- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.077
- 498
- 47
- Konu Sahibi Kutudakalansonuykuhapi
-
Benim bildiğim bu günlerde sevap ve günahlar daha çok katlanarak veriliyor
tabikii boş yere de lakırdı yapmamalı israf
o problem değilde meryemcim kimse kimseye bulaşmasa daha iyi bahsedilen gibi biri beni huzursuz eder görüşmem öyle insanla..haksız yere suçlanmak istemem günahım hiç yoksada itham edilmek istemem yani
zamndanmı israf demek istedin
40 günü ilk defa duydum.Aklı başına gelip abdest alana kadar diye biliyorum ? Ne dediğini bilecek durumda olması gerekiyor.
yanlış anlamayın da bu dediğiniz ne kadar mantıklı?
yani ya tamamen kapanalım denize girmeyelim oruç tutalım beş vakit namaz kılalım, ya da denize mi girmek istiyorsun boşver o zaman içki de içiyim oruç tutmıyım namaz kılmıyım mı diyelim.
sonuçta herkes yapabildiği kadar bu dünyayla öbür dünyayı dengeleyerek yapıyor.
hatalar günahlar insanlar için. mükemmel insan yoktur neticede.
ha ramazanda içki içilmesi hoş değil o başka.
Bir kacgun önce arkadaşım ve ablasiyla bir yerde oturduk iki duble birşeyler içtik, kendisi bizden fazla içti , kafasi biraz çakır olunca buseferde ben namaz kiliyorum beş vakit namazımi aksatmam regli olduğum ıçin niyetli değilim keşke icmeseydim dedi
Bundan 2gun öncede straplez bikiniyle denize girdi hatta güneşlenirken çok rahattı, beni günaha soktunuz günahım sizin boynunuza diyor, sirtida gunesten feci yandi; gordunuzmu allah beni cezalandırdı sizin yüzünüzden dedi.
Daha yeni yazistik ve bana ne desin ;
-girdim bir günaha yarın birdaha içelim mi? diye teklifte bulundu .Arkadasimida kırmak istemiyorum ama kafama takıldı acaba ablası rahatsız olabilirmi ?
tabii canım o kadar dini bilen boş zaman yerine gider nafile namazlarını kılar değil mi milletle tartışmaz
yok canım zaten biz kimseye öyle akıl vermediğimizden sorun yokDoğru söyledin...Allah affetsin nafile namazı zorunlu değil ya ban kılmıyorum..Zorlanmaya alışmışız demmekki
Nasil 40 günde canım, sıvı bu sonuçta böbrek yoluyla atılır
Bütün etkileri ile ilgi 40 gün olayı var canım.
bu arada konu başlığına çok güldüm
böyle bir olaya da ilk kez şahit oluyorum
Bakalım daha neler görcez
yok canım zaten biz kimseye öyle akıl vermediğimizden sorun yokAllah kabul etsin
Nisa Suresi 43. ayet :
Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar, bir de -yolcu olmanız durumu müstesna- cünüp iken yıkanıncaya kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur veya yolculukta bulunursanız, veyahut biriniz abdest bozmaktan gelince ya da eşlerinizle cinsel ilişkide bulunup, su da bulamazsanız o zaman temiz bir toprağa yönelip, (niyet ederek onunla) yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin. Şüphesiz Allah, çok affedicidir, çok bağışlayıcıdır.
---------------------------------
Doğru hatırlıyormuşum.40 gün değil yani...
Yok canım öyle bişey yok benim bildiğim namaza durmak için ayık olmaz yeterli yani aklın başında olucakzaten günah sadece içki içmekle yapmıyoruz ki bunu başka bir günah işlediğimizde namaz kılmıyor muyuz bugün böyle bir günah işledim namaz kılamam mı diyoruz
Yok canım öyle bişey yok benim bildiğim namaza durmak için ayık olmaz yeterli yani aklın başında olucakzaten günah sadece içki içmekle yapmıyoruz ki bunu başka bir günah işlediğimizde namaz kılmıyor muyuz bugün böyle bir günah işledim namaz kılamam mı diyoruz
Alkol aldıktan sora namaz kılınmaz kılınsada kabul olmaz..çünkü alkol vücuttan 40 günde atılıyor ve vücutta alkol varken yapılan ibadet kabul olmaz..
Onun yeri ayrı bunun yeri ayrı diye birşey yoktur alkol haram birseydir ve namaz kılan inançlı olan bir insan haram olan şeyi yapmaz..
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?