Alkoliklik

1. Niyetlendiğinden daha fazla miktar ve sürede alkol almak. Örneğin kişi bir bardak içmek için başlar, ama bir şişe bitirmeden kalkamaz.
2 . Kişi bırakmayı istediği ya da defalarca bırakmayı denediği halde yeniden içmeye başlar. Zaman zaman bir kaç gün ya da ay içmeyebilir. Bunu ‘istediği zaman bırakabildiğinin' kanıtı olarak göstermeye çalışabilir.
3. İçkiye fazla vakit ayırır. Bazıları gün içinde kimseye fark ettirmemeye çalışarak içebilir.
4. İçki içmeye fırsat bulamadığı sosyal faaliyetleri, hobileri, başka zevk verici aktiviteleri azaltır ya da terk eder.
5. Alkole bağlı ya da alkolle artan fiziksel (karaciğer hastalığı, yüksek tansiyon, gastrit vb), ya da psikolojik (depresyon, anksiyete, uyku bozukluğu vb) problemler yaşamasına rağmen içmeye devam eder.
6. Aynı etkiyi almak için içtiği miktarı arttırır ya da başkaları için çok sayılacak miktarlarda içtiği halde etkilenmez (bunu, yanlış olarak iyi bir şeymiş gibi, alkole dayanıklı olduğunun kanıtı olarak öne sürebilir).
7. Alkol almadığı zaman titreme, terleme, çarpıntı gibi şikayetler yaşar.

maddelerden 3 tanesi varsa bağımlıdır

Hayir sakin arttirmayin. Zararlari yararlarindan fazla da yazdim icmemek en güzeli dilerim birakirsiniz 😅 evet evlilik sonrasi hedefi 500 hedefe indirgeyen üye benim ama toplumumuzun bir kesimi bu şeylere pek alışık olmadigi icin garip geliyor malesef😉

Yok orda da yazmıştım inandırıcı değil ancak gerçekten böyle bir hedefe ulaşıyorsa bir insan hayatındaki kitap dışında diğer her şeyi çıkarmıştır ve sosyal anlamda geri kalmıştır diye. Şu iki mesajınız ispatladı bence tezimi 😉

Bırakmaya niyetim yok, alkol almak güzeldir, keyiflidir, eğlencelidir. Siz de başlayın bence 😂

Yok orda da yazmıştım inandırıcı değil ancak gerçekten böyle bir hedefe ulaşıyorsa bir insan hayatındaki kitap dışında diğer her şeyi çıkarmıştır ve sosyal anlamda geri kalmıştır diye. Şu iki mesajınız ispatladı bence tezimi 😉

Bırakmaya niyetim yok, alkol almak güzeldir, keyiflidir, eğlencelidir. Siz de başlayın bence 😂
Tezinizi ispatlamaniz icin gozlem yapmaniz falan lazim onlarin boyle kutallari falan var neyse ama bazi insanlar uzaktanda herseyi bilebilirler 😅😅😅 ama okudugum kitaplarin cetelesi ha isimlerini falan da isterseniznhic sorun degil. Sadece imkansiz degil sosyal hayat anlayisimiz cok farkli 😅😅😅 size bol alkollu günler diliyorum

Eklentiler

• 20201003_131142.webp
    20201003_131142.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 39
Abartmışsınız.
Biz haftasonu iki gün şarap içeriz birer kadeh. Bazen ayda bir iki rakı da içeriz hiç yoksunluk krizi sarhoşluk gibi şeyler yaşamayız. Dozunda içeriz.
Ayrıca evet, şarap ve birada dışardan alkol konmaz. Bakterilerin şekeri yiyerek femante etmesiyle alkol oluşur, zararlı değildir. Boza mantığında bir içecektir

Tezinizi ispatlamaniz icin gozlem yapmaniz falan lazim onlarin boyle kutallari falan var neyse ama bazi insanlar uzaktanda herseyi bilebilirler 😅😅😅 ama okudugum kitaplarin cetelesi ha isimlerini falan da isterseniznhic sorun degil. Sadece imkansiz degil sosyal hayat anlayisimiz cok farkli 😅😅😅 size bol alkollu günler diliyorum

Bilimsel tez demedim. Kendi tezimi kendime ispatladım sayenizde. Kitap konusunda daha çok konuşabilirim ama konuyu sabote etmeyeyim şimdi.

Soyal hayat değildi kastettiğim, sosyal ilişkiler, iletişim vs. O kadar kitap okuyan birinin ilk yazdığım mesajdaki ironiyi anlamasını beklerdim en azından. Neyse...

Teşekkür ederim bol alkollü günler için. Duamız fiyatların normale dönmesi üzerine. Bugün de cumartesi, sosyalleşme, içme, muhabbet etme gecesi. 😉

Teşekkürler bilgi için.Ben de alkol öcüdür demedim ki zaten diğer arkadaşları alkolikmiş(kendi demesine göre,ben tanımıyorum) onlara benzemesinden korktum.
Ben içmiyorum zaten ama kusma fobim olduğu için istesem de çok içemem 😂
Benim yaşadığım yerde tekel bile çok seyrektir Migros’ta içki yok alkol alana hiç iyi gözle bakılmaz ben o kafada değilim ama bizimki gibi yerlerde yaşayınca ister istemez bir temkinlilik oluşuyor.Bu psikolojiyi belki anlamazsınız ama bize alkol=öcü gibi öğretildi doğduğumuzdan beri.O yüzden bu korkum.
Bu arada sarhoşluk diyenler olmuş yukarıda ama öyle bir durum yok hiç sarhoş olmamış en fazla çakırkeyif.
Bu arada şimdi dikkatimi çekti. Migros'ta nasıl alkol yok? Daha önce hiç böyle bir şey duymamıştım. Neresi orası?

Teşekkürler bilgi için.Ben de alkol öcüdür demedim ki zaten diğer arkadaşları alkolikmiş(kendi demesine göre,ben tanımıyorum) onlara benzemesinden korktum.
Ben içmiyorum zaten ama kusma fobim olduğu için istesem de çok içemem 😂
Benim yaşadığım yerde tekel bile çok seyrektir Migros’ta içki yok alkol alana hiç iyi gözle bakılmaz ben o kafada değilim ama bizimki gibi yerlerde yaşayınca ister istemez bir temkinlilik oluşuyor.Bu psikolojiyi belki anlamazsınız ama bize alkol=öcü gibi öğretildi doğduğumuzdan beri.O yüzden bu korkum.
Bu arada sarhoşluk diyenler olmuş yukarıda ama öyle bir durum yok hiç sarhoş olmamış en fazla çakırkeyif.

Sarhoş da olabilir.
Bir kere sarhoş oldun gitti, artık hep sarhoş olana kadar içeceksin durumu da yok.
Ben hamilelik emzirme üç sene mola verdim alkole, ilk emzirme bitiminde anneme babama bir gece emanet edip sarhoş olana kadar içtim. O hissi özledim. Bu yine beni alkolik yapmaz.
Alkol konusunda hassasiyeti olan bir ailede büyüdünüz belli ki, ama benim yedi ceddim alkolü sever hiç kötü bir olay da görmedik yaşamadık, aramızda alkolik bir kişi var o da 85 yaşında hala zararı kendine bir insandır.
Arkadaşınız sizden tavsiye beklemiyorsa ayrıca alkolüne de karışamazsınız.
Ben eskiden çok alkol kullanırdım, şimdi kilo verme sürecinde olduğum için az içiyorum. Ayda yılda bir Çok içersem içerim.
Emin olun rafine şeker Tüketmek daha büyük ve zararlı bir bağımlılık

Abartmışsınız.
Biz haftasonu iki gün şarap içeriz birer kadeh. Bazen ayda bir iki rakı da içeriz hiç yoksunluk krizi sarhoşluk gibi şeyler yaşamayız. Dozunda içeriz.
Ayrıca evet, şarap ve birada dışardan alkol konmaz. Bakterilerin şekeri yiyerek femante etmesiyle alkol oluşur, zararlı değildir. Boza mantığında bir içecektir
Bira ve şarapta dışarıdan alkol konmuyor ama yine de hazır üreten firmalar içine kimyasal bazı maddeler koyuyorlardır mutlaka. O yüzden kendi yaptığımız bira ve şarap her zaman daha sağlıklı bence😊 Benim amcam şarap yapmasını bilir. Onunla bir araya geldiğimizde yaptığı şaraptan içeriz. Çok lezzetli olur. Ve kesinlikle doğal. Bağlardan topladığı üzümlerden yapıyor. Annemin kansızlığı vardı, bu şaraplar ona iyi geldi. Hazır aldığımız şaraplar sanmıyorum ki aynı faydada olsun.

Bira ve şarapta dışarıdan alkol konmuyor ama yine de hazır üreten firmalar içine kimyasal bazı maddeler koyuyorlardır mutlaka. O yüzden kendi yaptığımız bira ve şarap her zaman daha sağlıklı bence😊 Benim amcam şarap yapmasını bilir. Onunla bir araya geldiğimizde yaptığı şaraptan içeriz. Çok lezzetli olur. Ve kesinlikle doğal. Bağlardan topladığı üzümlerden yapıyor. Annemin kansızlığı vardı, bu şaraplar ona iyi geldi. Hazır aldığımız şaraplar sanmıyorum ki aynı faydada olsun.

İşin içinde büyüdüm, şarap ve biraya katkı maddesi konmaz. Berraklaştırmak için bir şeyler koyarlar sadece ki onu evde şarap yapanlar da koyuyor zaten.
Gerçi bence çok keyifli bir hobi tüketeceğin içkiyi evde yapmak. Beğenildikçe de mutlu oluyor insan 😂

Tek farkı kükürt olması. O da biraz mideyi yakabilir. O kadar. Zararlı değil. Ev şarabı birası yapmak çok zor iş. Herkesin uğraşacağı şeyler değil bana göre. Benim dayım yapar, her sene bizim payımıza 4 lt düşer. Onun dışında orta kalite şarap alırız.

Tek farkı kükürt olması. O da biraz mideyi yakabilir. O kadar. Zararlı değil. Ev şarabı birası yapmak çok zor iş. Herkesin uğraşacağı şeyler değil bana göre. Benim dayım yapar, her sene bizim payımıza 4 lt düşer. Onun dışında orta kalite şarap alırız.

Üzümden şarap yapmak çok zor ama meyve suyundan 15 dk. Bira zaten kolay kendi kendine oluyor, bir kontamine olmasın diye uğraşma kısmı zor.

Üzümden şarap yapmak çok zor ama meyve suyundan 15 dk. Bira zaten kolay kendi kendine oluyor, bir kontamine olmasın diye uğraşma kısmı zor.
Meyve suyundan nasıl yapılıyor ki?
Benim dayım kara üzüm alır bu aylarda bir kasa falan, onları eze eze yapar. Çok zor geliyor bana.

Meyve suyundan nasıl yapılıyor ki?
Benim dayım kara üzüm alır bu aylarda bir kasa falan, onları eze eze yapar. Çok zor geliyor bana.

O zor bir de yer lazım, apartman dairesinde olmuyor. Birkaç kez yaptım ama sonra saldım.

%100 meyve suyundan (elma, üzüm ya da vişne) ekmek mayasıyla fermente ederek yapıyorum ben. Çok kolay gerçekten. 15 dk’da hazırlanıyor 10-15 günde içime hazır hale geliyor.

O zor bir de yer lazım, apartman dairesinde olmuyor. Birkaç kez yaptım ama sonra saldım.

%100 meyve suyundan (elma, üzüm ya da vişne) ekmek mayasıyla fermente ederek yapıyorum ben. Çok kolay gerçekten. 15 dk’da hazırlanıyor 10-15 günde içime hazır hale geliyor.
Ay bana nolur bi tam tarif duacın olurum

yasi cok genc bu belki sadece hevestir benim o yaslarda nasil icki icen arkadaslarim simdi agizlarina surmuyor. Eger bahsettiginiz bir porsiyon sarap ya da biraysa (yani bir kadeh sarap ya da 500ml bira) haftada iki gun sosyal icicilik yapsamindadir. Alkolik dediginiz sey sudur sabah uyaninca dusundugu ilk sey icki, is okul gibi ortamlarda bile icki icme istegini durduramamak vs vs yani arkadasiniz alkolik filan degil. Ayrica kimi arastirmalar sarap ve bira gibi dusuk alkol yuzdeli ickilerin kimi faydalarini da gosteriyor evet.

Kötü arkadas kurbani oldu kuzenim, arkadaslariyla bira içerdi surekli lisede başladı. Kendini tutamamadi daha fazla içti, merak etti baska seyler icti en son ailesini bile yikti. kac kez amateme yatti. Suan bira harici bütün herseyi iciyor kullanıyor. Yollarda bayilip kaliyor. Artik taniyor herkeste kim olduğunu tutup kolundan evine getiriyorlar. Bir birayla nolur ki diyordu anne babasi da. Şimdi ölse en azından nerede olduğunu biliriz diyorlar. Bizim icin kotu bir ornekti, icmedik. Icen arkadaslarima da hep derim yapma etme. Tabi kendini kontrol edebilen kisiler icin sikinti degil ama ozenipte farkli seylere yönelenler için sonu hic ic açıcı olmuyor.

Kötü arkadas kurbani oldu kuzenim, arkadaslariyla bira içerdi surekli lisede başladı. Kendini tutamamadi daha fazla içti, merak etti baska seyler icti en son ailesini bile yikti. kac kez amateme yatti. Suan bira harici bütün herseyi iciyor kullanıyor. Yollarda bayilip kaliyor. Artik taniyor herkeste kim olduğunu tutup kolundan evine getiriyorlar. Bir birayla nolur ki diyordu anne babasi da. Şimdi ölse en azından nerede olduğunu biliriz diyorlar. Bizim icin kotu bir ornekti, icmedik. Icen arkadaslarima da hep derim yapma etme. Tabi kendini kontrol edebilen kisiler icin sikinti degil ama ozenipte farkli seylere yönelenler için sonu hic ic açıcı olmuyor.
Arkadaşım öyle biri değil ben sağlığı için endişelenmiştim sadece

Back
X