Alkolik anne baba

limonsuyuu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Mart 2016
35
6
18
Bu konuyu açıp açmamakta çok tereddüt ettim. Ama yıllardır bu yükün altında eziliyorum. Baktım herkes bir derdini anlatmış,bende denemek istedim ama yazarken bile ellerim titriyor. Ben tek çocuğum. Abim ablam kardeşim yok. Akrabalardan kuzenlerlede yakın değilim. Ben kendimi bildim bileli annemde babamda alkol bağımlısı. Çocukken bu ne diye sorduğumda kola falan derlerdi büyüdükçe anladım hayatın gerçeklerini. Ben onların yanına 9 yaşında geldim. Ondan önce anneannem bakıyordu ve beni sadece haftasonları alıyorlardı. Çalıştıkları içinmiş. Onların yanına geldikten sonra öğreniyorum tabi,ben her şey güzel gidiyor sanıyorum ama anneme atılan ilk tokadı gördüğümde bir şeylerin ters gittiğini kavrıyorum. Önce anneanneme anne diyorken yanlarına aldıkları ilk yıl evdeki yardımcımızı anne figürü gibi görüyorum. Benim kapımı açıyor,okuldan geldiğimde yemeğimi hazırlıyor ve oturup benimle televizyon izliyordu. Ben 9 yaşından beri evde olan evde kalır lafıyla tembihleniyorum,kimseye bir şey anlatamıyorum. O yıl yine içtikleri için trafik kazası geçiriyoruz,ben arka koltukta uyurken. Babamın kolu kırılıyor platin falan takılıyor. Ben bizde oluyorsa herkeste böyle şeyler olur diye düşünüyorum. Yanlarına geldiğim ilk yıl bana her şeyi tozpembe göstermeye çalışıyorlar. Sonra o 1 yıl bitiyor ve ben 10 yaşındayken biraz ileriye taşınıyoruz. Bunlar hala her gün içmeye devam ediyor. Zamanla evimiz kirlenmeye yediklerimiz fastfood olmaya başlıyor. Yardımcımızda olmayınca iyice yalnızlaşıyorum. Çalıştıkları için gün içinde onları çok az görüyordum. Bu sefer arkadaşlıklarıma çok değer vermeye başlıyorum. Zamanla ergenliğe giriyorum ve sürekli dışarda olmak istiyorum. Onlar eve geldiği an içmeye ve bende kendimi odama kitlemeye başlıyorum. Bi çocuk böyle nasıl daha güvende hisseder?hissediyordu işte. Artık olanların farkındaydım. Evde dayak,kavga ve gürültü artmıştı. Yıllar geçerken evde eşyalar kırılmaya ikisi birbirine zarar vermeye evde yenilen şey sadece tavuk dürüm ve konserveler olmaya devam ediyordu. Bazen alkolu bırakmaya karar verip tekrar başlıyorlardı. Birkaç kez komşular o kadar rahatsız olmuştu ki kapımıza polis geldi. Açmadılar evde yokmuş gibi. Çok utanıyordum,apartmandan biriyle karşılaşırım diye. Çoğu zaman babam mutfakta annem oturma odasında içmeye devam ettiler bende odamda kendi dünyamdaydım. Onları hiç görmediğim günler bile oldu. Yıllar böyle geçti. Okuldan döndüğümde apartmana yayılan o güzel yemek kokusu hiç bizim evden gelmedi. Hiç beraber oturup gülerek televizyon izleyemedik. Ben neredeyse hiç arkadaşlarımı eve davet edemedim. Dertlerimi anne babama anlatamadım. Hep tek başımaydım. Doğruyu yanlışı yaşayarak görmek zorunda kaldım. Hatalar yaptım. Fotoğraflarda ve arkadaşlarımın yanında hep güldüm ve güldürdüm. Dertlerini dinledim yardım ettim ama kendim için elimden bir şey gelmiyordu. Son bir yıldır babam sanırım başka bir madde daha kullanıyor. 5 dakika içinde kendini kaybediyor. Mutfakta yerde uyuyakaldığını bile gördüm. Maddi anlamda çöktüğümüzde bile her gün içip kendilerini kaybetmeye devam ediyorlar. Bense halâ içime atmaya. Bu anlattıklarım yaşanılanların yanında az kalır. Ama ilk ve son size anlatıyorum. Ben bunları yazarken bile içerde içiyorlar. Sigara zaten içiyorlar. Benim alkolümde sigaramda yok. Olmayacakta..

Hanı hep evlattan ötürü derler Allah hayırlısını versin diye. Aslında anne babanın hayırlısı daha önemli. Çok üzüldüm gerçekten. Şuan kaç yaşındasın ? Ne iş yapıyorsun okuyor muun ? Durumun varsa git o evden. Aile büyüklerine de anlat onlar araya girer belki, tedavi olacaklarsa olsunlar. Kurtar kendini oradan

Bencsde tek başına yasa daha iyi hayat çok zor geciyo olmalı senin için mesleğin filan var mi

Yaşın büyükse onları bi şikayet ette mecburi amateme falan yatırırlar belki. Küçükse anneannene gidersin yoksa da tek başına yaşarsın.
Böyle günden güne eriyeceğine

Neler yaşamış ne yaralar almışsın,kaç yaşındasın bilmiyorum ama içindeki o kırgın çocuğa sarılasım geldi...o yaşta yaşadıkların çok ağır,senin için travma oluşturacak düzeyde.Kendine piskolojik destek al lütfen,sende ileride Anne olucaksın ve Çocuk yetiştireceksin,sende ne denli yara bıraktıkları daha okurken belli.Malesef Anne-Baba olmanın sınavı yok,kimi çok isterken olamıyor kimi de böyle işte....

Cok uzuldum bunlar surekli iciyor ise nasik gidiyorlar.
Sen okuyup kendi ayaklarin uzerinde dur o evden kurtul

19 yaşındayım. Sınava tekrar hazırlanıyorum
Canım sana senden başkasından fayda yok sık dişini güzel bir okul kazan. Lyslerden sonra tercihi burada yapalım hatta. Geleceği olan bir meslek yazalım kurtar pacayi. Sonra da hepten ilgilenirsin ailenle belki biraktirirsin alkolü

Butun bunlar ornek olsun size. Bir an once meslek sahibi olup o evden kurtarin kendinizi..

Çok güçlüsün, senin yerinde başkası olsa söylemek bile istemiyorum çoktan kötü seyler gelmişti başına..Oku, okulunu bitir ve hayatına doğru düzgün tertemiz bir sayfa açarak yön ver... Annen ile babanın durumu hiç iyiye gitmiyor . Belki sen güçlü olursan onların da ellerinden tutarak kaldırırsn. Bağımlılık biraz da kafada bitiriyor maalesef.. insan anne babasını secemiyor ama belli bir sınırdan sonra gidip gitmemek bireyin elinde.. acılarını severim senin ... Gözlerinden öpüyorum !

Böyle bişey olmaz . Hergün içen adam kadın herneyse alkolikse işhayatı olmaz olamaz.
Yoğun alkol alan ve kendini kaybeden insan uyur kalır hangi işe gidicek ? Gitse o allak bullak hali ve kokusuyla hangi patron onu tutucak ? Kendi işiyse batmamasının imkanı yok .Gittiğinde nasıl alkolsüz durucak ?
Durmadan içen bi kadının çocuğu nasıl sağlıklı doğucak ?
Alkol pahalı bişey eve hergün söylenen yemekte geçin bu işleri

kırgın çocuğa sarılasım geldi kısmında nasıl duygulandım bir bilsen,iyi ki varsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…