MutluHuzurluBereketli
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 1 Kasım 2016
- 3.839
- 4.899
- 133
- Konu Sahibi Aaaa bosan tabii ki
-
Bunu ilk defa duydum. :)))Annem hep der ki hamileyken kime nefretle ya da tiksinerek bakarsan çocuğun ona benzermiş.
Ben halama benziyorum mesela
Annem de beni doğurduğunda ' bu ne ya? Ablası falan ne güzeldi. Bu niye bu kadar cirkin? ' diye sormuş doktora
Ama büyüyünce toparladım , çok sükür
Bunu ilk defa duydum. :)))
Ya allah affetsin de kizlar çocuğum olursa kaynanama ve kaynima benzer diye ödüm kopuyor. Kaynanam bildigimiz çirkin fiziksel olarak,içinin çirkinliği de yüzüne vurduğu icin tovbe estağfurullah bana bin kat cirkin geliyo. Ve acayip kirli pasakli bir kadin. Kaynım da hik demis anasının burnundan dusmus ama annesinin guzel versiyonu. Ama ondan daha da nefret ediyorum. Yemek yemesi,agzini sapirdatmasi,gerizekalica hareketleri vs..
(Esim cok şükür babasina benziyor.)
Ben boyle düşünüyorum ya cocugum onlara benzerse allahim sen koru yarabbim. Evlendiğimden beri bu korku var bende, belki bu yuzden cocugum olmuyor tüp bebek deniyorum. Ama elimde degil dusunmeden edemiyorum. Ayip günah oldugunu da biliyorum ama ELİMDE DEĞIL !!
Benim gibi olan var mi araniz da yoksa bende mi sorun var? Cocuklariniz kime benzedi?
Karakter ayrı da, kimi huylar-alışkanlıklar sizin elinizde şekillenecek, öyle ağız şapırdatma falan filan korkmayın; güzel öğretirsiniz güzel öğrenir. Ama tip olarak benzeme şeysinin bi garantisi yok.
Benim oğlan ortaya karışık doğdu mesela çok ilginçtir ki... Yani kimse "Aa bu tıpatıp babası, tıpatıp sen, tıpatıp kp, baban, anan" vb. diyemez. Dedikleri şey ilk etapta şu oluyor:
"Kime benziyor bu çocuk yav, sanki bi herkesi andırıyor gibi, andırmıyor gibi, nasıl ayarladınız bunu?"
Güzel bi anımızda yapmıştık, bunu tavsiye verebilirim ama, hani keyifli yapın çocuğu; şeytan tüyü olur öylesi çocuklarda, ailede kimin neresi güzelse onu toplar, çekici olur çocuk derlerBizimkinde de ondan öyle oldu sanırım aaslkhda
Bunu da duymus oldumaha benim oğlanlar:)
basbayağı eşimin abisine ve babasına benziyorlar. kv eşim ve ablası birbirlerine benziyor.
Ayy bak Benim ilki öyle gercekten.
Bir de suratsız ama herkes bayılıyor çocuğa. Biraz bana biraz babaya, dedelere, herkese benziyor çocuk :))
İkincisi de güzel huylu, nasıl güleryüzlü, aynı da babaya benziyor tipi. Ama ilk gören sevimli, gülüyor diye sever ama ilki gibi peşinden koşanı yok yavrumun :) bende sırrını merak ediyordum buymuş bak. Yıllarca merak edecektim yoksa
Nasıl bir şeydir çok ilginç hakikaten; kendisi zaten ortamda illaki ilgiyi üzerine toplar çok girişken-sosyal bir çocuk ama hani bi gezmeye dışarı gitsek, akrabalar, arkadaş ziyaretleri vb. mutlaka bi suratına tü tü tü yakışıklı yapılıyor çocuğun dikkati çekiyor bi şekilde. İfadeden ifadeye bile fark ediyor andırdığı kişi değişiyor, bu yüzden herkese benziyor joker gibiGülünce çocuğun gülüş ifadesi bana dönüşüyor, teyzesi gibi tek yanağında ağız kenarına doğru minicik bir gamzesi var, onu da oradan kapmış. Saçların şekli kv ile baba kıvırcık-lüle bonusumsu, rengi kp ile anneanne, ten rengi baba-ben karışık beyaz, vücut yapısı, durunca dönüp bakışı kp (Kpin eşimin spor geçmişi var ), dudak yapısı kv (kv dudaklar az köftedir), göz yapısı babam-ben-kv (Babam gibi çekik gözlü ama kv gibi daha iri gözlü), sarışın böyle acayip bi çocuk başıma, tek tek bu kadar ayıklayabildim, hepimize aynı anda benziyor.
Öyle kartpostal gibi süper güzel bir çocuk elbette değil (Benim dünya güzelim o ayrı) hani malzemeler belli ama tipi farklı geliyor insanlara bi şekilde, çekiyor.
Bizde de kim daha çok seviyorsa çocuk ona benzer derler.Karakter ayrı da, kimi huylar-alışkanlıklar sizin elinizde şekillenecek, öyle ağız şapırdatma falan filan korkmayın; güzel öğretirsiniz güzel öğrenir. Ama tip olarak benzeme şeysinin bi garantisi yok.
Benim oğlan ortaya karışık doğdu mesela çok ilginçtir ki... Yani kimse "Aa bu tıpatıp babası, tıpatıp sen, tıpatıp kp, baban, anan" vb. diyemez. Dedikleri şey ilk etapta şu oluyor:
"Kime benziyor bu çocuk yav, sanki bi herkesi andırıyor gibi, andırmıyor gibi, nasıl ayarladınız bunu?"
Güzel bi anımızda yapmıştık, bunu tavsiye verebilirim ama, hani keyifli yapın çocuğu; şeytan tüyü olur öylesi çocuklarda, ailede kimin neresi güzelse onu toplar, çekici olur çocuk derlerBizimkinde de ondan öyle oldu sanırım aaslkhda
Yazacaktım ama gözlerinin bile her yerini ayrı birine benzetmişiz onu farkettimgözler 3 paragraf sürüyor sanırım.
Bence bu düşünceler cok ayıp...Ya allah affetsin de kizlar çocuğum olursa kaynanama ve kaynima benzer diye ödüm kopuyor. Kaynanam bildigimiz çirkin fiziksel olarak,içinin çirkinliği de yüzüne vurduğu icin tovbe estağfurullah bana bin kat cirkin geliyo. Ve acayip kirli pasakli bir kadin. Kaynım da hik demis anasının burnundan dusmus ama annesinin guzel versiyonu. Ama ondan daha da nefret ediyorum. Yemek yemesi,agzini sapirdatmasi,gerizekalica hareketleri vs..
(Esim cok şükür babasina benziyor.)
Ben boyle düşünüyorum ya cocugum onlara benzerse allahim sen koru yarabbim. Evlendiğimden beri bu korku var bende, belki bu yuzden cocugum olmuyor tüp bebek deniyorum. Ama elimde degil dusunmeden edemiyorum. Ayip günah oldugunu da biliyorum ama ELİMDE DEĞIL !!
Benim gibi olan var mi araniz da yoksa bende mi sorun var? Cocuklariniz kime benzedi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?