ALKOL.....

aileler gelip içebilir bence ama bu arkadaşları ile toplanıp içmeye kadar giderse olmaz. Erkek arkadaşlarını toplayıp evde içmesi bence hoş olmaz. Ayrıca İçki çok içiyor ise maddi olarak külfeti, sarhoşken yaşayacağı öfke kontrol kayıpları bunları düşünmelisiniz. İÇki bende içiyorum ama bayram da seyran da. bunlar önemli detaylar bence.

aynen şekerim de içince dağıtacaklar sonuçta bilmiyorum benim gözümde çok farklı canlanıyor olaylar
Böyleyiz işte toplumca. Ya bişeyi kesinlikle reddediyoruz, yada b..nu çıkarıyoruz. Avrupa da Amerikada insanlar düzenli hergün içiyorlar, yorgunluk içkisi günde bir tane. Ne kimse ölüyor, ne kimse sapıtıyor bu yüzden. Biz de ise eve gelip içecek akrabalar böyle konu oluyor işte.

Zaten kimse alkol almiyo bizde. Ama alsalardi bile evimde izin vermezdim asla

Biz içen bir çiftiz,beraber içmeyi de çok seviyoruz .Ammaa çook samimi olmadığım hiç kimse gelip bizde içemez.

ya günlerde bile böyle oluyor öyle kadınlar var ki ben şaşıp kalıyorum

Kimse benim evimde icemez...evime alkol sokturmam o kadar..birde gelip icecekler oylemi.
Tavriniz net olsun..asla izin vermeyin

Herkesin şahsi fikridir ama ben kabul edemem benim için ayrılık sebebi olurdu

Olaya farklı bir açıdan bakarsak

Sonuçta evlenince ikiniz beraber bir hayata adım atacaksınız,
E tabi çağırırım demek yerine, ortak kararlar verilmeli. Orta yol bulunmalı.

Bu sadece bu konuda değil, her konuda.
Emrivaki yapmış, dediğim dedik diyor ama.

Herkesin aile yapısı farklı, kimseyle kıyaslama. Önemli olan senin ne istediğin.

Yaniliyorsun.gorumcem almanyada.esi icki kullaniyir..gayette arkadaslariyla icince sapitiyorlar..esinin evli arkadasi gorumceme ilani ask etmis..sonra ickili bir ortamda sex yapan cifte sahit olmus..
Neden yabancilari bu kadar kugul gosterme derdindesiniz..

Gecen yaz oteldeyiz.kaldigimiz odanin bi asagisinda balkonda yine turistler alem yapiyor.gece sat 3 yalniz.
Uyuyamadik esimle..uyardik 2 defa dikkate almadilar.mudure kadar aradik en son.ve 5 yildizli otel.alkol iyi birsey degil.inancliysaniz da (saygi duyarim beni ilgilendirmez) haram..bu gercegi hic kimse ama hic kimse degistiremez...

Bu tür şeyler sonradan çok sorun oluyor. Eş adayları ok diyor ama sonra ailelerine hayır diyemiyorlar. Büyüklere saygısızlık gibi oluyor veya hanımköylülük. Mesela amcası, kuzenlerini yemeğe çağırdınız. Onlar da ellerinde bir şişe şarapla geldiler. Ne yapacaksınız. Hayır içemezsiniz mi diyeceksiniz? Sadece eşinizi küçük düşürmüş olursunuz. Aday doğru mu iyi düşünün.

benim annem ve babam arada evde yemekte içerler,böyle büyüdüm ama hiçbir zaman sarhoş olmadılar.bir kadeh falan içerler o kadar.akrabalarımızda içerler ama hiçbir zaman içki yüzünden bir taşkınlık,bir terbiyesizlik olmadı.ne bir hakaret ne bir kavga ne bir küfür.bu yüzden bu bende rahatsızlık uyandırmadı.ama aşırıya kaçan durumlar olsaydı rahatsız olabilirdim.anne ve babamın arkadaşlarından bazıları da içiyorlar ve eğer yılda bir yemeğe çıkarlarsa orada hep beraber içerler.kendileri zaten olay çıkaracak ya da içmesini bilmeyen insanlarla içmezler.şimdi geçen seneye kadar içki ile ilgili hiçbir problemim yoktu( kendimde yılda bir içki içersem içerim ama asla sarhoş olmadım,bir tane falan içerdim.),ta ki bir arkadaşımın içki içince değişen karakterine şahit olana kadar.inanın beni içkiden soğuttu,korkuttu.ailemde ve akrabalarımda hiçbir zaman görmediğim durumları gördüm ve içkiden soğudum.onunla dışarı çıkmaya korkar oldum ya içerse diye o kadar sevmeme rağmen.bence evlenmeden önce o insan içiyorsa eğer içkiliyken nasıl bir tavır takındığını görmek gerekiyor.

Ben kendi adıma konuşuyorum, alkol alan adamla evlilik düşünmezdim, alkol dinime terstir diye, yoksa alkol alan insanlar kötüdür demiyorum, alkol alıp dünya iyisi pek çok arkadasım da var, ama gel gör ki evlilik başka bir kurum, alkolün kokusuna dayanamam ben, günah boyutunu da hesaba katardım, sizin evinize gelip de alkol almaları doğru değil, bir de sözlünüz pek rahatsız olacağınız ihtimalini düşünmemiş sanırım, hakkınızda hayırlısı.

balık baştan kokar derler
nişanlılık süreci bu durumu iyi değerlendirebilmek için var
gözlem sürecidir aileleri yakından tanıma fırsatını bulursunuz
siz daha yakından tanıdığınız eş adayınızı ve ailesini tanıdıkça sevmek yerine sevemeyeceğiniz durumlar söz konusu oluyorsa bu durumda cevap çok net değil mi?

herkesin alkole bakış açısı farklı. ben mesela tadını sevmiyorum hiç, bizim evde de içen yoktur. ama ailede içenler var, onlar da ayda yılda bir özel günlerde ya da ne bileyim mangal vs yapılınca içerler. ilerde evlendiğim zaman eşimin içmemesi tercihim tabiki. ama eğer istiyorsa o da özel zamanlarda içebilir. evimde içilmesine de mesela şöyle izin verebilirim, diyelim yılbaşıdır bütün aile bizde toplanmıştır, içmek isteyenler o zaman içebilir. onun dışında öyle her gelindiğinde bir yetmişlik açalım vs bana uymaz.

Sapıtmadıklarını, ölmediklerini nerden biliyoruz?

Alkolle ilgili yorum yapmıyorum da bu genel yargıya nasıl vardınız merak ettim.

Sen nişanlınla evlenirsin. Evlenince de akrabası dostu gelip evinde içerler Ha bu kesinlikle böyle olmaz diyorsan yolunu ayırman gerekir.. Ya da senin sözünün kıymeti varsa senin dediğin olur .. Kısaca bu konunun önü şu an açık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…