- 23 Aralık 2018
- 4.833
- 12.046
- 138
- Konu Sahibi Summer-girl
-
Düşündüğünüz gibi bir amaçla sorulmuyor o soru. Dikkat ederseniz “sigara içiyor musunuz” sorusu da var. Tek sebebi yaşam tarzınızın işinize etki edip etmeyeceği.
Ben çalışan haklarına önem verilen bir Amerikan şirketinde çalıştım. Benim başvuru formumda da bu soru vardı (uluslararası bir başvuru formu, Türkiye’ye özel değil). Aklıma bir takım kesimlerin beni kontrol etmeye çalıştığı gibi bir düşünce gelmedi. İşi siyasi boyuta çekmeden ancak böyle anlatabildim. Umarım anlatabilmişimdir
Katılıyorum .Düşündüğünüz gibi bir amaçla sorulmuyor o soru. Dikkat ederseniz “sigara içiyor musunuz” sorusu da var. Tek sebebi yaşam tarzınızın işinize etki edip etmeyeceği.
Ben çalışan haklarına önem verilen bir Amerikan şirketinde çalıştım. Benim başvuru formumda da bu soru vardı (uluslararası bir başvuru formu, Türkiye’ye özel değil). Aklıma bir takım kesimlerin beni kontrol etmeye çalıştığı gibi bir düşünce gelmedi. İşi siyasi boyuta çekmeden ancak böyle anlatabildim. Umarım anlatabilmişimdir
Ama sigara ve içki aynı değil ki. Sigara içip içmediğimin merak edilmesini normal karşılarım ama alkolik değilsem kime ne benim yemeğin yanında içtiğim şaraptan? Tanıdığım sigara içen herkes yanında paket taşıyor, en az kullananları birkaç saatte bir düzenli olarak sigara molası veriyor. Yanında şişe taşıyansa hiç görmedim. Soru hiç iyi niyetli gelmedi bana.Düşündüğünüz gibi bir amaçla sorulmuyor o soru. Dikkat ederseniz “sigara içiyor musunuz” sorusu da var. Tek sebebi yaşam tarzınızın işinize etki edip etmeyeceği.
Ama sigara ve içki aynı değil ki. Sigara içip içmediğimin merak edilmesini normal karşılarım ama alkolik değilsem kime ne benim yemeğin yanında içtiğim şaraptan? Tanıdığım sigara içen herkes yanında paket taşıyor, en az kullananları birkaç saatte bir düzenli olarak sigara molası veriyor. Yanında şişe taşıyansa hiç görmedim. Soru hiç iyi niyetli gelmedi bana.
biride bana borcum var yardım edermisin diye sorduHahaha daha bugün ay sonu hedefine ulaşabilmek için patronum 'herkes 3 ihlas okusun, hadiii' dedi bize
Bu soru ülkemize özgü değil ki. Onu anlatmaya çalıştım. Aslında standart bir soru.Ama sigara ve içki aynı değil ki. Sigara içip içmediğimin merak edilmesini normal karşılarım ama alkolik değilsem kime ne benim yemeğin yanında içtiğim şaraptan? Tanıdığım sigara içen herkes yanında paket taşıyor, en az kullananları birkaç saatte bir düzenli olarak sigara molası veriyor. Yanında şişe taşıyansa hiç görmedim. Soru hiç iyi niyetli gelmedi bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?