Allah Aşkına Bana Bi Çare...

Kahvedelisiii

Bir kuş bile nasibi kadar kanat çırpar gökyüzünde.
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
585
183
29
Babamın anne ve babası hayatta fakat sevgileri ile büyümemiş. Büyük babannem ve büyük halamla büyümüş. Hala etkisi altında dedemin babam üzerinde uyguladığı davranışlar. Kendine göre güçlü dışarıya göre ama oldukça zayıf. Ben başka şehirde okuyorum. Ve babamın tutumusu ise şöyle;
Sen bizi istemiyorsun o yüzden başka şehirde okuyorsun. (Okuduğum şehirde memleketimiz ve akrabalarımız orda)
Sen bizi beğenmiyorsun
Sen bizi küçük görüyorsun
Sen istiyorsun diye herkes sana boyun eğmek zorunda gibi.
Hergün içer ama kendini kaybedecek kadar yürüyemez, konuşamaz bu durumda.
Erkek arkadaşım olduğunu öğrendiğinde dünyalar kopar, hemen ayrılmamı ister.
Ben hep diken üstündeyim Allah'ım nolur canımı al diye dua ettiği günler oluyor.Okulumda başarılıyım hatta projeler falan yazıyorum. Babamgil merak etmesin diye yurttan dışarı çıktığım yok. Hatta akşam dışarı çıkmam çok gerekiyorsa haber veririm dönünce de döndüm diye ararım.
Sürekli iş yerinde mutsuz olduğunu dile getiriyor çık diyoruz çıkmıyor. Ben çözüm bulamıyorum çok yoruldum ve içinde ağzından çıkanı kulağı durmuyor. Eve geldiğimde dışarda çok az duruyorum merak etmesinler diye dışarı çıkınca daha dün çıkmadın mı gibi cümleler. Ne yapmam gerek siz söyleyin sonuçta 20 yaşında genç kızım hava kararmadan saatler önce evde olurum gezmek benim hakkım değil mi ne yapmam gerek siz söyleyin.

Babamın anne ve babası hayatta fakat sevgileri ile büyümemiş. Büyük babannem ve büyük halamla büyümüş. Hala etkisi altında dedemin babam üzerinde uyguladığı davranışlar. Kendine göre güçlü dışarıya göre ama oldukça zayıf. Ben başka şehirde okuyorum. Ve babamın tutumusu ise şöyle;
Sen bizi istemiyorsun o yüzden başka şehirde okuyorsun. (Okuduğum şehirde memleketimiz ve akrabalarımız orda)
Sen bizi beğenmiyorsun
Sen bizi küçük görüyorsun
Sen istiyorsun diye herkes sana boyun eğmek zorunda gibi.
Hergün içer ama kendini kaybedecek kadar yürüyemez, konuşamaz bu durumda.
Erkek arkadaşım olduğunu öğrendiğinde dünyalar kopar, hemen ayrılmamı ister.
Ben hep diken üstündeyim Allah'ım nolur canımı al diye dua ettiği günler oluyor.Okulumda başarılıyım hatta projeler falan yazıyorum. Babamgil merak etmesin diye yurttan dışarı çıktığım yok. Hatta akşam dışarı çıkmam çok gerekiyorsa haber veririm dönünce de döndüm diye ararım.
Sürekli iş yerinde mutsuz olduğunu dile getiriyor çık diyoruz çıkmıyor. Ben çözüm bulamıyorum çok yoruldum ve içinde ağzından çıkanı kulağı durmuyor. Eve geldiğimde dışarda çok az duruyorum merak etmesinler diye dışarı çıkınca daha dün çıkmadın mı gibi cümleler. Ne yapmam gerek siz söyleyin sonuçta 20 yaşında genç kızım hava kararmadan saatler önce evde olurum gezmek benim hakkım değil mi ne yapmam gerek siz söyleyin.

Canim sorunlarini birlestirmissin yazmissin ,önce sakin ol 20 yasinda bir bayanin gec saatlere kadar disari kalmasina anne babalar izin vermez ,sana sorun dert olsun diye degil seni korumak istediklerindendir bu kadar baskici olmalari ...

Yurtta kalipta anne babana giris cikis saatlerini bildirmen senin sorumluluk sahibi bir genc bayan oldugunu kanitliyor zaten ,yanlis yapmiyorsun okulun bitene kadar devam et ,her gün ailenle telefonlada olsa iletisimde bulun...

BAbanin sorunlarina gelince onlari sen cözemezsin ,sadece hafiflemelerine yardimci olabilirsin,mesela icmis oldugu ickiyi birakmasini sagligina zararli olduguna durumunu bozdugunu falan ona anliyacagi sekilde atlatmalisin,bazen cocuklar anne babalarinin anne ve babasi olabiliyor ,sende ailenin sorunlarini kesf etmis birisi olarak ilk adimi atabilirsin...bellki sevgisiz büyümüsler sevgisiz büyümek cok zor ,karakterine islemisse bir sekilde cocuklarin üzerine kurulan baskilarla kendilerini rahatlatiyorlar ,bunu onlara anlatman lazim seni ciddiye alsinlar ve hal hareketlerinde düzen kurabilsinler,hic birsey icin gec degildirAllah saglik versin yeterki...Allah yardimcin olsun ...

Canim sorunlarini birlestirmissin yazmissin ,önce sakin ol 20 yasinda bir bayanin gec saatlere kadar disari kalmasina anne babalar izin vermez ,sana sorun dert olsun diye degil seni korumak istediklerindendir bu kadar baskici olmalari ...

Yurtta kalipta anne babana giris cikis saatlerini bildirmen senin sorumluluk sahibi bir genc bayan oldugunu kanitliyor zaten ,yanlis yapmiyorsun okulun bitene kadar devam et ,her gün ailenle telefonlada olsa iletisimde bulun...

BAbanin sorunlarina gelince onlari sen cözemezsin ,sadece hafiflemelerine yardimci olabilirsin,mesela icmis oldugu ickiyi birakmasini sagligina zararli olduguna durumunu bozdugunu falan ona anliyacagi sekilde atlatmalisin,bazen cocuklar anne babalarinin anne ve babasi olabiliyor ,sende ailenin sorunlarini kesf etmis birisi olarak ilk adimi atabilirsin...bellki sevgisiz büyümüsler sevgisiz büyümek cok zor ,karakterine islemisse bir sekilde cocuklarin üzerine kurulan baskilarla kendilerini rahatlatiyorlar ,bunu onlara anlatman lazim seni ciddiye alsinlar ve hal hareketlerinde düzen kurabilsinler,hic birsey icin gec degildirAllah saglik versin yeterki...Allah yardimcin olsun ...
Ben geceleri dışarı çıkmıyorum derken çıkmak istediğimi kast etmedim güvenlerini kıracak birşey yapmamaya çalışıyorum ve bana güvenmelerini istediğimi kast etmiştim sanırım yanlış ifade ettim.Babamla çok kez konuştum üzerime yeminler etti yine aynı ve beni kızı olarak değil başka birşey olarak görüyor anne sevgisi de değil ama değişik bişey işte babam nasıl bir psikolojik sorun yaşıyor bilmiyorum. Ama çok yorulduğumu biliyorum çünkü gün geçtikçe daha kötüye gidiyor o ne isterse onu yapmamı istiyor.Gözünün önünde çalışayım gözünün önünde okuyayım.Çok baskı yapıyor ve kendi benliğimi başka şehire gidince buldum.Babamın istediği lise de okudum. Tercih zamanı babam dedi ki ilk tercihini sen yapacaksın 2-3 ben. Ve ben lisede okuduğum zaman da söylüyordum memleketimde okumak istiyorum diye tamam dedim. Memleketimin tutma ihtimali daha yüksekti ve 1 hafta kala içip içip tercihi değiştireceksin dedi değiştirmeyeceğim dedim çok eziyet etti sürekli içip aradı göndermeyeceğim yurdun parası keseceğim falan dedi bana evde resmen akvaryumun içinde yaşıyordum denize düşsem boğulurdum tamam babam kadar bilgim ve tecrübem yok ama bana bazı doğru ve yanlışları öğretti ve ayırabilecek yaştayım asla sigara ve içki içmedim içmeyi de düşünmüyorum. İstediğim üniversitede okumak istiyorum ama bu bile zor geliyor. Babamın acil tedavi görmesi gerektiğine inanıyorum çünkü yaşadıklarım normal gelmiyor. Çok konuştum hiç bişey değişmedi babam mutlu olsun diye o geldiğinde bi sürü yemek yapardım hala yaparım onun düzelmesi için çok çaba harcarken onun hiç birşey yapmıyor olması zor birşey. Son umudum psikolog

X