alkolik hacı

Benim bildiğim bu günlerde sevap ve günahlar daha çok katlanarak veriliyor

o problem değilde meryemcim kimse kimseye bulaşmasa daha iyi bahsedilen gibi biri beni huzursuz eder görüşmem öyle insanla..haksız yere suçlanmak istemem günahım hiç yoksada itham edilmek istemem yani

bende 40 gün diye biliyorum. 40 güne kadar bastığı toprak bile haram olur diye şeyler duydum bir hocadan hatta birden fazla..abdestide tutmaz demişti

o problem değilde meryemcim kimse kimseye bulaşmasa daha iyi bahsedilen gibi biri beni huzursuz eder görüşmem öyle insanla..haksız yere suçlanmak istemem günahım hiç yoksada itham edilmek istemem yani

Yok canım olay zaten çok ilginç
Konu sahibi haksız yere suçlanmış

40 günü ilk defa duydum.Aklı başına gelip abdest alana kadar diye biliyorum ? Ne dediğini bilecek durumda olması gerekiyor.

Diyanetin fetvası sizin dediğiniz yönde. Bazı arkadaşlar araştırmadan, geleneksel yollarla fetva yazıyor kafadan. İlahiyat da bir bilimdir, işin ehlinden öğrenmek gerek.

ben namazı bitirip rakı sofrasına oturandan ,yada konu başlığındaki alkolik hacı tabirinden bahsediyorum ,onun dışında kim denize girmiş ,kim namaz kılmış banane ,yargılamak haddime değil ama geri kalanlar insana bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtiyor yani.

Ne kadar sacma ya herkesin hunahi kendi boynuna ne alaka simdi bence teklifini geri çevirin gunahina ortak olmak istemiyoruz deyip arkadasinizi geri cevirebilirsiniz

Benim bi arkadas vardi siniftan. Kafasi güzel olana kadar icerdi, ertesi gün benle namaza gelirdi... Eglenceye katilip yine icerdi ertesi gün niyetlenirdi..

Nisa Suresi 43. ayet :

Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar, bir de -yolcu olmanız durumu müstesna- cünüp iken yıkanıncaya kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur veya yolculukta bulunursanız, veyahut biriniz abdest bozmaktan gelince ya da eşlerinizle cinsel ilişkide bulunup, su da bulamazsanız o zaman temiz bir toprağa yönelip, (niyet ederek onunla) yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin. Şüphesiz Allah, çok affedicidir, çok bağışlayıcıdır.

---------------------------------

Doğru hatırlıyormuşum.40 gün değil yani...

Nasil 40 günde canım, sıvı bu sonuçta böbrek yoluyla atılır

Bütün etkileri ile ilgi 40 gün olayı var canım.

bu arada konu başlığına çok güldüm

böyle bir olaya da ilk kez şahit oluyorum

Bakalım daha neler görcez

Yok canım öyle bişey yok benim bildiğim namaza durmak için ayık olmaz yeterli yani aklın başında olucak zaten günah sadece içki içmekle yapmıyoruz ki bunu başka bir günah işlediğimizde namaz kılmıyor muyuz bugün böyle bir günah işledim namaz kılamam mı diyoruz

Şimdi benim yazdığımda buydu canım ayetle onaylamış oldun

Yok ibadet edememekle ilgili demek istemedim
Bir şeyden uzak durmak veya bir şeyi alışkanlık haline getirmek için kırık gün olayı biye birşey duymuşttum bunu dedim
Allah bilir yani bir bilgi var mı duymadım ama ben içki içen biri 40 güne kadar ibadet edemez diye birşey duymadım

40 gün olayı diye birşey yok,alkol alıp namaz kılmak isteyen birisi namaz kılmak istiyorsa sarhoş olmamalı,ayakta durulabilmeli ve ne söylediğinin farkında olmalıdır hepsi bu.40 gün kulaktan doldurma başka birşey değil.

birde orası var,oruçken ev halkını huzursuz etmek ,dövmek sövmek,küfür ,dedikodu,vs..bir çoğu objektif bakmıyor ,akla kazınmış belli şeyler ondanmı..yada büyük günah,küçük günah diyemi düşünülüyorki:26:

Evet dogru ama sarhoş olmamış sa ibadetlerini yapabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…