa ve ertesi gününü de etkilese çok tereddüt ederdim ilişkimizi olası evliliğimizi nasıl etkiler diye
bu durumu hiç konuştunuz mu sevgilinizle, konuşunca ne diyor?
Bir 70 lik çok fazlaymış..üstelik viski öyle bir gecede içilmez ki..sevgilin içmeyi bilmiyor..ki ertesi günü başı ağrıyor...su içmeli sürekli yoksa başı ağrımaz..
İçki içen adamların muhabbeti iyi olur..içi dışı bir olur diye bilirim ben de..
Önemli olan onunla içtin mi hiç...içtikten sonraki halleri nasıl...
Ona göre yorum yapacağım..
şimdi içki içmesi bence sorun değil
işte burda da yorumlar var çocuk olur babasını sarhoş mu görsün vs vs
eşim de ben de çevremiz de içki kullanır
ama 5 yaşındaki oğlum hiç bizi sarhoş görmedi
saati zamanı mekanı vardır
her neyse
Cuma Cumartesi içmesinde bunu her hafta içmesinde de bir şey yok da 70 lik viski çok fazla
adam onu ne kadar sürede içiyor
emin misiniz tek gecede içtiğine kendince size hava mı atıyor akşam bir 70 lşk viski içtim şeklinde acaba
alkol deyince tüm kapılar bende kapanmaz ama evimde içki içirtmem içen ile aynı yatağa girmem düşüncesinde iseniz de uzatmayın bence zira o zaman huzur olmaz
bu düşüncede olanlar da kendilerince haklı ve mutlaka o eve alkol girerse hır gür çıkar bu tek bir bira olsa dahi durum öyle ise yol yakınken yeni bir hayat çizin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?