- 21 Ekim 2015
- 2.545
- 5.235
- 78
1.5 yılık birliktelik ve evlenme bahsi geçmiyor? Bu konuda da konuşun bence.Merhaba,
Amacım akıl danışmak, yaşayan bilenlerden tavsiye almak.
Yaklaşık 1.5 yıllık bir birlikteliğim var. Erkek arkadaşımın -problem denecek düzey herkes içi farklıdır ama - bence alkol problemi var. Her cuma-cunartesi istisnasız alkol alır. Ama bu olay 1-2 bira şeklinde değil özellikle cumartesi akşamlar bir 70'lik viski şeklinde. Gündüz dışarı çıkmaz çünkü sevmez, cuma ve cmt gece içtiğinden gündüz başağrısıyla boğuşur. İkimiz de çalışıyoruz ve İstanbul'un iki kıtasının uçlarındayız denebilir, haftasonu hariç görüşemiyoruz.
Ama bu alkol olayı ileriyi düşündüğümde canımı sıkıyor, çocuğum olsa her hafta sonu sarhoş bir baba mı görecek diyorum. Gerçi evlenme bahsi hiç konuşulmuyor o da ayrı.
Annem alkol konusunda çok sert ne koca ne baba olur ondan ya alkol ya ben demelisin diyor. Bu şekilde söylenmez elbet ama nasıl konuşabilirim ya da konuşmam bu konuda bir etki yaratır mı?
Şimdiden teşekkürler.
Sosyal içici değil... derdimi var acabaMerhaba,
Yaklaşık 1.5 yıllık bir birlikteliğim var. Erkek arkadaşımın -problem denecek düzey herkes içi farklıdır ama - bence alkol problemi var. Her cuma-cunartesi istisnasız alkol alır. Ama bu olay 1-2 bira şeklinde değil özellikle cumartesi akşamlar bir 70'lik viski şeklinde. Gündüz dışarı çıkmaz çünkü sevmez, cuma ve cmt gece içtiğinden gündüz başağrısıyla boğuşur. İkimiz de çalışıyoruz ve İstanbul'un iki kıtasının uçlarındayız denebilir, haftasonu hariç görüşemiyoruz.
Ama bu alkol olayı ileriyi düşündüğümde canımı sıkıyor, çocuğum olsa her hafta sonu sarhoş bir baba mı görecek diyorum. Gerçi evlenme bahsi hiç konuşulmuyor o da ayrı.
Annem alkol konusunda çok sert ne koca ne baba olur ondan ya alkol ya ben demelisin diyor. Bu şekilde söylenmez elbet ama nasıl konuşabilirim ya da konuşmam bu konuda bir etki yaratır mı?
Şimdiden teşekkürler.
1.5 yılık birliktelik ve evlenme bahsi geçmiyor? Bu konuda da konuşun bence.
Anneniz haklı, benim de annem olsa o da istemez.
Konu sahibi evlilik mevzusunun geçmemesini dert edinmiş diye söyledim bu yorumu, siz farklı görüşte olabilirsiniz, kendinizden örnek veriyorsunuz diye ben de kendimden örnek vereyim herkesin hayatı farklıdır sonuçta sözlüm ilişkimizin 1. ayında evlilik lafından bahsetti, ben kendi hayatıma göre yorumlarım siz kendi hayatınıza göre yorumlarsınız, herkesin hayata bakışı aynı değil neticede..Neden??? insanlar bazen ilişkiye hemen evlenmek için başlamaz.
Benim annem de sevgilimle iki yıl boyunca sevgili olduğumuzu da biliyordu, tanışıyordu da evlilik lafını bile geçirmedik. Annem de ben de bunun üstünde durmadık. Neticede şartlar olgunlaştı üç sene sonra evlendik. Yani illa herkes evlilik lafı geçsin diye beklemez . Yada her erkek hemen hop ilişkiye evlilik düşünerek başlamaz. Bana bu daha samimiyetsiz geliyor. Adamın evlenesi varmış gibi hemen hop evlenelim demesi hoş değil bence mesela
Burada haftasonu bir litre viski içen biri var. O düşünse konu sahibi düşünmemeli evliliği.
Konu sahibi evlilik mevzusunun geçmemesini dert edinmiş diye söyledim bu yorumu, siz farklı görüşte olabilirsiniz, kendinizden örnek veriyorsunuz diye ben de kendimden örnek vereyim herkesin hayatı farklıdır sonuçta sözlüm ilişkimizin 1. ayında evlilik lafından bahsetti, ben kendi hayatıma göre yorumlarım siz kendi hayatınıza göre yorumlarsınız, herkesin hayata bakışı aynı değil neticede..
Zaten bunu da konuşun dedim alkol sorunu hallolsun önce hele, bu sonra konuşulacak mevzu..Kendinize göre elbette yorumlayın da. Bir litre viski içen biri varken asıl sorunun evlilikten bahsetmemesi olduğunu söylediniz. Hani bu da asıl sorunu gözden kaçırılmasına sebep oluyor.
Ben görücü usulleri hariç, yada evlilik amacında başlayan görüşmeler hariç hemen evlenme lafını sevmem ve ürkerim. Doya doya sevgili olup gezmek varken ne bu acele derim. Evlilik zaten geliyor ama sevgililiğin tadını çıkarmak lazım bence...Ki bu konuda da olduğu gibi biraz tanımak da gerek. Mesela şimdi alkol sorunu olan bir sevgili var. Asıl sorun bu.
Merhaba,
Şimdiden teşekkürler.
Anne sözü dinle,sonradan pişman olma
içki bütün kötülüklerin anasıdır
arada içse bir derecede de her hafta her hafta alkolikmiş o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?